לא בטוח שזה נכון.
קפה הוא טעם נרכש. והשאלה היא מה יקרה בעוד כמה חודשים לאותו אחד שבטעימה יגיד שגאג'יה עם קפה טחון בן שבוע דומה מאד ללה-מרזוקו עם קפה שנטחן הרגע. האם הגאג'יה תגיע לבוידעם והבחור יפסיק לשתות אספרסו/הפוך בבית?
מכונות הקפה שלנו
אין סיכוי כזה... מכונות ללא מגביר קרמה, וגאג'ה במיוחד, מאוד רגישות לטריות הקפה ומאוד רגישות לעובי הטחינה. אז מעבר לחוסר הטריות, הסיכוי שמישהו בבית קפה יטחן בעובי שיתאים לגאג'ה הוא קלוש. רק מלדמיין את הזרימה של קפה כזה נעשה לי רע.joncafe כתב:לא בטוח שזה נכון.
קפה הוא טעם נרכש. והשאלה היא מה יקרה בעוד כמה חודשים לאותו אחד שבטעימה יגיד שגאג'יה עם קפה טחון בן שבוע דומה מאד ללה-מרזוקו עם קפה שנטחן הרגע. האם הגאג'יה תגיע לבוידעם והבחור יפסיק לשתות אספרסו/הפוך בבית?...
בכלל לא כ"כ פשוט לתכנן ניסוי כזה בעל משמעות.
כדי שניסוי מעין זה יהיה בעל ערך כלשהוא, הוא חייב להיות כפול סמיות (double blind). במילים אחרות, איש, כולל מגישי הקפה, לא מודע למה יש בכוס העטופה ואיך נוצרה...
תנאי המשחק אמורים להיות שוים לכל, שהרי אין הגיון או הגינות לאתגר גאג'יה לדוגמא עם טחינה לא מתאימה. הוסף לחגיגה קצת פודים, קפסולות, טחון מתערובות שונות, משכי המתנה שונים, עם\ בלי HXת עם \ בלי E61, וקיבלת ניסוי מורכב ביותר.......
למען האמת, איני בטוח כלל שניתן להפיק אירוע כזה באופן הוגן ושווה...........
כדי שניסוי מעין זה יהיה בעל ערך כלשהוא, הוא חייב להיות כפול סמיות (double blind). במילים אחרות, איש, כולל מגישי הקפה, לא מודע למה יש בכוס העטופה ואיך נוצרה...
תנאי המשחק אמורים להיות שוים לכל, שהרי אין הגיון או הגינות לאתגר גאג'יה לדוגמא עם טחינה לא מתאימה. הוסף לחגיגה קצת פודים, קפסולות, טחון מתערובות שונות, משכי המתנה שונים, עם\ בלי HXת עם \ בלי E61, וקיבלת ניסוי מורכב ביותר.......
למען האמת, איני בטוח כלל שניתן להפיק אירוע כזה באופן הוגן ושווה...........
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey
דווקא על שאלת מחקר אינך אמור לוותר.
ה"הקלה" הינה בתנאי מחקר שאינם עונים על קריטריונים קשיחים דיים... בחינת "מצוי" ולא "רצוי"...
הקושי הוא ביצירת תנאים שעדיין יאפשרו הסקת מסקנות תקפות, ולא יהפכו כל מסקנה לחסרת ערך מלכתחילה...
ה"הקלה" הינה בתנאי מחקר שאינם עונים על קריטריונים קשיחים דיים... בחינת "מצוי" ולא "רצוי"...
הקושי הוא ביצירת תנאים שעדיין יאפשרו הסקת מסקנות תקפות, ולא יהפכו כל מסקנה לחסרת ערך מלכתחילה...
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey
- yanivol
- חבר ותיק
- הודעות: 2750
- הצטרף: יולי 2006
- שם מלא: yanivol
- מיקום: פה קרוב
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
מכונה אוטומטית מלאה (טוחנת דוחסת עושה קפה ומשליכה את העוגה למיכל פסולת) מכונה שהיא כל כולה SAECO הנמכרת תחת השם PRINCESS של חברה הולנדית.moti_r כתב:ברוכים הבאים, חברי שרשור יקר, לפורום קפה
יניב, איזו מכונה זו? היא אוטומטית?
אתם מוזמנים אל שרשור ההיכרות שלנו, כדי לספר על עצמכם ועל המכונות שלכם!...
מידותיה קטנות משל ה SAECO MAGIC ועל כן היא תופסת פחות שטח שיש ומיצרת קפה באיכות דומה:
מהר, ללא התקשקשות מיותרת, ללא ליכלוך, ובאיכות טובה אך לא מצויינת.
ישנם שני בוררים לכמות הקפה, ועובי הטחינה
ניתן לכוון את כמות המים למנה ארוכה ולמנה קצרה.
היא בשימוש קבוע אצלי כ 10 שנים ומעולם לא דרשה תיקון.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא