יש לי את ה mara x
שאני שם פילטר עיוור מראה לחץ של 10 באר.
שאני חולט מראה 3 או 4 באר, זה נורמאלי?
נראה לי שהטחינה גם לא מספיק דקה.
בטחינה נכונה אני אומר גם לראות בערך 10 באר?
תודה
לחץ בעת חליטה
- maoravni
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 401
- הצטרף: פברואר 2005
- מיקום: שפלה
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
נכון ליולי 2020 (זה משתנה כל כמה שנים...) ביחס חליטה של 2:1 (על כל 1 גרם קפה 2 גרם נוזלים בכוס),
אם אתה מכניס כ18 גרם קפה טחון לסלסילה, ואתה מקבל כ35 גרם אספרסו בכוס, זה אמור לצאת בכ25-30 שניות.
הלחץ פה לא משנה, למרות שהוא אינדיקציה כלשהי.
אם אתה מקבל 10 באר עם פילטר עיוור זה אומר שהOPV עושה את העבודה שלו.
אם אתה מכניס כ18 גרם קפה טחון לסלסילה, ואתה מקבל כ35 גרם אספרסו בכוס, זה אמור לצאת בכ25-30 שניות.
הלחץ פה לא משנה, למרות שהוא אינדיקציה כלשהי.
אם אתה מקבל 10 באר עם פילטר עיוור זה אומר שהOPV עושה את העבודה שלו.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
Re: לחץ בעת חליטה
@noam
·
אני חושב שלפחות בהתחלה אתה אמור לראות לחץ באיזור 8-10 באר.
אבל לדעתי הכיול הכי טוב, כמו שהבחור שמעלי הציע, יהיה למדוד את הזמן והמשקל של השוט.
אני רק רוצה לסייג שזה לא חייב להיות 1:2 ב-25-30 שניות, זה אולי baseline לא רע לפרמטרים האלו, אבל לדעתי כדאי לשחק איתם לפי הטעם, שזה בסוף מה שמשנה.
·
אני חושב שלפחות בהתחלה אתה אמור לראות לחץ באיזור 8-10 באר.
אבל לדעתי הכיול הכי טוב, כמו שהבחור שמעלי הציע, יהיה למדוד את הזמן והמשקל של השוט.
אני רק רוצה לסייג שזה לא חייב להיות 1:2 ב-25-30 שניות, זה אולי baseline לא רע לפרמטרים האלו, אבל לדעתי כדאי לשחק איתם לפי הטעם, שזה בסוף מה שמשנה.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
·maoravni כתב:נכון ליולי 2020 (זה משתנה כל כמה שנים...) ביחס חליטה של 2:1 (על כל 1 גרם קפה 2 גרם נוזלים בכוס),
אם אתה מכניס כ18 גרם קפה טחון לסלסילה, ואתה מקבל כ35 גרם אספרסו בכוס, זה אמור לצאת בכ25-30 שניות.
הלחץ פה לא משנה, למרות שהוא אינדיקציה כלשהי.
אם אתה מקבל 10 באר עם פילטר עיוור זה אומר שהOPV עושה את העבודה שלו....
הלחץ ועוד איך משנה.
חוץ מזה שלחץ נמוך כל כך בחליטה מעיד על טחינה גסה מידי (מאמין שהשוט טס), הוא גם יתן בסוף קפה בלי הרבה גוף כי בשביל זה צריך לחץ שקרוב או שווה ל 9 באר.
בחליטה אידיאלית אתה אמור לקבל בהתחלה לחץ שנמוך במעט מה OPV (כ 0.5 באר פחות) ובמהלך השוט הלחץ ירד טיפה כי העוגיה נשחקת ואז הלחץ יכול לרדת עד כ 7-8 באר (בהנחה שהתחלת סביב ה 9-9.5).
בקיצור, טחן דק יותר ותכוון ליחס של 2:1 גרם בכ 25 שניות.
משם תשנה אם בא לך לקבלת תוצאה לפי טעמך.
עם איזה מטחנה אתה ?
Re: לחץ בעת חליטה
@noam
·
תתחדש.מכונה מצויינת לדעתי.
מצטרף לשאלה לגבי המטחנה.
·
תתחדש.מכונה מצויינת לדעתי.
מצטרף לשאלה לגבי המטחנה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
מוזר . אולי שווה לבצע [url=]ניקוי\פירוק של הסכינים.noam כתב:@The-Fox
·
המטחנה sette 270wi משום מה לא מצליח להגיע לטחינה דקה
אני כבר על 5 או 3 שאנשים מדברים על סביבות 7...
אצלי נמצע בין 8 ל 9