פעם היתה לי Saeco Via Veneto. זו היתה מכונת "הכניסה" שלי לעולם הקפה.
בזמן ההוא ממש לא הבנתי הרבה, ופשוט "עשיתי קפה".
עברו השנים והמכונה נשמתה עדן. אז התפתיתי לקנות מכונה אוטומטית "מליטה סולו",
דבר שמבחינת איכות הקפה התברר בדיעבד כמשגה.
היום בבוקר המכונה הראתה תקלה ואני כבר דמיינתי את עצמי מבצע איזשהו שידרוג למכונה ידנית כלשהי.
אבל, כמו שתמיד קורה, "הטכנאי שבמוחי" לא היה שותף לרעיון ותיקנתי לבד את התקלה.
אבל בכ"ז, אני מעוניין לשאול על מכונה ידנית שאני שומע עליה כאן בפורומים שוב ושוב.
רנצ'יליו סילבה. האם היא "המומלצת" ל-"פשוטי העם" כמוני?
האם היא איפשהו בליגה של המכונה המקורית שהיתה לי?
אשמח לתובנות ומידע,
ג'יימס
האם רנצ'יליו סילבה היא "המכונה הפופולרית" בארץ? ("לפשוטי העם")
- JamesStone (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 1406
- הצטרף: יולי 2015
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
האם רנצ'יליו סילבה היא "המכונה הפופולרית" בארץ? ("לפשוטי העם")
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי JamesStone ב 13/07/2020 8:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
א. מכונת סאיקו כזו, (בלי מטחנה) היתה המכונה הראשונה שלי לפני שלושים שנה...
ב. רנ'ציליו סילבה היא מכונה ברמה טובה יותר מהסאיקו, והיא מכונה עמידה ואהודה . אבל... אבל יש הרבה אבל אצלה. תעשה חיפוש כאן בפורום ותגיע להרבה מידע עליה.
ג. אני מציע לך לעשות קפיצה למכונה מסוג E61 עם מחליף חום. אלו מכונות שאפשר למצוא כאן בפורום ביד שניה החל מ3000 -/+ ש"ח, ואלו מכונות שלחץ וחום המים הרבה יותר יציבים מה שמשפיע על איכות הקפה וההקצפה של החלב.
לרוויה ולהנאה.
ב. רנ'ציליו סילבה היא מכונה ברמה טובה יותר מהסאיקו, והיא מכונה עמידה ואהודה . אבל... אבל יש הרבה אבל אצלה. תעשה חיפוש כאן בפורום ותגיע להרבה מידע עליה.
ג. אני מציע לך לעשות קפיצה למכונה מסוג E61 עם מחליף חום. אלו מכונות שאפשר למצוא כאן בפורום ביד שניה החל מ3000 -/+ ש"ח, ואלו מכונות שלחץ וחום המים הרבה יותר יציבים מה שמשפיע על איכות הקפה וההקצפה של החלב.
לרוויה ולהנאה.
@אהה-רון
·
סילביה מאד יציבה בלחץ ובחום המים אם כי ללא PID לא ניתן לדעת את הטמפ המדוייקת.
אני עברתי מסילביה עם PID לדאבל בוילר עם ראש E61 של קוויקמיל ואני לא מוצא הבדל בחליטה עצמה
בוודאי לא הבדל שמצדיק את אלפי השקלים הנוספים. מה שכן - בכל הקשור להקצפה אני יכול כעת להקציף
בו בזמן שאני חולט ולא לחכות את הדקה וחצי שחיכיתי בעבר. ביג דיל....
·
סילביה מאד יציבה בלחץ ובחום המים אם כי ללא PID לא ניתן לדעת את הטמפ המדוייקת.
אני עברתי מסילביה עם PID לדאבל בוילר עם ראש E61 של קוויקמיל ואני לא מוצא הבדל בחליטה עצמה
בוודאי לא הבדל שמצדיק את אלפי השקלים הנוספים. מה שכן - בכל הקשור להקצפה אני יכול כעת להקציף
בו בזמן שאני חולט ולא לחכות את הדקה וחצי שחיכיתי בעבר. ביג דיל....
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
מכונה פופולרית שמתומחרת הרבה מעבר למה שהגיוני עבורה. בתוספת קטנה אפשר לקנות מכונות הרבה יותר אטרקטיביות - VBM דומובר ג'וניור למי ששותה בעיקר אספרסו, נובה סימונלי אוסקר 2 למי ששותה בעיקר קפוצ'ינו. אני לא רואה באיזה עולם סילביה שווה יותר מ-2500 ש"ח.
- JamesStone (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 1406
- הצטרף: יולי 2015
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
ראש E61???
·boren כתב: VBM דומובר ג'וניור למי ששותה בעיקר אספרסו,...
האמת היא שאני בעיקר שותה אספרסו.
אבל פה התבלבלתי קצת. קודם המליצו לי על E61. חשבתי שזה דגם של מכונה,
אבל הדומובר הזו, גם היא מוגדרת E61, אז מה אני אמור להבין מזה?
ג'יימס
@boren
·
תמחור זה כבר עניין אחר - באירופה היא אכן עולה סביב ה 2000 שח ובמחיר הזה אני חושב שהיא שווה כל יורו.
אגב אטרקטיביות - אוסקר 2 אחת מהמכונות המכוערות שראיתי מעולם והייתי מוכן לחכות גם חצי שעה בין הקצפה לחליטה בסילביה והעיקר לא לשים מכונה כמו אוסקר 2 על השיש.
בקשר ל E61 - זה גם לא מקרי שהרבה מכונות מסחריות במחיר 5 ספרות לא משתמשות ב E61...
·
תמחור זה כבר עניין אחר - באירופה היא אכן עולה סביב ה 2000 שח ובמחיר הזה אני חושב שהיא שווה כל יורו.
אגב אטרקטיביות - אוסקר 2 אחת מהמכונות המכוערות שראיתי מעולם והייתי מוכן לחכות גם חצי שעה בין הקצפה לחליטה בסילביה והעיקר לא לשים מכונה כמו אוסקר 2 על השיש.
בקשר ל E61 - זה גם לא מקרי שהרבה מכונות מסחריות במחיר 5 ספרות לא משתמשות ב E61...
@boren
·
אני חושב ש e61 זה ראש טוב אבל בעולם של PID אין לו שום ערך מוסף. במחליף חום הוא מייצב טמפ' בעוד שבשימוש עם PID הוא מסיט אותה מהערך שנקבע בדוד. חברות גדולות כמו La Marzocco מתכננות ראשים יעודיים ויציבים טרמית הרבה יותר ומכונות רבות עדיין משתמשות בראש הזה מתוך צורך מסחרי ושיווקי בלבד. אנשים אוהבים את ההרגשה והשימוש וזה חשוב לא פחות. צורך טכני זה ממש לא..
·
אני חושב ש e61 זה ראש טוב אבל בעולם של PID אין לו שום ערך מוסף. במחליף חום הוא מייצב טמפ' בעוד שבשימוש עם PID הוא מסיט אותה מהערך שנקבע בדוד. חברות גדולות כמו La Marzocco מתכננות ראשים יעודיים ויציבים טרמית הרבה יותר ומכונות רבות עדיין משתמשות בראש הזה מתוך צורך מסחרי ושיווקי בלבד. אנשים אוהבים את ההרגשה והשימוש וזה חשוב לא פחות. צורך טכני זה ממש לא..
@boren
·
להתחיל עם סילביה PID כמו שמופיעה כרגע בלוח או עם יוניקה יד שניה.
אם חבר היה מתעקש איתי על 4000 לחדשה, הייתי אומר לו לשתות קפסולות.
לגבי מכונות מסחריות, יש הרבה שיקולים מעבר לביצועים. E61 הוא בעיקר זול, פופולארי, עם חלפים נפוצים, תחזוקה ברורה וניראות מרשימה. האם יש ראשים טובים יותר? בוודאי שכן, בעיקר עבור מכונות עם שליטת טמפ'. עבור מכונות מסחריות עם מחליף חום שישתמשו עם e61 אין שום בעיה עם זה.
·
להתחיל עם סילביה PID כמו שמופיעה כרגע בלוח או עם יוניקה יד שניה.
אם חבר היה מתעקש איתי על 4000 לחדשה, הייתי אומר לו לשתות קפסולות.
לגבי מכונות מסחריות, יש הרבה שיקולים מעבר לביצועים. E61 הוא בעיקר זול, פופולארי, עם חלפים נפוצים, תחזוקה ברורה וניראות מרשימה. האם יש ראשים טובים יותר? בוודאי שכן, בעיקר עבור מכונות עם שליטת טמפ'. עבור מכונות מסחריות עם מחליף חום שישתמשו עם e61 אין שום בעיה עם זה.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
דיעה מקורית. אני משוכנע שרוב המשתתפים האחרים בפורום הזה יעדיפו (בהרבה) אספרסו ממכונת E61 כמו ה-VBM דומובר ג'וניור על זו של כל מכונת קפסולות. וזה עוד לפני שמדברים על ההבדל העצום בעלות השוטפת אח"כ של הקפה. אני מקווה שחבר שמקבל כזו עצה בכל זאת מחפש דיעות אחרות, כי אחרת התוצאה היא שהוא ייקבל קפה בינוני במקרה הטוב (קפה גרוע בעיני), ויישלם על זה הרבה מאוד כסף.ozeltzex כתב:@boren
אם חבר היה מתעקש איתי על 4000 לחדשה, הייתי אומר לו לשתות קפסולות....
- JamesStone (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 1406
- הצטרף: יולי 2015
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
לגבי מכונת ה-דומובר הזו.. פניתי לחברה והם ענו לי..
שהמכונה היא "מקצועית" ועולה 5K ש"ח.
1. אז למה לקנות "מכונה מקצועית" כשהשימוש שלה הוא ביתי? (5-8 כוסות ביום)
2. האם המחיר שפוי?
האם אין מכונות E61 מספיק טובות לשימושים ביתיים עבור הרבה פחות מזה?
אגב, כשקניתי אספרסו בבתי קפה ובמסעדות (ששם יש מכונות מקצועיות),
בשום פנים לא יכול לומר "שהתעלפתי מהטעם האלוהי".
אז אם זה כל מה ש-"מכונה מקצועית" מוציאה - אז באמת "מה הטעם"?
ג'יימס
1. אז למה לקנות "מכונה מקצועית" כשהשימוש שלה הוא ביתי? (5-8 כוסות ביום)
2. האם המחיר שפוי?
האם אין מכונות E61 מספיק טובות לשימושים ביתיים עבור הרבה פחות מזה?
אגב, כשקניתי אספרסו בבתי קפה ובמסעדות (ששם יש מכונות מקצועיות),
בשום פנים לא יכול לומר "שהתעלפתי מהטעם האלוהי".
אז אם זה כל מה ש-"מכונה מקצועית" מוציאה - אז באמת "מה הטעם"?
ג'יימס
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
·boren כתב:דיעה מקורית. אני משוכנע שרוב המשתתפים האחרים בפורום הזה יעדיפו (בהרבה) אספרסו ממכונת E61 כמו ה-VBM דומובר ג'וניור על זו של כל מכונת קפסולות. וזה עוד לפני שמדברים על ההבדל העצום בעלות השוטפת אח"כ של הקפה. אני מקווה שחבר שמקבל כזו עצה בכל זאת מחפש דיעות אחרות, כי אחרת התוצאה היא שהוא ייקבל קפה בינוני במקרה הטוב (קפה גרוע בעיני), ויישלם על זה הרבה מאוד כסף..........
אני מוכרח להסכים. יש בעבודה שלי מבחר עצום של קפסולות, ובאמת שניסיתי את כולן, ואף אחת מהן לא הייתה מוצלחת במיוחד, בלשון המעטה. אולי זה סובייקטיבי, אבל האספרסו שהכנתי עם האוסקר היה טעים לי בהרבה.
הסיבה היחידה עבורי להשתמש בקפסולות בעבודה זה כשנגמר לי הקפה שחור הקולומביאני מנגרו.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: לגבי מכונת ה-דומובר הזו.. פניתי לחברה והם ענו לי..
היא לא מכונה מקצועית, כי היא לא מיועדת לבית קפה או לשימושים מסחריים אחרים.JamesStone כתב: לגבי מכונת ה-דומובר הזו.. פניתי לחברה והם ענו לי.. שהמכונה היא "מקצועית" ועולה 5K ש"ח....
הביטוי "מקצועי" הוא ביטוי שחנויות אוהבות להשתמש בו, גם בתחומים אחרים. הרבה חנויות צילום למשל יימכרו לך מצלמת DSLR פלסטיקית וזולה ויכנו אותה "מצלמה מקצועית" למרות שברור שאף צלם מקצועי לא יינסה להתפרנס משימוש במצלמה כזו.
5-8 כוסות ביום זה הרבה, אבל עדיין לא משהו שדורש מכונה מסחרית. אין שום בעיה ל-VBM לעמוד בכמות הזו, ויותר.1. אז למה לקנות "מכונה מקצועית" כשהשימוש שלה הוא ביתי? (5-8 כוסות ביום)...
המחיר של הגירסה עם דוד בודד (שמעולה לאספרסו, פחות לקפוצ'ינו) הוא 4000 ש"ח במבצעים. הגירסה עם מחליף חום יקרה בכ-1000 ש"ח ומתאימה למי ששותה יותר קפוצ'ינו כי היא מאפשרת להקציף ולחלוט בו זמנית. 5000 ש"ח לגירסה עם דוד בודד זה יקר מדי.2. האם המחיר שפוי?...
אין מכונות E61 זולות יותר מהדומובר ג'וניור עם הדוד הבודד. לפחות לא בארץ.האם אין מכונות E61 מספיק טובות לשימושים ביתיים עבור הרבה פחות מזה?...
ברור. ברוב המסעדות משתמשים בקפה לא טרי והמפעיל (הבריסטה) לא מיומן. כדי לקבל אספרסו טוב צריך ציוד טוב, חומר גלם טוב ומפעיל מיומן.אגב, כשקניתי אספרסו בבתי קפה ובמסעדות (ששם יש מכונות מקצועיות),
בשום פנים לא יכול לומר "שהתעלפתי מהטעם האלוהי"....