הוא כאן....Quest M3

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

הוא כאן....Quest M3

נושא שלא נקרא #1 

כ"סיפתח" טוב לחג - נחת אצלי אתמול בדלת על ידי שליח EMS הקולה.
ביצעתי קלית ניסוי ראשונה של 200g תערובת 50% ברזיל,40% מונסון,10% אתיופיה.
את התוצאות טעמתי היום בבוקר בקפה .
I am speachless...
לבקשת הקהל צירפתי תמונות.
(קיוותי לצלם בשבילכם גם את השליח בדלת מחזיק את החבילה ,אבל היייתי בעבודה אתמול ואשתי קיבלה אותה)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

הוא כאן....Quest M3 (חלק ב')

נושא שלא נקרא #2 

המשך...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 23/09/2010 11:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

הוא כאן....Quest M3 (חלק ג')

נושא שלא נקרא #3 

המשך מפוסט הוא כאן....Quest M3 (חלק ב')
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

(איחדתי את השרשורים לשרשור אחד עם כל התמונות)

וואו, תתחדש נמרוד! נראה ממש ממש מעולה!! :cake:

תן תמונה מרחוק, ליד משהו שאנחנו מכירים - כדי שנבין באיזה גודל הוא.
ספר עוד על הקליה. איך עבר? שומעים את הפיצוצים בקלות?
כמה זמן לוקח לקירור?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

הוא כאן....Quest M3 - קליה

נושא שלא נקרא #5 

קליה ראשונה ב QUEST
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 23/09/2010 11:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

הוא כאן....Quest M3 - קליה (חלק ב')

נושא שלא נקרא #6 

המשך מפוסט הוא כאן...."Quest M3 - קליה "

סה"כ הקליה מאוד אחידה לזן הבודד.
כיוון שקליתי תערובת ולא חד זני , ניתן לזהות בבירור את הברזיל המונסון והאתיפי
בהבדלים בצבעי הקליה.

עד כאן. דיווחים נוספים בהמשך.

(מתנצל על איכות התמונות. המצלמה שלי בתיקון...)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

moti_r כתב: ספר עוד על הקליה. איך עבר? שומעים את הפיצוצים בקלות?
...
קודם כל - תודה מוטי על איחוד הפוסטים.יש עוד אחד (המשך קליה) אודה לך אם תצרף גם אותו.

לגביי הפיצוצים - הקולה מאוד מאוד שקט.למעשה שומעים רק את החיכוך של הפולים בגוף התוף.
הפיצוץ הראשון נשמע היטב.
עצרתי את הקליה כדקה לאחר תחילת הפיצוץ הראשון כיוון שצבע הפולים היה מספק.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

נראה מגניב לגמרי.. אהבתי את העיצוב ועושה רושם שהוא יתן קלייה מצויינת. סימן השאלה היחיד הוא עניין האמינות. נקווה לטוב.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

נראה דומה בגודל להוטופ אבל בלי אלקטרוניקה וקשקושים. ברזלים וידיות כמו שצריך!
נראה לי שהמבנה הפשוט יהיה גם אמין (בתנאי שהגימורים טובים והכל מדויק)
תתחדש!
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

תתחדש ! נראה חבל"ז ... ממש כמו דגם מוקטן של קולה מקצועי.

תגיד כמה עשן יוצא במהלך הקליה ממנו ? אפשר להשתמש בו בתוך הבית בכלל ? יש אפשרות להרכיב לו צינור שירשור ?

שאלה נוספת לגבי העלות, כמה יצא לך בסוף הכול ? שילמת מס כלשהו ? תודה!

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

תשובה לשי

נושא שלא נקרא #11 

תודה שי.
לגבי מה ששאלת
כפיר_ש כתב: תגיד כמה עשן יוצא במהלך הקליה ממנו ? אפשר להשתמש בו בתוך הבית בכלל ? יש אפשרות להרכיב לו צינור שירשור ?

שאלה נוספת לגבי העלות, כמה יצא לך בסוף הכול ? שילמת מס כלשהו ? תודה!
...
יוצא עשן מחלקו האחורי של הקולה.
כרגע הקולה ממוקם במטבח ובקרבת החלונות.
בהמשך אעביר אותו לעמדה מסודרת במרפסת שם יש אוורור טוב יותר.
לא הייתי קולה עם חלונות סגורים.זה יכול להיראות כמו בתוך מופע רוק.

לגביי העלות מעבר לסכומים שציינתי בפוסט הקודם שילמתי 180 שקל שחרור על ידי עמיל מכס (אין לי כוח להתרוצצויות, מעדיף לנצל את היום לעבודה ולא לתיזוזים.
בנוסף 16% בערך משובי החבילה כולה - כ 600 שח. כואב אבל שווה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

תתחדש, נמרוד. נראה ממש ממש מעולה.
שלא יהיה לך ספק שכפיר כבר התחמם...
אני מרגיש את החום עד לכאן :)

יאללה חוו"ד על הקפה!
ואם אפשר לראות סרטון - זה בכלל יהיה מעולה :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

סרטון ווידאו...נשמע מעניין

נושא שלא נקרא #13 

זרקת לי פה כפפה מוטי.... :wink:

הקפה יוצא מצויין , הקליה מאוד מאוד אחידה (קליתי שלושה זנים בשלוש אצוות נפרדות).
יש גם תחושה מאוד טובה של שליטה בתהליך הקלייה (לפי פיצוצים וגם לפי מבט).
בקליה השלישית כבר הצלחתי לחזות בוודאות בעוד כמה זמן יתחיל שלב הפיצוץ ראשון(אי אפשר לטעות בגוון הפולים)

אני עוד מנסה לעמוד על ההבדלים בטעם בין הקליה בפרסישן ובין ה Quest.
יש הבדל ברור בקרמה ובתערובת סטנדרטית שקליתי( 45% קולומביה,40% ברזיל ו 15% אתיופיה ) הטונים של
הקפה מתחזקים ובולטים מאוד.
אני מרגיש שיש שיפור ניכר בטעם הסופי של הקפה.באספרסו זה בולט במיוחד.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

יפה מאוד. זה בערך מה שאתה אמור להרגיש, וזה ההבדל המתואר בין קלית אויר לקלית תוף.
מה לגבי זמן תפוגה? אתה מרגיש שהפולים טריים ליותר זמן?

(זרקתי לך כפפה, ואני מוכן גם להצמיד לה מצלמת וידאו אם צריך :-))
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

זמן תפוגה...

נושא שלא נקרא #15 

moti_r כתב: מה לגבי זמן תפוגה? אתה מרגיש שהפולים טריים ליותר זמן?
...
לא הייתי מודע לכך שגם זמן התפוגה אמור להשתנות!? :o
אני בהחלט אבדוק את זה.
מהנסיון בפרסישן אחרי שבוע-שבוע וחצי מתחילה ירידה ניכרת לעיין בקרמה ובטעם.
אחרי שבועיים זה כבר מאוד בולט.

תודה על הטיפ מוטי. כל יום לומדים משהו חדש. (Y)
בפוסט הבא אצרף טבלה עם נתוני הקליה שביצעתי ל 200g ברזיל ,200gr קולומביה ו 75g אתיופיה.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”