בוקר טוב לכולם ,
נתקלתי בשקית ״מיוחדת״ של פולים מקולומביה. משום מה אני חווה איתה בעיה של חליטה בקצב לא הגיוני .
אני על סלסלה כפולה , שם 19גרם והגעתי לטחינה בדרגה 8! בניש (לא הגעתי למספרים מתחת ל 12 עם אף תערובת ששתיתי עד היום (וניסיתי יותר מאחת שתיים..) עכשיו מה שמעניין אותי זה למה ואיך דבר כזה יכול לקרות? מה יכול להיות בפולים האלה שפשוט לא עובד ? שוב , כל דבר אחר שהייתי טוחן גם על 10 היה תוקע את המכונה ...)
אשמח לתובנות.
זן מיוחד שיוצא מהר מדי (קולומביה סופרימו?) בשילוב של לליט וניש זירו.
- dgent (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2221
- הצטרף: יולי 2007
- מיקום: חו"ל
- נתן תודות: 159 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
זן מיוחד שיוצא מהר מדי (קולומביה סופרימו?) בשילוב של לליט וניש זירו.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
אולי קשור לכמות המים בפולים? ההיגיון שלי אומר שככל שיש יותר מים בפולים אז במפגש שלהם עם המים כשאתה חולט הם יכולים לספוג פחות מים. נגידמאדמה יבשה מאוד יכולה לספוג הרבה מים ליצירת "בוץ" לעומת אדמה שרוויה במים וכושר הספיגה שלה נמוך.
זה יכול לקרות אם הפולים קלויים בהיר או שנקלו מהר מאוד ואחוז הנוזלים בהם נשאר גבוה יחסית. שוב זו רק השערה
זה יכול לקרות אם הפולים קלויים בהיר או שנקלו מהר מאוד ואחוז הנוזלים בהם נשאר גבוה יחסית. שוב זו רק השערה
נערך לאחרונה על ידי rico2108 ב 16/11/2019 17:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
@dgent
לי זה קרה עם הניש עם קפה מקולומביה בעיבוד נאטורל שקניתי בפולין... הוא היה קלוי טרי (כלומר, חד משמעית לא ישן) והגעתי איתו לטחינה בדרגה 9 עם 17 גרם בסלסלה. כמו שציינת - זה הכי נמוך שהגעתי אליו בניש בטחינה לאספרסו.
אולי זה קטע של קולומביה?
אולי מדובר באותם פולים / חווה כמו הפולים שאני קניתי?
אצלי זה El Balcon
לי זה קרה עם הניש עם קפה מקולומביה בעיבוד נאטורל שקניתי בפולין... הוא היה קלוי טרי (כלומר, חד משמעית לא ישן) והגעתי איתו לטחינה בדרגה 9 עם 17 גרם בסלסלה. כמו שציינת - זה הכי נמוך שהגעתי אליו בניש בטחינה לאספרסו.
אולי זה קטע של קולומביה?
אולי מדובר באותם פולים / חווה כמו הפולים שאני קניתי?
אצלי זה El Balcon
@שמוליק_טל
במטחנה כמו הניש, במיוחד כשהיא יחסית חדשה אצל dgent (וגם אצלי) - כל קפה שפתאום דורש רמת טחינה קיצונית (גסה או דקה יותר) יוצר אצלנו שאלות, וגורם לנו ללמוד ולחקור מתוך אהבה לדבר ועניין.
אני אישית מתחיל ללמוד ולחקור את תחום קליית הקפה, אז נניח והקפה המדובר כאן הוא טרי יחסית - מעניין להבין איזה זן הוא ואיזה קלייה הוא עבר שהביאה אותו לדרוש רמת טחינה שכזו.
יכול להיות שאותך זה לא מעניין - וזה בסדר גמור.
במטחנה כמו הניש, במיוחד כשהיא יחסית חדשה אצל dgent (וגם אצלי) - כל קפה שפתאום דורש רמת טחינה קיצונית (גסה או דקה יותר) יוצר אצלנו שאלות, וגורם לנו ללמוד ולחקור מתוך אהבה לדבר ועניין.
אני אישית מתחיל ללמוד ולחקור את תחום קליית הקפה, אז נניח והקפה המדובר כאן הוא טרי יחסית - מעניין להבין איזה זן הוא ואיזה קלייה הוא עבר שהביאה אותו לדרוש רמת טחינה שכזו.
יכול להיות שאותך זה לא מעניין - וזה בסדר גמור.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
דווקא שתיתי הרבה קולומביה לאחרונה (מאזור hulia, גיליתי אותם לפני כשנה ומאז מאוהב) ועוד בקליות בהירות יחסית שדורשות טחינה דקה יותר ולא הגעתי לדרגות טחינה נמוכות בצורה מחשידה בניש.
מצד שני לא שתיתי סופרימו כבר הרבה זמן, נסיתי פעם מזמן ולא התרשמתי.
החשוד הראשון הוא הגיל של הפולים (במקרה שלך נשמע כמו פולים ישנים מאד), CO2 שנמצא בפולים בריכוז גבוה כשהם טריים אחרי הקליה, מהווה גורם משמעותי בהתנגדות וככל שעובר הזמן ועם התיישנות הפולים, יש בריחה של CO2 ולכן צריך לטחון דק יותר כדי לפצות על הירידה בהתנגדות.
עוד אפשרות זה שיש לך בעיה בפיזור/דחיסה והטחינה הדקה מפצה על צ'אנלינג.
מעבר לזה כמובן שיש הבדלים בין זנים אבל אצלי לאחרונה לא נתקלתי בהבדלים ממש גדולים.
בשבוע שעבר חזרתי מחו"ל עם איזה EL Salvador נחמד והייתי צריך לטחון על 15.5 בניש כאשר בדרך כלל אני סביב ה 18-20, זה ישר הדליק לי נורה אדומה כי ידעתי שהקפה בין שבוע אבל בסוף הקפה התגלה כנהדר.
מה שכן, בדומה לקולומביה סופרימו, הפולים די גדולים ו 19 גרם ב VST 18 בקושי נכנס, אז אולי זה קשור.
מצד שני לא שתיתי סופרימו כבר הרבה זמן, נסיתי פעם מזמן ולא התרשמתי.
החשוד הראשון הוא הגיל של הפולים (במקרה שלך נשמע כמו פולים ישנים מאד), CO2 שנמצא בפולים בריכוז גבוה כשהם טריים אחרי הקליה, מהווה גורם משמעותי בהתנגדות וככל שעובר הזמן ועם התיישנות הפולים, יש בריחה של CO2 ולכן צריך לטחון דק יותר כדי לפצות על הירידה בהתנגדות.
עוד אפשרות זה שיש לך בעיה בפיזור/דחיסה והטחינה הדקה מפצה על צ'אנלינג.
מעבר לזה כמובן שיש הבדלים בין זנים אבל אצלי לאחרונה לא נתקלתי בהבדלים ממש גדולים.
בשבוע שעבר חזרתי מחו"ל עם איזה EL Salvador נחמד והייתי צריך לטחון על 15.5 בניש כאשר בדרך כלל אני סביב ה 18-20, זה ישר הדליק לי נורה אדומה כי ידעתי שהקפה בין שבוע אבל בסוף הקפה התגלה כנהדר.
מה שכן, בדומה לקולומביה סופרימו, הפולים די גדולים ו 19 גרם ב VST 18 בקושי נכנס, אז אולי זה קשור.
- dgent (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2221
- הצטרף: יולי 2007
- מיקום: חו"ל
- נתן תודות: 159 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
@The-Fox
·
בדיוק.
לגבי הטופיק , הבעיה שלי שהשקית היא רק 250גרם אז אין לי יותר מדי מקום לשחק עם הפולים . אבל שמח על התובנות השונות שצצו בשרשור.
עדכון קל, ניסיתי היום על רמת טחינה 6 ובת הזוג הראתה פני סיפוק מה קפוצ'ינו כמו שלא הראתה הרבה זמן (כמובן אין לה מושג מי טוחן ועל כמה העיקר שיהיה טעים ) , אז כמו שזה נראה אולי לא אדע מה הסיבה אבל הצלחתי להגיע לחליטה מצוינת (גם לדעתי )
·
בדיוק.
לגבי הטופיק , הבעיה שלי שהשקית היא רק 250גרם אז אין לי יותר מדי מקום לשחק עם הפולים . אבל שמח על התובנות השונות שצצו בשרשור.
עדכון קל, ניסיתי היום על רמת טחינה 6 ובת הזוג הראתה פני סיפוק מה קפוצ'ינו כמו שלא הראתה הרבה זמן (כמובן אין לה מושג מי טוחן ועל כמה העיקר שיהיה טעים ) , אז כמו שזה נראה אולי לא אדע מה הסיבה אבל הצלחתי להגיע לחליטה מצוינת (גם לדעתי )
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
גם אצלי בסופרימו הזליגה מהירה יחסית ובדרגות טחינה נמוכות.
אני עדיין לא שולט בזן הזה שבגלל הגודל והמשקל של הפולים יותר קשה לקלייה במכשיר פופקורן.
אני עדיין לא שולט בזן הזה שבגלל הגודל והמשקל של הפולים יותר קשה לקלייה במכשיר פופקורן.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html