אני הזמנתי שלשום 2 פיצות בלא כל קושי והשליח היה כאן תוך פחות מ-30 דקות.
יש לי שכן שהוא מנהל של סניף דומינוס והוא מגדיר את המבצע כטירוף מבחינתו. הדבר המענין הוא שבגלל שאנשים מזמינים דרך האינטרנט וחשופים לתמונות "מגרות" אז מגיעים הזמנות עם תוספות מוזרות שבדרך כלל ממש לא מוזמנות.
מבצע דומינוס פיצה - ישראבלופ במערומיו :roll:
- keyser
- עוסק בתחום
- הודעות: 15222
- הצטרף: נובמבר 2005
- שם מלא: מני דהן
- מיקום: 3 בתים צמודי קרקע ביאבוייה
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
Re: מבצע דומינוס פיצה - ישראבלופ במערומיו :roll:
נראה מעולה!
ניסית עם בצק עלים?
ניסית עם בצק עלים?
riji כתב:את הפיצה הזו אפשר לעשות דקה או עבה, איך שאתה מרדד זה יוצא, הרוטב העגבניות מצויין אבל לא חייבים לעשות אותו ואפשר להסתפק בכל פתרון אחר (רסק עגבניות מוכן, קטשופ וכו'...) הטריק היחיד הוא בשמרים המהירים, כאלה שמגיעים באריזת וואקום (כסופה לרוב) ונשמרים במקפיא להרבה זמן, לא עושים טריקים וקל מאוד להשתמש בהם ללא שום הכנה מוקדמת, כל השאר כיד הדימיון.
אהה וואלה, המתכון פרי של נסיונות רבים שלי אז כל שאלה תתקבל בברכה (מספיק ל- 2 פיצות עבות או 4 דקות):
מרכיבים:
לבצק
חצי קילו קמח לחם שטיבל 2 (בערך 3 וחצי כוסות)
כוס קמח רגיל לעבודת הלישה וההתפחה
כוס ורבע חלב (או חצי חלב / חצי מים)
2 כפות שמרים מהירים (הולנדיה) או כף וחצי שמרית
2 כפות סוכר
2 כפות פרמז'ן
2 כפות שמן זית
1 כף מלח
לרוטב
4-5 עגבניות
1 בצל בינוני
5-8 שיני שום
2 כפות קטשופ
רסק עגבניות רגיל או מתאים לפיצה
כפית חומץ בלסמי
כף אורגנו יבש
כף בזיליקום טרי או יבש
כף סוכר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנת הבצק:
1.שמים את כל המרכיבים בקערה חוץ מהנוזלים והמלח, מערבבים (עדיף במיקסר במהירות הכי נמוכה) כדקה עד שניראה שכל המרכיבים מעורבבים היטב.
2.מוסיפים בזילוף איטי את הנוזלים למרכז ולאחר מכן לצדדים ושוב למרכז (עד שהבצק מתחיל להיווצר, בשלב הזה ניתן להוסיף גם את המלח).
3.ממשיכים לערבב עוד כ- 2 דקות במיקסר על המהירות השנייה או עד שהמיקסר מתעייף והבצק ניראה אלסטי ולא רטוב מידי.
4.מעבירים למשטח מקומח ולשים בין 5 ל- 10 דקות, חשוב ללוש היטב וחזק על מנת לקבל בצק גמיש אשר יתפח באופן אחיד.
5.מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים לשעה עד שעתיים (ניתן לזרז את התהליך ע"י שימוש במשטח חמים כלשהוא) עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6.לשים בשנית (התפחה שנייה) כ- 5 דקות, חשוב לשטח בשלב הראשון את הבצק ולהוציא את האוויר. נשים את הבצק בקערה שוב למנוחה של כחצי שעה עד שעה.
7.בשלב הזה ניתן לחמם תנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר (לפחות 200 מעלות צלזיוס), במידה ויש ברשותכם אבן שמוט, מה טוב, זה הזמן שלה להכנס לתנור, אחרת, השתמשו בתבנית מתכת איכותית שתימצא בתנור בזמן החימום.
8.נעביר את הבצק למשטח המקומח ונעזר במערוך או בידיים לרדד את הבצק עד כמה שניתן לצורה של עיגול. בשלב הזה מומלץ להעביר את הבצק לנייר אפייה או רשת שמשמשים להכנסתו לתנור החם על התבנית או האבן.
9.נמרח את הרוטב, נוסיף גבינת מוצרלה או פתיתי עמק, אפשר גם להוסיף פרמז'ן מגורר היטב, ירקות לפי בחירה, גבינות ואף עלי רוקט או בזיליקום.
10.יש לפזר היטב את הגבינה והירקות ולמחוץ מעט את הירקות והגבינה לתוך הבצק.
11.התנור התחמם לטמפרטורה המקסימלית (באבן שמוט לפחות שעה) והגיע הזמן להכניס את הפיצה.
12.בין 25 דקות ל- 8 דקות (אבן שמוט) והפיצה מוכנה, כמובן שניתן לראות זאת ע"י בעבוע הגבינה ושינוי צבע הבצק לחום.
אופן הכנת הרוטב:
1.הרוטב מצויין וניתן לבשל אותו או להכינו ללא בישול, במידה ורוצים שלא לבשל אותו מומלץ להשתמש בעגבניות קלופות.
2.מערבבים את כל המרכיבים במערבל מזון במהירות מקסימלית או חותכים את הכל דק דק ומעבירים לסיר.
3.לאחר הערבוב הראשוני ברוטב קר יש להעביר למקרר, אחרת, יש לחמם על אש בינונית כחצי שעה תוך כדי ערבוב ולבסוף לקרר במקפיא.
4.חשוב מאוד שהרוטב יהיה קר בזמן שנרצה להשתמש בו וקצוץ עד כמה שניתן יותר דק.
5.אם הרוטב בושל, ניתן לשמור אותו בהקפאה לפעם הבאה.
בתאבון!! אם בא לכם פיצה בכל הזדמנות, פשוט תקפיאו מגש, חימום קל בטוסטר אובן יאפשר לכם להגיע כמעט לאותה פיצה כמו במקור תוך כמה דקות של חימום ובכל רגע שיתחשק לכם....
- keyser
- עוסק בתחום
- הודעות: 15222
- הצטרף: נובמבר 2005
- שם מלא: מני דהן
- מיקום: 3 בתים צמודי קרקע ביאבוייה
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
הפיצה הכי מדהימה לטעמי היא "פיצה עגבניה" , פרוסה ברחבי ת"א , ולאחרונה התפשטה לערים נוספות כמו הרצליה, רמה"ש ועוד.sam22 כתב:לא סובל את הפיצה שלהם
ולא את פיצה האט שבדרך כלל נראית כמו אמבטיית שמן
אם אתם בתל אביב
ממליץ מאוד על פיצה בטא או בטא פיצה
הפיצה של אייסברג
ומזמן לא דגמנו את פיצה מטר, פעם היו לא רעים...
Re: מבצע דומינוס פיצה - ישראבלופ במערומיו :roll:
תודה.keyser כתב:נראה מעולה!
ניסית עם בצק עלים?
...
לא חשבתי על זה, רוב המתכון זה איך להכין את הבצק שמרים ותכל'ס ברידוד מספק יצאו פיצות ממש ממש דקות
אבל אולי פעם שווה לבדוק את העניין....
- keyser
- עוסק בתחום
- הודעות: 15222
- הצטרף: נובמבר 2005
- שם מלא: מני דהן
- מיקום: 3 בתים צמודי קרקע ביאבוייה
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
Re: מבצע דומינוס פיצה - ישראבלופ במערומיו :roll:
riji כתב:בהחלט שווה! מאוד מוצלחתודה.keyser כתב:נראה מעולה!
ניסית עם בצק עלים?
...
לא חשבתי על זה, רוב המתכון זה איך להכין את הבצק שמרים ותכל'ס ברידוד מספק יצאו פיצות ממש ממש דקות
אבל אולי פעם שווה לבדוק את העניין.......