תגיד לי מה הטמפרטורה של פיצוץ 1 ומה הטמפרטורה של פיצוץ 2, מה הפרש הזמן בינהם או עד הוצאת הפולים וכן מהו זמן הקלייה שלך.
ננסה להבין ביחד
אני שוב מפרסם לינק למאמר מעניין שכתבתי
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אוקי, נעדרתי מהשרשור הזה לכמה שעות וכבר נהיה כאן מעניין
כמה נקודות:
1. קודם כל והכי חשוב - גלעד (NEGRO) - אני מאוד מבקש שתנסה להבין אותנו ואת דרך האתר. החבר'ה שהקימו את אתר האם שלנו (עופר ומרטין) נכוו הרבה לאורך הזמן ולכן יש להם הרבה חוקים שנכתבו בדם. בעקרון הם מעדיפים לאבד מידע מדהים שסוחרים יכולים לתרום (וכאן במאמר מוסגר אני אומר לך שאני יודע בוודאות שאתה כזה, שבאמת מנסה לתרום כמה שהוא יכול) - ורק לא להגיע למצב שסוחרים הורסים לסוחרים אחרים - וכאן אני יכול לומר לך שמנסיון של כולנו ראינו איך סוחרים מסויימים קברו לסוחרים אחרים את הפורום. תאמין לי, כולנו לא רוצים להגיע לשם.
2. לגבי הקליה שלי - אני לא זוכר את פרופיל הקליה, אבל אני ארשום אותו בפעם הבאה שאקלה. נראה לי שהבעיה העיקרית היא שנהיה חם מאוד, ואני לא מסתגל להתקצרות הקליה שלי. יוסי - כתבת לי לעצור בפיצוץ ראשון, אחרי 15 דק. אצלי פיצוץ ראשון מתרחש אחרי 13 דקות בלבד! ב-15 דק' אני כבר בתחילת (או באמצע!) פיצוץ שני. הקולה שלי תמיד היה מהיר יותר מהקולים של האחרים כאן בפורום, לא ברור למה.
3. כמו כפיר, גם אני חושב שהבעיה נעוצה במהירות הקירור של הג'ין. הוא ידוע בכך שהקירור שלו לא טוב במיוחד ואיטי.
4. NEGRO, לשאלתך: אני קולה בד"כ 50% בורונדי ותימן, עוד 25% ברזיל ועוד 25% משתנה בין סומטרה ו/או גוואטמלה. פיצוץ ראשון נשמע מאוד חזק וברור. אני שומע אותו ממרחק של כ-5 מטרים מהקולה.
תודה רבה על הנסיון לעזור!
כמה נקודות:
1. קודם כל והכי חשוב - גלעד (NEGRO) - אני מאוד מבקש שתנסה להבין אותנו ואת דרך האתר. החבר'ה שהקימו את אתר האם שלנו (עופר ומרטין) נכוו הרבה לאורך הזמן ולכן יש להם הרבה חוקים שנכתבו בדם. בעקרון הם מעדיפים לאבד מידע מדהים שסוחרים יכולים לתרום (וכאן במאמר מוסגר אני אומר לך שאני יודע בוודאות שאתה כזה, שבאמת מנסה לתרום כמה שהוא יכול) - ורק לא להגיע למצב שסוחרים הורסים לסוחרים אחרים - וכאן אני יכול לומר לך שמנסיון של כולנו ראינו איך סוחרים מסויימים קברו לסוחרים אחרים את הפורום. תאמין לי, כולנו לא רוצים להגיע לשם.
2. לגבי הקליה שלי - אני לא זוכר את פרופיל הקליה, אבל אני ארשום אותו בפעם הבאה שאקלה. נראה לי שהבעיה העיקרית היא שנהיה חם מאוד, ואני לא מסתגל להתקצרות הקליה שלי. יוסי - כתבת לי לעצור בפיצוץ ראשון, אחרי 15 דק. אצלי פיצוץ ראשון מתרחש אחרי 13 דקות בלבד! ב-15 דק' אני כבר בתחילת (או באמצע!) פיצוץ שני. הקולה שלי תמיד היה מהיר יותר מהקולים של האחרים כאן בפורום, לא ברור למה.
3. כמו כפיר, גם אני חושב שהבעיה נעוצה במהירות הקירור של הג'ין. הוא ידוע בכך שהקירור שלו לא טוב במיוחד ואיטי.
4. NEGRO, לשאלתך: אני קולה בד"כ 50% בורונדי ותימן, עוד 25% ברזיל ועוד 25% משתנה בין סומטרה ו/או גוואטמלה. פיצוץ ראשון נשמע מאוד חזק וברור. אני שומע אותו ממרחק של כ-5 מטרים מהקולה.
תודה רבה על הנסיון לעזור!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- NEGRO (פותח השרשור)
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 1098
- הצטרף: אפריל 2010
- מיקום: אלישיב
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
כבר צריך ללכת לישון אז אני אתן את דעתי.
כמובן שצריך לראות אבל לפי מה שאמרת אני משער שהפיצוץ ה1 שלך חלש ואיטי, זמן הקלייה שלך לדעתי ארוך ממה שצריך, אני לא ארחיב יותר מדי.
תנסה לקלות בטמפרטורה יותר גבוהה, התוף זכוכית של הג'ין מושפע מאוד מרוח ומסביבה חיצונית ולכן תנסה לשמור אותו מחשיפה לרוח.
אם תוכל תעלה סרטון וידאו של הקלייה שלך ואז נוכל ללמוד כולנו ולהעלות השערות.
חשוב לראות עוד המון פרמטרים ולבחון אם האיוורור שלך תקין, לדעתי בג'ין יש מעין פילטר, באמת שאני לא קליתי עם ג'ין אף שראיתי כמה קליות שחבר ביצע איתו אבל לא התעמקתי, זה היה בתחילת הדרך אני מודה.
חשוב שפיצוץ 1 יהיה בעל עוצמה כיוון שבחלק זה קיים נידוף גבוה של לחות מהפול, ושוב מומלץ לשקול לפני ואחרי את משקל הפולים, זו אינדיקציה מעולה לרמת קלייה ולהתנהגות הפולים.
לילה טובבבבבבבבבבבבבבבב
כמובן שצריך לראות אבל לפי מה שאמרת אני משער שהפיצוץ ה1 שלך חלש ואיטי, זמן הקלייה שלך לדעתי ארוך ממה שצריך, אני לא ארחיב יותר מדי.
תנסה לקלות בטמפרטורה יותר גבוהה, התוף זכוכית של הג'ין מושפע מאוד מרוח ומסביבה חיצונית ולכן תנסה לשמור אותו מחשיפה לרוח.
אם תוכל תעלה סרטון וידאו של הקלייה שלך ואז נוכל ללמוד כולנו ולהעלות השערות.
חשוב לראות עוד המון פרמטרים ולבחון אם האיוורור שלך תקין, לדעתי בג'ין יש מעין פילטר, באמת שאני לא קליתי עם ג'ין אף שראיתי כמה קליות שחבר ביצע איתו אבל לא התעמקתי, זה היה בתחילת הדרך אני מודה.
חשוב שפיצוץ 1 יהיה בעל עוצמה כיוון שבחלק זה קיים נידוף גבוה של לחות מהפול, ושוב מומלץ לשקול לפני ואחרי את משקל הפולים, זו אינדיקציה מעולה לרמת קלייה ולהתנהגות הפולים.
לילה טובבבבבבבבבבבבבבבב
מוטי.
הפיצוץ הראשון הוא גם פונקציה של טמפרטורה,כשאני מכוון ל-240 מעלות,הפיצוץ הראשון אכן מגיע לאחר כ-13 דקות וקצת,ב-220 מעלות,זה נע בן 14 ל-15 דקות,תלוי בזן וביובש.
אגב,שמתי לב שלכל אחד מהקולים הרבים שמסתובבים אצל חברי הפורום,יש זמני קליה שונים,וזמן הגעה לטמפרטורה רצויה משתנה ממכשיר למכשיר,ולכן מסקנתי,שהבקרים בכל אחד מהקולים מתנהג אחרת,יש כאלו שטוענים שהם מגיעים לטמפרטורה אופטימלית,בזמן וטמפרטורה שונים מאשר האחרים.
הפיצוץ הראשון הוא גם פונקציה של טמפרטורה,כשאני מכוון ל-240 מעלות,הפיצוץ הראשון אכן מגיע לאחר כ-13 דקות וקצת,ב-220 מעלות,זה נע בן 14 ל-15 דקות,תלוי בזן וביובש.
אגב,שמתי לב שלכל אחד מהקולים הרבים שמסתובבים אצל חברי הפורום,יש זמני קליה שונים,וזמן הגעה לטמפרטורה רצויה משתנה ממכשיר למכשיר,ולכן מסקנתי,שהבקרים בכל אחד מהקולים מתנהג אחרת,יש כאלו שטוענים שהם מגיעים לטמפרטורה אופטימלית,בזמן וטמפרטורה שונים מאשר האחרים.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אכן יש הבדלים בין הקולים, של מוטי קולה מעט מהר יותר משלי (כדקה הבדל).
יש הבדלים בין קליות, לעיתים המכשיר מגיע ל 235 מע' ולעיתים מתקשה לעבור את ה 230. אני קולה רק בתוך הבית (עם צינור שירשור שמוציא את העשן) לכן אין שום פרמטר חיצוני שמשפיע על הטמפ'.
הפיצוץ הראשון בג'ין הוא בהחלט ארוך ומתמשך ולא מדובר על משהו חזק ומהיר אלא פיצוצים שנפרשים על כדקה לפחות.
יש הבדלים בין קליות, לעיתים המכשיר מגיע ל 235 מע' ולעיתים מתקשה לעבור את ה 230. אני קולה רק בתוך הבית (עם צינור שירשור שמוציא את העשן) לכן אין שום פרמטר חיצוני שמשפיע על הטמפ'.
הפיצוץ הראשון בג'ין הוא בהחלט ארוך ומתמשך ולא מדובר על משהו חזק ומהיר אלא פיצוצים שנפרשים על כדקה לפחות.
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
זה נכון לקליה בתוף סגור. זה לחלוטין לא נכון לקליה בג'ין שכל הזמן נסנם אויר טרי ומפנה את האויר מהתוף. יש לקליה עם אויר חם הרבה חסרונות - הצטברות לחות ובעיות מעבר חום בתוף אינן אחדות מהן!NEGRO כתב:כפיר ש , בניסיונותי הראשונים גם לי קרה שקלייה בהירה יצרה קפה בוסרי, אני לא חושב שאתה מתכוון לחומציות אלא בוסריות, לי זה קרה בגלל איוורור לא מספיק, עודף הלחות שהצטברה האט את עליית הטמפרטורה של הפולים ופגעה בהתפתחות הקלייה.
אני לא יודע באיזה מכשיר אתה קולה אבל זו הערכתי....
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- NEGRO (פותח השרשור)
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 1098
- הצטרף: אפריל 2010
- מיקום: אלישיב
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
יש לי חביתוש ואני ממש לא משתמש בו, יש לי כמה הסגות מהמכשיר אבל אני מעדיף לא לפרט אותן, מי שנהנה לקלות איתו אז זה מעולה, אני לא חושב שחביתוש הוא אטום לאוויר אבל זזה נכון שחורי יציאת האוויר שם קטנים, אבל,לדעתי בעקבות שטח המגע הגדול עם הפולים והחום הרב של התוף, מביא לאיבוד לחות רצוי ,אני לא נתקלתי בניסונותי איתו בטעמי בסר גם בקליות יחסית בהירות, אבל נתקלתי בהמון אי אחידות בקלייה ואי יכולת לשלוט בה .
החום הגבוה של התוף הביא למצב שהפולים היו בצבע כהה יחסית לפנים הפול.
כמו כן עקב החוסר אוורור (יציאה קטנה של אוויר מהקולה) ,אצלי בכל אופן הייתה קפיצה יחסית מהירה בין פיצוץ 1 ל 2 מה שמביא להתפתחות מהירה של הקלייה ולא רצויה מבחינתי.
אם אני הייתי יכול הייתי מוסיף לחביתוש מעין מערבל או דפנות שקועות, העיקר ליצור ערבול יותר טוב וכן הייתי מעלה את מהירות הסיבוב כך שהפולים יהיו הרבה באוויר ולא כל הזמן במגע עם הדפנות.
יום מצוין לכולכם
החום הגבוה של התוף הביא למצב שהפולים היו בצבע כהה יחסית לפנים הפול.
כמו כן עקב החוסר אוורור (יציאה קטנה של אוויר מהקולה) ,אצלי בכל אופן הייתה קפיצה יחסית מהירה בין פיצוץ 1 ל 2 מה שמביא להתפתחות מהירה של הקלייה ולא רצויה מבחינתי.
אם אני הייתי יכול הייתי מוסיף לחביתוש מעין מערבל או דפנות שקועות, העיקר ליצור ערבול יותר טוב וכן הייתי מעלה את מהירות הסיבוב כך שהפולים יהיו הרבה באוויר ולא כל הזמן במגע עם הדפנות.
יום מצוין לכולכם
נערך לאחרונה על ידי NEGRO ב 23/06/2010 19:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
זרוק בפנים בורג גדול וערבב באגרסיביות וללא הפסקות לכל אורך הקליה, ולא יהיו בעיות אחידות
אכן, יש בעיה של קליה מהירה מידי בין פיצוץ ראשון לשני, שמחמירה מאוד כשיש חוסר אחידות כמו אצלך. אני היום די בקביעות מקבל שקט של דקה-שתיים בין הפיצוצים. פעם השתמשתי בשיטה בה באמצע פיצוץ ראשון פתחתי את הקולה ונשפתי פנימה (אוורור ידני...), זה גם עזר להאריך את הזמן, יש כאלה שעדיין משתמשים בזה.
אכן, יש בעיה של קליה מהירה מידי בין פיצוץ ראשון לשני, שמחמירה מאוד כשיש חוסר אחידות כמו אצלך. אני היום די בקביעות מקבל שקט של דקה-שתיים בין הפיצוצים. פעם השתמשתי בשיטה בה באמצע פיצוץ ראשון פתחתי את הקולה ונשפתי פנימה (אוורור ידני...), זה גם עזר להאריך את הזמן, יש כאלה שעדיין משתמשים בזה.
what's next?