שאלת אתגר למומחים בפורום...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
jimky (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 121
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שאלת אתגר למומחים בפורום...

נושא שלא נקרא #1 

יש ברשותי jura ena 8 עם מקום לקפה טחון.
לחבר שלי שיודע להכין אחלה אספרסו יש אלקטרה סמיאוטומטיקה
עם מטחנה CEADO E5P
השאלה: אם אני טוחן במטחנה שלו ושם את הקפה הטחון במקום המיועד בjura
האם האספרסו יצא לי טוב יותר מאשר כשאני טוחן בjura או שישאר באותה רמה ?

יהיה אפשר להתקרב לאיכות ולגוף של האלקטרה?

נעם_Noam
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 121
הצטרף: אוגוסט 2019
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: שאלת אתגר למומחים בפורום...

נושא שלא נקרא #2 

@jimky
תהיתי בעצמי את התהייה הזאת בעבר, אך מעולם לא בדקתי.
ההשערה שלי היא שהתשובה היא "לא", אבל אני מתנדב לערוך את הניסוי ולתת את דעתי.

jimky (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 121
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

רשמו לי שישנו סיכוי שהעוגיה תתקע אם הטחינה דקה מידי.

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 392
הצטרף: פברואר 2008
מיקום: תל-אביב
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

Re: שאלת אתגר למומחים בפורום...

נושא שלא נקרא #4 

@jimky
·לא שאני כזה מומחה אבל.....אתה אמור לבצע מספר טחינות בכמה רמות טחינה כדי לברר מה רמת הטחינה המתאימה לך ביותר. אבל עליך לרוץ מהר הביתה לאחר הטחינה כיוון שקפה טחון מתעפש מאוד מהר ומאבד מהארומה שלו. הכי טוב, קנה מטחנה טובה שהיא למעשה האלמנט החשוב ביותר בכלי עשיית הקפה ועשה את הניסיונות הללו בבית ואז תראה ברכה בעמלך.
רק זכור לא להשאיר קפה טחון במכונה ליותר מכמה דקות אם אתה רוצה ליהנות מיותר מהקפה הראשון.
Artificial Intelligence is better then NONE...

sbenyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 212
הצטרף: מרץ 2008
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

אני אנסה לתת לך תשובה ברורה. לא תתקרב לגוף ולאיכות של האלקטרה.

עם כל הכבוד ל-jura (על שם הרי היורה מפארק היורה) הספציפית הזאת, ויש כבוד, הסמיאוטומטיקה היא אחת המכונות שיכולות להוציא אספרסו ברמת דיוק וטעמים שאין לאף מכונה. בתור בעלים לשעבר של מכונה כזאת היא ברמה מעל רב המכונות גם מהרמות הכי גבוהות שיש. זה טוב לשאוף לשם אבל לנסות להשתמש באותו קפה טחון ולקוות לקבל את אותה התוצאה זה לא הכיוון. מכונות אוטומטיות מוציאות קפה שונה ממכונה כמו סמיאוטומטיקה או מכונה ידנית אחרת.

זה כמו שנספרסו (שוב השווצירים האלה), שזאת המצאה מעולה שמוציאה קפה טוב מאוד לא יכולה להתקרב לגוף ולארומה של מכונה ידנית. אגב יש טענה שגם מכונה ידנית לא תגיע לרמה שיכולים להגיע עם מכונת מנוף (אגב, זאת שתמונת פרופיל שלי מכונה פשוטה משנות ה-50 יכולה להוציא ristretto כמעט באותה רמה של האלקטרה).

בסופו של דבר כל אחד בוחר מה שמתאים לו. יש כאלה שמוכנים לעבוד קשה לקבל קפה טוב ומחפשים כל הזמן את השוט האידיאלי ויש כאלה שלא מוכנים להתאמץ יותר מלחיצה ומרוצים מהתוצאה ויש כאלה שבכלל מעדיפים מקינטה או שחור.
נערך לאחרונה על ידי sbenyo ב 13/09/2020 0:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

jimky (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 121
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

תודה רבה על אחלה תשובה

נושא שלא נקרא #6 

תבורך.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”