זן מיוחד שיוצא מהר מדי (קולומביה סופרימו?) בשילוב של לליט וניש זירו.

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dgent (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2221
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

זן מיוחד שיוצא מהר מדי (קולומביה סופרימו?) בשילוב של לליט וניש זירו.

נושא שלא נקרא #1 

בוקר טוב לכולם ,
נתקלתי בשקית ״מיוחדת״ של פולים מקולומביה. משום מה אני חווה איתה בעיה של חליטה בקצב לא הגיוני .
אני על סלסלה כפולה , שם 19גרם והגעתי לטחינה בדרגה 8! בניש (לא הגעתי למספרים מתחת ל 12 עם אף תערובת ששתיתי עד היום (וניסיתי יותר מאחת שתיים..) עכשיו מה שמעניין אותי זה למה ואיך דבר כזה יכול לקרות? מה יכול להיות בפולים האלה שפשוט לא עובד ? שוב , כל דבר אחר שהייתי טוחן גם על 10 היה תוקע את המכונה ...)
אשמח לתובנות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אולי קשור לכמות המים בפולים? ההיגיון שלי אומר שככל שיש יותר מים בפולים אז במפגש שלהם עם המים כשאתה חולט הם יכולים לספוג פחות מים. נגידמאדמה יבשה מאוד יכולה לספוג הרבה מים ליצירת "בוץ" לעומת אדמה שרוויה במים וכושר הספיגה שלה נמוך.
זה יכול לקרות אם הפולים קלויים בהיר או שנקלו מהר מאוד ואחוז הנוזלים בהם נשאר גבוה יחסית. שוב זו רק השערה
נערך לאחרונה על ידי rico2108 ב 16/11/2019 17:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אגב אתה יכול לבדוק את זה. תנסה ללעוס את אחד הפולים. האם הוא קשה יותר מהפולים שאתה קונה בדכ? אם כן זה מראה על אחוז נוזלים גבוה יותר.
גם קליית תוף לעומת קולה אוויר משאיר את הפולים "רטובים" יותר.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

הייתי מהמר פשוט על קפה ישן.
ככל שהקפה פחות טרי נדרשת טחינה דקה יותר ויותר קפה בסלסלה.

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@dgent
לי זה קרה עם הניש עם קפה מקולומביה בעיבוד נאטורל שקניתי בפולין... הוא היה קלוי טרי (כלומר, חד משמעית לא ישן) והגעתי איתו לטחינה בדרגה 9 עם 17 גרם בסלסלה. כמו שציינת - זה הכי נמוך שהגעתי אליו בניש בטחינה לאספרסו.

אולי זה קטע של קולומביה? :)
אולי מדובר באותם פולים / חווה כמו הפולים שאני קניתי?

אצלי זה El Balcon

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

מה זה משנה המספר במטחנה, כל קפה מתנהג אחרת כתלות בזן, קליה וטריות.
אם הזליגה מהירה מידי, אתה יכול לטחון דק יותר, לשים יותר קפה בסלסלה, לדחוס יותר, או קומבינציה של כולם.
הכי חשוב שתקבל זליגה טובה, למספר במטחנה אין שום משמעות.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@שמוליק_טל - אני חושב שהמשתתפים בדיון לא ציינו מספרים כי ציפו שאלה ייצגו מצב זהה אצל משתתפים אחרים, אלא כדי להסביר את ההבדל בהשוואה למצב הרגיל אצלם. אם פולים מסויימים דורשים טחינה שונה באופן קיצוני אז זה בהחלט משהו שכדאי לבדוק. אני מסכים עם קרמריקה שבד"כ הסיבה היא קפה ישן מדי.

ששוןן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 187
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

אולי תשחרר קצת פרטים על ה"מיוחדת" הזאת.
מה זה בשקית - "גל שלישי"? קליה בהירה?
מה תאריך הקליה?

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@boren
מה אתה מצפה שהבדיקה תניב? לא נראה לי שמישהוא כאן בפורום יכול להסביר למה הקפה דורש טחינה דקה יותר על סמך תמונה של האריזה.
גם אם יש הסבר, מה זה משנה? זאת הטחינה שהקפה הזה דורש ושום הסבר לא ישנה את זה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

@שמוליק_טל - לא פתחתי את הדיון ואין לי שום ציפיות מיוחדות ממנו. אבל אני לא רואה שום בעיה עם מה שהמשתתפים כתבו בו. דיון לגיטימי, וגם אם פותח הדיון לא ייקבל בסופו של דבר תשובה חד משמעית לשאלה שלו, זו לא ממש בעיה :-)

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@שמוליק_טל
במטחנה כמו הניש, במיוחד כשהיא יחסית חדשה אצל dgent (וגם אצלי) - כל קפה שפתאום דורש רמת טחינה קיצונית (גסה או דקה יותר) יוצר אצלנו שאלות, וגורם לנו ללמוד ולחקור מתוך אהבה לדבר ועניין.

אני אישית מתחיל ללמוד ולחקור את תחום קליית הקפה, אז נניח והקפה המדובר כאן הוא טרי יחסית - מעניין להבין איזה זן הוא ואיזה קלייה הוא עבר שהביאה אותו לדרוש רמת טחינה שכזו.

יכול להיות שאותך זה לא מעניין - וזה בסדר גמור.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

דווקא שתיתי הרבה קולומביה לאחרונה (מאזור hulia, גיליתי אותם לפני כשנה ומאז מאוהב) ועוד בקליות בהירות יחסית שדורשות טחינה דקה יותר ולא הגעתי לדרגות טחינה נמוכות בצורה מחשידה בניש.
מצד שני לא שתיתי סופרימו כבר הרבה זמן, נסיתי פעם מזמן ולא התרשמתי.
החשוד הראשון הוא הגיל של הפולים (במקרה שלך נשמע כמו פולים ישנים מאד), CO2 שנמצא בפולים בריכוז גבוה כשהם טריים אחרי הקליה, מהווה גורם משמעותי בהתנגדות וככל שעובר הזמן ועם התיישנות הפולים, יש בריחה של CO2 ולכן צריך לטחון דק יותר כדי לפצות על הירידה בהתנגדות.

עוד אפשרות זה שיש לך בעיה בפיזור/דחיסה והטחינה הדקה מפצה על צ'אנלינג.

מעבר לזה כמובן שיש הבדלים בין זנים אבל אצלי לאחרונה לא נתקלתי בהבדלים ממש גדולים.
בשבוע שעבר חזרתי מחו"ל עם איזה EL Salvador נחמד והייתי צריך לטחון על 15.5 בניש כאשר בדרך כלל אני סביב ה 18-20, זה ישר הדליק לי נורה אדומה כי ידעתי שהקפה בין שבוע אבל בסוף הקפה התגלה כנהדר.

מה שכן, בדומה לקולומביה סופרימו, הפולים די גדולים ו 19 גרם ב VST 18 בקושי נכנס, אז אולי זה קשור.

dgent (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2221
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@The-Fox
·
בדיוק.

לגבי הטופיק , הבעיה שלי שהשקית היא רק 250גרם אז אין לי יותר מדי מקום לשחק עם הפולים . אבל שמח על התובנות השונות שצצו בשרשור.

עדכון קל, ניסיתי היום על רמת טחינה 6 ובת הזוג הראתה פני סיפוק מה קפוצ'ינו כמו שלא הראתה הרבה זמן (כמובן אין לה מושג מי טוחן ועל כמה העיקר שיהיה טעים :) ) , אז כמו שזה נראה אולי לא אדע מה הסיבה אבל הצלחתי להגיע לחליטה מצוינת (גם לדעתי )

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

גם אצלי בסופרימו הזליגה מהירה יחסית ובדרגות טחינה נמוכות.

אני עדיין לא שולט בזן הזה שבגלל הגודל והמשקל של הפולים יותר קשה לקלייה במכשיר פופקורן.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”