אצלי הדילמה האם לעבור מכיריים על גז לכיריים אינדוקציה
לטעמי
ברור שתלת פאזי עדיף על חד פאזי
לא ברור שמשתלם להחליף את כל הסירים והמחבתות (אצלי זה בשרי וחלבי רגיל ובשרי וחלבי פסח) כדי לעבור לאינדוקציה
אני לא מחשיב את עלות הכיריים ועלות החשמל כי הם מצטמצמים עם נוחות העבודה ונוחות הניקוי
אז בינתיים אני נשאר עם הגז
כיריים אינדוקציה או חשמלי רגיל?
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין
- הודעות: 1278
- הצטרף: דצמבר 2006
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
אנחנו 2 אנשים בבית קניתי כריים אינדואעציה 2 להבות 3500W שוכבים על השיש . מחוברים לתקע רגיל . אפשר גם בקיץ לבשל במירפסת . מכבירים לשם . כימעט ואף אדם לא מבשל מעל 2 להבות . נדיר . לחמם פיטה קניתי טוסטר . חלק גדול של הסירים הייה מתאים כבר לאינדואיציה . הכריים עלו 500 ש"ח .
במירפסת נישאר מחובר הגז . לעשות פעם ביובל על האש . או אורז בסיר אלמניום . משלם 12 ש"ל לחודש עבור גז מינימום
הכול 10 בכריים האלה
במירפסת נישאר מחובר הגז . לעשות פעם ביובל על האש . או אורז בסיר אלמניום . משלם 12 ש"ל לחודש עבור גז מינימום
הכול 10 בכריים האלה
רק הטכנאי קרמר
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
Re: כיריים אינדוקציה או חשמלי רגיל?
די פרטו את היתרונות והחסרונות של אינדוקציה.amitoss כתב:מתלבט מאוד. מה היתרונות של האינדוקציה שזה יותר יקר בהרבה?...
קח בחשבון שמבחינה בריאותית יש סימן שאלה לגבי השפעת הקרינה החזקה (והיא חזקה מאוד) על הבריאות.
Re: כיריים אינדוקציה או חשמלי רגיל?
@molvy
אז הגיע הזמן להתחדש
@Nissim
לדליפות גז מכיריים רגילות יש השפעה מוכחת על הבריאות ועדיין משתמשים בהן. צריך להיות זהיר בכל מקרה
אז הגיע הזמן להתחדש
@Nissim
לדליפות גז מכיריים רגילות יש השפעה מוכחת על הבריאות ועדיין משתמשים בהן. צריך להיות זהיר בכל מקרה
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
Re: כיריים אינדוקציה או חשמלי רגיל?
·hsafra כתב:@molvy
אז הגיע הזמן להתחדש...
ניסיתי.....
לא אישרו לי משכנתא!
- moshekremer
-
- חבר פעיל
- הודעות: 99
- הצטרף: ינואר 2007
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
לאור המצב ממליץ גם וגם
קיימים כיריים אינדוקציה שיש בהם גם להבת גז.
לא כדאי להיות תלוי בימים אלו במקור אנרגיה אחד.
לא כדאי להיות תלוי בימים אלו במקור אנרגיה אחד.
עברנו מגז לאינדוקציה (כיריים של סימנס - תלת פאזי אגב), וחשבנו שרוב הסירים יתאימו כי נדבק אליהם מגנט. אך זה לא כך, יש צורך בסירים ומחבתות עם תחתית עבה (ממש heavy duty), ע"מ שהחום יתפוס כמו שצריך. גם כאלה שהיה מוטבע עליהם את הסמל של הסליל לא כולם התאימו.
הסירים הטובים נקראים גם "סירים לאינדוקציה מלאה" אם כי לא כולם משתמשים במונח הזה.
בסוף החלפנו הרבה יותר סירים ממה שחשבנו (בפועל, כמעט את כולם). קחו את זה בחשבון.
למרות כל זאת אנחנו מרוצים מההשקעה.
הערה, יש משטח מתאם לסירים רגילים שמניחים על הכיריים אינדוקציה ועליהם את הסיר. זה עובד אבל לא הכי נוח. זה די defeat the purpose.
הסירים הטובים נקראים גם "סירים לאינדוקציה מלאה" אם כי לא כולם משתמשים במונח הזה.
בסוף החלפנו הרבה יותר סירים ממה שחשבנו (בפועל, כמעט את כולם). קחו את זה בחשבון.
למרות כל זאת אנחנו מרוצים מההשקעה.
הערה, יש משטח מתאם לסירים רגילים שמניחים על הכיריים אינדוקציה ועליהם את הסיר. זה עובד אבל לא הכי נוח. זה די defeat the purpose.
- Catskinner
- חבר במועדון HT
- הודעות: 16019
- הצטרף: נובמבר 2006
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כבר שנים שכל הסירים העשויים סגסוגות אלומיניום למיניהם הועפו מהבית. מי שלא מבין למה - חבל.
סירים ומחבתות מפלדת דלת פחמן, או יציקות ברזל הם גם הכי מתאימות לאינדוקציה וגם נחמד לדעת שאותם כלים יוכלו לעבור הלאה לכמה דורות עתידיים.
סירים ומחבתות מפלדת דלת פחמן, או יציקות ברזל הם גם הכי מתאימות לאינדוקציה וגם נחמד לדעת שאותם כלים יוכלו לעבור הלאה לכמה דורות עתידיים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- mosheamsalem56
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 354
- הצטרף: אוגוסט 2017
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
- Catskinner
- חבר במועדון HT
- הודעות: 16019
- הצטרף: נובמבר 2006
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@Nissim
·קודם כל בדקתי מה אני באמת צריך שזה שונה לחלוטין ממה שפרסומים מנסים לשכנע שאני רוצה או צריך. הגעתי למסקנה שבעצם אני זקוק רק לכמה סירים ומחבתות במקום כל הסטים שהיו לי ואכלו לי מקום בארונות. הכלים העיקריים שאני משתמש בהם היום הם:
מחבת: אחת קטנה 18 ס"מ ואחרת גדולה יותר 26 ס"מ מסדרת AUS-ION של SolideTeknics האוסטרלית. יש לי עוד שתי מחבתות מפלדה אל-חלד לבישול מאכלים שהם טיפה חומציים, כמו למשל כל מה שמבוסס על עגבניות.
סירים: 1L ו 4L של Le Creuset. ייתכן ובעתיד ארכוש עוד סירים מהם אבל כרגע זה כל מה שאני צריך.
גריל: פלנצ'טה של Chasseur
יש לי עוד כמה כלים שאני משתמש בהם לעיתים רחוקות וכולם עשויים מפלדה, יציקת ברזל או יציקות עם ציפוי אמייל. אני לא משתמש כלל בכליים מאלומיניום או בכלים עם ציפוי נגד הדבקה.
כן, מדובר בכלים יקרים. לא, אני לא מזמין אוכל. אני באמת מבשל כל יום ואין לי בעיה של אוכל שנדבק לתחתית.
·קודם כל בדקתי מה אני באמת צריך שזה שונה לחלוטין ממה שפרסומים מנסים לשכנע שאני רוצה או צריך. הגעתי למסקנה שבעצם אני זקוק רק לכמה סירים ומחבתות במקום כל הסטים שהיו לי ואכלו לי מקום בארונות. הכלים העיקריים שאני משתמש בהם היום הם:
מחבת: אחת קטנה 18 ס"מ ואחרת גדולה יותר 26 ס"מ מסדרת AUS-ION של SolideTeknics האוסטרלית. יש לי עוד שתי מחבתות מפלדה אל-חלד לבישול מאכלים שהם טיפה חומציים, כמו למשל כל מה שמבוסס על עגבניות.
סירים: 1L ו 4L של Le Creuset. ייתכן ובעתיד ארכוש עוד סירים מהם אבל כרגע זה כל מה שאני צריך.
גריל: פלנצ'טה של Chasseur
יש לי עוד כמה כלים שאני משתמש בהם לעיתים רחוקות וכולם עשויים מפלדה, יציקת ברזל או יציקות עם ציפוי אמייל. אני לא משתמש כלל בכליים מאלומיניום או בכלים עם ציפוי נגד הדבקה.
כן, מדובר בכלים יקרים. לא, אני לא מזמין אוכל. אני באמת מבשל כל יום ואין לי בעיה של אוכל שנדבק לתחתית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT
- הודעות: 16019
- הצטרף: נובמבר 2006
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@bloodfist
·אני בטוח שאותו מחבת ישמש אותך ואת הילדים והנכדים שלהם. מה גם שהאוכל יוצא הרבה יותר טוב ברגע שלומדים שלא לבשל על טמפרטורות גבוהות מידי. מפעם לפעם אני מדגים עשיית ביציה ותמיד משתגעים מזה שלא צריך חום רב וכיצד היא מחליקה לצלחת לא פחות טוב מכל מחבת עם ציפוי קרמי לא דביק.
·אני בטוח שאותו מחבת ישמש אותך ואת הילדים והנכדים שלהם. מה גם שהאוכל יוצא הרבה יותר טוב ברגע שלומדים שלא לבשל על טמפרטורות גבוהות מידי. מפעם לפעם אני מדגים עשיית ביציה ותמיד משתגעים מזה שלא צריך חום רב וכיצד היא מחליקה לצלחת לא פחות טוב מכל מחבת עם ציפוי קרמי לא דביק.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.