מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


תערובות קליה מומלצות


עמוד 3 מתוך 3
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
Amirman
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  May 26, 2013
מספר הודעות: 2

 #31  נשלח: א' 26/05/2013 19:43

 הודעה מבעל עניין (הוסף על ידי מנהל): 
פרסום עצמי אסור - מרטין
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
korney
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 30, 2011
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 62

 #32  נשלח: א' 23/06/2013 21:04

שלום לכולם,
והנה עברו כמה שנים מאז אני מתעסק עם הקפה.
משך שנים אלה אני למדתי הרבה על הנושא בין אם זה מאנשים כאן,בהרצאות באינטרנט ,אין ספור מאמרים וכו'.
כול הזמן הזה אני חיפשתי את התערובת האקספרסו האהובה אלי אך ללא הצלחה.
אינני יכול להגיד שזאת הייתה דרך קצרה. משך זמן זה אני הרכבתי 22 תערובות שונות ומשונות אשר הכילו מ2 זני קפה עד שישה. עם כול אחת מן התערובות שיחקתי משחקים ארוכים. שיניתי אחוזים,זמן קליה,קניתי אותו סוג קפה אצל כמה מוכרים(אני חושש שמקור בארץ הוא אותו דבר).
עבר הזמן,תערובות התחילו להיות מסובכות ומשונות(מזל שכל קליה רשמתי בקפידה ומדדתי זמנים אם סטופר).
כבר התחלתי לאבד תיקווה אך לפתע מצאתי חנות קטנה של אטיופים ובה מכרו אטיופיה סידמו ו קולומביה .
לא שלא ניסיתי את הסוגי קפה אלה בעבר. חלק גדול מן התערובות שלי היה מבוסס עליהם אך ללא הצלחה.
בגלל שקפה היה נראה לי מאוד טרי,יפה וזול יחסית למחירי שוק,החלטתי לקנות כמה מאוד גרם מכול אחד וחיקיתי בסבלנות עד שאני אגמור את הקפה שעדיין היה לי.
קליתי את שניהם בניפרד 50/50,לפי מסורת הותיקה שלי במכשיר פופקורן. עם השנים קיבלתי מיומנות וחוש טעם וריח ועצרתי כול קליה 5 שניות בתוך פיצוץ שני. תקוות להצלחה לא היו לי אך כבר במהלך הקליה זיהיתי שוני בין הקליה של קפה שאני קונה לבין קפה זה. זמנים היו שונים(החדש היה ארוך טיפה יותר - 4 דקות 57 שניות לאומת 4 ו-10. צלילים ששני סוגי קפה אלה השמיעו היה יותר חד ורואש . פיצוץ שני,מטיבו חלש יותר,היה נשמה הרבה יותר ברור.
נתתי לתערובת "לנוח" משך יום וטעמתי בלי להיתעפק.
ממממממממממממממממממממממ יממייייייי!!!!!!!!!!!!!!
לא נראה לי שיש עוד משהו דובר רוסית שיושב וכותב "מאמרים" בשפה שהיא לא שפת האם שלו רק בשביל להחליף חויות!
הקפה יצאה טעים מאוד. למרבה הפלא,כבר אחרי יום,אני ואישתי הגשנו מתיקות טבעית,ריח וטעם של שוקולד.
קפה כבר היה כמעט מאוזן.
יום בעבודה חלף מהר מאוד . חזרתי הביתה ומייד הכנתי לנו אקספרסו אחרי יומיים שלאחר הקליה.
תוצאה היתה הרסנית!!! קפה עוד יותר טעים !!! הטעם אחרי רודף אחרי כבר כמה שעות!
כבר לא יודע מה לצפות מחר
כרגע אני יכול להגיד שסוף-סוף מצאתי את הכפה שלי ואני מתחלק איתכם בחוויה.
שנים של חיפושים אך האמת היתה מתחת לאף!
אינני יודע מה יקרא כאשר אחליף את EXPOBAR ב-ELEKTRA ואתחיל לבצע קליה במחשיר רציני- למשל BOMORE : )
ערב נעים לכולם ותנסו,תנסו ועוד פעם תנסו!


נערך בפעם אחרונה על-ידי korney בתאריך ב' 24/06/2013 19:16, נערך סך הכל פעם אחת
(3) הבעות תודה: hosq , rano , Mario12
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
rano
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Apr 26, 2012
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 89

 #33  נשלח: ב' 24/06/2013 5:16

תודה על השיתוף וההשקעה בכתיבת עברית, קורני.
האם אתה יכול לציין באילו שני זנים השתמשת?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #34  נשלח: ב' 24/06/2013 5:56

korney, אני אחרי האספרסו של הבוקר, והפוסט הזה שלך עשה לי חשק לעוד אחד.
הצפת קפאין!
איזה כיף לקרוא את ההתלהבות הזו

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
korney
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 30, 2011
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 62

 #35  נשלח: ב' 24/06/2013 19:13

rano כתב:
תודה על השיתוף וההשקעה בכתיבת עברית, קורני.
האם אתה יכול לציין באילו שני זנים השתמשת?


לגבי זנים כתבתי(אך כנראה לא שמתה לב):
1. אטיופיה סידמו
2. קולומביה סופרימו.

ושיהיה לבריאות!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
korney
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 30, 2011
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 62

 #36  נשלח: ב' 24/06/2013 19:19

moti_r כתב:
korney, אני אחרי האספרסו של הבוקר, והפוסט הזה שלך עשה לי חשק לעוד אחד.
הצפת קפאין!
איזה כיף לקרוא את ההתלהבות הזו

לבריאות!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Aug 23, 2007
הבעות תודה: 35
מספר הודעות: 616

 #37  נשלח: ו' 13/09/2013 21:45

35% בורונדי
30% סידמו
25% אתיופיה דג'ימה
10% קונגו (רובוסטה)
קלייה כהה יחסית.
יצא מעולה - גוף מלא, סמיך, שילוב מאוזן של מרירות ומתיקות. נטול חמיצות לחלוטין.


נערך בפעם אחרונה על-ידי bitfield בתאריך א' 24/11/2013 15:10, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Aug 23, 2007
הבעות תודה: 35
מספר הודעות: 616

 #38  נשלח: א' 24/11/2013 15:13

בורונדי באמיגו
דג'ימה אצל ניר קפה עולה בחצור.
סידמו נדמה לי שאצל דאדא אבל אולי אני טועה וזה גם באמיגו.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 156
מספר הודעות: 1207

 #39  נשלח: א' 24/11/2013 21:15

bitfield כתב:
בורונדי באמיגו
דג'ימה אצל ניר קפה עולה בחצור.
סידמו נדמה לי שאצל דאדא אבל אולי אני טועה וזה גם באמיגו.



עשית מזה תערובת?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 02, 2013
הבעות תודה: 62
מספר הודעות: 317

 #40  נשלח: ב' 28/07/2014 5:46

קליתי השבוע :

קניה - קלייה יחסית בהירה.
אתיופיה סידמו - קלייה כהה, עצירה על השיש בתחילת פיצוץ שני.

שילוב של שניהם בתערובת של 60% / 40%, פעם לכאן ופעם לכאן.

יופי של תערובות.
אני מתחיל בלגימה של האספרסו ואח"כ מוסיף חלב.
---

ומה אתם עשיתם השבוע ? ומה התחדש אצלכם בתערובת ?
אשמח לשמוע.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 276
מספר הודעות: 4976

 #41  נשלח: ב' 28/07/2014 7:39

ברזיל כהה אגוזי ומעולה 30%, גווטמלה בינוני(תרתי משמע...) 30%, ניקרגואה כהה מאוד 20%, סידמו די כהה 10, רובוסטה ויאטנם 10.
הברזיל יצא לי ממש טוב וזה מפתיע, פיצוץ שני רץ לי מהר מידי ונכנס ממש עמוק.

_________________
what's next?
(1) הבעות תודה: אהה-רון
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 02, 2013
הבעות תודה: 62
מספר הודעות: 317

 #42  נשלח: ה' 30/10/2014 8:07

תערובת טובה שיצאה לי השבוע.

לבחינתכם ;

ברזיל 120 ג',
יאווה קלוסי 40 ג'
הודו 45 ,
מקסיקו 35 ,
רובסטה הודו 15 .

ג'ין, הוצאה בתחילת פיצוץ שני, קירור על השייש.

לרווייה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 02, 2013
הבעות תודה: 62
מספר הודעות: 317

 #43  נשלח: ה' 18/12/2014 9:02

עוד שילוב נפלא להתענג בו ;

- בורנדי 80 ג'
- אתיופיה 90 ג'
- יאווה קלוסי 65 ג'.

מי שבסביבה מוזמן לבוא לטעום, אני בשוהם.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #44  נשלח: ו' 26/12/2014 12:05

100 ג׳ בורבון
140 ג׳ קאלוסי
10 ג׳ קאפי רויאל

אל תשאלו למה כי זה פשוט היה ריכוז של שאריות. ייבוש 5 דקות בג׳ין על 150° בגלל הלחות הגבוהה של הקאלוסי ופערי גדלים. עצירה דקה וחצי אחרי פיצוץ ראשון.

תענוג של אספרסו; טעם, צבע, ארומה, קרמה. מומלץ!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht