תודה רבה
אגב אני חייב לציין שאני משתמש כבר כמה שנים בבריטה ואין טיפה של אבנית...גם בקנקן של hario שאני עושה איתו פילטר בתדירות גבוה ומרתיח על הגז כמטבן ואין לי בו אבנית כלל
לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
הדוגמאות שנתת הן לא מדד טוב ואני אסביר לך למה.
מעבר להרכב המים, הצטברות של אבנית תלויה בטמפ' של המים ובכמות המים שעוברים בדוד.
הבעיה עם מכונות קפה, ובמחיוחד כאלה שהן עם מחליף חום היא שהן עובדות בטמפ' גבוהה לאורך הרבה זמן.
אי אפשר להשוות קומקום שעובד פעם-פעמיים ביום ומגיע ל 100 מעלות למס' שניות למכונת קפה עם מחליף חום ב 120 מעלות שעובדת כמה שעות ביום.
בתרשים המצורף, הלקוח מתוך ה SCAE Water Chart, מצויינים כמות האבנית, ביחידות של mg/L בהתאם להרכב המים וטמפ'.
הקווים מייצגים 30, 100 ו 200 mg/L בהתאמה.
ניתן לראות שבתרשים הימני, שמתייחס למכונה עם מחליף חום בטמפ' של 130 מעלות צלסיוס, הקווים מגיעים "מוקדם" יותר מבחינת קשיות המים.
נניח שאתה מכין 4 כוסות קפה ליום וכל כוס דורשת כ 150 מ"ל מים (כולל Flushing), זה 0.6 ליטר ביום-> כ 220 ליטר/שנה.
כמות האבנית שתווצר בדוד במשך שנה היא: 6.5, 22 ו 44 גרם בהתאמה לרמת הקשיות.
מעבר לזה, כמו שציינתי באחד מהתגובות הקודמות, הנסיון שלי מבוסס על מדידות של קשיות מים לאורך חיי הפילטר (בריטה קנקן), אחת לשבוע.
במידה ומחליפים אותו בתדירות גבוהה (אחת לשבועיים-שלוש), והקשיות מהברז סבירה אז הוא יכול לעבוד טוב, אבל אחרי 3 שבועות הריכוך שלו יורדת בצורה דרסטית והוא מחייב החלפה.
מעבר להרכב המים, הצטברות של אבנית תלויה בטמפ' של המים ובכמות המים שעוברים בדוד.
הבעיה עם מכונות קפה, ובמחיוחד כאלה שהן עם מחליף חום היא שהן עובדות בטמפ' גבוהה לאורך הרבה זמן.
אי אפשר להשוות קומקום שעובד פעם-פעמיים ביום ומגיע ל 100 מעלות למס' שניות למכונת קפה עם מחליף חום ב 120 מעלות שעובדת כמה שעות ביום.
בתרשים המצורף, הלקוח מתוך ה SCAE Water Chart, מצויינים כמות האבנית, ביחידות של mg/L בהתאם להרכב המים וטמפ'.
הקווים מייצגים 30, 100 ו 200 mg/L בהתאמה.
ניתן לראות שבתרשים הימני, שמתייחס למכונה עם מחליף חום בטמפ' של 130 מעלות צלסיוס, הקווים מגיעים "מוקדם" יותר מבחינת קשיות המים.
נניח שאתה מכין 4 כוסות קפה ליום וכל כוס דורשת כ 150 מ"ל מים (כולל Flushing), זה 0.6 ליטר ביום-> כ 220 ליטר/שנה.
כמות האבנית שתווצר בדוד במשך שנה היא: 6.5, 22 ו 44 גרם בהתאמה לרמת הקשיות.
מעבר לזה, כמו שציינתי באחד מהתגובות הקודמות, הנסיון שלי מבוסס על מדידות של קשיות מים לאורך חיי הפילטר (בריטה קנקן), אחת לשבוע.
במידה ומחליפים אותו בתדירות גבוהה (אחת לשבועיים-שלוש), והקשיות מהברז סבירה אז הוא יכול לעבוד טוב, אבל אחרי 3 שבועות הריכוך שלו יורדת בצורה דרסטית והוא מחייב החלפה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
טוב קיבלתי את הביאנקה, ורציתי לדעת אם למישהו יש כאן טיפים בנוגע לכיול של החליטה, מבחינת טמפרטורה, זמן preinfusion, פרופיל (למי שזה רלוונטי), כמות קפה...
כרגע אני מנסה לחלוט את ה-Agua Fresca Natural ללא הצלחה יתרה.
@the-fox
ראיתי שיש לך שדרוג של ידית של ביאנקה למכונה, אולי תוכל לתת לי כמה בטיפים בנוגע לכיול ולפרופיל(ים) מוצלח(ים) לחליטה של קפה מקולונה?
כרגע אני מנסה לחלוט את ה-Agua Fresca Natural ללא הצלחה יתרה.
@the-fox
ראיתי שיש לך שדרוג של ידית של ביאנקה למכונה, אולי תוכל לתת לי כמה בטיפים בנוגע לכיול ולפרופיל(ים) מוצלח(ים) לחליטה של קפה מקולונה?
נערך לאחרונה על ידי Clockwork_Orange ב 01/07/2020 20:49, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
[img2=4032x3024]https://i.ibb.co/7XfnQs8/20200714-220503.jpg[/img2]
לאור ביקורות חמות הזמנתי קפה מ www.morgoncoffeeroasters.com
קפה בקליה נורדית, מאוד טעים.
אחד היתרונות שלהם זה שיש משלוח חינם לישראל בהזמנה של 4 שקיות (250 גרם).
אם עושים מנוי חודשי יוצא כ 190 ש"ח ל 4 שקיות עד הבית.
זה מחיר יותר נמוך מהמחיר שלקוח מקומי משלם, כי לנו זה יוצא ללא מיסים מקומים.
לדעתי זה מחיר טוב לקפה מצוין.
הזמנה שלי הגיעה אחרי כשבועיים מיום הקליה.
מאמין שבתקופה רגילה זה מגיע יותר מהר.
בקליות מסוג הנ"ל בכל מקרה לא מומלץ להתחיל להשתמש לפני כ 10 ימים מיום הקליה.
לאור ביקורות חמות הזמנתי קפה מ www.morgoncoffeeroasters.com
קפה בקליה נורדית, מאוד טעים.
אחד היתרונות שלהם זה שיש משלוח חינם לישראל בהזמנה של 4 שקיות (250 גרם).
אם עושים מנוי חודשי יוצא כ 190 ש"ח ל 4 שקיות עד הבית.
זה מחיר יותר נמוך מהמחיר שלקוח מקומי משלם, כי לנו זה יוצא ללא מיסים מקומים.
לדעתי זה מחיר טוב לקפה מצוין.
הזמנה שלי הגיעה אחרי כשבועיים מיום הקליה.
מאמין שבתקופה רגילה זה מגיע יותר מהר.
בקליות מסוג הנ"ל בכל מקרה לא מומלץ להתחיל להשתמש לפני כ 10 ימים מיום הקליה.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים