הטכנולוגיה הישראלית בשירות הרפואה. סדרת כתבות

כיצד מתמודדים שירותי הרפואה בישראל עם הקורונה ומה התפקיד של הטכנולוגיה הישראלית? צבי וורובל בסדרת כתבות. בפרק הראשון: הפתרונות הטכנולוגיים ...


היום נגיף הקורונה מעמיד במבחן את חוסנה של מערכת הבריאות ואת כושר הסתגלותה למצבי חירום קיצוניים כשהמומחים מתריעים מפני קריסה של המערך האשפוזי, הסובל גם כך מתפוסת יתר ומתת תקינה של צוותים רפואיים ושל מיטות אשפוז.

זה כמעט עשור מדברים בתקשורת הישראלית על כך שזירת הטיפול המרכזית חייבת לעבור מבתי החולים וממחלקות האשפוז, לקהילה ולבית. המלחמה על מיטות אשפוז ועל תקנים נדמית לקרב מאסף אל מול שיעורי התחלואה העולים מידי שנה ומול הגידול באוכלוסייה. הפתרון, לפחות בחלקו, טמון במהפכה הדיגיטלית בשירותי הבריאות.

כיצד בית החולים שיבא מטפל בחולים מרחוק?

עם תחילת התפרצות נגיף הקורונה, נערכו בבית החולים שיבא להקמת מרחב מבודד לשם טיפול מרחוק ומעקב רפואי, שנערך על ידי צוות אחר השוהה במתחם, המשתמש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים לטיפול מרחוק בחולים ובאמצעי מיגון מחמירים לצוות הרפואי.
לשם כך נעשה שימוש בטכנולוגיות הבאות:

יוניפר קייר – Uniper Care

מערכת טכנולוגית, שבאמצעותה משוחחים אנשי הצוות הרפואי עם המטופלים, השוהים במתחם המבודד. המערכת, הפועלת דרך מסכי טלוויזיה, מאפשרת קיום של שיחות וידאו אישיות וקבוצתיות ואף מאפשרת להנגיש למטופלים פעילויות כמו שיעורי התעמלות, הרצאות ותכנים תרבותיים של מוסיקה וספרים דיגיטליים.
המוצר עובד באמצעות קופסא (סטרימר) שמתחברת לכל טלוויזיה (גם לא חכמה) והופכת אותה לכלי אינטראקטיבי, המכיל תוכן, משחקים חברתיים והוא גם בעל יכולות תקשורת, תוך שימוש בשלט פשוט לתפעול ומצלמה. אותו מוצר קיים גם בגרסה עבור שימוש ביתי ולשימוש בבתי אבות.

הטכנולוגיה הישראלית ועזרתה למלחמה בנגיף הקורונה

_________________________________________________________________________________

 

Tytocare

פיתוח ישראלי של מכשיר, המאפשר בדיקה עצמית עם ניטור מרחוק של הלוע, האוזניים, הלב, והריאות ומאפשר גם ניטור של מדדים חיוניים כמו חום גוף. למכשיר מסך מגע אינטואיטיבי לבחירת סוג הבדיקה, המגיע עם מספר אביזרים המיועדים לבדיקות השונות, של פעולות קצב הלב והריאות, צפיה בתוך חלל הפה והאוזן  ובדיקת מצב העור  של המטופל לאיבחון שריטות גירויים וגירודים. כל הבדיקות מועברות בתקשורת, בזמן אמת או אופליין, לרופא המטפל, כאשר הקשר מתקיים על ידי אפליקציה, המותקנת במכשיר סמארטפון או טאבלט.

 

הטכנולוגיה הישראלית ועזרתה למלחמה בנגיף הקורונה

גם קופת חולים כללית משתמשת כיום בטכנולוגיה זו, הנמכרת לכל דורש דרך האתר שלה במחיר של 299 ₪ (במקום 450 ₪). המכשיר נמכר בארה"ב ב- 299.99 דולר.

 

_________________________________________________________________________________

 

XRHealth

בית החולים שיבא משתף פעולה עם חברת XRHealth בכדי להפוך לבית החולים הראשון בעולם העושה שימוש בטכנולוגיית מציאות מדומה (VR). מערכת VRHealth זו משתמשת בטכנולוגיה זו להפגת הבדידות של המטופל, הנמצא בבידוד.
במערכת
יישומים רבים לטיפולים של אימון מוטורי וקוגניטיבי, סיוע בהערכה וניהול כאב, והיא מספקת נתונים על התקדמות הטיפול בזמן אמת לחולים ולרופאים.

 

_________________________________________________________________________________

 

EarlySense

מערכת חיישנים המותקנת במיטות האשפוז הדומים לחיישנים המותקנים למניעת מוות בעריסה. באמצעות בינה מלאכותית לומדת המערכת את המצב ובמידת הצורך מתריעה על הידרדרות אפשרית במצב הרפואי.

 

המערכת משמשת לשמירת בטיחות המטופלים באזורי טיפול, שאינם מנוטרים ברחבי בית החולים, לרבות: יחידות רפואיות, כירורגיות, אורטופדיות, אונקולוגיות וגריאטריות. המערכת עוקבת באופן רציף אחר קצב הלב, קצב הנשימה ותנועתו של החולה, כדי לסייע בזיהוי מוקדם של התדרדרות המטופל, מניעת נפילות ומניעת כיבי לחץ.– פיתוח ישראלי של מכשיר, המאפשר בדיקה עצמית עם ניטור מרחוק של הלוע, האוזניים, הלב, והריאות ומאפשר גם ניטור של מדדים חיוניים כמו חום גוף. למכשיר מסך מגע אינטואיטיבי לבחירת סוג הבדיקה, המגיע עם מספר אביזרים המיועדים לבדיקות השונות, של פעולות קצב הלב והריאות, צפיה בתוך חלל הפה והאוזן  ובדיקת מצב העור  של המטופל לאיבחון שריטות גירויים וגירודים. כל הבדיקות מועברות בתקשורת, בזמן אמת או אופליין, לרופא המטפל, כאשר הקשר מתקיים על ידי אפליקציה, המותקנת במכשיר סמארטפון או טאבלט.

_________________________________________________________________________________

דאטוס

פיתוח ישראלי של טכנולוגיה, המסייעת בניטור וטיפול בחולים בעלי תסמינים ברמת חומרה נמוכה.
האפליקציה עושה שימוש בניתוחים מתקדמים של פרוטוקול הטיפול, פרופיל המטופל, מקור נתונים, מכשירים בדיקה לבישים ורפואיים ומאפשרת זיהוי אוטומטי, ניהול וחיזוי של תסמינים לא סדירים. הפלטפורמה מאפשרת יישום מהיר וחלק של טיפול מרחוק בתהליכי עבודה קיימים, ובסופו של דבר משפרת את האפקטיביות לאורך מסלולי הטיפול השונים. האפליקציה מאפשרת לשוהים בבידוד לבצע בעצמם בדיקות מדדים שונים ולתעד את התוצאות.

 

_________________________________________________________________________________

רובוט נייד  Lite

רובוט של חברת INTOUCH, המאפשר לנהל מרחוק את הבדיקות הגופניות והטיפול בחולה.
מערכת השליטה מרחוק של InTouch Health, פרי פיתוח ישראלי, היא פלטפורמת טלקומוניקציה, המאפשרת לאדם "להיות נוכח בשני מקומות בו זמנית". טל-רפואה היא היכולת להקרין את עצמך למיקום אחר מבלי לעזוב את המיקום הנוכחי שלך ולראות, לשמוע ולדבר כאילו היית נוכח שם בפועל. מערכת InTouch מורכבת הן מגישה לצוות הטיפולי והן מגישה לחולה. הקישור בין הצוות המטפל למטופל הוא דרך האינטרנט ודרך רשת הטלפון באמצעות התקני InTouch מאובטחים. באמצעות התקני גישה למטופל, יכול רופא לקרוא נתונים מההתקנים, כדי לאפשר לו, במקביל, לטפל בחולים במיקום אחר. המערכת מאפשרת לרופא להתקשר למטופל, לבני משפחתו ולצוות רפואי אחר. יתר על כן, באמצעות גישה למערכת, רשאי המפעיל לגשת לכל מידע מבוסס אינטרנט, כמו רשומות רפואיות אלקטרוניות של בית החולים (EMR) ובו זמנית לצפות בנתונים אלה תוך אינטראקציה עם אדם הנמצא במיקום מרוחק מהמטופל המנוטר. ההתקנים הדו-כיווניים של מכשירי הגישה למטופל מאפשרים לצוות הרפואי להיות זמין מרחוק, בנקודת האינטראקציה, בכל עת שהוא נדרש.

 

הטכנולוגיה הישראלית ועזרתה למלחמה בנגיף הקורונה

 

בפרק הבא: כיצד משתמשים שירותי הבריאות השונים בטכנולוגיה הישראלית שמגיעה אלינו עד הבית?

לדיון בנושא: הטכנולוגיה הישראלית בשירות הרפואה. סדרת כתבות


7:00
  /  
19.03.2020
  
מאת: צבי וורובל

1