Lenovo YogaBook: מגניב, ייחודי, לא מושלם

 ה- YogaBook של לנובו הוא בין המחשבים הייחודיים והמעניינים שיצא לנו לבדוק. עם מקלדת חצי וירטואלית מגניבה ולוח ציור עם עט ...


היוגה בוק אינו ולא מתיימר להיות מחשב אישי במפרט גבוה. מדובר במחשב אנדרויד בגרסה 6, מרשמלו, בעל מעבד אינטל אטום מרובע ליבות במהירות 2.4 גיגה הרץ, זיכרון RAM של 4 גיגה בייט וזיכרון אחסון של 64 גיגה בייט. כל זה מספיק להריץ את מחשב האנדרויד הקטן של לנובו. למרות זאת, לעתים נדמה היה שהגלילה במסך לא היתה חלקה מספיק.

מיליארד סינים ויוגה בוק אחד

המחשב, שהגיע אלינו בשליחות מ GearBest, הגיע אמנם עם מקלדת באנגלית אך לצערנו הגיע בגרסה הסינית שלו, מה שאומר שקיבלנו מחשב אנדרויד אך ללא שרותי גוגל בכלל. במשך ימים ניסיתי למצוא פתרון ומצאתי רבים ברשת שנתקלו באותה הבעיה כשרכשו בטעות מחשב סגרסה סינית. הסינים כידוע לא ממש מחבבים את גוגל.

אבל לבסוף נמצא הפתרון, התקנת RECOVERY חדש במכשיר ומשם התקנת שרותי גוגל באמצעות העלאת קובץ ZIP עשו את העבודה והמכשיר גוייר, או אונגלת אם תרצו, באופן מוחלט. הצלחה.

מה מסביב?

בצדו של היוגה בוק נקבל את כפתור ההפעלה וכפתורי השליטה על הקול. שם תהיה גם יציאת האוזניות.

Lenovo YogaBook: מגניב, ייחודי, לא מושלם

בצד השני נמצא את מגירת הרחבת הזיכרון בה נוכל להשתמש עד ל 256 גיגה בייט ובכך להרחיב את זיכרון המחשב שלנו. עוד בצדו השמאלי של המחשב זו כניסות מיקרו USB להטענת המחשב ויציאת מיקרו HDMI להוצאת וידאו למסך חיצוני. בשני הצדדים תבחינו ברמקולים ובעזרת חווית דולבי אטמוס שהטמיעו לנו ביוגה בוק נחווה סאונד מפתיע לטובה.

Lenovo YogaBook: מגניב, ייחודי, לא מושלם

Lenovo YogaBook: מגניב, ייחודי, לא מושלם

Dolby Atmos

המחשב עצמו הוא מחשב רובוטריק שיכול להתאים לכמה מצבי שימוש. את היוגה בוק ניתן להפוך 180 מעלות והציר שלו עובד בצורה מעולה כשניתן להשאיר אותו בכל זוית שתרצו. אפשר להשתמש בו בתצורת מחשב נייד כשהמקלדת על השולחן והמסך מורם לפנינו, להשתמש בו כמעמד צפייה על ידי קיפול המקלדת בזוית אחורה ולהשתמש בו כטאבלט על ידי קיפול המקלדת באופן מלא אחורה.

Lenovo YogaBook: מגניב, ייחודי, לא מושלם

מחשב דקיק

כשנקפל את המקלדת המחשב יזהה את המצב המקופל ולא יאפשר הקשה על המקלדת כך שנוכל להשתמש במחשב בלי שהקלדות אקראיות יפריעו לנו.

 מקלדת ללא מקלדת

היוגה בוק מציג שני דברים מעניינים כשהראשון בהם הוא המקלדת החצי וירטואלית. מדובר במקלדת שהאותיות בה צרובות מתחת למשטח מה שאומר, שלא ניתן להוסיף אותיות בעברית על ידי שינוי תוכנתי. האותיות הצרובות מתחת למשטח הן אותיות באנגלית ואם קניתם את המחשב הזה בחו"ל, סביר להניח שלא תראו אותיות בעברית כלל. בכל מצב אחר, ניתן היה לחרוט בלייזר או לצבוע אותיות בעברית והרי יש פתרונות כאלה למקלדות מחשב, אלא שכאן משום שהאותיות נמצאות מתחת למשטח, איני יכול לחשוב על רעיון טוב כדי להוסיף אותיות בעברית למקלדת.

מי שחשובות לו האותיות בעברית, מומלץ שיקנה את המחשב הזה בארץ.

Lenovo YogaBook: מגניב, ייחודי, לא מושלם

פתרון יחיד יכול להיות אולי על ידי ציור אותיות על גבי המשטח אלא שאז כשהמשטח כבוי, ישארו האותיות בעברית ולמעשה איבדנו את כל היופי של המקלדת השטוחה. אמנם תוכלו לכתוב בעברית ותוכלו להחליף בין השפות, אך הכתיבה בעברית תהיה כתיבה עוורת.

באופן מפתיע, המקלדת עובדת טוב למדי ואפילו מהירה יחסית למקלדת ללא מקשים פיזיים אך אינה מתאימה לכתיבת מסמכים ארוכים מאוד או להקלדה מהירה. המקלדת נותנת למשתמש פידבק של רטט וצליל (ניתנים לשליטה) בכל לחיצת כפתור, דבר שעוזר לכתיבה מהירה ונכונה יותר.

על גבי המקלדת ניתן למצוא משטח לשליטה על סמן העכבר שבעזרתו ניתן להריץ אפליקציות. כמובן שהמסך הוא מסך מגע ולכן העכבר לא הכי מסייע במערכת אנדרויד. על גבי המקלדת יש לנו בנוסף גם מקשי קיצור דרך לפקדי אנדרויד שונים כמו לחצן בית, שליטה על הווליום, על תקשורת הוויפי ועוד.

Lenovo YogaBook: מגניב, ייחודי, לא מושלם

מקשי קיצור במקלדת

מערכת ההפעלה היא אנדרויד מהצד האחד אך מהצד השני מנסה להידמות במקצת לחלונות. אבל לא עד הסוף. האפליקציות הפתוחות יסומנו בשורת המשימות למטה וניתן להעיף אפליקציות פתוחות על ידי גרירת האייקון שנמצא בשורה הזו לשולחן העבודה. את האפליקציות ניתן לפתוח בחלון מלא או בחלון קטן יותר. אלו שני המצבים היחידים ואין מצבי ביניים כך שלא ניתן לגרור את קצוות החלונות כדי לשנות את הגודל.

לצייר על הטאבלט

המאפיין השני המעניין ביוגה בוק, ואולי החשוב מביניהם הוא היכולת להשתמש ביוגה בוק כפנקס רשימות אמיתי. עם היוגה בוק תקבלו פנקס דפים, מגנטי, אותו ניתן להצמיד על גבי משטח המקלדת ועט חכם שבעזרתו ניתן לכתוב באמת על גבי הפנקס וכל מה שתכתבו יעבור באופן דיגיטלי למחשב. את הרשימות נוכל אחר כך לשתף או לשמור כספר.

העט עובד בצורה מעולה ועוקב בצורה מושלמת אחרי כל מה שנרשום בעזרתו. כשנגמרים הדפים בפנקס,  להחליף לדפים רגילים ואפילו להכניס דפים חדשים לבלוק הדפים המגנטי שקיבלתם עם הערכה כי החלק החכם נמצא בעט עצמו ואותו אל תאבדו. בכל מקרה עם העט תקבלו עוד 3 מילויים כך שהוא יספיק לכם לזמן רב. קצה עט נוסף שמקבלים הוא קצה פלסטיק ללא דיו שישמש כסמן עכבר.

Lenovo YogaBook: מגניב, ייחודי, לא מושלם

קצה עט עם דיו

לא חייבים להדליק את היוגה בוק ותוכלו להשתמש ברישום בעט גם כשמסך היוגה בוק כבוי. לחיצה קטנה על כפתור העיפרון שנמצא במקלדת ואתם במצב כתיבה. הופכים את המקלדת לאחורי המחשב, מצמידים את הפנקס וכל מה שנכתוב עליו יעבור למחשב.

השורה התחתונה

בשורה התחתונה אנחנו מקבלים מחשב עם קונספט חדשני ומעניין מאוד. המחשב נראה טוב, המקלדת נראית מדהים והאפשרות לכתוב על גבי המחשב היא בהחלט תוספת למי שמחפש לשתף את הגיגיו וציוריו עם אחרים. מבחינת ביצועים, המחשב, כמחשב אנדרויד מספק את הסחורה וגם זמן הסוללה שלו מרשים ויכול להימשך כמה ימים.

Lenovo YogaBook: מגניב, ייחודי, לא מושלם

היוגה בוק אינו מושלם והצורך להסתובב עם העט המיוחד, לפתוח פנקס כדי להעביר את הרישומים בצורה דיגיטלית, ביחד עם המקלדת שאמנם עובדת טוב אך לא מתאימה למי שהעבודה שלו היא לכתוב מסמכים ארוכים יותר מכמה משפטים, יכולים להגביל אותנו.

במחיר של כ-400 דולר (1,700 שקלים בערך), תקבלו מחשב אנדרויד עם קונספט מאוד מעניין שבהחלט יסובב ראשים אבל לא ישמש כמכשיר עבודה באמת.

המחשב נמכר גם בארץ, כשתמורת עוד כ 800 שקלים (במחיר של כ 2400 שח) תקבלו אותו עם מקלדת עברית.

לרכישה באתר GearBest.
לעמוד מוצרי לנובו נוספים וגרסת הווינדוס של המחשב כאן

לדיון בנושא: Lenovo YogaBook: מגניב, ייחודי, לא מושלם


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
25.06.2017
  
מאת: אלי חבוש

1