שאלה שמטרידה אותי זמן רב - צליה על מנגל - השיטה האמריקאית

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
taoyossi (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5224
הצטרף: אוקטובר 2006
שם מלא: יוסי ביטון
מיקום: כפר יונה
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שאלה שמטרידה אותי זמן רב - צליה על מנגל - השיטה האמריקאית

נושא שלא נקרא #1 

אני רואה בהמון סרטים אמריקאיים טיפוסיים, ניכר גם היה בסדרת המופת "הסופרנוס" ששיטת ה "ברביקיו" ה "על האש" האמריקאית מתבצעת על ידי להבות ממש,

אם אצלנו על המנגל מנסים להביא את הגחלים למצב שיהיו לוהטות אך ללא "אש חיה" אצל הבשר נחרך ישירות על להבות המנגל ....

מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד שם ?
האם הבשר לא נהיה מפוחם ?

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2698
הצטרף: אוקטובר 2010
מיקום: תל אביב
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

דבר בסיסי אתה צריך להבין,
מה שאתה רואה בסרטים זה לא אומר שכך במציאות.
בסרטים מה שהכי חשוב שזה יצטלם טוב ולא שזה יהיה טעים/בריא או נכון בהחלט.
להסתתר מאחרי דלת פח של מכונית בשעת ירי.. לא ימנע את פציעתך במקרה הטוב
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

taoyossi (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5224
הצטרף: אוקטובר 2006
שם מלא: יוסי ביטון
מיקום: כפר יונה
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

מספיקלי כתב:דבר בסיסי אתה צריך להבין,
מה שאתה רואה בסרטים זה לא אומר שכך במציאות.
בסרטים מה שהכי חשוב שזה יצטלם טוב ולא שזה יהיה טעים/בריא או נכון בהחלט.
להסתתר מאחרי דלת פח של מכונית בשעת ירי.. לא ימנע את פציעתך במקרה הטוב
...
נניח שאני לא ילד בן 13 שבאמת מאמין ש ב WWF נפצעים .....

מה שאתה אומר שבעצם שיטת הצלייה האמריקאית היא בעצם זהה לשלנו מבחינת המנגל והפחמים ?

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2335
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אם למחזר : מנגל = BBQ רק ללא חולצה

taoyossi (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5224
הצטרף: אוקטובר 2006
שם מלא: יוסי ביטון
מיקום: כפר יונה
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

ובכל זאת (סליחה על העקשנות), חיפוש בתמונות של BBQ מביא תוצאות של חריכת בשר על להבות

https://www.google.co.il/search?q=bbq&n ... 43&dpr=1.5


האם יש מישהו שידוע לו על זה ממקור ראשון

סנטי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 124
הצטרף: דצמבר 2013
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

taoyossi כתב:
מספיקלי כתב:דבר בסיסי אתה צריך להבין,
מה שאתה רואה בסרטים זה לא אומר שכך במציאות.
בסרטים מה שהכי חשוב שזה יצטלם טוב ולא שזה יהיה טעים/בריא או נכון בהחלט.
להסתתר מאחרי דלת פח של מכונית בשעת ירי.. לא ימנע את פציעתך במקרה הטוב
...
נניח שאני לא ילד בן 13 שבאמת מאמין ש ב WWF נפצעים .....

מה שאתה אומר שבעצם שיטת הצלייה האמריקאית היא בעצם זהה לשלנו מבחינת המנגל והפחמים ?
...
כן ולא.
השיטה בהחלט לא כוללת להבות אש, אך מצד שני, היא לא כמו המנגל אצלנו מכמה סיבות.

א. במנגל הבשר יושב במרחק סנטימטרים ספורים מהגחלים ("תביא קבב שרוף טוב טוב ")
בשאר העולם, הבשר יושב בגובה של לפחות 20 ס"מ מהגחלים

ב. במנגל הגריל הוא בעל עובי ברזלים של 5 מ"מ (שוב, מהסיבה שהזכרתי למעלה)
בשאר העולם, הרשת היא בעלת ברזלים בקוטר של לפחות 1 ס"מ, מכיוון שמה שחשוב זה העברת החום המצטבר בברזל ולא החום הישיר של הגחלים

ג. במנגל ההצלייה היא של בשר מעל מקור האש
בבר בי קיו עובדים יותר על חום לא ישיר (ומכאן שסוגרים את המכסה כאשר הבשר בפנים ולא מעל הגחלים)

ד. מנגל עושים בכל מקום
בעולם לא עושים מעל איי תנועה
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2261
הצטרף: מרץ 2009
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

תראה, דבר ראשון בארה"ב נפוץ יותר גריל גז ולא פחמים כמו שלנו (לפחות כשעושים את זה בback yard שלהם).
שנית כל - רוב התמונות שאתה רואה בגוגל זה על אותו עקרון כמו בסרטים. מראים לך אש כדי לחדד אצלך את תחושת הצליה של הבשר, זה אלמנט גרפי שנועד לעורר אצלך משהו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 20575
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

מה שנאמר על אפקט קולנועי זה נכון.
אבל בהחלט יש גם הבדל אמיתי.
קודם כל, כמו שהוזכר, מדובר לרוב בגריל גז. גרילי גז גם נפוצים בארץ, אך אני מבין שאתה משווה לגחלים.
ההבדל העיקרי שגורם ללהבות לעלות באמריקה (וגם אצלי בחצר לפעמים) זה מה הבשר ששמים על הגריל.
בארה"ב זה לרוב המבורגרים או סטייקים עסיסיים, לא שישליק וקבב.
השומן הרב שנוטף מהבשר, נדלק וגורם ללהבות הללו שקופצות בחוויה אור קולית.
מפרגיות בקושי נוטף משהו.

בהמבורגרים הכוונה בשר בקר טחון טרי, לא "המבורגים לגריל" מוכנים מראש שרבים קונים בארץ. האחרונים יבשים ולא יעשו זיקוקים.
משה

סנטי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 124
הצטרף: דצמבר 2013
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

moco כתב:מה שנאמר על אפקט קולנועי זה נכון.
אבל בהחלט יש גם הבדל אמיתי.
קודם כל, כמו שהוזכר, מדובר לרוב בגריל גז. גרילי גז גם נפוצים בארץ, אך אני מבין שאתה משווה לגחלים.
ההבדל העיקרי שגורם ללהבות לעלות באמריקה (וגם אצלי בחצר לפעמים) זה מה הבשר ששמים על הגריל.
בארה"ב זה לרוב המבורגרים או סטייקים עסיסיים, לא שישליק וקבב.
השומן הרב שנוטף מהבשר, נדלק וגורם ללהבות הללו שקופצות בחוויה אור קולית.
מפרגיות בקושי נוטף משהו.

בהמבורגרים הכוונה בשר בקר טחון טרי, לא "המבורגים לגריל" מוכנים מראש שרבים קונים בארץ. האחרונים יבשים ולא יעשו זיקוקים.
...
אם אתה רוצה להפטר מלהבות האש, אז הפתרון הוא בגריל ארגנטינאי.
בגיל ארגנטינאי , הרשת עשויה מבזנטים קטנים והפוכים, כך שהשומן נופל לתוך הבזנט ובשיפוע קל, מתנכס למלבן בעל עומק שמשותף לכל הזנטים המרכיבים את הגריל.
בשיטה הזו, אתה מקבל את החום הדרוש אבל השומן לא נופל לגחלים וכך את ה נפטר הן מהלהבות אבל גם, וזה הכי חשוב, מהריח של השומן השרוף.
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)

taoyossi (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5224
הצטרף: אוקטובר 2006
שם מלא: יוסי ביטון
מיקום: כפר יונה
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

סנטי אפשר לרכוש את הרשת הזו ולהתאים אותה למנגל הקיים ( במקרה שלי גחלים של weber) ?

דרך אגב גם אצלי יש להבות שעולות בעיקר בגלל השומן כבש שנוטף גם מהקציצות וגם מהצלעות והמלחמה בלהבות מתישה, לכן ניסיתי להבין האם זה פטנט אמריקאי, מה עוד שגם הם משתמשים במברשת עם נוזל על מנת להרטיב את הבשר כל הזמן

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3385
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 1813 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

taoyossi כתב:ובכל זאת (סליחה על העקשנות), חיפוש בתמונות של BBQ מביא תוצאות של חריכת בשר על להבות

https://www.google.co.il/search?q=bbq&n ... 43&dpr=1.5


האם יש מישהו שידוע לו על זה ממקור ראשון
...
OK מקור ראשון.
הרבה ממה שכבר נכתב זה נכון אבל יש עוד כמה סיבות לצבע החרוך.
על רוב חלקי העוף על הסטייקים הצלעות וכו"ל רוב האמריקאים אוהבים למרוח רטבים שכשנחרכים מקבלים את הגוון
הכהה והשרוף . היוצאים מהכלל הם הנקניקיות וההמבורגר שכמעט תמיד נעשים טבעי. בנוסף לא מסירים את השומן
מהנתחים וזה באמת גורם ללהבות לעלות . נתחים שדורשים זמן צליה ארוך יותר נעשים כשהגריל סגור וחונקים את הלהבות.
ויש גם נתחים כמו BBR שנעשים פעמיים חלק ראשון בבישול או צליה חלקית בתנור וחלק שני על הגריל מצופים ברוטב BBQ שמכיל סוכר ודבש ומקבל צבע אדמדם שרוף.
לעומת זאת בישראל כמעט הכל נעשה באופן טבעי ללא רטבים ורק עם תבלינים.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2335
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

כל סוגי הגרילים בשימוש בכל האזורים
גריל של וובר אינו חושף את הבשר ישירות לאש (מה שמכונה אוסטרלי)
אלא משתמש במשולשים מעל הלהבות כך שהחום מגיע מהרשת ומכל חלל הגריל
והטפטוף לא הופך ללהבה גדולה (בתיאוריה)
זה דורש הפעלה עם מכסה סגור כדי לקבל תוצאות
טובות ותוך כדי כך חוסך באנרגייה
מי שרוצה מכסה פתוח צריך לפנות לאוסטרלי ודומיו
ושם (בגריל גז) חשיבות העצמה קריטית
בגריל פחמים גם יש יתרון אנרגטי במכסה סגור
השיטה דורשת ריסון עצמי ונסיון כך שטיימר צמוד
גם ישפר את התוצאות וגם יחסוך אנרגיה וזמן הכנה

סנטי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 124
הצטרף: דצמבר 2013
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

taoyossi כתב:סנטי אפשר לרכוש את הרשת הזו ולהתאים אותה למנגל הקיים ( במקרה שלי גחלים של weber) ?

דרך אגב גם אצלי יש להבות שעולות בעיקר בגלל השומן כבש שנוטף גם מהקציצות וגם מהצלעות והמלחמה בלהבות מתישה, לכן ניסיתי להבין האם זה פטנט אמריקאי, מה עוד שגם הם משתמשים במברשת עם נוזל על מנת להרטיב את הבשר כל הזמן
...
אני לא יודע אם לספק שלי יש רשת המתאימה למתקן שברשותך על כל מקרה זה האתר שלו : http://www.asado.co.il
אני לא יודע אם חלק מהציוד הוא עושה בארץ, כי את המתקנים הוא מייבא מארגנטינה.
אתה יכול להגיד לו שסנטיאגו שלח אותך.
ואם בדרך אתה נתקל בגארי יורופסקי עצבני, אתה יכול להגיד לו שגרושתי שלחה אותך.

בתיאבון

נ.ב. הייתי גם אומר לך איפה קונים בשר טוב ובלי מע"פ , אבל אז הייתי צריך להרוג אותך
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4774
הצטרף: ינואר 2005
מיקום: Privilege 15
נתן תודות: 163 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

אז אולי זה בשר ששווה למות בשבילו :lol: , שתף אותנו פה :
http://www.hometheater.co.il/vt165629.html
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

סנטי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 124
הצטרף: דצמבר 2013
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

Chura כתב:אז אולי זה בשר ששווה למות בשבילו :lol: , שתף אותנו פה :
http://www.hometheater.co.il/vt165629.html
...
asado de tira
ויש לשים לב שכל בן דוד חמישי במשפחת עראקי פתח איטליז, אבל asado de tira הוא לדעתי הענייה הטוב. וזהו. בשר נטו , בלי מע"פ.
האחרים זה בדיוק אותם איטליזים כמו בכל הארץ, רק עם העוואנטה שהם בטירה.

עכשיו שאמרתי לך, "בחורינו המצויינים" כבר בדרך אליך לביצוע ההתניה שבמסירת המידע.
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”