ONKYO DP- S1 – נגן אודיו נייד

אם אתם חובבי אודיו ובדיוק קניתם אוזניות יקרות לדרכים ואתם מחפשים שידוך של נגן אודיו אודיופילי לדרכים במחיר לא גבוה ...


בשנים האחרונות מגוון חברות אודיו שונות מנסות את מזלן בשוק נגני האודיו הניידים, הבאים לשפר ולהעצים את חווית האזנה הניידת לרמה הבאה. יצאנו לבדוק את הנגן החדש של חברת אונקיו.

הקדמה

רבים ודאי תוהים מה פשר הרעיון של נגן אודיו נייד בשנת 2017 בייחוד לאור כל הסמארטפונים הסובבים אותנו. האם מתרחש קאמבק מסוים לנגד עינינו? האם לא מדובר במוצר מיושן של תחילת שנות ה-2000?

אחד האותות שסימנו לנו לאחרונה סיומה של תקופה היא כי חברת אפל החליטה להפרד עתה מליין האייפודים (לא כולל הטאץ') לאחר עשור מהשקת האייפון וסגירת פרק ששינה את פנייה של החברה.

האם ניתן לומר שלום לנגני האודיו הניידים? כפי שניתן לראות בתקופה האחרונה הנגנים הנידיים לא מתכוונים לעזוב אותנו לחלוטין והנישה של חובבי הדבר והיצרניות ממשיכה לפעום בין אם מדובר בנגנים ניידים ייעודיים לספורט כדוגמת הסנסה קליפ שהתחרה שנים רבות באייפוד שאפל או לחלופין שוק הנגנים האודיופילים ששואף למקסם את כל נושא חווית האזנה בדרכים כאילו מדובר במערכת הסלונית.

עוד בעבר נתקלנו במספר נגנים אודיופילים של חברות שונות כדוגמת iBasso , Astell&Kern , HiFiman, Fiio ורבים נוספים. 
בביקורת זו אנו נתמקד בנגן האודיופילי החדש של חברת ONKYO היפנית, ה- DP-S1 ונבדוק מה יש לשחקנית היפנית להציע במגרש של הגדולים והותיקים.

אודות החברה

אונקיו נוסדה בשנת 1946 תחת השם – Osaka Denki Onkyo K.K בעיר אוסאקה- יפן, שם עדיין ממוקמים משרדיה הנוכחים.
משמעות השם אונקיו ביפנית הינה "הרמוניית קול" וחזון החברה הוא ייצור מצוינות סונית ומערכות קול באיכות הגבוהה ביותר.
חברת אונקיו הינה חברת אלקטרוניקה יפנית אשר מוכרת לחובבי האודיו בעיקר בתחום הרסיברים, מערכות הקולנוע ורמקולים. אולם לחברה יש גם נגיעה בתחומי אודיו שונים כמו נגני דיסקים (CDP), מגברים ובשנים האחרונות אוזניות ונגנים ניידים.

הנגן

לחברת אונקיו קיימים נכון להיום שתי נגנים ניידים אודיופילים: DP-S1 הנחשב לזול מבין השתיים ומתאים לאודיופיל התקציבי ו- DP- X1A מהווה את נגן הדגל של החברה לאלו שלא חסרים להם מצלצלים בכיסים.

הנגן הינו קומפקטי, ניתן לאחוז בו ביד אחת ללא בעיה, המסך הינו מסך מגע קאפסטיב בגודל 2.4 אינץ', זיכרון מובנה של 16 GB עם שתי חריצי הרחבת זיכרון על סך 256 ג'יגה כל אחד.
בנוסף הנגן מציע תמיכה בשלל פורמטי המוזיקה המוכרים, סטרימינג וכיוב' בדומה למתחרים.

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

 

מפרט טכני

  • Total Storage- 528 GB
  • Internal Storage- 16 GB Included
  • Extended Storage 512 GB Via Two 256 GB Micro SD Card Slots
  • DAC & HP Amplifier Two ESS SABRE DAC ES9018C2M & Two Headphone AMP SABRE 9601K
  • Wi-Fi Specification 802.11a/b/g/n or 802.11ac (Wi-Fi direct / WPS)
  • Bluetooth Support Profile: A2DP/ AVRCP/ HSP/ OPP/ HID/ PAN
  • Codec: SBC/apt-X (Transmit only)
  • Playable Audio Formats DSD/ DSD-IFF/ FLAC/ ALAC/ WAV/ AIFF/ MP3/ AAC /MQA (MQA requires update)
  • Maximum Resolution 192 KHz / 32-bit
  • Balanced Output 150 mW + 150 mW (Balanced / 1kHz, THD=10%, 32 ohm)
  • Total Harmonic Distortion Less than 0.006 %
  • S/N Ratio 115 dB over
  • Frequency Response 20 Hz ∼ 80,000 Hz
  • Impedance Unbalanced: 16 ∼ 300 Ω / Balanced: 32∼ 600 Ω
  • I/O Ports 2.5 mm 4-pole balance headphone output (from tip R-/R+ /L+ L-)
  • 3.5 mm 3-pole headphone output (Line out mode)(no microphone support)
  • Micro USB (for charging and data transfer)
  • Gain Low / Normal / High
  • Battery Size 1,630 mAh
  • Battery Life 15 hours (Playback at 96kHz/24bit, FLAC. Individual results may vary)
  • Dimensions (HxWxD) 3.7 x 2.5 x .6 Inches
  • Weight 4.6 Ounces
  • Accessories Micro USB Cable

תחושה פיזית והנדסת אנוש

כאשר קיבלתי את הנגן לראשונה והחזקתי בו, ניתן להבין ישר שמקבלים מוצר בעל משקל נאה כמו סמאטרפון ממוצע ואי אפשר לשכוח שהוא עליכם כאשר אתם נושאים אותו עמכם.
גוף הנגן עשוי מאלומניום בשילוב של פלסטיק בגב המכשיר המקנה לו מעטה מחוספס. אם אתם נמנים עם האוכלוסיה הרווחת המשתמשת במגנים שונים תשמחו לדעת כי ניתן לקנות לנגן מגן עור יעודי שישמור עליו ועימו הסתובבתי לאורך הביקורת. התחושה המתקבלת לאחר מכן היא כי מדובר במוצר עמיד שגם אם וכנראה יקבל מכה הוא לא ינזק. אוסיף כי גלגל הווליום מגיב טוב, הפידבק שלו טוב בעת שימוש ואין קפיצה בווליום בעת סיבובו.

עם כל זאת ישנם מספר דברים מינוריים שהפריעו לי בשימוש בנגן ואחד מהם הינו מיקום שקע האוזניות. באופן אישי אני מעדיף את חיבור האוזניות שיהיה ממוקם בצד ולא במרכז.
עוד נקודה שהפריעה לי היא ההבחירה לשימוש בכפתורים קטנים מאוד, בין אם מדובר בכפתורים הפיזים של השהיית הנגינה, העברת שיר קדימה/אחורה שבהם לא השתמשתי מכיוון והם קטנים ולא נוחים לבין אם מדובר בכפתור כיבוי וההדלקה של הנגן שפשוט היה מעיק ללחיצה בגלל הגודל הקטן שלו.
הנקודה האחרונה שמעט הפריעה לי (ולהבנתי בדגם המתקדם יותר היא כנראה לא קיימת) הינה גודל המסך. השימוש במסך כה קטן פשוט מעיקה ומרגישה כאילו חזרנו עשור אחורה לשימוש במסכים הקטנים מ-3 אינץ'. זה לא שלנגן אין דיו שטח פנים על מנת למקם מסך גדול, אלא מדובר בעובדה שבחרו דווקא במסך קטן שכזה ושהכפתורי המגע שבמסך לפעמים קטנים והתפעול מרגיש קצת מיניאטורי.

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

פני הנגן

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

גב הנגן- מרקם מחוספס

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

ציד השמאלי של הנגן- חריצי הרחבת זיכרון וכפתורים פיזים לשליטה במוזיקה

 

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

צידו הימני של הנגן- חוגת הווליום ומתג לנעילת הנגן בפני פעולות לא רצוניות

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

חלקו העליון של הנגן- יציאת האוזניות ויציאת הסאונד המאוזנת למערכות אודיו

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

חלקו התחתון של הנגן- שקע טעינה וסנכרון- Micro USB

חווית שימוש ועדכונים

אחד הדברים החשובים בבחירת נגן נייד הינו ממשק המשתמש ואיך הוא מתנהג בפועל. ב-DP-S1 הבינו טוב את הרעיון של חווית משתמש טובה תוך כדי יצירת ממשק משתמש פשוט, קל ויעיל לשימוש.
התפריט הראשי בנויה בצורה מאוד פשוטה ולא מתחכמת שמנגישה למשתמש את הדברים החשובים והשימושיים ביותר בלי יותר מדי להכנס לתת תפריטים שמבזבזים הרבה זמן.
אחרי שבוחרים לדוגמה בספריית המוזיקה, השירים מקוטלגים לפי שיר, אומן, אלבום, ז'אנר וכו' כפי שנפוץ בהרבה נגנים שונים.
לאלו מכם שאוהבים לשמוע בתיקיות אשר מכילות לדוגמה מספר שירים שונה מכל מיני אלבומים, אז קיימת האפשרות להאזנה לפי תיקיה, אפשרות שאני באופן אישי אוהב.
לצערי הרב הנגן אינו תומך בעברית והוא מציג את השירים בג'יבריש כך שתצטרכו לרשום את שם השיר עם אותיות אנגליות או לחלופין להתמצא על פי תמונת האלבום.

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

המסך הראשי לממשק- פשוט, נגיש וקל

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

אפשרויות הנגינה השונות לפי תיקיה, זמר, אלבום וכו'

תחת מתפריט ההגדרות ניתן למצוא אפשרויות לבחירת GAIN לפי סוג האוזניות אותם תחברו לנגן והעכבה שלהם. אפשרויות קיסטום של אופי הסאונד והפילטר הדיגיטלי שלו שיאפשר לכם בחירה לטעמכם.

 

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

אפשרויות לשינוי אופי הסאונד

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

פילטר דיגיטלי לסאונד

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

שפת ממשק הנגן- לצערי אין אפשרות לעברית וזה משפיע על תצוגת שירים בעברית המוצרים כג'יבריש

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

אפשרויות סטרימינג שונות משירותי מוזיקה שונים

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

התחברות לרשת אינטרנט הביתית לצורך סטרימינג ועדכוני תוכנה אונליין

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

גיין שונה לפי רמת העכבה של האוזניות שבשימוש המשתמש

בנגן קיימת אפשרות לביצוע עדכוני תוכנה דרך Wi-Fi, אפשרות שמאוד אהבתי לעומת נגנים אחרים שנתקלתי בהם שמצריכים לצרוב על הכרטיס זיכרון את העדכון ואז לטעון אותו. במהלך השימוש בנגן לצרכי הביקורת זכיתי לעדכון גרסה. בהנף אצבע והתחברות לאינטרנט ביצעתי עדכון מיידי וזריז בלי בעיות. פשטות כבר אמרנו?

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

ביצוע עדכוני תוכנה אונליין

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

מוריד….

מבחן האזנה

ONKYO DP- S1- לא מנגן יקר בכיס

 

לצורך ביצוע מבחן האזנה בנגן אודיופילי זה, העמסתי על גבי כרטיס הזיכרון קטעים רבים מז'אנרים שונים הכוללים: רוק, פולק, בלוז, ג'אז וסול. קטעי המוזיקה השונים הנם בקידוד גבוה, אשר רובם הגדול הנו קובצי FLAC, ואילו הנספחים הם בפורמטי Lossless נוספים כדוגמת WAV ו-DSD (בעיקר קטעי הדגמה של היצרן הבאים לפאר את יכולות הנגן).
בכדי לערוך השוואה נכונה, כזו שתבדוק את הנגן אל מול חלופות ואוזניות שונות, האזנתי לנגן באוזניות שונות משלל קטגוריות שונות: קשת פול סייז פתוחות ו-In Ear.
להלן רשימת האוזניות:

AKG K701
Audio Technica ATH-AD700
SoundMagic HP200

AKG K701 – השילוב המאוזן
האוזניות הללו נודעות בקושי להניע אותן ובכך שאם לא זוכות בהגברה מספקת ואיכותית הן לא מרחיקות שחקים. בצורה לא רעה הנגן דחף אותן בצורה סבירה. הסאונד לא היה שמח ומלהיב כמו ה- AD700 של אודיו טכניקה, אך מנגד הוא יותר מאוזן ואמין. המיד יותר שטוח ופחות בולט, הבאס לט בולט בהקצנה, הוא מהודק ויודע להכות כשצריך בצורה מדויקת.
השירים האוקסטים של מאיה איזקוביץ' משקפים בצורה לא ראה כי האוזניות קצת לוקות בחסר בהגברה אייכותית ושזה פוגם באייכות הבמה המתקבלת.החוויה הזו ליוותה אותי לאורך מבחר אלבומים ואני מאמין כי אילו הייתי משרשר בנוסף מגבר חיצוני התוצאה הייתה נראית אחרת.
אוסיף ואציין כי שאר ספקטרום הצלילים נשמע לא רע, אך היה חסר הדחיפה הזו קצת קדימה כפי שמגבר שולחני מכובד עושה עמן.
האוזניות בשילוב עם הנגן נותנות שיקוף בצורה יחסית אובייקטיבית להקלטות שעברו מאסטרינג יחסית טוב וכאלו שכנראה עברו הגברה בעריכה ועל כן נשמעים פחות טוב בהאזנה.

Audio Technica ATH-AD700 – השילוב הצבעוני
מדובר באוזניות ישנות מהדגמים הפשוטים שיש לאודיו טכניקה להציע. השילוב עם הנגן יוצר תוצאה מעניינת, צבעונית ושמחה. הסאונד מהנה, לא צבוע בהגזמה, אך גם לא אנליטי, יבש ומשעמם. בוב מארלי ניגן ושירתו נשמעה צלול ובנעימים.
בנגינות פסנתר של פתיחת השיר Bring Me To Life כל נקישה ונקישה קיבלה את הבמה המגיעה לה וללא ספק ניתן לומר שהשילוב בקטעים אקוסטים נעים בדגש על המיד ריינג'. ברגעים שמוספים מעט באס, גיטרות ותופים השילוב הנ"ל קצת לא עומד בקצב ונוצר סלט קל, דבר שאני מבין כי נובע מהאןזניות והגברה הולמת, אך עדיין שומר על דיוק טונאלי הולם על אף המחיר הפעוט של האוזניות לזמנם.

SoundMagic HP200 – השילוב המשעמם
מדובר באוזניות התורניות שקפצו לביקורת והתעניינתי לדעת כיצד יגיבו בשילוב עם הנגן. הנגן הניע אותם בצורה לא רעה, אך לצערי הרב השידוך היה מעט משעמם, הבמה קצת צרה, המיד ריינג' יבש והווקאל לא ממש שם. עוד היה חסר לי זה העדר הבאס שהרגיש לי מעט מרוח ולא הדוק מאחורי שאר הצלילים.

ניתוח כללי של הסאונד:
כפי שראיתם הנגן בשילוב עם אוזניות שונות מוביל לתוצאות שונות אך כאשר מסתכלים במבט כללי ניכר כי המיד נעים, מדויק ולא חד. פריטות הגיטרה בשירים אקוסטים צלולים ונשמעים לעיתים כאילו מתנגנת מולך הופעה חיה.
טווח התדרים הנמוך לא פולשני במיוחד ואינו מוקצן כפי שלעיתים מתקבל בשילוב עם אוזניות מסוימות שמדגישות את הבאס. כאשר האזנתי למוזיקה אלקטרונית הקיק באס לא מנופח והוא הדוק ומאופק כפי שצריך. ניכר כי הנגן מדייק בפרטים הקטנים ותורם מאוד לנמוכים שלא ירגישו בולטים מדי.
בהקלטות חיות של הופעות נהנתי מאוד מהאפקט התלת מימדי שנוצר. הבמה רחבה ומרשימה וגם בהקלטות יותר אינטימיות יכולת שחזור הבמה נהדרת.
השירה הגברית והן הנשית מבוצעות ללא פשרות, הדיוק הטונאלי של ה- DP-S1 בשירה הגבוה והנמוכה נעימה וללא זיופים, התוצאה היא סאונד אייכות, נקי, צלול וברור!
אחד הסעיפים המבדילים פעמים רבות נגנים פשוטים כמו בסמארטפון לעומת נגן אודיופילי יעודי הוא נושא הפירוט. ההפרדה הינה טובה והפירוט בין הצלילים השונים מוצלח, אין סלט בין הצלילים השונים וכל צליל וצליל נשמע ברור ללא מריחות או כהות כל שהיא.

סיכום

בביקורת זו נחשפנו לנגן האודיו הנייד של חברת ONKYO המוכרת לנו יותר בתחום המגברים והרסיברים לקולנוע ביתי.
ה-DP-S1 נכנס לשוק צומח ורווי של נגני אודיו אודיופילים ניידים והוא מהווה פתרון במחיר בינוני ומציע למשתמש הרבה, החל בעמידות גבוה, מבנה קומפקטי יחסית לשאר הנגנים בשוק וסאונד משובח.

כאשר נכנסנו לרזולוציות קטנות יותר ראינו שאומנם הנגן מציע הרבה במחיר קטן יחסית, אך יש לו מספר חסרונות שנמנים עם המקשים הפיזים הקטנים, שקע האוזניות שיושב במרכז ולא בצד (זניח) והמרכזי שבהם הוא המסך הקטן שמתאים יותר לשנת 2010 ופחות לזמננו.

בכל הקשור לאספקט הסאונד הנגן מנגן ללא רבב את שלל הפורמטים המצויים בשוק ואייכות הצליל טובה ומפתיעה לחיוב. הפירוט ברור ונקי, הבמה מרווחת והבאס הדוק ולא נמרח. הווקאל צלול והשירה נשית נשמעת מצוין.
אומנם לא ניתן להשוואת את הנגן לספינות הדגל של המתחרות כמו X7 של חברת Fiio, אך הוא ללא ספק מציע יחס עלות-תועלת נהדר למחירו.

לסיכום, אם אתם חובבי אודיו ובדיוק קניתם אוזניות יקרות לדרכים ואתם מחפשים שידוך של נגן אודיו אודיופילי לדרכים במחיר לא גבוה כל כך, ה- ONKYO DP-S1 מהווה פתרון נהדר בשבילכם שמשלב טכנולוגיה עדכנית של סטרימינג, אודיו באיכות גבוה ומבנה עמיד וסולידי.

מחיר: 2290 ש"ח

הנגן משווק על ידי חברת "TOP AUDIO"

לדיון בנושא: ONKYO DP- S1 – נגן אודיו נייד


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:20
  /  
14.08.2017
  
מאת: יוגב טמיר

1