יש ברשותי jura ena 8 עם מקום לקפה טחון.
לחבר שלי שיודע להכין אחלה אספרסו יש אלקטרה סמיאוטומטיקה
עם מטחנה CEADO E5P
השאלה: אם אני טוחן במטחנה שלו ושם את הקפה הטחון במקום המיועד בjura
האם האספרסו יצא לי טוב יותר מאשר כשאני טוחן בjura או שישאר באותה רמה ?
יהיה אפשר להתקרב לאיכות ולגוף של האלקטרה?
שאלת אתגר למומחים בפורום...
Re: שאלת אתגר למומחים בפורום...
@jimky
תהיתי בעצמי את התהייה הזאת בעבר, אך מעולם לא בדקתי.
ההשערה שלי היא שהתשובה היא "לא", אבל אני מתנדב לערוך את הניסוי ולתת את דעתי.
תהיתי בעצמי את התהייה הזאת בעבר, אך מעולם לא בדקתי.
ההשערה שלי היא שהתשובה היא "לא", אבל אני מתנדב לערוך את הניסוי ולתת את דעתי.
- avramm
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 392
- הצטרף: פברואר 2008
- מיקום: תל-אביב
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
Re: שאלת אתגר למומחים בפורום...
@jimky
·לא שאני כזה מומחה אבל.....אתה אמור לבצע מספר טחינות בכמה רמות טחינה כדי לברר מה רמת הטחינה המתאימה לך ביותר. אבל עליך לרוץ מהר הביתה לאחר הטחינה כיוון שקפה טחון מתעפש מאוד מהר ומאבד מהארומה שלו. הכי טוב, קנה מטחנה טובה שהיא למעשה האלמנט החשוב ביותר בכלי עשיית הקפה ועשה את הניסיונות הללו בבית ואז תראה ברכה בעמלך.
רק זכור לא להשאיר קפה טחון במכונה ליותר מכמה דקות אם אתה רוצה ליהנות מיותר מהקפה הראשון.
·לא שאני כזה מומחה אבל.....אתה אמור לבצע מספר טחינות בכמה רמות טחינה כדי לברר מה רמת הטחינה המתאימה לך ביותר. אבל עליך לרוץ מהר הביתה לאחר הטחינה כיוון שקפה טחון מתעפש מאוד מהר ומאבד מהארומה שלו. הכי טוב, קנה מטחנה טובה שהיא למעשה האלמנט החשוב ביותר בכלי עשיית הקפה ועשה את הניסיונות הללו בבית ואז תראה ברכה בעמלך.
רק זכור לא להשאיר קפה טחון במכונה ליותר מכמה דקות אם אתה רוצה ליהנות מיותר מהקפה הראשון.
Artificial Intelligence is better then NONE...
אני אנסה לתת לך תשובה ברורה. לא תתקרב לגוף ולאיכות של האלקטרה.
עם כל הכבוד ל-jura (על שם הרי היורה מפארק היורה) הספציפית הזאת, ויש כבוד, הסמיאוטומטיקה היא אחת המכונות שיכולות להוציא אספרסו ברמת דיוק וטעמים שאין לאף מכונה. בתור בעלים לשעבר של מכונה כזאת היא ברמה מעל רב המכונות גם מהרמות הכי גבוהות שיש. זה טוב לשאוף לשם אבל לנסות להשתמש באותו קפה טחון ולקוות לקבל את אותה התוצאה זה לא הכיוון. מכונות אוטומטיות מוציאות קפה שונה ממכונה כמו סמיאוטומטיקה או מכונה ידנית אחרת.
זה כמו שנספרסו (שוב השווצירים האלה), שזאת המצאה מעולה שמוציאה קפה טוב מאוד לא יכולה להתקרב לגוף ולארומה של מכונה ידנית. אגב יש טענה שגם מכונה ידנית לא תגיע לרמה שיכולים להגיע עם מכונת מנוף (אגב, זאת שתמונת פרופיל שלי מכונה פשוטה משנות ה-50 יכולה להוציא ristretto כמעט באותה רמה של האלקטרה).
בסופו של דבר כל אחד בוחר מה שמתאים לו. יש כאלה שמוכנים לעבוד קשה לקבל קפה טוב ומחפשים כל הזמן את השוט האידיאלי ויש כאלה שלא מוכנים להתאמץ יותר מלחיצה ומרוצים מהתוצאה ויש כאלה שבכלל מעדיפים מקינטה או שחור.
עם כל הכבוד ל-jura (על שם הרי היורה מפארק היורה) הספציפית הזאת, ויש כבוד, הסמיאוטומטיקה היא אחת המכונות שיכולות להוציא אספרסו ברמת דיוק וטעמים שאין לאף מכונה. בתור בעלים לשעבר של מכונה כזאת היא ברמה מעל רב המכונות גם מהרמות הכי גבוהות שיש. זה טוב לשאוף לשם אבל לנסות להשתמש באותו קפה טחון ולקוות לקבל את אותה התוצאה זה לא הכיוון. מכונות אוטומטיות מוציאות קפה שונה ממכונה כמו סמיאוטומטיקה או מכונה ידנית אחרת.
זה כמו שנספרסו (שוב השווצירים האלה), שזאת המצאה מעולה שמוציאה קפה טוב מאוד לא יכולה להתקרב לגוף ולארומה של מכונה ידנית. אגב יש טענה שגם מכונה ידנית לא תגיע לרמה שיכולים להגיע עם מכונת מנוף (אגב, זאת שתמונת פרופיל שלי מכונה פשוטה משנות ה-50 יכולה להוציא ristretto כמעט באותה רמה של האלקטרה).
בסופו של דבר כל אחד בוחר מה שמתאים לו. יש כאלה שמוכנים לעבוד קשה לקבל קפה טוב ומחפשים כל הזמן את השוט האידיאלי ויש כאלה שלא מוכנים להתאמץ יותר מלחיצה ומרוצים מהתוצאה ויש כאלה שבכלל מעדיפים מקינטה או שחור.
נערך לאחרונה על ידי sbenyo ב 13/09/2020 0:07, נערך פעם 1 בסך הכל.