חדש בתחום הקפה מבקש עזרה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

חדש בתחום הקפה מבקש עזרה

נושא שלא נקרא #1 

שלום חברים,
התחדשתי במכונת Barista touch ואני קצת מתקשה לקבל אספרסו טוב למרות שקראתי המון וראיתי סרטונים :)
יש כמה דברים שאני לא מבין ואשמח להבהרות

1. אם אני מעוניין בשוט אחד של אספרסו 30ml, האם עלי להשתמש בסל של שוט אחד?
ראיתי בכל מיני מקומות שאומרים בכל מקרה להשתמש בסל של השוט הכפול, איך מוציאים מזה 30ml אספרסו?
2. שוט אחד מתחיל מ8 גרם פולי קפה ושוט כפול 16, נכון?
אז כמה זמן צריך לטחון את הקפה, עד כמה למלא את הסל?
3. כמה זמן צריך להריץ את החליטה?

אשמח לכל מידע

תודה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: חדש בתחום הקפה מבקש עזרה

נושא שלא נקרא #2 

kingshoko כתב: 1. אם אני מעוניין בשוט אחד של אספרסו 30ml, האם עלי להשתמש בסל של שוט אחד?
...
כן, אבל אם הסלסלה לא מכניסה הרבה קפה (ו-8 גרם זה לא הרבה) כדאי לך לשקול להקטין ל-25 מ"ל.
ראיתי בכל מיני מקומות שאומרים בכל מקרה להשתמש בסל של השוט הכפול, איך מוציאים מזה 30ml אספרסו?
...
לא מוציאים. 25 (או 30) מ"ל קפה מכמות קפה טחון של שוט כפול נותנת שוט שנקרא ריסטרטו כפול, לא אספרסו. לא שזה משנה משהו. מה שקובע זה מה טעים לך.
2. שוט אחד מתחיל מ8 גרם פולי קפה ושוט כפול 16, נכון?
אז כמה זמן צריך לטחון את הקפה, עד כמה למלא את הסל?
...
למיטב ידיעתי במכונות של ברוויל זה פחות או יותר נכון. המספר המדוייק תלוי בקפה, בעובי הטחינה, בלחות וכו'. באופן כללי אני ממליץ לך לטחון את הכמות המקסימלית שנכנסת לסלסלה. שים לב שכשאתה סוגר את הידית הקפה קרוב לגעת ברשת שממנה יוצאים המים (ה-shower screen), אבל לא ממש נוגע. ברגע שהקפה נלחץ על הרשת העוגיה נשברת, מה שגורם לבעיה בשם צ'אנליג (חפש דיונים קודמים בפורום לפרטים).
3. כמה זמן צריך להריץ את החליטה?
...
25 שניות זו נקודת פתיחה טובה.

kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

Re: חדש בתחום הקפה מבקש עזרה

נושא שלא נקרא #3 

@boren
·
תודה רבה על ההסברים, עשית לי קצת סדר בראש :)

בנושא השוט הכפול, 18 גרם קפה, להבנתי אמור לייצר כ 60ml וזה דיי הרבה לקפוצינו,
אז השיטה היא להפריד לשתי כוסות, פשוט להניח שתי כוסות, אפשרי?
ואז בעצם לקבל שתי כוסות שבכל כוס שוט אספרסו אחד.
בקיצור כנראה שצריך לנסות מה עדיף, לייצר שוט אספרסו מסל כפול ולפצל או מסל של שוט אחד.

מה בנוגע לרמת הטחינה? יש איזושהו כלל אצבע?
הבנתי שאם הטחינה גסה מדיי הקפה מתחיל לצאת מהר פחות מ7 שניות וזה לא טוב
אז לכוון לטחינה שגורמת לקפה להתחיל לצאת בין 8-12 שניות?

עוד טיפ שיש לך? :)

תודה רבה

kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

שאלה אחרונה :)

25 שניות של חליטה מתאים גם לסל הכפול וגם לסל הבודד?! :roll:

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1341
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

בעיקרון כן, אני לרוב בסינגל חולט פחות זמן

נסה גם לחלוט ביחס של 1:2 בין משקל הקפה שנטחן, לדוגמא מ18 גר קפה להוציא כ 36 גרם משקה ( שקול את הכוס לאחר החליטה )

60 מל יכול להיות משקה שכולל בתוכו גם הרבה מאוד קרמה

ותתחדש ותהנה כמובן :)
שחר

kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@שחו
·
תודה!
משקל מטבח מומלץ?

הזמנתי מאמזון אחד שנראה טוב עם המון ביקורות טובות.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1229
הצטרף: ספטמבר 2006
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@kingshoko
·
שים לב שעדיף משקל ברמת דיוק 0.1 גרם...
לא ירחק היום ותתחיל לשקול סינגל דוזינג ;)

kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@guys
·
לגמרי 🤟

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1341
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אני משתמש במשקל פשוט של כמה עשרות שקלים, וכפי שנאמר עם דיוק של 0.1 גרם

היקרים יותר מאפשרים שקילה מדויקת מהירה יותר

אם אתה רוצה להתפרע חפש משקל של acaia
שחר

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

אתה משתמש ב-distributor ?

אם לא, אני מאוד ממליץ, לא משנה איזה סוג, יש הרבה סיניים שהם יותר זולים מהדוגמא ששמתי פה ולדעתי יעשו את העבודה.

kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@Clockwork_Orange
·
עדיין לא, גם משהו שהזמנתי מאמזון אתמול 😁
עשיתי הזמנות לטמפר (טוב יותר ממה שמגיע עם המכונה), דיסטריביוטור, פח קפה כזה, משקל ומשטח סיליקון...

רק צריך לשפר את רמת הקפה שלי, לא סגור אם לשים בסל 14, 16 או בכלל 18 גרם בשביל דאבל שוט
עדיין משחק קצת עם רמות הטחינה, כרגע זה על 6
תמיד מנסה לחלוט על25 שניות לדאבל

ירדתי מעניין הסינגל כי קצת מעצבן להחליף סל כל הזמן, אבל מצד שני אם רק אני שותה אז מה עושים?! :roll:
בקיצור הרבה ללמוד.

תודה!

kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

האם יש ידית bottomless portafilter של 54mm?

kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@Clockwork_Orange
·
יכול לתת איזה טיפ איך להשתמש בזה נכון?
ניסיתי את זה עם סל של סינגל-שוט ו8 גרם קפה, מסובב את זה לפני הטמפר, זה באמת מפזר יפה את הקפה בסל אבל משאיר את הסימנים של disitrbutor ואז עושה קצת לחיצה עם הטמפר.

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@kingshoko
·

אתה לא אמור לראות סימנים.

שאלה מטופשת, אבל יש מצב שסובבת הפוך?

kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@Clockwork_Orange
·
קניתי של Motta אם אתה מכיר, לא משהו פנסי ויקר אבל נראה סבבה
מסובב עד הסוף, לצד השני בסוך הוא נפתח ומתפרק כזה..
נראה לי הכי נמוך.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”