מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


תערובות קליה מומלצות


עמוד 2 מתוך 3
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 105
מספר הודעות: 2335

 #16  נשלח: שבת 16/01/2010 23:09

אני המשכתי עם הכוון של הקולומביה, ושידכתי לו את התימני.
60% קולומביה סופרימו ; 40% מוקה-תימן - קליה עד תחילת פיצוץ שני + קירור ג'ין + מאוורר (מה ששקול לקליה עד כ-20 שניות ויותר לתוך פיצוץ שני אם מקררים בחוץ). דהיינו - קליית FC+
יצא קפה מאוזן וטעים. המוקה מוסיף שוקולדיות ואלגנטיות שחסרה קצת בקולומביה.
בכלל - הקולומביה מהווה בשבילי תחליף ראוי להודי-פלנטיישן שהיה בסיס התערובות המועדף עלי עד כה.
ההבדל הוא שההודי נותן טעם מאד מיוחד ואופייני, והקולומביה יותר דומה ל... קפה!

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 251
מספר הודעות: 3999

 #17  נשלח: שבת 16/01/2010 23:36

כשאומרים טעם של קפה יש לומר טעם של קפה קולומביאני.. פשוט לזה מתכוונים. אני עכשיו משתמש לא מעט בקולומביה כזן בסיס, קצת מחוסר ברירה כי נגמר הברזיל, ההודי וגם המלאי של הסנטו דומינגו מתדלדל ולא ממש סובל. הוא משתלב מצויין עם זנים אחרים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #18  נשלח: ו' 12/02/2010 7:57

בהמשך לזה: http://www.htcafe.co.il/modules.php?name=Forums&am...

אתמול קליתי תערובת של בורונדי + תימני (60%), סומטרה (30%) וממש קצת ברזיל לתיבול (10%).
מעניין מה יצא.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
omrir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 08, 2010
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 38

 #19  נשלח: ה' 25/02/2010 1:51

פלגיאט שעלה יפה:

באתר "ארקפה", תחת "שאלות ותשובות" מופיעה השאלה הבאה:

ציטוט:

ש: מהם המרכיבים של תערובת "מוקה קרם"?
ת: גואטמלה (אנטיגואה פסטורס); סנטו דומינגו (ברהונה); קולומביה (סופרימו); אינדיה (פלנטישן).


מכיוון ש (א.) אני מאוד אוהב את הקפה של "ארקפה" ו (ב.) כל סוגי הקפה הנ"ל ניתנים להשגה כקפה ירוק - לא יכולתי למנוע מעצמי לנסות לקלות "מוקה קרם" מתוצרת בית

בניגוד לרוב התערובות בשרשור הזה, את כל אחד מסוגי הקפה קליתי בנפרד. אבל, אני משוכנע שאפשר גם לערבב אותם עוד לפני הקלייה (בעיקר כי את כולם קליתי די כהה)

בנסיון הראשון, והיחיד, ערבבתי את הקפה ביחסים שווים:
25% גואטמלה אנטיגואה (הגרסא הלא-אורגנית מאמיגו)
25% רפ. דומיניקנית סנטו דומינגו (אמיגו)
25% קולומביה אקסלסו (מאמיגו, נגמר לי הסופרמו שדרוש במתכון המקורי)
25% הודו פלנטיישן (אמיגו)

ויצא מצויין!
קפה מאוזן וטעים, מתקתק, גוף בינוני-גבוה, קרמה טובה וארומה מאוד נעימה.
אמנם, לא יצא זהה ל"מוקה קרם" מבחינת תכונות הטעם (סביר להניח שהיחסים שונים ו/או שהרשת לא ציינה את כל סוגי הקפה שבתערובת) - אבל הייתי נותן לשניהם ציון דומה מאוד.

בימים הקרובים אני אנסה לשנות את היחסים שבין סוגי הקפה, ונראה מה יצא...

עמרי
(2) הבעות תודה: דבוטאנט , ronene
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #20  נשלח: ה' 25/02/2010 12:35

מזמן רציתי לשחזר את התערובת שלהם והתבססתי כל הזמן על ברזיל וגוואטמלה.
במקום ברזיל הם משתמשים באינדיאן כמו JONCAFE...

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #21  נשלח: ה' 25/02/2010 14:33

אני רואה שאני חייב לשים ידיים על הודו פלנטיישן. היה לי ממש בתחילת הדרך, ולא אהבתי אותו.
אבל נראה שהוא משמש בהרבה מאוד תערובות.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 105
מספר הודעות: 2335

 #22  נשלח: ה' 25/02/2010 18:38

moti_r כתב:
אני רואה שאני חייב לשים ידיים על הודו פלנטיישן. היה לי ממש בתחילת הדרך, ולא אהבתי אותו.
אבל נראה שהוא משמש בהרבה מאוד תערובות.


לאט לאט אתה מתחיל לקבל את הדברים שלי.
קודם פרופיל הקליה, עכשיו ההודי - בסוף עוד תקנה וויביאמה, תעבור ל-Hardware, ותבוא לגור בצפון...

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #23  נשלח: ה' 25/02/2010 19:44

על הכל אני מוכן להסכים, למעט ה-hardware

אגב, ניסיתי שוב את פרופיל הקליה. בפעם ראשונה קיבלתי קליה נהדרת, בפעם השניה קיבלתי קליה מאוד בהירה. אפילו דעה_עכורה אמרה שזה בהיר מדי בשבילה... היום שתיתי. מזעזע

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #24  נשלח: שבת 27/02/2010 20:20

ולגבי ההודי, לטעמי התימני עדיף לתערובות ...

בתערובת הנ"ל אני מניח שהסנטו דומינגו תורם את רוב הגוף ולאו דווקא ההודי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #25  נשלח: שבת 27/03/2010 19:11

תערובת טעימה שקליתי לאחרונה:

100ג' סנטו דומינגו (אמיגו).
50ג' קניה AA (אווא).
50ג' גואטמלה אנטיגואה (אמיגו).
50ג' ימן מוקה (אמיגו).
15ג' מונסון מאלאבר (אמיגו).

235 מע' בג'ין, 15.7-15.8דק' (FC).

טעים,פירותי. הקניה תורם המון לתערובת ...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
omrir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 08, 2010
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 38

 #26  נשלח: ד' 16/06/2010 20:15

פלגיאט שעלה יפה - פרק ב'

בסניף "קפה ג'ו" שסמוך למקום העבודה שלי יש שני יתרונות לחובב אספרסו טוב:

1. הקפה טעים ועשוי היטב.
2. פולי הקפה הקלויים מאוכסנים במכונה עתידנית ומגניבה (מצ"ב תמונה), כל סוג בשרוול פלסטיק גדול עם שם הזן. בלחיצת כפתור, המכונה מנפקת כמה סוגים של תערובות, ויכולה גם לטחון את הפולים ללקוחות שרוצים לקחת הביתה קפה, ואין להם מטחנה.

במקביל, גם הסניף עצמו משתמש במכשיר. אחת לכמה זמן, אחד העובדים לוקח קופסה, מכוון את המכונה למצב "ג'ו" - ומעביר את התערובת אל המטחנה שבעמדת הבריסטה.

במצב הזה, לא קשה במיוחד לראות אילו זנים מתרוקנים מהמכונה: קולומביה סופרמו, גואטמלה, קוסטה ריקה וטנזניה. יותר מזה: אפשר לראות ש"עמודת" הקולומביה מתרוקנת בערך פי 2 משאר הצינורות.

הסיטואציה הזו לא איפשרה לי למנוע מעצמי לנסות לקלות קצת "ג'ו" תוצרת בית.

אמנם לא קליתי את הזנים בנפרד כפי שנראה שנעשה בתערובת המקורית, אבל זה ההרכב שניסיתי:

40% קולומביה סופרמו (אמיגו)
20% קוסטה ריקה (אמיגו)
20% גואטמלה אנטיגוה (אמיגו)
20% טנזניה (קופי טיים)

וזו תערובת משובחת! טעימה, מלאת גוף, ארומטית ועשירת-קרמה. למרות ריבוי הזנים המרכז-אמריקניים בתוספת אפריקה - היא בכלל לא חמוצה, להיפך.

מומלץ!



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #27  נשלח: ד' 16/06/2010 20:25

מעולה!!

מבטיח לנסות בקרוב.
תודה!

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ntzachi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 21, 2010

מיקום: שפלה
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 210

 #28  נשלח: ה' 30/12/2010 21:41

תערובות מצוינת לקפוצינו

30% ברזיל סנטוס
30% קולומביה סופרימו
15% ימן עדני
15% ניו ג'יני
9% אוגנדה
1% שרי AB

קליה עד תחילת פיצוץ שני.
אני אישית קליתי כל זן נפרד למעט הרובוסאה (אוגנדה + שרי)

תערובת מתוקה, ארומטית ,שוקולדית מומלצת !
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
doron_boogie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2010

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 70
מספר הודעות: 933

 #29  נשלח: ד' 08/06/2011 21:35

קליתי: 50% גוואטמלה שהמרירות השוקולדית של הזן מאד טעימה לי,
50% קוסטה ריקה - לטעמי אחד הזנים המוצלחים. חמיצות מאד עדינה, יינית ולאחרונה אני מרגיש בו גם וניל.

נגיעה בפיצוץ שני על 235 מעלות. אני חושב שהיה עדיף אפילו להגיע כמעט עד פיצוץ שני ולא ממש להגיע עליו, אבל אני לא רוצה להסתכן.
לטעמי מאד מוצלח. עדין וטעים גם באספרסו וגם בקפוצ'ינו. תחושה נקייה וטעם מזמין.
קראתי לתערובת הזו 'שוקו-וניל'.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dgent
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 29, 2007

מיקום: חו"ל
הבעות תודה: 125
מספר הודעות: 2142

 #30  נשלח: ב' 01/10/2012 23:12

נפתחה חנות קפה מול הבית ואשתי הביאה קפה טרי טרי משם, מקווה שזה בסדר באנגלית :
60 % Brasilien Bob-o-Link, Mococa, natural
20 % Guatemala Volcanic San Marcos, Kooperative APPAECE SHB EP, washed
20 % Ecuador Zamora Kooperative ACRIM, washed

ואני חייב להודות שהתערובת ממש טעימה (ולכן פרסמתי .
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht