תודה על הקפה הירוק

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
avicali
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 272
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: מרכז
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

לאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איתי, מוטי פתח פה בשרשור נעים, רצה לומר תודה לכמה אנשים ואתה מכניס אותנו לסיוטים!
אגב, אם תוסיף לקפה נמס עלית גם חלב עמיד, אז נראה לי שזה יהיה ממש סיוט :lol:

geva
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 220
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

רוצה משהו נוראי יותר?
לבקש הפוך קטן ולהדגיש במיוחד שלא יהיה רותח- ואז לראות את ה-מה שזה לא יהיה (בריסטה היא בטח לא)
מוזגת לתוך הכוס שלוק של חלב קר, מיותר לצין שהטעם היה נוראי- פשוט זוועה :evil:

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

uris - אתה אמנם צוחק, אבל שיהיה לך ברור שככה בדיוק זה נראה :)
אתה צריך לראות איך איציק יורד לאוטו, אני מחנה לידו, שנינו פותחים בגאז', הוא מתחיל לנבור פנימה בערימת השקיות, מוציא שקית, פותח, מריח, בודק, כותב עם עט עליה ונוקב במחיר.
אני שולף את האייפון, מפעיל אפליקציית מחשבון, ומתחיל לחשב.

בסוף אני שולף את הארנק, מזומנים עוברים מיד ליד, ואנשים מודאגים מתבוננים עלינו מהחלונות :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

יש יותר גרוע מהחול של עלית - "קפה" האג
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

hosq כתב:יש יותר גרוע מהחול של עלית - "קפה" האג
...
עוד לא ראית כלום.

נס קפה של עלית,קופסת פח 50 גרם,טעם וניל,מסתבר שכל מתגייס מקבל קופסא כזאת בבקום,זוועה,זו המילה הכי מתונה שאני יכול לומר על הקפה הזה,האג זה לואק לעומתה.

itzik_vip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1014
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

כבר אמרתי לכם שאני קונה הרבה יותר מאשר אני צורך ממש מחלה
אבל שפוגשים קפה איכותי במחיר טוב קשה שלא להתפתות
שיוסי מרים טלפון ואומר שהוא פשט על כפר ערבי אנחנו חייבים לסמן V ולעבור הלאה אנחנו National Geographic של הקפה

לא תמיד עסקאות הקפה מתבצעות בסמטה חשוכה
לפעמיים העסקאות האלה מניבות אירוח ביתי לקפה ושיחות חולין.

יאלה מוטי בפעם הבאה אתה מביא לנו שק מפרו

omergrigg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 29
הצטרף: יולי 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שלום לכולם - משתמש חדש מעוניין להצטרף ל"הסדר"

נושא שלא נקרא #22 

שלום לכולם, שמי עומר.
עליתי על הפוסט הזה במקרה בחיפושי אחרי פולים ירוקים בארץ - אני שמח לדעת שיש חובבי קפה ירוק בארץ ואשמח להצטרף לחבורה!

חזרתי אחרי 6 שנים בקנדה, שם הייתי קונה פולים ב-merchants of green coffee ב-10 דולר לפאונד, שזה 85 ש"ח לקילו... וזה ממש זול שתדעו...
כשחזרתי לארץ רצו לדעת בשיקוף מה זה הדבר המוזר והגדול במזוודה - הייתי צריך להסביר להם מה זה קולה קפה ונכון שזה נראה כמו פצצה אבל זה לא.

בכל מקרה - הייתי מאוד רוצה להצטרף ל"קבוצת רכישה" או איזשהוא הסדר דומה. כבר לא יכול להרשות לעצמי מחירים כאלה אבל עדיין רוצה פולים באיכות טובה...

אפשר ליצור קשר פה או במייל -
omergrigg {שטרודל} "דואר חם".קום

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

הי עומר, ברוך הבא!

קודם כל - אתה מוזמן בכיף אל שרשור ההיכרות שלנו, לצרף תמונות וקצת לספר על עצמך.
לגבי קבוצות רכישה - אנחנו לא באמת מארגנים כאן קבוצות רכישה. בד"כ מישהו קונה כמות (וזה בד"כ יוסיסופר שגר בצפון ומכיר את כל הספקים מהכפרים הערביים) ואז מחלק לשאר החבר'ה.

בפעם הבאה שתהיה רכישה, תוכל לקרוא על כך כאן בפורום.

באיזה קולה אתה משתמש? הבאת אותו ב-110V, אני מניח?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

omergrigg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 29
הצטרף: יולי 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #24 

"קבוצת רכישה"... ראיתי פשוט בפוסט אחר וצחקתי - אז החלטתי לגנוב את המונח... :lol:
יוסיסופר היקר - איך אתה מארגן את מסע הקניות? אני ירושלמי אומנם, אבל אם צריך עזרה כלשהיא אשמח.

אני משתמש ב- FreshRoast 8 Plus כבר שנים. לפני החזרה ארצה יצרתי קשר עם החברה באורגון (היצרן, איך לא, בסין...) והזמנתי דגם ל-220V.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

שלח תמונות שלו בפעולה. זה מעניין לראות.
הוא דומה ל-HWP בפעולה שלו?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

omergrigg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 29
הצטרף: יולי 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #26 

http://www.roastmasters.com/images/roas ... oldnew.jpg

מימין הישן (שלי) ומשמאל הדגם החדש - סתם רעש וצלצולים. לא מכיר את ה HWP - זה קולה אוויר חם ממה שהתרשמתי, כמו ה-FRESHROAST. אין בקרת טמפ' ובאמת שאני לא סומך על הטיימר - פשוט מדליק, עומד ליד הקולה, ומשגיח (מסתכל + מקשיב)... ברגע הרצוי אני מעביר למצב אוויר קר (2-3 ד') וזהו!
חלק מהכיף זה שלא יוצאת תוצאה אחידה כל פעם!
ככה יש לי קפה קלוי ליומיים כל פעם - במילא למה לי לשתות קפה מחומצן בן שבוע?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

אבל אתה מצליח לשתות באותו הרגע? אני משאיר בחוץ ליום, אחכ אוטם לשבוע, ואז משתמש
what's next?

omergrigg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 29
הצטרף: יולי 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #28 

כידוע, הסוכרים ובעיקר השמנים הארומטיים של הקפה מתחילים להתחמצן ולהתקלקל החל מרגע הקלייה. תהליך זה מואץ עוד יותר אם הקפה טחון (שטח פנים גדול בהרבה). לכן, יש אנשים שאימצו את חוק ה"5" - קפה קלוי טרי עד 5 ימים מהקלייה, ועד 5 שעות מהטחינה. אני קולה כמות כל יומיים בערך, וטוחן את הכמות הרצוייה ממש לפני הכנת הקפה. אם אתה "מודאג" מה-CO2 ש"צריך" להתנדף (שמעתי מישהוא אומר את זה פעם) - הוא במילא משתחרר כשמוסיפים את המים.
פעם, כמו רוב האנשים, הייתי מוסיף סוכר וחלב לקפה. לקפה טרי אין מרירות הנובעת מהשמנים ה"מקולקלים".

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

זה מאוד תלוי בסוג הקלייה. בקולה אוויר הקלייה מתקלקלת מהר מאוד. בהחלט אפשר לומר שאחרי שבוע הקפה כבר ממש לא טרי. בג'ין זה טיפה שונה, אבל לא בהרבה, אני חושב ש10 ימים זה המקסימום המוחלט כשהוא בשיאו יומיים-שלושה אחרי הקלייה. בקולה תוף קלאסי אני מניח שהשיא הוא בגיל שבוע.

omer, לגבי הCO2, זה מאוד מורגש בקפה טרי מדי, ואני לדוגמא ועוד רבים כמונו לא מסוגלים בכלל לשתות קפה בן פחות מ24 שעות. זה מאוד מורגש בטעם, מאוד מורגש בגודש הקרמה (שים לב שנוצרת לך המון קרמה שיורדת מהר מאוד יחסית), וזה הרבה פחות טעים מקפה בין יומיים-שלושה. מרירות אגב, זו לפעמים תכונה רצויה אצל חלק מהאנשים (לא אצלי), אבל היא טובה כשהיא מושגת בעזרת זנים נכונים וקלייה מתאימה ולא מקפה לא טרי. את זה אף אחד לא אוהב.

עריכה: זה קצת שונה כמובן אם מדברים על אספרסו או שיטות אחרות. בפילטר ובוץ כמעט שאין בעיה לשתות קפה שנקלה לפני כמה שעות, אני דיברתי על אספרסו ופתאום חשבתי שאולי omer מדבר על דברים אחרים.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

אהבתי את חוק ה-5.

לפני כמה שבועות הכנתי ליקר קפה (שיצא ממש מגעיל בסופו של דבר, כי שפכתי הרבה יותר מדי אלכוהול, לצערי).
כדי להכין את הקפה, קליתי 250 גרם ירוק, וטחנתי ממש מיד לאחר הקליה.
השארתי את הקפה הטחון בתוך קערה, ובחשתי בה עם מזלג פעם בשעה, במשך 3-4 שעות.

יצא לי קפה מעולה, שאמנם היה מורגש בו מעט CO2, אבל ממש לא נורא.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”