לאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איתי, מוטי פתח פה בשרשור נעים, רצה לומר תודה לכמה אנשים ואתה מכניס אותנו לסיוטים!
אגב, אם תוסיף לקפה נמס עלית גם חלב עמיד, אז נראה לי שזה יהיה ממש סיוט
תודה על הקפה הירוק
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
uris - אתה אמנם צוחק, אבל שיהיה לך ברור שככה בדיוק זה נראה
אתה צריך לראות איך איציק יורד לאוטו, אני מחנה לידו, שנינו פותחים בגאז', הוא מתחיל לנבור פנימה בערימת השקיות, מוציא שקית, פותח, מריח, בודק, כותב עם עט עליה ונוקב במחיר.
אני שולף את האייפון, מפעיל אפליקציית מחשבון, ומתחיל לחשב.
בסוף אני שולף את הארנק, מזומנים עוברים מיד ליד, ואנשים מודאגים מתבוננים עלינו מהחלונות
אתה צריך לראות איך איציק יורד לאוטו, אני מחנה לידו, שנינו פותחים בגאז', הוא מתחיל לנבור פנימה בערימת השקיות, מוציא שקית, פותח, מריח, בודק, כותב עם עט עליה ונוקב במחיר.
אני שולף את האייפון, מפעיל אפליקציית מחשבון, ומתחיל לחשב.
בסוף אני שולף את הארנק, מזומנים עוברים מיד ליד, ואנשים מודאגים מתבוננים עלינו מהחלונות
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
כבר אמרתי לכם שאני קונה הרבה יותר מאשר אני צורך ממש מחלה
אבל שפוגשים קפה איכותי במחיר טוב קשה שלא להתפתות
שיוסי מרים טלפון ואומר שהוא פשט על כפר ערבי אנחנו חייבים לסמן V ולעבור הלאה אנחנו National Geographic של הקפה
לא תמיד עסקאות הקפה מתבצעות בסמטה חשוכה
לפעמיים העסקאות האלה מניבות אירוח ביתי לקפה ושיחות חולין.
יאלה מוטי בפעם הבאה אתה מביא לנו שק מפרו
אבל שפוגשים קפה איכותי במחיר טוב קשה שלא להתפתות
שיוסי מרים טלפון ואומר שהוא פשט על כפר ערבי אנחנו חייבים לסמן V ולעבור הלאה אנחנו National Geographic של הקפה
לא תמיד עסקאות הקפה מתבצעות בסמטה חשוכה
לפעמיים העסקאות האלה מניבות אירוח ביתי לקפה ושיחות חולין.
יאלה מוטי בפעם הבאה אתה מביא לנו שק מפרו
שלום לכולם - משתמש חדש מעוניין להצטרף ל"הסדר"
שלום לכולם, שמי עומר.
עליתי על הפוסט הזה במקרה בחיפושי אחרי פולים ירוקים בארץ - אני שמח לדעת שיש חובבי קפה ירוק בארץ ואשמח להצטרף לחבורה!
חזרתי אחרי 6 שנים בקנדה, שם הייתי קונה פולים ב-merchants of green coffee ב-10 דולר לפאונד, שזה 85 ש"ח לקילו... וזה ממש זול שתדעו...
כשחזרתי לארץ רצו לדעת בשיקוף מה זה הדבר המוזר והגדול במזוודה - הייתי צריך להסביר להם מה זה קולה קפה ונכון שזה נראה כמו פצצה אבל זה לא.
בכל מקרה - הייתי מאוד רוצה להצטרף ל"קבוצת רכישה" או איזשהוא הסדר דומה. כבר לא יכול להרשות לעצמי מחירים כאלה אבל עדיין רוצה פולים באיכות טובה...
אפשר ליצור קשר פה או במייל -
omergrigg {שטרודל} "דואר חם".קום
עליתי על הפוסט הזה במקרה בחיפושי אחרי פולים ירוקים בארץ - אני שמח לדעת שיש חובבי קפה ירוק בארץ ואשמח להצטרף לחבורה!
חזרתי אחרי 6 שנים בקנדה, שם הייתי קונה פולים ב-merchants of green coffee ב-10 דולר לפאונד, שזה 85 ש"ח לקילו... וזה ממש זול שתדעו...
כשחזרתי לארץ רצו לדעת בשיקוף מה זה הדבר המוזר והגדול במזוודה - הייתי צריך להסביר להם מה זה קולה קפה ונכון שזה נראה כמו פצצה אבל זה לא.
בכל מקרה - הייתי מאוד רוצה להצטרף ל"קבוצת רכישה" או איזשהוא הסדר דומה. כבר לא יכול להרשות לעצמי מחירים כאלה אבל עדיין רוצה פולים באיכות טובה...
אפשר ליצור קשר פה או במייל -
omergrigg {שטרודל} "דואר חם".קום
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
הי עומר, ברוך הבא!
קודם כל - אתה מוזמן בכיף אל שרשור ההיכרות שלנו, לצרף תמונות וקצת לספר על עצמך.
לגבי קבוצות רכישה - אנחנו לא באמת מארגנים כאן קבוצות רכישה. בד"כ מישהו קונה כמות (וזה בד"כ יוסיסופר שגר בצפון ומכיר את כל הספקים מהכפרים הערביים) ואז מחלק לשאר החבר'ה.
בפעם הבאה שתהיה רכישה, תוכל לקרוא על כך כאן בפורום.
באיזה קולה אתה משתמש? הבאת אותו ב-110V, אני מניח?
קודם כל - אתה מוזמן בכיף אל שרשור ההיכרות שלנו, לצרף תמונות וקצת לספר על עצמך.
לגבי קבוצות רכישה - אנחנו לא באמת מארגנים כאן קבוצות רכישה. בד"כ מישהו קונה כמות (וזה בד"כ יוסיסופר שגר בצפון ומכיר את כל הספקים מהכפרים הערביים) ואז מחלק לשאר החבר'ה.
בפעם הבאה שתהיה רכישה, תוכל לקרוא על כך כאן בפורום.
באיזה קולה אתה משתמש? הבאת אותו ב-110V, אני מניח?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
http://www.roastmasters.com/images/roas ... oldnew.jpg
מימין הישן (שלי) ומשמאל הדגם החדש - סתם רעש וצלצולים. לא מכיר את ה HWP - זה קולה אוויר חם ממה שהתרשמתי, כמו ה-FRESHROAST. אין בקרת טמפ' ובאמת שאני לא סומך על הטיימר - פשוט מדליק, עומד ליד הקולה, ומשגיח (מסתכל + מקשיב)... ברגע הרצוי אני מעביר למצב אוויר קר (2-3 ד') וזהו!
חלק מהכיף זה שלא יוצאת תוצאה אחידה כל פעם!
ככה יש לי קפה קלוי ליומיים כל פעם - במילא למה לי לשתות קפה מחומצן בן שבוע?
מימין הישן (שלי) ומשמאל הדגם החדש - סתם רעש וצלצולים. לא מכיר את ה HWP - זה קולה אוויר חם ממה שהתרשמתי, כמו ה-FRESHROAST. אין בקרת טמפ' ובאמת שאני לא סומך על הטיימר - פשוט מדליק, עומד ליד הקולה, ומשגיח (מסתכל + מקשיב)... ברגע הרצוי אני מעביר למצב אוויר קר (2-3 ד') וזהו!
חלק מהכיף זה שלא יוצאת תוצאה אחידה כל פעם!
ככה יש לי קפה קלוי ליומיים כל פעם - במילא למה לי לשתות קפה מחומצן בן שבוע?
כידוע, הסוכרים ובעיקר השמנים הארומטיים של הקפה מתחילים להתחמצן ולהתקלקל החל מרגע הקלייה. תהליך זה מואץ עוד יותר אם הקפה טחון (שטח פנים גדול בהרבה). לכן, יש אנשים שאימצו את חוק ה"5" - קפה קלוי טרי עד 5 ימים מהקלייה, ועד 5 שעות מהטחינה. אני קולה כמות כל יומיים בערך, וטוחן את הכמות הרצוייה ממש לפני הכנת הקפה. אם אתה "מודאג" מה-CO2 ש"צריך" להתנדף (שמעתי מישהוא אומר את זה פעם) - הוא במילא משתחרר כשמוסיפים את המים.
פעם, כמו רוב האנשים, הייתי מוסיף סוכר וחלב לקפה. לקפה טרי אין מרירות הנובעת מהשמנים ה"מקולקלים".
פעם, כמו רוב האנשים, הייתי מוסיף סוכר וחלב לקפה. לקפה טרי אין מרירות הנובעת מהשמנים ה"מקולקלים".
זה מאוד תלוי בסוג הקלייה. בקולה אוויר הקלייה מתקלקלת מהר מאוד. בהחלט אפשר לומר שאחרי שבוע הקפה כבר ממש לא טרי. בג'ין זה טיפה שונה, אבל לא בהרבה, אני חושב ש10 ימים זה המקסימום המוחלט כשהוא בשיאו יומיים-שלושה אחרי הקלייה. בקולה תוף קלאסי אני מניח שהשיא הוא בגיל שבוע.
omer, לגבי הCO2, זה מאוד מורגש בקפה טרי מדי, ואני לדוגמא ועוד רבים כמונו לא מסוגלים בכלל לשתות קפה בן פחות מ24 שעות. זה מאוד מורגש בטעם, מאוד מורגש בגודש הקרמה (שים לב שנוצרת לך המון קרמה שיורדת מהר מאוד יחסית), וזה הרבה פחות טעים מקפה בין יומיים-שלושה. מרירות אגב, זו לפעמים תכונה רצויה אצל חלק מהאנשים (לא אצלי), אבל היא טובה כשהיא מושגת בעזרת זנים נכונים וקלייה מתאימה ולא מקפה לא טרי. את זה אף אחד לא אוהב.
עריכה: זה קצת שונה כמובן אם מדברים על אספרסו או שיטות אחרות. בפילטר ובוץ כמעט שאין בעיה לשתות קפה שנקלה לפני כמה שעות, אני דיברתי על אספרסו ופתאום חשבתי שאולי omer מדבר על דברים אחרים.
omer, לגבי הCO2, זה מאוד מורגש בקפה טרי מדי, ואני לדוגמא ועוד רבים כמונו לא מסוגלים בכלל לשתות קפה בן פחות מ24 שעות. זה מאוד מורגש בטעם, מאוד מורגש בגודש הקרמה (שים לב שנוצרת לך המון קרמה שיורדת מהר מאוד יחסית), וזה הרבה פחות טעים מקפה בין יומיים-שלושה. מרירות אגב, זו לפעמים תכונה רצויה אצל חלק מהאנשים (לא אצלי), אבל היא טובה כשהיא מושגת בעזרת זנים נכונים וקלייה מתאימה ולא מקפה לא טרי. את זה אף אחד לא אוהב.
עריכה: זה קצת שונה כמובן אם מדברים על אספרסו או שיטות אחרות. בפילטר ובוץ כמעט שאין בעיה לשתות קפה שנקלה לפני כמה שעות, אני דיברתי על אספרסו ופתאום חשבתי שאולי omer מדבר על דברים אחרים.
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אהבתי את חוק ה-5.
לפני כמה שבועות הכנתי ליקר קפה (שיצא ממש מגעיל בסופו של דבר, כי שפכתי הרבה יותר מדי אלכוהול, לצערי).
כדי להכין את הקפה, קליתי 250 גרם ירוק, וטחנתי ממש מיד לאחר הקליה.
השארתי את הקפה הטחון בתוך קערה, ובחשתי בה עם מזלג פעם בשעה, במשך 3-4 שעות.
יצא לי קפה מעולה, שאמנם היה מורגש בו מעט CO2, אבל ממש לא נורא.
לפני כמה שבועות הכנתי ליקר קפה (שיצא ממש מגעיל בסופו של דבר, כי שפכתי הרבה יותר מדי אלכוהול, לצערי).
כדי להכין את הקפה, קליתי 250 גרם ירוק, וטחנתי ממש מיד לאחר הקליה.
השארתי את הקפה הטחון בתוך קערה, ובחשתי בה עם מזלג פעם בשעה, במשך 3-4 שעות.
יצא לי קפה מעולה, שאמנם היה מורגש בו מעט CO2, אבל ממש לא נורא.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -