אז מלא התרגשות קליתי קלייה ראשונה ו שניה ב גין,
ה באטש ה ראשון היה 250 גר של טנזניה דגימה קולומביה ,
רציתי להגיע ל קלייה דיי כהה מין אהבה ישנה כזו,
היה לי קשה מאד להרגיש את הגין ולשמוע את הפיצוצים , בשלב הזה עוד לא הוצאתי ארובה ו פשוט קליתי על שפת המרפסת עם מאוורר כלפי חוץ, שמעתי היטב את הפיצוץ הראשון ואז הורדתי את החום , כש החום צנח ל 180 מעלות העלתי אותו חזרה והמתנתי לפיצוץ שני , אלא שהוא הבריז לי וכנראה פיספסתי, במקום פיצוץ שני קיבלתי סימן מה עשן הרב שפתאום פרץ לו החוצה מרגע זה הכל קרה כלכך מהר ואני עמדתי חסר אונים וראיתי את ה באטש שלי מתפחם
כמובן ש יזמתי קירור ידני אבל ה פולים כבר היו מפוצצים בשמן הם ממש נדבקו לדפנות הזכוכית , הנגלה הזו יצאה כהה מדי לטעמי וריח חריף עולה ממנה .
לא התיאשתי ו הכנתי עוד באטש של קולומביה,קוסטה-ריקה,דגימה,עדן עם כוונה להגיע ל CR+ .
הפעם הייתי עם היד על הדופק.
השתמשתי ב אותם נתונים , שאיפה לעלות לחום מכסימאלי עד פיצוץ ראשון והורדת החום עד ל 180 , משם עלייה חזרה עד לפיצוץ שני, הפעם קירבתי את האוזן ל אוסף המוץ ו אני חושב ששמעתי את ה פיצוץ השני.
איך ש העסק התחיל לעשן ו הצבע נראה סביר בעינים התחלתי לקרר,
ה תוצאה CR
מעניין אם זה יהיה טעים ,
לסיכום אני יכול לומר ש זה עולם אחר ו אני חושב ש אחרי כלכך הרבה זמן שסבלתי עם קלייה במחבת באמת מגיע לי,
מה ש מדהים זה ש התערובת יצאה אחידה לגמרי אפילו ש היא כללה פולים שונים ב גודל ולחות שונים לגמרי. ה דגימה פולים קטנים מאד חלקם שבורים ו הוכנו בתהליך יבש לעומת קולומביה וקוסטה ש הם ממש גדולים ו עברו שטיפה.
לא יודע איך זה קורה כנראה הם משפיעים אחד על השני ונקלים בהרמוניה .
אין ספק ש אצטרך עוד ללמוד להרגיש את הקולה וייה עוד יותר קשה ש אוציא את צינור הפליטה החוצה , מה שכן בא לי לקלות ולקלות בלי סוף , אבל יש לי כבר קפה לשבועיים הבאים
תודה לכולם על ה טיפים וההמלצות
חויות ראשונות מה GENE
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
תתחדש רוני!
מה זה CR? סינמון רוסט? אם הגעת לפיצוץ שני לא יכול להיות שזה סינמון...
עצה: התחל בבאצ' של 250 גר', 240 מעלות, 20 דק' - ואל תשנה שום דבר עם הטמפ'.
בדקה 11 (פלוס-מינוס דקה או 2) אתה אמור לשמוע פיצוץ ראשון.
בדקה 15-16 פיצוץ שני.
עצור ידנית מיד כשמתחיל פיצוץ שני (למעשה, אנחנו מתעלמים מהשעון של הג'ין).
גם אל תכוון מאוורר על הקולה בזמן הקליה. רק בסוף, בזמן הקירור. בנוסף, הרם את המכסה שלו כשהוא מקרר, יעזור לאויר קר לעטוף את המיכל.
אני לא ספץ בפרופילי קליה, אבל נראה לי ש-180 מע' זה נמוך מדי, בטח עם מכשיר כמו הג'ין שבו העלאת טמפ' לוקחת זמן.
המינימום שאני ירדתי אליו בקליה היה 220 מע'.
לדעתי כדאי שתתחיל כך. זו התחלה פשוטה וטובה.
לאט לאט תצבור נסיון ותוכל להתחיל לשחק.
מה זה CR? סינמון רוסט? אם הגעת לפיצוץ שני לא יכול להיות שזה סינמון...
עצה: התחל בבאצ' של 250 גר', 240 מעלות, 20 דק' - ואל תשנה שום דבר עם הטמפ'.
בדקה 11 (פלוס-מינוס דקה או 2) אתה אמור לשמוע פיצוץ ראשון.
בדקה 15-16 פיצוץ שני.
עצור ידנית מיד כשמתחיל פיצוץ שני (למעשה, אנחנו מתעלמים מהשעון של הג'ין).
גם אל תכוון מאוורר על הקולה בזמן הקליה. רק בסוף, בזמן הקירור. בנוסף, הרם את המכסה שלו כשהוא מקרר, יעזור לאויר קר לעטוף את המיכל.
אני לא ספץ בפרופילי קליה, אבל נראה לי ש-180 מע' זה נמוך מדי, בטח עם מכשיר כמו הג'ין שבו העלאת טמפ' לוקחת זמן.
המינימום שאני ירדתי אליו בקליה היה 220 מע'.
לדעתי כדאי שתתחיל כך. זו התחלה פשוטה וטובה.
לאט לאט תצבור נסיון ותוכל להתחיל לשחק.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תכוון 20 שניות בתוך פיצוץ שני,ובזמן הקירור אכן תמשך פעולת הקליה לזמן מה,לדעתי תקבל קליה מעולה,כהה,פולים מבריקים ולא מצופים שמן ,למרות שכל קולה יש בקר טמפרטורה משלו,והוא עלול להיות בקולה אחר בהתנהגות.Kerenfood כתב:שאני עוצר מיד בתחילת פיצוץ שני , הקלייה למעשה ממשיכה
אם להשוות את זה לקלייה במקור חום אחר כמה בעצם הקלייה נכנסת לפיצוץ שני ?...
בהצלחה.
מוטי.זה בדיוק פרופיל הקליה שלי בג'ין
ומנצל"ש לשאלה.כדי להכנס למחזור קליה נוסף אני מקרר את התוף הריק כי הוא עדיין חם עקב העצירה היזומה.
כדי לעשות זאת אני מכניס אותו ריק, מתחיל כאילו קלייה ולאחר 3 שניות לוחץ על קירור.האם יש אפשרות להכנס לקירור בדרך ישירה?
כדי לעשות זאת אני מכניס אותו ריק, מתחיל כאילו קלייה ולאחר 3 שניות לוחץ על קירור.האם יש אפשרות להכנס לקירור בדרך ישירה?
- Kerenfood (פותח השרשור)
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 902
- הצטרף: דצמבר 2009
- מיקום: רמת השרון
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
עצה: התחל בבאצ' של 250 גר', 240 מעלות, 20 דק' - ואל תשנה שום דבר עם הטמפ'.
בדקה 11 (פלוס-מינוס דקה או 2) אתה אמור לשמוע פיצוץ ראשון.
בדקה 15-16 פיצוץ שני.
עצור ידנית מיד כשמתחיל פיצוץ שני (למעשה, אנחנו מתעלמים מהשעון של הג'ין).
[/quote]
קליתי פעם נוספת ב גין לפי ההמלצות של מוטי ו זה נראה פשוט אחלה
קשה להעביר את המראה והצבע בצילום כי ה פלאש משגע את הצבעים, שתי התמונות מאותו באטצ
בדקה 11 (פלוס-מינוס דקה או 2) אתה אמור לשמוע פיצוץ ראשון.
בדקה 15-16 פיצוץ שני.
עצור ידנית מיד כשמתחיל פיצוץ שני (למעשה, אנחנו מתעלמים מהשעון של הג'ין).
[/quote]
קליתי פעם נוספת ב גין לפי ההמלצות של מוטי ו זה נראה פשוט אחלה
קשה להעביר את המראה והצבע בצילום כי ה פלאש משגע את הצבעים, שתי התמונות מאותו באטצ
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור