Roomba i7 – רובוט שואב שמנקה את עצמו

הרומבה i7 ישאב לכם את הבית ואחר כך ינקה את עצמו. אבל הוא יקר. הנה מה שחשבנו עליו


פסח ושיגעון הניקיונות של הבית, אמנם עבר, אבל אם גם אתם הייתם בחופשה בחג ולא הספקתם לנקות, הנה הזמן להתחדש אולי ברובוט שואב חדש. חברות השואבים למיניהן יצאו בקמפיינים מבטיחים לדגם האחרון שיצא להם בתקווה שתבחרו את הרובוט או השואב שלהן שיבצע אצלכם את ניקוי הבית. מה גם שמי לא היה רוצה לקבל איזה משרת נחמד שכזה שינקה את הבית לבד?

חברת iRobot היא אולי החברה המוכרת ביותר ובין הותיקות בתחום השואבים הרובוטיים והוציאה לא מאוד מזמן את הדגם החדש שלה בסדרת הרובוטים השואבים, הרומבה i7+ – רובוט חכם שמגיע עם מאפיין מעניין וייחודי – תא ריקון פסולת.

Roomba i7 - רובוט שואב שמנקה את עצמו

על תא ריקון הפסולת נדבר עוד בהמשך, אך בינתיים נתמקד ברובוט עצמו שיכול להירכש בנפרד מתא ריקון הפסולת. אופן הפעולה של הרומבה i7+ הוא בשילוב כח שאיבה ושתי מברשות סיליקון שיש בתחתיתו. שתי המברשות לא דומות אחת לשנייה כשהטקסטורות בהן שונה – האחת אמורה לאסוף ולהחזיק את הלכלוך והשנייה תשחרר את הלכלוך לתוך פתח היניקה.

Roomba i7

בצדו הקדמי של הרובוט נמצא מברשת מסתובבת שתפקידה להפנות את הלכלוך פנימה למרכז הרובוט. משום שצורך הרובוט מעוגלת, המברשת נחוצה על מנת לאסוף את הלכלוך מפינות הבית. את המברשת ניתן להבריג החוצה, לנקות אותה (או את השערות שאולי התלפפו סביב הציר שלה) ואף להחליף אותה באחרת. אחת כזו תחליפית מגיעה בערכה של השואב.

Roomba i7

מברשת הצד – עוצמתית

בראש השואב ניתן למצוא שלושה כפתורים – הכפתור הגדול והבולט שבהם הוא כפתור ה START. לחיצה עליו פשוט תתחיל את פעולת הניקיון בבית. לצידו יש את כפתור הבית שלחיצה עליו תחזיר את הרובוט הביתה וכפתור שלישי למיקום.

בראש הרובוט מוצבת גם המצלמה של הרומבה. תפקיד המצלמה למפות את אזור הניקיון וללמוד אותו על מנת שתוכל לנקות את החלק שתרצו, להגיע למקום אליו תשלחו אותה ולחזור הביתה בבטחה.

בצדו הקדמי של הרומבה i7+ תמצאו את ה"פגוש" שלו שהוא מעין לחצן ענק שאמור לחוש אם הרובוט נתקע בחפץ כלשהו. אם הוא נתקע, הרובוט פשוט ימצא את דרכו מסביב לאותו חפץ וימשיך לנקות.

בטוסיק של הרומבה נמצא מיכל הפסולת אליו מתנקז כל הלכלוך שהרובוט אסף ושניתן לשליפה מהירה, ריקון, שטיפה וניקיון והחזרתו בצורה קלה למקומו. המיכל אינו גדול אך יכול להספיק לקומה שלמה, במידה ואינה מלאה בשערות חיה שיגמרו לתא את המקום לפני שיספיק לעשות סיבוב שלם.

בקופסא של הרומבה תקבלו את מיכל הריקון ותחנת העגינה של הרובוט, את הרובוט עצמו, שתי שקיות פסולת, מסנן ומברשת צד רזרביים ומגדל תחימה שאיתו תוכלו ליצור קיר וירטואלי דרכו הרובוט לא יוכל לעבור.

Roomba i7

איך עובד הרומבה i7+?

לרומבה יקח 3-4 פעמים לנקות את המתחם שלכם בכדי שילמד היכן כל דבר נמצא וכדי שיוכל להפיק מכך מפה מסודרת. את הרובוט תוכלו להפעיל ולשלוט באמצעות הלחצנים על גבי הרובוט או באמצעות האפליקציה אותה תורידו מחנות גוגל או אפל.

לחיצה על כפתור ההתחלה והרובוט יוצא מעמדת הטעינה שלו, סורק קצרה את החדר ומתחיל לנוע במרחב. תנועת הרובוט היא תנועה מחושבת ומסודרת ולא ספורדית. הרובוט ינוע בקווים ישרים במעין GRID שיצר לעצמו. לאחר שישלים את תנועת השתי וערב, הוא יבצע היפוך של התנועה.

הרובוט חילק את המתחם אצלי לכמה חלקים – לשני חלקים את כל המתחם וכל חצי חילק לשני חלקים נוספים ובסה"כ חילק את כל המתחם לרבעים. בכל פעם הוא ניקה רבע אחר וכשסיים אותו לחלוטין, הוא עבר לרבע הבא.

גם במקומות צרים מאוד, ינוע הרובוט בתנועת שתי וערב כשהוא יכול לנוע בתוך המקום הצר לרוחבו הצר וכך יתקדם בתנועות קצרות מאוד לאורכו של האיזור. לאחר מכן יחליף וינוע לכל אורכו בתנועה אחת ויחזור שוב בתנועה שנייה.

אחת הסיבות לכך היא העובדה שלרובוט יש מברשת צד ימין בלבד, מה שאומר שאם הוא יגיע לפינה הממוקמת בצד שמאל שלו, הוא יצטרך לחזור אליה מהצד השני כדי ללכוד את הלכלוך מהפינה שלה.

הגלגלים של הרובוט חזקים מאוד ומסוגלים לנוע על גבי שטיח גבוה וצמרירי ולא רק על גבי שטיחים שטוחים וקשים. הגלגלים יכולים להתרומם מעלה ואף לטפס על בסיסי כסאות.

Roomba i7

כמו כל רובוט, גם הרומבה i7+ חייב שהשטח יהיה נקי מחפצים ושהדרך שלו תהיה פנוייה. הרובוט לא יודע להתמודד עם צעצועים שזרוקים על הרצפה והוא לא ירים אותם עבורכם. נעליים שנשכחו על הרצפה באמצע הבית הפריעו לו ויצא שאו שהוא דחף אותם והמשיך לנקות או שהוא הסתובב סביבם. בשלב מסויים השרוך של הנעל נתקע לו בין המברשות והוא גרר את הנעל לאורך כל הבית דבר שהוכיח את הכוח של הרובוט יותר מהכל. הוא פשוט לא ספר את הנעל עד ששחררתי לו אותה מבין מלתעותיו.

השאלה האם הרובוט ינוע סביב הצעצוע או החפץ או האם ידחוף אותו ויתעלם ממנו היא שאלה שתלויה בגודלו של החפץ והכובד שלו. בכל מקרה, חשוב ששטח הניקוי של הרובוט יהיה נקי ומסודר.

כוח התנועה שלו חזק מאוד והוא יכול להשתחרר ממצבים רבים, הרבה הודות לכח שלו והודות לגלגלים המחוברים לקפיצים נפרדים כשאחד מהם יכול לעלות והשני לרדת. בנוסף, נראה שהחברה הטמיעה ברובוט אפשרויות תנועה שונות למצבים בהם הוא פשוט תקוע ואז הוא ינסה לשחרר את עצמו בתנועות קדימה/אחורה/לצדדים עד שייצא מאותו מקום.

Roomba i7

אבל קורים מצבים שבהם הרובוט נתקע. אז הוא פשוט מכבה את עצמו ומתריע לכם באפליקציה לבוא לשחרר אותו. בכמה מקרים הרובוט שלי נתקע במדרגה. זה קרה לפחות פעמיים והוא פשוט עצר שם והייתי צריך לשחרר אותו.

ניתן לבצע תזמוני ניקיון ולקבוע באילו ימים ובאילו שעות ינקה הרומבה את הבית. ניתן אפילו לקבוע באילו חלקים של הבית הרומבה ינקה אלא שלא מצאתי אפשרות לבצע ניקיון שונה בכל פעם. למשל אם אני רוצה לנקות בימי ראשון את המטבח אבל בימי שלישי לנקות את הסלון בלבד. או שמנקה את הכל בימות השבוע שקבענו או שמנקה את החלקים שבחרתי בכל אותם ימים. אין הפרדה.

Roomba i7Roomba i7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roomba i7

 

מה קורה לאחר שהרומבה למד את הבית?

לאחר מספר פעמים ראשונות של ניקיון הבית, הרומבה יוצר מפה של הקומה אותה הוא ניקה. המפה די מדוייקת למעשה מבחינת מיקומי הרצפה והחפצים מסביבם הוא הסתובב. מהרגע שה i7+ יצר את המפה, ניתן להגדיר עבורו חדרים ומחיצות בתוך המפה באופן וירטואלי ולקרוא להם בשם.

כך למשל אצל בבית הקומה הראשונה היא קומה שיש בה מטבח, סלון, חדר אוכל ומבואה. חילקתי את כל הקומה למספר "חדרים" וירטואלים וקראתי לכל חדר בשם שלו. מרגע זה אני יכול ללחוץ על כפתור ההתחלה של הרומבה באפליקציה ולהגיד לו לנקות רק חדר אחד בלבד מתוך אותה קומה. הרומבה יגש לשם וישאב את החדר.

ניתן לצרף מספר חדרים ולעשות כל קומבינציה שתרצו.

בניגוד לסוגי רובוטים שואבים אחרים, כאן לא תוכלו לבקש מהרומבה לנקות מקום ספציפי, מדוייק וארעי שבחרתם. במקרה הזה תצטרכו להיכנס לתכנית הקומה שלכם ולהגדיר שם את האזור אותו תרצו לנקות.

Roomba i7

גוגל הום

את הרומבה i7+ בדקתי גם באמצעות הגוגל הום שלי בבית. ניתן לחבר את הרומבה לסייען של גוגל (גם לאלקסה) ואז לתת פקודה לגוגל – Start Roomba והרובוט מתחיל לשאוב. ניתן לפקוד עליו לעצור באמצע השאיבה ואפילו לחזור הביתה ולסיים את העבודה.

אם חילקתם את האזור שלכם לחדרים, תוכלו אפילו לפקוד על גוגל שיפקוד על הרומבה לשאוב בחדר מסויים – Tell Roomba to clean hallway. גוגל יחזיר לנו תשובה חיובית והרומבה ייצא לדרך לאותו החדר שצריך לנקות.

פשוט פיצ'ר מעולה שלא מחייב אתכם אפילו שימוש באפליקציה.

הסוללה

הסוללה של הרומבה לא החזיקה אצלי לניקיון הקומה כולה. לקראת סוף הניקיון הרומבה היה צריך לחזור לתחנת העגינה שלו ולטעון את עצמו שוב. בסה"כ זמן הניקיון הכולל היה בערך כשעתיים

נקי או לא?

הרומבה i7 פלוס שואב ומנקה באופן סביר פלוס ולא מיוחד יותר מרובוטים שואבים אחרים שבדקנו ולא בצורה יוצאת דופן גם מרובוטים שואבים של איירובוט עצמם. במהלך הבדיקה פיזרתי פירורי עוגיות (לפני פסח, אל דאגה) במקומות שונים בבית. במקומות שהיו במרכז הבית, הרומבה ניקה באופן יסודי.

מה שכן, הרומבה, כמו הדגמים הקודמים, עדיין מתקשה בפינות הבית והמברשת העגולה שלו לא ממש מגיע לפינה ותמיד נראה מעין עיגול נקי מסביב לפינה. המברשת המסתובבת חזקה מאוד עד כדי כך שבמקומות מסויימים היא פשוט העיפה את הלכלוך במקום לאסוף אותו. כמובן שלאחר מכן הלכלוך נאסף פשוט בדרך אגב כשהרובוט עבר בסביבה.

הרומבה ידע לאסוף גם שיערות של חיות (כלב) שאמנם במקרה שלי אינו ממש משיר אך גם מה שכן, נאסף ללא כל בעיה. במקרים של שיערות, מידי פעם יתקעו השערות במברשת המסתובבת ויש צורך לשחרר אותן משם. כן אהבתי את מברשות הגומי/סיליקון שנמצאות בתחתית הרומבה שלא משאירות על עצמן לכלוך ושיער מסתבך.

Roomba i7 - רובוט שואב שמנקה את עצמו

גולת הכותרת – מיכל ריקון אוטומטי

המאפין המיוחד בדגם הזה הוא מיכל הריקון האוטומטי שמשמש גם כתחנת העגינה של הרובוט. בסיום כל עבודת שאיבה, יחזור הרובוט לתחנת העגינה שלו, כמו שעושה כל רובוט שואב שמסים את העבודה וחוזר להטענה. אלא שבניגוד לרובוטים אחרים, כאן לא תצטרכו לשלוף את תא הפסולת שלו, לרוקן אותה ולרחוץ אותה. כאן, עמוד הטעינה של הרובוט פשוט ישאב את כל הלכלוך מתא הפסלות שברובוט, אל תוך תא הפסולת הגדול יותר שנמצא בתחנת העגינה וישאיר את תא הפסולת ברובוט ריק ונקי.

Roomba i7

בצורה הזו, אתם בכלל לא צריכים לגעת ברובוט והוא מיד מוכן לעבודה הבאה שלו. פעולת הריקון כשהרובוט מגיעה לעמדת הטעינה היא פעולה לא שקטה בכלל ואם אהבתי את השקט בו הרובוט עובד ברחבי הבית, אז הרעש של השאיבה של תא הריקון שלו הוא קיצוני לצד השני. לשמחתי, הוא נמשך שניות ספורות בלבד.

בתוך תא הריקון שבעמדת העגינה ישנה שקית פסולת. השקית הזו אמנם מספיקה לכ-30 פעולות שאיבה של הרובוט (לפי נתוני החברה) אך היא חד פעמית ולאחר שהיא תתמלא, תצטרכו לזרוק אותה ולהחליף באחרת. עם הרובוט תקבלו שקית נוספת אבל לאחריה תיאלצו כבר לרכוש לעצמכם שקית חדשה.

Roomba i7 - רובוט שואב שמנקה את עצמו

לא חיבבתי את הרעיון של השימוש בשקיות ייעודיות ומיוחדות לרובוט. זה פשוט מחזיר אותי לתקופה של לפני שנים רבות בהן היינו צריכים לרכוש שקית מיוחדת לכל דגם של שואב ביתי שהיה לנו באיזו חנות DIY שהיתה מחזיקה את כל הסוגים הקיימים. העבודה שאני צריך להמשיך ולרכוש מוצרים עבור השואב שגם כך אינו ממש זול, והעובדה שאני צריך לדאוג לשקיות ולפעולה פיזית שלי, קצת מורידה לי מכל העניין האוטומטי שהוא לב לבו של רובוט שואב.

Roomba i7 - רובוט שואב שמנקה את עצמו

לסיכום

רובוט שואב בכלל, והרובוט הזה בפרט מיועד קודם כל לעצלנים שלא ממש אוהבים לנקות את הבית ועדיין רוצים שייראה כאילו רק לפני רגע מישהו עבר עם מטאטא. ה i7 פלוס מביא את העצלנות שלנו לרמה אחרת כשכאן אפילו לא נצטרך לנקות את תא הפסולת של הרובוט, אלא פעם בכמה זמן.

הרובוט שקט, שואב היטב ומתחבר לבית החכם שלנו כשבפקודה קולית נוכל להגיד לו לעבוד. השואב עדיין לא מצליח להגיע לפינות, חלקים נמוכים ולהזיז רהיטים בכדי לנקות מתחתיהם ועל כן הרובוט השואב בכלל, עדיין לא מחליף את הטאטוא והשטיפה הידנית אלא מיועד לצרכי תחזוקה שוטפת של ניקיון הבית.

במחיר של כמעט 4,000 ש"ח + שקיות שאיבה שיש לרכוש מידי פעם, לא מדובר ברובוט שאיבה זול אבל בהחלט כזה שמיועד למי שלא רוצה להתעסק עם השואב שלו יותר מידי, לא במגע וריקון של תא הפסולת אפילו לא בכפתורי ההפעלה כשאת הכל תוכלו לעשות בפקודות קוליות. 

לדיון בנושא: Roomba i7 – רובוט שואב שמנקה את עצמו


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
01.05.2019
  
מאת: אלי חבוש

1