אני שוב מפרסם לינק למאמר מעניין שכתבתי

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
NEGRO (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

תגיד לי מה הטמפרטורה של פיצוץ 1 ומה הטמפרטורה של פיצוץ 2, מה הפרש הזמן בינהם או עד הוצאת הפולים וכן מהו זמן הקלייה שלך.
ננסה להבין ביחד
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

לא זוכר במדויק אבל בערך סביב 220 פיצוץ ראשון (טמפ' שמראה המכשיר, לא מדידה בפולים) שמגיע לאחר כ 12-13 דקות.

עוד 2.5 דק' בערך, הטמפ' במכשיר גדלה לסביבות 235 מע' ואז מגיע הפיצוץ השני ואני עוצר ומתחיל קירור.

NEGRO (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

איזה זן אתה קולה? והאם ניסית לבחון את איבוד המשקל של הפול?
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

NEGRO (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

ומה עוצמת הפיצוץ ה 1 , זה מאוד חשוב, תנסה לתאר אותה.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

אוקי, נעדרתי מהשרשור הזה לכמה שעות וכבר נהיה כאן מעניין :)

כמה נקודות:

1. קודם כל והכי חשוב - גלעד (NEGRO) - אני מאוד מבקש שתנסה להבין אותנו ואת דרך האתר. החבר'ה שהקימו את אתר האם שלנו (עופר ומרטין) נכוו הרבה לאורך הזמן ולכן יש להם הרבה חוקים שנכתבו בדם. בעקרון הם מעדיפים לאבד מידע מדהים שסוחרים יכולים לתרום (וכאן במאמר מוסגר אני אומר לך שאני יודע בוודאות שאתה כזה, שבאמת מנסה לתרום כמה שהוא יכול) - ורק לא להגיע למצב שסוחרים הורסים לסוחרים אחרים - וכאן אני יכול לומר לך שמנסיון של כולנו ראינו איך סוחרים מסויימים קברו לסוחרים אחרים את הפורום. תאמין לי, כולנו לא רוצים להגיע לשם.

2. לגבי הקליה שלי - אני לא זוכר את פרופיל הקליה, אבל אני ארשום אותו בפעם הבאה שאקלה. נראה לי שהבעיה העיקרית היא שנהיה חם מאוד, ואני לא מסתגל להתקצרות הקליה שלי. יוסי - כתבת לי לעצור בפיצוץ ראשון, אחרי 15 דק. אצלי פיצוץ ראשון מתרחש אחרי 13 דקות בלבד! ב-15 דק' אני כבר בתחילת (או באמצע!) פיצוץ שני. הקולה שלי תמיד היה מהיר יותר מהקולים של האחרים כאן בפורום, לא ברור למה.

3. כמו כפיר, גם אני חושב שהבעיה נעוצה במהירות הקירור של הג'ין. הוא ידוע בכך שהקירור שלו לא טוב במיוחד ואיטי.

4. NEGRO, לשאלתך: אני קולה בד"כ 50% בורונדי ותימן, עוד 25% ברזיל ועוד 25% משתנה בין סומטרה ו/או גוואטמלה. פיצוץ ראשון נשמע מאוד חזק וברור. אני שומע אותו ממרחק של כ-5 מטרים מהקולה.

תודה רבה על הנסיון לעזור!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

NEGRO (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

כבר צריך ללכת לישון אז אני אתן את דעתי.
כמובן שצריך לראות אבל לפי מה שאמרת אני משער שהפיצוץ ה1 שלך חלש ואיטי, זמן הקלייה שלך לדעתי ארוך ממה שצריך, אני לא ארחיב יותר מדי.
תנסה לקלות בטמפרטורה יותר גבוהה, התוף זכוכית של הג'ין מושפע מאוד מרוח ומסביבה חיצונית ולכן תנסה לשמור אותו מחשיפה לרוח.
אם תוכל תעלה סרטון וידאו של הקלייה שלך ואז נוכל ללמוד כולנו ולהעלות השערות.
חשוב לראות עוד המון פרמטרים ולבחון אם האיוורור שלך תקין, לדעתי בג'ין יש מעין פילטר, באמת שאני לא קליתי עם ג'ין אף שראיתי כמה קליות שחבר ביצע איתו אבל לא התעמקתי, זה היה בתחילת הדרך אני מודה.
חשוב שפיצוץ 1 יהיה בעל עוצמה כיוון שבחלק זה קיים נידוף גבוה של לחות מהפול, ושוב מומלץ לשקול לפני ואחרי את משקל הפולים, זו אינדיקציה מעולה לרמת קלייה ולהתנהגות הפולים.
לילה טובבבבבבבבבבבבבבבב
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

NEGRO (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

אין בעיה מוטי אני מבין ומקבל. אני אנסה לעזור כי אני יודע כמה מידע טוב חסר בארץ.
כמה שאוכל כמובן
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

NEGRO (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

עוד משהו למוטי, לפי מה שאתה מתאר הפיצוץ שלך צריך להיות חזק ומהיר, לא חזק ומתמשך, האם כך הדבר?
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

מוטי.
הפיצוץ הראשון הוא גם פונקציה של טמפרטורה,כשאני מכוון ל-240 מעלות,הפיצוץ הראשון אכן מגיע לאחר כ-13 דקות וקצת,ב-220 מעלות,זה נע בן 14 ל-15 דקות,תלוי בזן וביובש.

אגב,שמתי לב שלכל אחד מהקולים הרבים שמסתובבים אצל חברי הפורום,יש זמני קליה שונים,וזמן הגעה לטמפרטורה רצויה משתנה ממכשיר למכשיר,ולכן מסקנתי,שהבקרים בכל אחד מהקולים מתנהג אחרת,יש כאלו שטוענים שהם מגיעים לטמפרטורה אופטימלית,בזמן וטמפרטורה שונים מאשר האחרים.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

אכן יש הבדלים בין הקולים, של מוטי קולה מעט מהר יותר משלי (כדקה הבדל).

יש הבדלים בין קליות, לעיתים המכשיר מגיע ל 235 מע' ולעיתים מתקשה לעבור את ה 230. אני קולה רק בתוך הבית (עם צינור שירשור שמוציא את העשן) לכן אין שום פרמטר חיצוני שמשפיע על הטמפ'.

הפיצוץ הראשון בג'ין הוא בהחלט ארוך ומתמשך ולא מדובר על משהו חזק ומהיר אלא פיצוצים שנפרשים על כדקה לפחות.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

NEGRO כתב:כפיר ש , בניסיונותי הראשונים גם לי קרה שקלייה בהירה יצרה קפה בוסרי, אני לא חושב שאתה מתכוון לחומציות אלא בוסריות, לי זה קרה בגלל איוורור לא מספיק, עודף הלחות שהצטברה האט את עליית הטמפרטורה של הפולים ופגעה בהתפתחות הקלייה.
אני לא יודע באיזה מכשיר אתה קולה אבל זו הערכתי.
...
זה נכון לקליה בתוף סגור. זה לחלוטין לא נכון לקליה בג'ין שכל הזמן נסנם אויר טרי ומפנה את האויר מהתוף. יש לקליה עם אויר חם הרבה חסרונות - הצטברות לחות ובעיות מעבר חום בתוף אינן אחדות מהן!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

NEGRO (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

אני מקבל את טענותיו של JONCAFE, אם תוכל תנסה להסריט קלייה שלך,אני אשמח לראות.
ישי עוד השערות אבל זה לא ייגמר,אסור לי להציע עזרה אז אני מחכה לסירטון.
יום מצוין
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

NEGRO - תודה על הרצון הטוב ועל תרומת הידע, כמעט תמיד אני לומד עוד משהו ממה שאתה כותב
מעניין מה הדין לגבי קולים אטומים לאויר כמו החביתוש
what's next?

NEGRO (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

יש לי חביתוש ואני ממש לא משתמש בו, יש לי כמה הסגות מהמכשיר אבל אני מעדיף לא לפרט אותן, מי שנהנה לקלות איתו אז זה מעולה, אני לא חושב שחביתוש הוא אטום לאוויר אבל זזה נכון שחורי יציאת האוויר שם קטנים, אבל,לדעתי בעקבות שטח המגע הגדול עם הפולים והחום הרב של התוף, מביא לאיבוד לחות רצוי ,אני לא נתקלתי בניסונותי איתו בטעמי בסר גם בקליות יחסית בהירות, אבל נתקלתי בהמון אי אחידות בקלייה ואי יכולת לשלוט בה .
החום הגבוה של התוף הביא למצב שהפולים היו בצבע כהה יחסית לפנים הפול.
כמו כן עקב החוסר אוורור (יציאה קטנה של אוויר מהקולה) ,אצלי בכל אופן הייתה קפיצה יחסית מהירה בין פיצוץ 1 ל 2 מה שמביא להתפתחות מהירה של הקלייה ולא רצויה מבחינתי.

אם אני הייתי יכול הייתי מוסיף לחביתוש מעין מערבל או דפנות שקועות, העיקר ליצור ערבול יותר טוב וכן הייתי מעלה את מהירות הסיבוב כך שהפולים יהיו הרבה באוויר ולא כל הזמן במגע עם הדפנות.
יום מצוין לכולכם
נערך לאחרונה על ידי NEGRO ב 23/06/2010 19:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

זרוק בפנים בורג גדול וערבב באגרסיביות וללא הפסקות לכל אורך הקליה, ולא יהיו בעיות אחידות
אכן, יש בעיה של קליה מהירה מידי בין פיצוץ ראשון לשני, שמחמירה מאוד כשיש חוסר אחידות כמו אצלך. אני היום די בקביעות מקבל שקט של דקה-שתיים בין הפיצוצים. פעם השתמשתי בשיטה בה באמצע פיצוץ ראשון פתחתי את הקולה ונשפתי פנימה (אוורור ידני...), זה גם עזר להאריך את הזמן, יש כאלה שעדיין משתמשים בזה.
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”