כ"סיפתח" טוב לחג - נחת אצלי אתמול בדלת על ידי שליח EMS הקולה.
ביצעתי קלית ניסוי ראשונה של 200g תערובת 50% ברזיל,40% מונסון,10% אתיופיה.
את התוצאות טעמתי היום בבוקר בקפה .
I am speachless...
לבקשת הקהל צירפתי תמונות.
(קיוותי לצלם בשבילכם גם את השליח בדלת מחזיק את החבילה ,אבל היייתי בעבודה אתמול ואשתי קיבלה אותה)
הוא כאן....Quest M3
- nimitzg (פותח השרשור)
- כתב קפה
- הודעות: 2060
- הצטרף: דצמבר 2007
- נתן תודות: 460 פעמים
- קיבל תודות: 239 פעמים
הוא כאן....Quest M3 (חלק ג')
המשך מפוסט הוא כאן....Quest M3 (חלק ב')
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- nimitzg (פותח השרשור)
- כתב קפה
- הודעות: 2060
- הצטרף: דצמבר 2007
- נתן תודות: 460 פעמים
- קיבל תודות: 239 פעמים
הוא כאן....Quest M3 - קליה (חלק ב')
המשך מפוסט הוא כאן...."Quest M3 - קליה "
סה"כ הקליה מאוד אחידה לזן הבודד.
כיוון שקליתי תערובת ולא חד זני , ניתן לזהות בבירור את הברזיל המונסון והאתיפי
בהבדלים בצבעי הקליה.
עד כאן. דיווחים נוספים בהמשך.
(מתנצל על איכות התמונות. המצלמה שלי בתיקון...)
סה"כ הקליה מאוד אחידה לזן הבודד.
כיוון שקליתי תערובת ולא חד זני , ניתן לזהות בבירור את הברזיל המונסון והאתיפי
בהבדלים בצבעי הקליה.
עד כאן. דיווחים נוספים בהמשך.
(מתנצל על איכות התמונות. המצלמה שלי בתיקון...)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- nimitzg (פותח השרשור)
- כתב קפה
- הודעות: 2060
- הצטרף: דצמבר 2007
- נתן תודות: 460 פעמים
- קיבל תודות: 239 פעמים
קודם כל - תודה מוטי על איחוד הפוסטים.יש עוד אחד (המשך קליה) אודה לך אם תצרף גם אותו.moti_r כתב: ספר עוד על הקליה. איך עבר? שומעים את הפיצוצים בקלות?...
לגביי הפיצוצים - הקולה מאוד מאוד שקט.למעשה שומעים רק את החיכוך של הפולים בגוף התוף.
הפיצוץ הראשון נשמע היטב.
עצרתי את הקליה כדקה לאחר תחילת הפיצוץ הראשון כיוון שצבע הפולים היה מספק.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- nimitzg (פותח השרשור)
- כתב קפה
- הודעות: 2060
- הצטרף: דצמבר 2007
- נתן תודות: 460 פעמים
- קיבל תודות: 239 פעמים
תשובה לשי
תודה שי.
לגבי מה ששאלת
כרגע הקולה ממוקם במטבח ובקרבת החלונות.
בהמשך אעביר אותו לעמדה מסודרת במרפסת שם יש אוורור טוב יותר.
לא הייתי קולה עם חלונות סגורים.זה יכול להיראות כמו בתוך מופע רוק.
לגביי העלות מעבר לסכומים שציינתי בפוסט הקודם שילמתי 180 שקל שחרור על ידי עמיל מכס (אין לי כוח להתרוצצויות, מעדיף לנצל את היום לעבודה ולא לתיזוזים.
בנוסף 16% בערך משובי החבילה כולה - כ 600 שח. כואב אבל שווה.
לגבי מה ששאלת
יוצא עשן מחלקו האחורי של הקולה.כפיר_ש כתב: תגיד כמה עשן יוצא במהלך הקליה ממנו ? אפשר להשתמש בו בתוך הבית בכלל ? יש אפשרות להרכיב לו צינור שירשור ?
שאלה נוספת לגבי העלות, כמה יצא לך בסוף הכול ? שילמת מס כלשהו ? תודה!...
כרגע הקולה ממוקם במטבח ובקרבת החלונות.
בהמשך אעביר אותו לעמדה מסודרת במרפסת שם יש אוורור טוב יותר.
לא הייתי קולה עם חלונות סגורים.זה יכול להיראות כמו בתוך מופע רוק.
לגביי העלות מעבר לסכומים שציינתי בפוסט הקודם שילמתי 180 שקל שחרור על ידי עמיל מכס (אין לי כוח להתרוצצויות, מעדיף לנצל את היום לעבודה ולא לתיזוזים.
בנוסף 16% בערך משובי החבילה כולה - כ 600 שח. כואב אבל שווה.
- nimitzg (פותח השרשור)
- כתב קפה
- הודעות: 2060
- הצטרף: דצמבר 2007
- נתן תודות: 460 פעמים
- קיבל תודות: 239 פעמים
סרטון ווידאו...נשמע מעניין
זרקת לי פה כפפה מוטי....
הקפה יוצא מצויין , הקליה מאוד מאוד אחידה (קליתי שלושה זנים בשלוש אצוות נפרדות).
יש גם תחושה מאוד טובה של שליטה בתהליך הקלייה (לפי פיצוצים וגם לפי מבט).
בקליה השלישית כבר הצלחתי לחזות בוודאות בעוד כמה זמן יתחיל שלב הפיצוץ ראשון(אי אפשר לטעות בגוון הפולים)
אני עוד מנסה לעמוד על ההבדלים בטעם בין הקליה בפרסישן ובין ה Quest.
יש הבדל ברור בקרמה ובתערובת סטנדרטית שקליתי( 45% קולומביה,40% ברזיל ו 15% אתיופיה ) הטונים של
הקפה מתחזקים ובולטים מאוד.
אני מרגיש שיש שיפור ניכר בטעם הסופי של הקפה.באספרסו זה בולט במיוחד.
הקפה יוצא מצויין , הקליה מאוד מאוד אחידה (קליתי שלושה זנים בשלוש אצוות נפרדות).
יש גם תחושה מאוד טובה של שליטה בתהליך הקלייה (לפי פיצוצים וגם לפי מבט).
בקליה השלישית כבר הצלחתי לחזות בוודאות בעוד כמה זמן יתחיל שלב הפיצוץ ראשון(אי אפשר לטעות בגוון הפולים)
אני עוד מנסה לעמוד על ההבדלים בטעם בין הקליה בפרסישן ובין ה Quest.
יש הבדל ברור בקרמה ובתערובת סטנדרטית שקליתי( 45% קולומביה,40% ברזיל ו 15% אתיופיה ) הטונים של
הקפה מתחזקים ובולטים מאוד.
אני מרגיש שיש שיפור ניכר בטעם הסופי של הקפה.באספרסו זה בולט במיוחד.
- nimitzg (פותח השרשור)
- כתב קפה
- הודעות: 2060
- הצטרף: דצמבר 2007
- נתן תודות: 460 פעמים
- קיבל תודות: 239 פעמים
זמן תפוגה...
לא הייתי מודע לכך שגם זמן התפוגה אמור להשתנות!?moti_r כתב: מה לגבי זמן תפוגה? אתה מרגיש שהפולים טריים ליותר זמן?...
אני בהחלט אבדוק את זה.
מהנסיון בפרסישן אחרי שבוע-שבוע וחצי מתחילה ירידה ניכרת לעיין בקרמה ובטעם.
אחרי שבועיים זה כבר מאוד בולט.
תודה על הטיפ מוטי. כל יום לומדים משהו חדש.
בפוסט הבא אצרף טבלה עם נתוני הקליה שביצעתי ל 200g ברזיל ,200gr קולומביה ו 75g אתיופיה.