תחנת עבודה ניידת – HP ZBook Studio

אם אתם מהנדסים או אדריכלים ועובדים בחיי היום יום שלכם עם AutoCAD, בטח נמאס לכם שמציעים לכם מחשבי גיימינג כפתרון ...


הדרישות

תחנות עבודה ניידות אינם המחשבים הסקסיים שאתם מכירים, הם הרבה יותר משעממים למרבה, בעלי חזות מרובעת, עבה וכבדה, שמסתירה מאחוריה חומרה שאמורה לתת חוויה זהה למחשב השולחני החזק. כיצד עושים את זה? מכלילים מעבדים מתקדמים מבית Intel כמו מסדרת Xeon, כרטיסי מסך מסדרת ה-  Radeon Pro WX של AMD או ה- NVIDIA Quadro, שפע של RAM, מסך 15.6" ומעלה, מקלדת גדולה, כמות נדיבה של מחברים, חיבוריות LTE/4G, שילדה שאמורה להיות חסינת זעזועים ועוד. מחשבים כאלו נפוצים לרוב בקרב מהנדסים ואנשי תמיכה טכנית אשר נעים הרבה בין המשרד ללקוח ויכולים לנצל את זמן הנסיעות במטוס או בשדה התעופה עבור פרודוקטיביות והורדת הזמן "המת" בשוק תחרותי כמו היום. 

מספר חברות מובילות את השוק של מחשבי עבודה ניידים כיום, Lenovo, MSI, Dell ו- HP, כאשר לפנינו מחשב מבית האחרון. חברת HP מבינה היטב את הצורך של אנשי המקצוע הללו ולכן היא מציגה את סדרת ה- ZBook Studio, מחשבים ניידים עם עיצוב סולידי ובוגר וחומרה מספיק חזקה שתאפשר לכם לעדכן את הפרוייקטים שלכם כבר בשטח מבלי לחזור למשרד.

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studioעדכון הפרוייקטים בשטח בזמן אמת.

 

חומרה

החבילה השלמה של AutoCAD הינה תובענית במיוחד מבחינת משאבי מחשב. מעבד עם מספר רב של ליבות הינו חובה, כאשר זכרון ה- RAM חייב גם כן להיות גבוה, במיוחד אם אנחנו מדברים על ציור ב- 3D ומודלים גדולים של ארכיטקטורה, GIS או מכניקה. כרטיס מסך תואם עם לפחות 2GB גם כן מומלץ. אם מסכמים את הדרישות, ניתן לענות עליהם בקלות במחשב נייח, אבל כשזה מגיע למחשב נייד, האופציות הטובות מתכנסות לכדי מחשבי גיימינג ואחד הדברים המביכים בפגישות רציניות בהם רוצים לסגור חוזה בין 6-7 ספרות זה לשים על השולחן את המחשב הנייד עם הכיתוב של Predator והצבעים המשוגעים או המחשב הנייד עם הלוגו הירוק המצועצע של Razer.

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studioעיצוב בוגר שלא מביך לשלוף בחדר ישיבות או באתר העבודה.

סדרת ה- ZBook Studio כוללת לזמן זה כחצי תריסר דגמים, כאשר הדגמים הרלוונטים והעדכנים ביותר מגיעים מצויידים בדור השביעי של מעבדי Intel ובקצה העליון של הסדרה – עם מעבדי Server Grade מסדרת Xeon שמתמחים במשימות תובעניות אשר דורשות שימוש במספר ליבות. רוב העבודה ברינדור נופלת על המעבד הגרפי ואת הסדרה ניתן לצייד בעד לדגם M1200M של NVIDIA Quadro עם 4GB, הסדרה המקצועית אשר אופטימלית לשימוש עם OpenGL, משהו ש- AutoCAD חזק איתו וכרטיסי ה- GeForce שלרוב נמצאים במחשבי גיימינג, יותר מכוונים לכיוון שימוש יעודי ב- Direct3D. אם נדבר קצת על רינדור נפוץ של Viewport Wireframe, כרטיסי Quadro מסוגלים לרנדר לפעמים בעד פי 2 מהירות מכרטיס מקביל מסדרת GeForce, לפיכך לא משנה כמה מקורות אור יש לכם בפרויקט או שאתם רוצים להזיז את האובייקט שלכם ב- 3D אינספור פעמים ולרנדר באינספור זוויות, ה- Quadro הינו בהחלט כרטיס המסך למשימה.

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studioרינדור באינספור זוויות במהירות ותגובתיות זריזה.

הזכרונות עבור דגמי ה- Xeon הינם ECC ומגיעים לנפח של עד 32GB, כאשר האחסון הפנימי מתוצרת Samsung ומבוסס בסקלה העליונה על NVMe PCIe SSD שיעניק מהירות גבוהה הרבה יותר מ- SATA SSD בהשוואה.

המסך שיציג הכל מגיע בגודל נוח של 15.6" ורזולוציה שמתחילה ב- 1080p ועד ל- UHD. הפאנל IPS עם ציפוי נגד השתקפויות ובעל זוית צפייה רחבה שתהיה מצויינת ללקוח שנמצא לידכם ולא מפסיק לתת הערות. 

מכיוון שהמחשב יחזיק חומר רגיש, HP נתנה דגש מיוחד על אבטחה, עם אפשרות לחיישן טביעות אצבע שעובד בזריזות וגם אם תשאירו לרגע את המחשב ללא השגחה, מחברי ה- USB ניתנים לביטול כאשר המחשב נעול דבר שיעזור לשמור על המידע מפני ידיים חטטניות. סדרת המחשבים גם עומדת בסטנדרט Trusted Platform Module בגרסה 2.0, בקצרה, TPM, שזה מהווה בעצם בקר ייעודי לאבטחה שמשלב מפתחות קריפטוגרפים להתקנים עליהם הוא מצוות. משרד ההגנה האמריקאי אגב, מחייב מהקבלנים שלו לעבוד עם TPM מרמה 1.2 ומעלה. 

כל המחשבים בסדרת ZBook Studio מתחילים במשקל של קצת מעל ל- 2Kg, דבר אשר מכניס אותם לקטגורית ה- Ultrabook של מחשבי תחנות עבודה. המשקל הסופי של המחשב כמובן משתנה לפי התצורה הסופית אותו תקבעו. העובי 1.8cm, משהו די נדיר בתחום של מחשבי תחנות עבודה ניידים.

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studioמשקל של קצת מעל ל- 2Kg, משקל קל ונדיר בתחום של תחנות עבודה ניידות.

המקלדת עם לחצנים מוארים, חסינת מים, די גדולה, אך חסרה לצערנו כפתורי Keypad. משטח המגע במחשב מהגדולים שראיתי, 11.5X8.0 ס"מ. בצדדים אגב יש רמקולים של B&O שנשמעו די טוב בפעמים הבודדות בהם הפעלתי אותם. 

עיקרי המפרט של המחשב שהגיע למבחן:

  • מעבד Intel Xeon E3-1505N v5 בתדר 2.8GHz עם טורבו עד ל- 3.7GHz, בעל 4 ליבות, בנוי בליטוגרפיה של 14nm, עם TDP מקסימלי של 45W.
  • כרטיס מסך NVIDIA Quadro M1000M עם 4GB GDDR5 ועוד GPU מובנה מדגם Intel HD Graphics P530.
  • RAM בנפח 16GB
  • מסך 15.6", פאנל IPS עם ציפוי נגד השתקפויות ברזולוציה של 1920×1080
  • כונן NVMe PCIe בנפח 256GB מדגם Samsung SM951. לא ניתן להתאים כונן 2.5", אך כן ניתן להוסיף עוד כונן בחיבוריות M.2 וממשק NVMe.
  • חיבוריות Wi-Fi Dual Band 2×2 מדגם Intel 8260, ללא תמיכה ב- MU-MIMO.
  • חיבורים: זוג Thunderbolt 3.0 מעל USB Typc-C, מחבר HDMI 1.4, שלושה מחברי USB 3.0, קורא כרטיסי SD, מחבר Mini-Plug 3.5mm שמשמש לאוזניות וגם מיקרופון, מיני חיבור רשת קווי 1Gb מדגם Intel I218 וכניסת AC.
  • הסוללה בעלת 4 תאים ולצערנו לא ניתנת להחלפה.

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio מעבד Intel Xeon E3-1505N v5, כרטיס מסך NVIDIA Quadro M1000M 4GB, כונן NVMe ושפע של RAM.

לעבודה

אם נדבר על העבודה עצמה, אני אישית כבר עברתי ל- AutoCAD 2018 וזוהי הגרסה התובענית ביותר ש- AUTODESK אי פעם הוציאה – ואין מבחן טוב יותר מזה ל- ZBook Studio. אחת האופציות שהכי קנתה אותי ב- 2018 הינה ההרחבה ל- Design Views, שמאפשרת לפרסם תצוגות של Drawings לענן עבור עבודה משותפת מבלי שלצד השני בכלל יהיה AutoCAD מותקן – והכל עבור קבלת פידבק מהלקוחות או מהשותפים מבלי לסכן את קבצי ה- DWG. 

טעינת DWG תלת מימדי ל- AutoCAD Mechanical לקחה שניות בודדות, לא רחוק ממה שלוקח לי עם כרטיס ה- PNY NVIDIA Quadro P4000 שנמצא במחשב הנייח שלי. מודל ה- DWG המדובר הינו אחד מהגדולים שאי פעם עבדתי עליו והעבודה עליו נמשכת יותר מחצי שנה, עם הרבה מידע שנשלף מ- Navisworks, קבצי DGN, מפות Bing, מספר מקורות אור ובתלת מימד. ה- HP ZBook Studio למרבה ההפתעה הצליח להתמודד די טוב עם המודל, כולל התזוזות הבלתי פוסקות שלי של המודל לפני שאני מבצע כל שינוי. ה- fps נשמר טוב גם במצבי זום שונים ורק כאשר התחלתי להפעיל בבת אחת יותר מידי פרוייקטים, הדילוג בינהם דרש מעט יותר מידי זמן ממה שהייתי מצפה. ניתן להניח כי שדרוג של ה- RAM עבור פרוייקטים גדולים כגון אלו הינו חובה, או לפחות לא להפעיל מספר פרוייקטים בבת אחת. טוב נו, הייתי חייב לנסות. הייתי רוצה גם אפשרות של מסך מגע, בהחלט אני רואה כיצד זה יכול להיות שימושי כאן וחבל שסדרת ה- ZBook Studio לא כוללת אופציה כזאת. 

הכללת מעבדי Xeon הינה תובענית מבחינת צריכת החשמל וזה מתבטא בזמן העבודה של המחשב – 3 שעות בלבד כאשר עבדתי באינטנסיביות עם AutoCAD Mechanical אצל לקוח. אם אתם במשרד, קחו בחשבון שהמאווררים עלולים לעשות קצת רעש, אבל זה איכשהו מתקבל בהבנה כאשר חושבים על עוצמת המעבד והעובדה כי ביחד עם ה- GPU הצריכה מהסוללה מגיעה לכמעט 100W. הכללת סוללה נשלפת היתה מתקבלת בברכה, במיוחד כאשר עובדים בשטח. 

תוצאות מבחנים סינטטים מ- PCMARK 8, כאשר כל המבחנים רצו במצב מואץ:

 תחנת עבודה ניידת - HP ZBook StudioHP ZBook Studio – לא צריך לחשוש להביא אותו לשטח, עם מארז מוגן מאבק ומקלדת מוגנת מים.


סיכום

בתקופה בה שהה אצלי ה- ZBook Studio הוא הצליח להוכיח לי כי ניתן באריזה אסתטית להכיל תחנת עבודה ניידת אשר ענתה לי על הצרכים בעבודה מבלי שהייתי צריך לחכות עד שהגעתי שוב למשרד. הקלות הבלתי נתפסת של מחשב נייד כזה חזק במשקל של 2Kg פשוט מדהימה אותי כל פעם מחדש, במיוחד כאשר אני רואה את העמיתים שלי לעבודה מתניידים עם מחשבי גיימינג ששוקלים פי 2. האריזה של ה- ZBook Studio בוגרת ומשדרת רצינות וכח העיבוד של ה- GPU ביחד עם מעבד ה- Xeon נותן די והותר משאבים לכל הפרוייקטים, אבל לא הכל פרחים ופרפרים. המחשב חסר אפשרות של חיבוריות 4G/LTE, משהו שדי נחוץ במחשבים מסוג זה, חיי הסוללה כמעט והופכיםאת המחשב לכזה שצריך להפעיל אותו רק לצד שקע חשמל (כל כך קשה היה לאפשר להחליף סוללה?) ולא ברור למה במחשב בו כמעט ולא בוצעו פשרות בתחום החומרה, לא ניתן למצוא חיבוריות HDMI 2.0 או DisplayPort אשר היה מאפשר להמשיך לעבוד בקלות עם המחשב במשרד כאשר הוא מחובר למסך 4K ומעלה (HDMI 1.4 מוגבל ל- 30fps). למרות חסרונות אלו, ה- HP עדיין מרגיש אחד מהמצטיינים בתחום תחנות העבודה הניידות. אם אתם אדריכלים, מעצבים או מהנדסים, סדרת ה- ZBook Studio היא אחת האופציות הבוגרות בנמצא עבורכם.

סדרת מחשבי HP ZBook Studio מתחילה ב- 6350 ש"ח, כאשר המחיר עולה לפי התצורה הסופית.
עלות המחשב שנבדק: 8800 ש"ח.
זמינות אצל כל המשווקים המורשים של HP. 

לדיון בנושא: תחנת עבודה ניידת – HP ZBook Studio

למטה ניתן לצפות במספר תמונות נוספות של המחשב באתרי עבודה.

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio

תחנת עבודה ניידת - HP ZBook Studio


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

9:20
  /  
21.06.2017
  
מאת: זיו רוזנפלד

1