שלום לכולם,
נעים להכיר - שמי אורי, אני בן 38 מפ"ת, ואני חדש כאן (ובעולם הקפה שאיננו נס/שחור).
הרבה שנים שתיתי בבית נס (בלי חלב) והפוך בבתי קפה, והייתי שמח בחלקי.
בתפקיד הקודם שלי בעבודה יצא לי לנסוע הרבה ברחבי העולם (מכירות) ולשתות הרבה קפה בכל מיני מקומות. זה כלל בעיקר קפה פילטר בטיסות ומלונות, ואספרסו במסעדות וחנויות נוחות.
אחת הנסיעות היתה לאיטליה. אמנם כבר הייתי באיטליה לפני כן, אבל אז טרם עמדתי על דעתי (לפחות בנושאי טעם).
תקשיבו, האיטלקים יודעים לעשות אספרסו כמו שאף אחד אחר לא יודע. ולא מדובר רק על בתי קפה מפונפנים. בכל חנות נוחות טעמתי קפה מדהים.
כשחזרתי לארץ התחלתי לקרוא יותר על קפה. כך למדתי על זנים, שיטות הכנה וטעמים.
מפה לשם, הבנתי שזה עסק לא זול שמצריך לא מעט התעסקות (לא בהכרח מפריע לי), ושיש לו המון פרמטרים.
מכיוון שהדבר הקרוב ביותר לקפה שאני כבר מכיר (כאמור, נס) הוא פילטר, החלטתי להתחיל שם.
בתחילת הגל הראשון הזמנתי מטחנה (ניש זירו), ערכה של הריו (ועל הדרך גם ארופרס - רק $30, לא ניקח?), ערימה של פילטרים והתחלתי את המסע.
את הקפה אני קונה אצל אמיגו בפ"ת. חבר'ה נחמדים מאוד והקפה החד-זני שלהם בקליה מקומית ממש טעים.
העניין הוא כזה - למרות שלפעמים יוצא לי מעולה, בפעמים אחרות יוצא לא משהו.
הצלחתי להגיע למצב שהבישול אחיד יחסית (שליטה טובה בטמפ' המים ובקצב ההרטבה), אבל אני חושב שהבעיה היא שאני לא מצאתי את גודל הטחינה הנכון. אני לא יודע לאן לכוון, כי לא ראיתי אף אחד מכין קפה פילטר לפני כן שלא באמצעות יוטיוב, וקשה להעריך את גודל הגרגרים ככה.
אם יש כאן מישהו שמבשל קפה דריפ ב-V60 או ארופרס, ויש לו מטחנה כמו שלי (ניש זירו) - אשמח אם תוכלו לומר לי על איזה מספר אתם טוחנים איזה קפה, כך שיהיה לי רפרנס.
אם יש לכם מטחנה אחרת, אשמח לראות תמונה של הקפה הטחון ליד משהו שאוכל לקבל הערכה של קנה מידה.
אם מישהו מוכן להדריך אותי פעם אחת אני בכלל אהיה מאושר
בהערת צד אוסיף שהאספרסו האיטלקי שהזכרתי למעלה מציק לי כל יום, כך שאני מאמין שאקנה מכונת אספרסו מתישהו בקרוב..
בכל אופן, תודה מראש לעונים!
חדש בפורום + שאלה על דריפ, ארופרס וטחינה
ברוכים הבאים! קודם כל סחתיין, לא מכיר הרבה אנשים שהמטחנה הראשונה שלהם היא ניש זירו. עכשיו העולם פתוח בפניך באשר תלך
לגבי הv60 אני לא מבין גדול מה שכן העקרון מספר 1 לחזרתיות בין אם זה באספרסו או בpour over, או בכל שיטת חליטה אחרת הוא לבודד משתנים.
אם כבר יצא לך מעולה כמה פעמים, באיזה קפה השתמשת? מתי נקלה? באיזה יום אחרי הקליה חלטת? כמה גרם הכנסת? מה משך סהכ החליטה?
בקיצור הבנת את הרעיון. נהל לך רישום. אם יהיה פה מישהו עם ניש שגם מכין בv60 אז מצויין אבל קח בחשבון שמה שטעים לך לא טעים לאחר וכו.
בנוסף אתה יכול ללכת לבית קפה קרוב ולבקש מספר גרגרים טחונים ולקחת הביתה ולנסות להגיע לגודל עם הניש.
מתכון בסיסי שלקחתי מהקפליקס בתא שהיה לי טעים- הוא משתמש בv60 כוס אחת של האריו, 18 גרם קפה ו300 מל מים סהכ. לגבי כמה זמן כל שלב לא יכול לעזור לצערי.
אגב הקפה שאתה קונה באמיגו זה קפה שנקלה במיוחד ל pour over? בדכ מדובר על קליה בהירה ושונה מאספרסו כמובן
בהצלחה!
לגבי הv60 אני לא מבין גדול מה שכן העקרון מספר 1 לחזרתיות בין אם זה באספרסו או בpour over, או בכל שיטת חליטה אחרת הוא לבודד משתנים.
אם כבר יצא לך מעולה כמה פעמים, באיזה קפה השתמשת? מתי נקלה? באיזה יום אחרי הקליה חלטת? כמה גרם הכנסת? מה משך סהכ החליטה?
בקיצור הבנת את הרעיון. נהל לך רישום. אם יהיה פה מישהו עם ניש שגם מכין בv60 אז מצויין אבל קח בחשבון שמה שטעים לך לא טעים לאחר וכו.
בנוסף אתה יכול ללכת לבית קפה קרוב ולבקש מספר גרגרים טחונים ולקחת הביתה ולנסות להגיע לגודל עם הניש.
מתכון בסיסי שלקחתי מהקפליקס בתא שהיה לי טעים- הוא משתמש בv60 כוס אחת של האריו, 18 גרם קפה ו300 מל מים סהכ. לגבי כמה זמן כל שלב לא יכול לעזור לצערי.
אגב הקפה שאתה קונה באמיגו זה קפה שנקלה במיוחד ל pour over? בדכ מדובר על קליה בהירה ושונה מאספרסו כמובן
בהצלחה!
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
הגרגירים צריכים להיות בערך בגודל של מלח גס.
אני אישית מכין עם Kalita, אז למרות שאני מניח שהעקרונות דומים בהכנה, אין לי טיפים ספציפיים בשבילך, אבל אולי הסרטון הזה יכול לעזור, הוא די יסודי, ואני חושב שהוא מדבר על איך לכייל את הטחינה:
[url=]V60 technique
אני אישית מכין עם Kalita, אז למרות שאני מניח שהעקרונות דומים בהכנה, אין לי טיפים ספציפיים בשבילך, אבל אולי הסרטון הזה יכול לעזור, הוא די יסודי, ואני חושב שהוא מדבר על איך לכייל את הטחינה:
[url=]V60 technique
- oriko (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 13
- הצטרף: אוקטובר 2019
- שם מלא: אורי
- מיקום: פתח תקווה
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
@rico2108
הרבה שעות צפיה בג'יימס הופמן הובילו למסקנות הבאות:
1. הוא מאוד אוהב את הניש (משתמש בה פחות או יותר בכל "פרק"), אז היא כנראה לא רעה.
2. הוא משתמש בה גם לאספרסו וגם לדריפ, כך שהיא נותנת את כל הקשת - השקעה כספית גבוהה, אבל 2 במחיר 1.
בלי קשר, היא פשוט יפה, בטח כשמשווים אותה למטחנות אחרות באותה רמת מחיר. אני תמיד שמח להוסיף "תכשיט" לבית.
הרעיון על בית קפה הוא נהדר. מכיר מקום במרכז או בשרון שמגיש V60 טעים? אני מכיר רק את ארקפה (לא משנה איזה סניף, אני לא מנסה לפגוע להם בפרנסה. המקום נראה אחלה חוץ מזה), והנסיון שלי עם הקפה שלהם היה רע ומר (pun intended). במקום שהייתי בו אפילו לא שטפו את הפילטר לפני השימוש! זה היה כ"כ מגעיל שנאלצתי לשפוך כוס קפה ממש יקרה. האמת היא שמרוב שלא סמכתי על החושים שלי, הלכתי לשם פעם נוספת בערך חודשיים אח"כ, כדי לבדוק אם יש שינוי. איך אומרים? fool me once, shame on you. fool me twice, shame on me...
הרבה שעות צפיה בג'יימס הופמן הובילו למסקנות הבאות:
1. הוא מאוד אוהב את הניש (משתמש בה פחות או יותר בכל "פרק"), אז היא כנראה לא רעה.
2. הוא משתמש בה גם לאספרסו וגם לדריפ, כך שהיא נותנת את כל הקשת - השקעה כספית גבוהה, אבל 2 במחיר 1.
בלי קשר, היא פשוט יפה, בטח כשמשווים אותה למטחנות אחרות באותה רמת מחיר. אני תמיד שמח להוסיף "תכשיט" לבית.
הרעיון על בית קפה הוא נהדר. מכיר מקום במרכז או בשרון שמגיש V60 טעים? אני מכיר רק את ארקפה (לא משנה איזה סניף, אני לא מנסה לפגוע להם בפרנסה. המקום נראה אחלה חוץ מזה), והנסיון שלי עם הקפה שלהם היה רע ומר (pun intended). במקום שהייתי בו אפילו לא שטפו את הפילטר לפני השימוש! זה היה כ"כ מגעיל שנאלצתי לשפוך כוס קפה ממש יקרה. האמת היא שמרוב שלא סמכתי על החושים שלי, הלכתי לשם פעם נוספת בערך חודשיים אח"כ, כדי לבדוק אם יש שינוי. איך אומרים? fool me once, shame on you. fool me twice, shame on me...