אחרי 3 שנים עם אוסקר 2, נתקפתי בנגיף (שאינו קורונה) בשם שדרגת, התסמינים כוללים רצון לאספרסו משופר משמעותית עם יותר שליטה בתהליך ההכנה שלו, בעיקר עבור קליות בהירות, נטרול חלקי של הצורך בכיולים קטנים של המטחנה ו\או ה-dose, יכולת הקצפה משודרגת, ואפשרות לנפח גדול יותר של הפוכים (למרות שזה תסמין שולי).
בהשפעת הפוסטים האחרים של השדרוג, החלטתי לפתוח אחד משלי. מבחינתי זו גם הזדמנות טובה לקבל טיפים מבעלי ביאנקה.
המכונה עלתה לי 7246, והמע"מ ועמלות יצאו לי 1753, סה"כ 8999 ש"ח.
השילוח היה סופר מהיר, קיבלתי את המכונה 5 ימים מיום השליחה, אבל היה הליך בירוקרטי קצר של מתן ייפוי כח ל-DHL דרך אתר ממשלתי.
בינתיים אני מאוד מרוצה ממנה, עבור קליות בינוניות וכהות התוצאות מעולות ועקביות, וההקצפה ברמה גבוהה, אבל נראה לי שאני עדיין צריך לעבוד על הכישורים שלי בתחום הזה. עוד משהו נחמד זה שעקב השליטה בלחץ, אפשר "להציל" שוטים, אמנם יהיו מקרים שהתוצאה לא תהיה אספרסו פר-סיי, אבל עדיין ראויה לשתיה.
עוד בונוס קטן, למרות שלא בשבילו קונים מכונה כזו, הוא שאפשר להכין איתה אפילו קפה שחור (עם pre infusion מאוד ארוך, כדי לא לחנוק את המכונה), פילטר, או כל מיני שילובים בין צורות הכנה שונות ומשונות.
נקודה אחת לשלילה, הפילטרים שמגיעים עם המכונה הם ברמה מאוד נמוכה, כמובן שזה לא כזה קריטי, מי ששם כל כך הרבה כסף על מכונה כזו (וגם על זולות יותר) מן הסתם משתמש ב-VST/IMS בכל מקרה.
עם קליות בהירות אני קצת מתקשה, התוצאות הן לרוב בין חומציות יתר על המידה לאנמיות, לא הצלחתי עדיין להגיע לנקודה באמצע. יש לי אפילו קובץ של פרופילים שריכזתי מ-HB, כולל הסברים על כיול, אבל בינתיים לא התקדמתי כל כך. מה שכן, הפולים בקליה בהירה היחידים שניסיתי בינתיים הם מ-Colonna, אולי עם כאלה שהזמנתי ממקומות אחרים יהיה קל יותר...בכל מקרה, אשמח לטיפים בנושא.
השדרוג הראשון (וכנראה האחרון) שלי - Lelit Bianca
- Clockwork_Orange (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
השדרוג הראשון (וכנראה האחרון) שלי - Lelit Bianca
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Vladihahalevin
-
- חבר פעיל
- הודעות: 91
- הצטרף: אפריל 2019
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
Re: השדרוג הראשון (וכנראה האחרון) שלי - Lelit Bianca
@Clockwork_Orange
·
תתחדש! ללא ספק המכונה תיתן לך מענה לשנים ארוכות.
לפי איך שאתה מתאר את הדברים, יש לך עוד כברת דרך בהבנה של כל אחד מהפרמטרים שמשפיעים על איזון ועוצמת השוט ונכון לעכשיו הפדאל מוסיף עוד פרמטר שצריך לשלוט בו ידנית.
מציע לך לראות כמה סרטונים ולהשתלט על התהליך עם פדאל מלא לפני שתכניס את הזרימה כפרמטר נוסף.
בהצלחה! תעשה חיים
·
תתחדש! ללא ספק המכונה תיתן לך מענה לשנים ארוכות.
לפי איך שאתה מתאר את הדברים, יש לך עוד כברת דרך בהבנה של כל אחד מהפרמטרים שמשפיעים על איזון ועוצמת השוט ונכון לעכשיו הפדאל מוסיף עוד פרמטר שצריך לשלוט בו ידנית.
מציע לך לראות כמה סרטונים ולהשתלט על התהליך עם פדאל מלא לפני שתכניס את הזרימה כפרמטר נוסף.
בהצלחה! תעשה חיים
- Clockwork_Orange (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
Re: השדרוג הראשון (וכנראה האחרון) שלי - Lelit Bianca
@ozeltzex
·
תודה, אנסה.
כרגע אני עובד ככה רק עבור קליות בינוניות וכהות.
·
תודה, אנסה.
כרגע אני עובד ככה רק עבור קליות בינוניות וכהות.
- boazj
- חבר ותיק
- הודעות: 2374
- הצטרף: דצמבר 2004
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 157 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
בתצלום, מצד ימין של המכונה, נראה כאילו שיש לך איזה תוספת?
מה זה?
ותתחדש, נראה ונשמע מדהים
מה זה?
ותתחדש, נראה ונשמע מדהים
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- Clockwork_Orange (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אכן, ארונות המטבח לא היו מאפשרים לי אחרת.
אהבתי לא רק היכולת להזיז אותו, אלא גם את הבידוד שלו מבחינת טמפרטורת מהמכונה.
אולי בדירה הבאה כבר אשתמש בחיבור ישיר, אבל בינתיים זה אחלה פתרון.
אהבתי לא רק היכולת להזיז אותו, אלא גם את הבידוד שלו מבחינת טמפרטורת מהמכונה.
אולי בדירה הבאה כבר אשתמש בחיבור ישיר, אבל בינתיים זה אחלה פתרון.
דווקא בסקירה שלו, דייב קורבי היה די מרוצה מהמבנה הפנימי שלה, למרות שהוא מאוד צפוף ולא סטנדרטי, עושה רושם שהם חשבו שם על כל פרט, כולל הקטע של להוריד את מד הלחץ לאפס בסיום החליטה.מברוק.
אפשר להגיד מה שרוצים על ההנדסה הפנימית של המכונות שלהם אבל אי אפשר לקחת מלליט את הקרדיט על הניסיונות להביא שדרוגים לעולם הE61 שלא השתנה כמעט 20 שנה....
- Clockwork_Orange (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
@kmoraz
·
אין לי מושג. כשהתחלתי לחפש אופציות למכונת DB, הופתעתי לגלות שבין המכונות השונות, קיימת גם אופציה שהיא בערך בגודל של האוסקר 2.
המחשבה האוטומטית הראשונה שלי, וכנראה של הרבה אחרים, הייתה שזה גימיק וש-Lelit עיגלו פינות כדי להגיע לתוצאה הזו. אבל ככל שקראתי על המכונה בפורומים (יש למשל את הדיון העצום ב-HB, ועוד אחד קטן יותר ב-CoffeeForums) ובביקורות, וראיתי סרטונים עליה, הבנתי שמדובר במכונה אמינה ביותר, ושהושקעה הרבה מחשבה בתכנון שלה, למרות שעל הנייר, זה לא הרושם הראשוני שמתקבל.
·
אין לי מושג. כשהתחלתי לחפש אופציות למכונת DB, הופתעתי לגלות שבין המכונות השונות, קיימת גם אופציה שהיא בערך בגודל של האוסקר 2.
המחשבה האוטומטית הראשונה שלי, וכנראה של הרבה אחרים, הייתה שזה גימיק וש-Lelit עיגלו פינות כדי להגיע לתוצאה הזו. אבל ככל שקראתי על המכונה בפורומים (יש למשל את הדיון העצום ב-HB, ועוד אחד קטן יותר ב-CoffeeForums) ובביקורות, וראיתי סרטונים עליה, הבנתי שמדובר במכונה אמינה ביותר, ושהושקעה הרבה מחשבה בתכנון שלה, למרות שעל הנייר, זה לא הרושם הראשוני שמתקבל.
- Clockwork_Orange (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
@kmoraz
·
לא בטוח שהקטנה של צ'יפים זו ההקבלה הכי מדויקת, כי אני מניח שתורות כמו זרימה ותרמודינמיקה הם תחומים שהידע בהם הוא די מבוסס כבר במשך יותר מ-100 שנה, ומוליכים למחצה הוא תחום יחסית חדש שעוד לא הגיעו בו לרווייה מבחינת התגליות, אבל אני מבין את הנקודה שלך, תמיד יש מקום ל'טריקים' הנדסיים שיאפשרו לקבל תוצאה טובה יותר, או במקרה הזה, גודל קטן יותר של מכונה.
אין לי יותר מדי ידע בתחום של הנדסת מכונות, או Design של מכונות קפה בפרט, ככה שהציפיות שלי מאיך מכונת DB צריכה להיות בנויה בעיקר מבוססת על תצפיות, כלומר מכונות אחרות באותה קטגוריה, אז אני מניח שהן לא באמת אובייקטיביות.
·
לא בטוח שהקטנה של צ'יפים זו ההקבלה הכי מדויקת, כי אני מניח שתורות כמו זרימה ותרמודינמיקה הם תחומים שהידע בהם הוא די מבוסס כבר במשך יותר מ-100 שנה, ומוליכים למחצה הוא תחום יחסית חדש שעוד לא הגיעו בו לרווייה מבחינת התגליות, אבל אני מבין את הנקודה שלך, תמיד יש מקום ל'טריקים' הנדסיים שיאפשרו לקבל תוצאה טובה יותר, או במקרה הזה, גודל קטן יותר של מכונה.
אין לי יותר מדי ידע בתחום של הנדסת מכונות, או Design של מכונות קפה בפרט, ככה שהציפיות שלי מאיך מכונת DB צריכה להיות בנויה בעיקר מבוססת על תצפיות, כלומר מכונות אחרות באותה קטגוריה, אז אני מניח שהן לא באמת אובייקטיביות.
- Clockwork_Orange (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים