DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

היא אמנם לא הראשונה אבל היא הגיעה הכי קרוב שאפשר למחשב אישי המבוסס על סמארטפון. אלי חבוש בדק את ה ...


סמסונג היא לא הראשונה לנסות להפוך את הסמארטפון האישי שלנו, למחשב האישי שלנו כשבעבר זכינו לראות יצרניות שונות מנסות לחבר את שני העולמות, אם זו היתה מוטורולה עם האטריקס או אסוס עם המכשירים ההיברידיים שלה ועוד.

אף ניסיון כזה עדיין לא צלח אך הנסיונות אינם סתם לריק. הסמארטפון שלנו יהפוך בסופו של דבר למחשב האישי שלנו וזה כנראה העתיד. הסמארטפון בעל מפרט גבוה מספיק, יותר מכל מחשב אישי שהיה לנו עד לפני מספר שנים, אז מדוע לא?

סמסונג מנסה לעשות בדיוק את הדבר הזה עם הסמסונג DEX שהוצג ביחד עם הגלקסי S8 שלה. ה DEX יהפוך את הגלקסי S8 שלכם למחשב נייח לכל דבר. כמעט.

וידאו סקירת סמסונג DEX

אז מה זה ה DEX הזה?

ה DEX הוא קופסא עגולה בעלת חיבור HDMI לחיבור המכשיר למסך חיצוני, חיבור LAN עבור אינטרנט, חיבור חשמל USB C ושני חיבורי USB אליהם ניתן לחבר מקלדת/עכבר או כל דיסק און קי אחר.

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

החיבורים האחוריים

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

 

יש גם רמקול

 

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

אל הקופסא נחבר את המסך, המקלדת והעכבר שלנו והיא למעשה מעין תחנת מעבר בלבד כשהדבר הכי חשוב במערכת הזו זה הסמארטפון שלנו. לחיצה על ראש הקופסא תסיט את המכסה ותהפוך את הקופסא למעין עריסה אליה מחליקים את הסמארטפון באמצעות חיבור ה USB C.

כבר כאן נתקלנו בבעיה מעצבנת. אין ממש מסילה המובילה את הגלקסי שלנו לתוך חיבור ה USB C ופעמים רבות מידי לקח לנו שניות ארוכות עד שהגלקסי S8 החליק בדיוק לתוך המחבר בעריסה.

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

הממשק – פשוט חלונות

מיד לאחר שנחליק את ה S8 למחבר ה USB C בעריסה, יידלק לנו המסך ושניות מעטות לאחר מכן נראה את מערכת ההפעלה שלנו על גבי המסך. ההדלקה מהירה למדי וזה מעולה.

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

מסך, מקלדת עכבר והמוח מאחורי הכל – ה DEX

במבט ראשון, אנחנו נמצאים במקום מוכר מאוד. מיד תזהו שמערכת ההפעלה נראית לכם מוכרת, כמו חלונות כמעט. מצד ימין למטה נראה את כל שורת הפקדים וההתראות (זו השורה המקבילה לשורה העליונה בסמארטפון שלכם). שם ניתן להדליק ולכבות פקדים ולצפות בכל ההודעות המתקבלות.

בחלק הימני למטה נראה 3 כפתורים – כפתור משימות שיציג את כל המשימות הפתוחות במסך, כפתור הבית וכפתור המגירה שיפתח לנו חלון (שוב בדומה לחלונות) שם נראה את כל האפליקציות המותקנות במחשב.

בין לבין, בחלק התחתון של המסך יהיו כל האייקונים של האפליקציות אליהן נוכל לגשת באמצעות לחיצה עליהן.

על גבי המסך העיקרי מוצבים כל האפליקציות בדומה לשולחן העבודה במחשב שלנו. נוכל להזיז אותן אחת אחת או לסמן קבוצה ולהזיז אותן ביחד. אם תפעילו אפליקציה היא תפעל  בחלון נפרד. את החלון תוכלו לשנות בגודל על ידי משיכה של כל פינה שלו או להגדיל אותו למסך מלא.

לא כל האפליקציות תומכות במשחק בגודל שלהן וכאלה שאינן תומכות יופעלו בחלון קטן ורגיל ללא יכולת לשנות את הגודל שלו. אפליקציות שתומכות במצב אופקי, ניתן להפוך על ידי לחיצה על הכפתור המתאים בחלון. פיסבוק למשל אינו תומך בשינוי גודל החלון אך כן ניתן להפוך את החלון למצב אופקי.

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

כמה חלונות במקביל במסך

לא מצאתי משהו שלא ניתן לעשות במערכת הזו שניתן לעשות בכל מערכת אנדרויד אחרת, ואפילו יותר מכך. תוכלו לפתוח חלון דפדפן בצד אחד, להפעיל סרטון יוטיוב בצד אחר ותוך כדי לעבוד על מסמך WORD בחלון שלישי. הכל עובד בצורה מעולה, ללא שיהוקים ועם נוחות חלונאית מדהימה. אפילו תוכלו לגרור קבצים מחלון לחלון.

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

חלונות המשימות

לא הכל ורוד אמנם. היו דברים קטנים שכן עצבנו אותי כמו למשל הזמן שלוקח לטלפון להתעורר מרגע הוצאתו מהעריסה. הזמן הזה קריטי כשרוצים לענות לטלפון על ידי הוצאות מהעריסה. מגבלה נוספת שחשוב לזכור שהעריסה תומכת במכשירי גלקסי S8 בלבד וזה חבל.

הנוחות בשימוש במחשב פשוט מעולה, סמסונג עשתה עבודה מדהימה עם מערכת ההתראות שתקפיץ לנו הודעה בצד שמאל למטה אם נקבל הודעת וואטסאפ,טלפון, יומן וכו' וכל החוויה פשוט גרמה לנו להתאהב בקופסא הקטנה הזאת. כמעט.

שימוש ב DEX כמחשב עסקי

אבל האם נוכל להשתמש ב DEX כמחשב נייח בעסק שלנו? החיסרון הראשון והעיקרי שלו בשימוש כמחשב לעסק הוא שלא מדובר במערכת הפעלה של חלונות למרות שהיא ממש נראית כך ולכן תוכנות ייעודיות (כמו למשל תוכנה לניהול משרד, תוכנות הנהלת חשבונות ועוד) שעובדות ופותחו למערכת החלונות, לא יעבדו כאן.

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

תוכנות ייעודיות. באמצעות תוכנות שליטה מרחוק בלבד

נכון, ישנם פתרונות ובזמן הביקורת אפילו אילצתי את עצמי לעבוד במשרד שלי עם ה DEX כשהשליטה בתוכנות הייעודיות שלי בוצעה על ידי אפליקציות שליטה מרחוק (TEAMVIEWER, כרום ועוד). השימוש בתוכנות השליטה מרחוק לא היה פשוט וחלק, לפעמים היו לאגים, הרזולוציה לא תמיד מיטבית ונוחות השימוש פחתה באופן ניכר. אבל עדיין בסופו של דבר, זה אפשרי.

עריכה: לאחר פרסום הכתבה, פנו אלינו מהמחלקה העסקית של סמסונג וביקשו לחדד בנושא שימוש ב DEX כמחשב עסקי:

בעולם העסקי השימוש בטכנולוגית VDIVirtual Desktop Infrastructure נפוץ ביותר.

מה זה VDIhttp://searchvirtualdesktop.techtarget.com/definition/virtual-desktop-infrastructure-VDI

או בקיצור היכולת להרחיק מחשבי משתמשים מהשרת. שתי החברות המובילות בתחום הן VMWare  וחברת Citrix

מצ"ב תאור הפתרון של סיטריקס עם ה DEX : https://www.citrix.com/blogs/2017/05/23/blending-virtual-and-native-computing-worlds-with-samsung-dex-and-vdi/

שתי החברות משתמשות במעבד העוצמתי של ה S8 בכדי להציג למשתמש תוכנות כבדות כולל הדמיות תלת מימד בסביבת Windows מלאה.

יש לציין שחברה שעובדת עם פתרונות אלו איננה נזקקת לרשיון נוסף עבור הטלפון.

השורה התחתונה

בסופו של דבר חשוב לזכור שמדובר במחשב המבוסס על מערכת ההפעלה אנדרויד שאמנם עובד בצורה טובה, הרבה הודות למפרט המעולה של הגלקסי S8 עליו הוא מתבסס ומעוצב באופן נוח ומוכר, אך לא תוכלו להשתמש בתוכנות המיועדות לחלונות ולהשתמש בתוכנות ייעודיות לעסק שלכם למשל. בנוסף, עם ה DEX תוכלו לעשות שימוש רק במכשיר הגלקסי S8 ולא בכל סמארטפון אחר ועל כן, יתאים ה DEX לאלה שכבר יש להם את הגלקסי S8 ומעוניינים להפוך אותו למחשב אנדרויד שבשורה התחתונה עושה את העבודה.

 

כמה זה יעלה לנו?

מחירו של ה DEX עומד על 800 שקלים מה שהופך אותו מעט יקר יחסית ליכולות שלו כמחשב אנדרויד בלבד אולם מי שרוכש את הגלקסי S8 יוכל לרכוש את המכשיר ב 300 שקלים וזה כבר משתלם יותר.

לדיון בנושא: DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

 

 

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

 

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

 

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

DEX: ככה תהפכו את הסמארטפון שלכם למחשב אישי

 

 

 

 

 

 

 


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
21.06.2017
  
מאת: אלי חבוש

1