iEAT – מערכת לניטור אלרגיות לנשיאה במחזיק המפתחות

אחת הבעיות הנפוצות והמסכנות חיי אדם בימינו היא האלרגיה למרכיבי מזון מסויימים, במיוחד למי שאלרגי לבוטנים. ראו פתרון מעניין נייד ...


מי שיש לו אלרגיות לאיזהו מוצר מזון, מנהל את חייו בהימנעות מאכילת מיני אגוזים, דגים, ביצים או מוצרים אחרים שגורמים לו לתגובה אלרגית, אשר יכולה לבוא לידי ביטוי בתופעות מפריחה קלה לסכנת חיים של ממש.

חוקרים דווחו במגזין ACS Nano (האגודה האמריקאית לכימיה) על פיתוח מערכת לניטור אלרגני ניידת חדשה – לנשיאה במחזיק מפתחות – בשם iEAT (integrated Exogenous Antigen Testing) שיכול לסייע במניעת ביקור בחדר המיון.

iEAT -  מערכת לניטור אלרגיות לנשיאה במחזיק המפתחות

חיישן זה ישמש ילדים ומבוגרים עם אלרגיות למוצרי מזון, להם יציאה למסעדה יכולה להיות חוויה לא נעימה, כאשר מי מהם סובל מאלרגיה למרכיב מזון מסוים.

גם ארוחות מוכנות טריות או ארוחות ארוזות, למרות כל אמצעי הזהירות, יכולות בטעות להכיל מזהמים שיכולים לגרום להם לתגובה אלרגית מסוכנת.

כמו כן ישנם סוגי מזון שלא סומנו כראוי אפילו שהם מכילים מזהמים ובכדי לזהות סיכונים אלה בשיטות קונבנציונאליות נדרש ציוד מעבדה מגושם, או שהשיטות מבצעות בדיקה באיטיות או שהן לא מזהות ריכוזים נמוכים של אלרגנים.

החוקרים Ralph Weissleder, Hakho Lee ועמיתהים למחקר רצו לפתח פתרון מעשי יותר וידידותי לצרכן. לכן פיתחו מערכת ניטור אלרגני ניידת במחיר של 40 דולר, הנקראת מבדק אנטיגן אקסוגני משולב (integrated exogenous antigen testing) או בקיצור iEAT.

המכשיר מורכב משלושה מרכיבים:

  1. ערכת שאיבה קטנה דמוית צינור יד, בכדי לחלץ אלרגנים ממזון.
  2. שבב אלקטרודה חד פעמי.
  3. קורא אלקטרוני, בגודל של מחזיק מפתחות, עם תקשורת להעברת התוצאות באופן אלחוטי לסמארטפון.

iEAT -  מערכת לניטור אלרגיות לנשיאה במחזיק המפתחות

בפחות מ- 10 דקות, האב הטיפוס הזה יכול לזהות חמישה אלרגנים – חיטה, בוטנים, אגוזי לוז, חלב וחלבון ביצה – ברמות אפילו נמוכות יותר מאשר בדיקות בתנאי מעבדה.

לדוגמה: המכשיר זיהה  ריכוז גלוטן נמוך מ- 0.1 חלקים למיליון, שזה הרבה יותר נמוך מאשר הגדרת ה- FDA של 20 חלקים למיליון לכל היותר עבור מאכלים "ללא גלוטן".

בעת בדיקת דוגמאות של פריטי מזון מתפריט של מסעדה, זוהו מספר אלרגנים במנות ומשקאות באופן בלתי צפוי – לדוגמה: גלוטן בסלט וחלבון ביצה בבירה.

למרות שאב הטיפוס תוכנן לחוש חמישה אלרגנים במזון ובמשקאות, החוקרים אומרים שניתן להרחיב את יכולות המכשיר לבדיקת תרכובות נוספות, כולל אלרגנים אחרים ומזהמים שאינם מצרכי מזון, כמו חומרי הדברה.

לא רק צרכנים יוכלו להשתמש במכשיר אלא גם בעלי עניין מרכזיים אחרים כמו רופאים, תעשיות מזון ואפילו רגולטורים, בכדי לשפר את בטיחות המזון.

לגבי מכשירים מתחרים, כבר ראינו את Nima, מערכת לגילוי גלוטן בלבד.

זמינות
עדייל לא פורסם תאריך תחילת השיווק.

מקור  ACS

לדיון בנושא: iEAT – מערכת לניטור אלרגיות לנשיאה במחזיק המפתחות


15:00
  /  
23.09.2017
  
מאת: צבי וורובל

1