מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


מחובר בהוט ל-200 מגה ומוגבל במחשב ל- mbps 100


   פורומים > HTPC ומחשוב > אינטרנט - ספקים, תשתית, סיבים fiber
מחבר הודעה
ההוגה
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 08, 2007
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 144

 #1  נשלח: ג' 09/07/2019 1:16
מחובר בהוט ל-200 מגה ומוגבל במחשב ל- mbps 100

היי,
יש לי בעיה מעצבנת שאני לא מצליח לפתור - אני מחובר ל-HOT במהירות 200 מגה ובסטטוס של חיבור הרשת במחשב השולחני אני רואה חיבור של 100Mbps.

בדקתי וכל הרכיבים "בדרך" תומכים ב-10/100/1000 Mbps
המחשב יחסית חדש, הראוטר חדש לחלוטין.

החיבור הוא קווי:
מהקיר להוטבוקס של HOT שה-WiFi בו הושבת
מההוטבוקס בכבל לכניסת LAN/WAN בראוטר TP-Link Archer VR600 חדש מקופסא,
מהראוטר בכבל דרך יציאת LAN, אחת מתוך השלוש שיש בו (כולן Gigabit Ethernet Port LAN)
לכרטיס הרשת onboard בלוח Gigabyte B360M HD3 שתומך ב-10/100/1000 Mbps
המחשב מראה הגבלה ל-100 Mbps.

ניסיתי לבדוק אם ההגבלה היא ב-Bios וכמובן הדברים הרגילים כמו עדכון הדרייבר וחיפושים בגוגל... לא הצלחתי למצוא פתרון.
המצחיק הוא שאני מקבל ב-WiFi מאותו ראוטר ברשת של 5GHz מהירות של 175 Mbps, ככה שזו בודאות לא בעיה של HOT או של הראוטר.
אודה לרעיונות שלכם...



פרופיל | שלח הודעה | חפש
Amir64 (אמיר)
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

הצטרף בתאריך:
  Aug 02, 2012
הבעות תודה: 1171
מספר הודעות: 7670

 #2  נשלח: ג' 09/07/2019 1:21

אם המחשב מחובר בכבל ישירות לנתב, ללא שקעים, כנראה שהבעיה בכבל.
תחליף את הכבל בין המחשב והראוטר, ותראה אם הבעיה נפתרת.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ההוגה
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 08, 2007
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 144

 #3  נשלח: ג' 09/07/2019 1:43

יש שקעים... זה כבל רשת שעובר בקירות.
המחשב נמצא בחדר אחר ואין לי כבל כזה ארוך
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Amir64 (אמיר)
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

הצטרף בתאריך:
  Aug 02, 2012
הבעות תודה: 1171
מספר הודעות: 7670

 #4  נשלח: ג' 09/07/2019 2:07

לא צריך כבל ארוך...
תביא את המחשב אל הראוטר, או את הראוטר אל המחשב, ותבדוק עם הכבלים הקצרים.
קודם תראה אם איתם אתה מקבל חיבור גיגה בין המחשב והראוטר.
אם כן, כנראה שיש בעיה בחיווט השקעים.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
diniska
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Apr 03, 2007
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 58

 #5  נשלח: ג' 09/07/2019 12:59

פתרון יותר פשוט כדי לבודד את הבעיה היא לקחת לפטופ עם Lan במהירות ג'יגביט שנבדק במקום אחר ומראה חיבור ג'יגה ולהתחיל לבודד את הבעיה בעזרתו.

********
לפני שאתה מבצע בדיקות תוודא במנהל ההתקנים שהדרייבר של ה Lan מותקן נכון והמחשב מזהה אותה ככרטיס ג'יגביט ושההגדרה של המהירות על Auto
פרופיל | שלח הודעה | חפש
kingikra
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

הצטרף בתאריך:
  Dec 27, 2006
הבעות תודה: 226
מספר הודעות: 7695

 #6  נשלח: שבת 13/07/2019 18:06

כרטיס הרשת במחשב בטוח תומך ג'יגה? ניסית לחבר את המודם ישירות למחשב?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
vivi
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 06, 2009

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 319
מספר הודעות: 2717

 #7  נשלח: שבת 13/07/2019 19:01

עדכנת את המהירות אצל הספק?
_________________
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > אינטרנט - ספקים, תשתית, סיבים fiber


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht