מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


Niche Zero הגיעה והיא לא מאכזבת


עמוד 7 מתוך 10
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 184
מספר הודעות: 2063

 #91  נשלח: ד' 31/07/2019 22:29

בועז, הבעיות שאתה מתאר נפתרו ב-270Wi. זה המחיר של להיות early adopter עם ה-270W. כאחד שמשתמש בדגם החדש 8 חודשים אני יכול לומר שגם אם הייתי מוכן לשלם כפול אין מטחנה שהייתה נותנת לי את מה שאני רוצה. בוודאי לא ה-NZ, מגניבה ככל שתהיה לחובבי הסינגל דוזינג.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
נועםד
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 48

 #92  נשלח: ד' 31/07/2019 23:40

חוזר לנושא השרשור המקורי...



הניש הגיעה!

עם פתיחת הקופסא נדהמתי כמה שהיא יפה (לקחתי צבע לבן). בוידאו ובתמונות היא נראית מאוד משעממת ביחס לאיך שהיא נראית פנים מול פנים. עיצוב מהמם, כולל המיכל נירוסטה העבה שמגיע איתה. ממש תכשיט למטבח!

שיחקתי איתה קצת, והגעתי לדרגת טחינה 15 לתערובת קפה 70-30 סטייל איטלקי (HB+ של דאדא) - ודרגה 11 לSpecialty Coffee (קולומביה סאן אדולפו של נחת). יש עוד הרבה עם מה לשחק (כמה גרם למנה, פיזור, דחיסה ועוד), אבל בגדול? הקפה יוצא יותר קרמי. עגול. טעמים פתוחים יותר - וזה רק מכ7 נסיונות שהספקתי עד כה.

מחר בבוקר אני כבר מפנטז על הSumatra Wahana Rasuna של יוניקו, שהוא כרגע קפה מספר 2 מבחינתי (אחרי הMzungu Project של גארדלי) - שלא נשאר לי הרבה ממנו, ואני הולך להתענג עליו מחר.



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 276
מספר הודעות: 3790

 #93  נשלח: ה' 01/08/2019 0:03

תתחדש, יש בה באמת משהו מאד אלגנטי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 14, 2011
הבעות תודה: 37
מספר הודעות: 361

 #94  נשלח: ה' 01/08/2019 9:10

תתחדש! נראית טוב מאוד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 147
מספר הודעות: 1915

 #95  נשלח: ה' 01/08/2019 11:25

נועםד
·
תתחדש ותהנה
עוד לא נתקלתי במישהו שרכש אותה ולא התלהב ממנה מאד (כולל מישהו שהחליף Compak K10).
החוויה היא באמת שהטעמים נפתחים ומתבהרים והקפה יותר מעודן.

מנסיוני אתה תרגיש הבדל משמעותי יותר בקליות בהירות כמו הסומטרה וואהנה (מכיר את הקפה הזה של יוניקו באופן אישי).
בנסיון הראשון שלי איתו היו תוצאות מצויינות, בפעם השניה הרבה פחות, לדעתי הקפה איבד את הטריות שלו.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 244
מספר הודעות: 1892

 #96  נשלח: ה' 01/08/2019 18:08

תתחדש
מטחנה יפה
בטוח שתהנה ממנה.

בקשר לסכינים, אני לא בטוח שסכינים גדולות ושטוחות עדיפות. כמו כן, יש הבדל בטעם בין קוני לשטוח. לדעתי, הטעם מקוני מוצלח יותר (טעם פירותי ופחות שוקולדי).

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boazj (בעז ישק)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 03, 2004

מיקום: הוד השרון
הבעות תודה: 82
מספר הודעות: 2278

 #97  נשלח: ה' 01/08/2019 18:16

אני רואה שאתה עובר בין הרבה סוגי קפה.
איך את מכוון את הטחינה?
מהניסיון שלי לוקח זמן בנעבר בין פולים מסוגים שונים, והרבה קפה "מתבזבז".
ואתה לכאורה עושה את זה על בסיס יומי...
יודע כבר מראש או מה?

_________________
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 297
מספר הודעות: 1279

 #98  נשלח: ה' 01/08/2019 20:19

boazj
·

כשאין אגירה אין בזבוז קפה.. מקסימום שוט ראשון לא יוצא מושלם, השני כבר כן
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 276
מספר הודעות: 3790

 #99  נשלח: ה' 01/08/2019 20:41

השאלה שהוא שואל לא קשורה לאגירה אלא לקפה המתבזבז עד שאתה מגיע לרמת טחינה נכונה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
נועםד
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 48

 #100  נשלח: ו' 02/08/2019 11:52

boazj
·
אכן, אני עובר בין פולים שונים (זן אחר כל מנה אפילו) בכל מנה שאני שותה. אני מכיר את המטחנה שלי (רוקי - כבר 11 שנה איתה), אז יודע בדיוק מה הניואנסים לקבלת איזה דרגת טחינה ביחס לפולים - אפילו לפי איך שהם נראים. אני שותה לרוב חד זני קלוי בהיר (או בינוני), אבל גם תערובות בסגנון איטלקי בשביל לגוון קצת את הטעם. ההבדלים בדרגת הטחינה הם קטנים יחסית, אבל בגדול דרגה 3 או 4 לתערובת איטלקית (17-17.5 גרם לכפול) או דרגה 2 לספשיאלטי קופי קלוי בהיר (17-18 גרם לכפול).

כמובן שיש אגירה/קפה מהמנה הקודמת - אז עד עכשיו פשוט התעלמתי מזה. אין הרי מה לעשות עם זה עם הרוקי.



אני כבר כ4 שנים מתנסה עם חד זני קלוי בהיר, אז בעבר היו לי קצת בזבוזים - אבל מהר מאוד מצאתי את הכיוון הנכון כדיי לא לבזבז קפה.

עכשיו עם הניש זה משהו אחר. דרגת הטחינה בין 10 ל18 בערך (כך נראה לפחות מיומיים של נסיונות)... ואין אגירה אז כל קפה יוצא "כמו שהוא". התחלתי את הניסויים עם הניש עם תערובת קפה 70-30 שעולה 80 שקל לקילו, בשביל לקבל מושג לאיפה לכוון את המטחנה בכלל - ואז המשכתי לחד זני.

עניתי לך על השאלה? מוזמן לשאול עוד שאלות אם יש לך
(1) הבעות תודה: boazj
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
senbo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 27, 2011
מספר הודעות: 135

 #101  נשלח: ו' 02/08/2019 12:07

אשמח מאוד אם למי מכם שיש אותה לבדוק את האחידות בטחינה גסה (גודל של גרגירי סוכר) ולהעיד האם יש אבקה או שהטחינה אכן אחידה...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boazj (בעז ישק)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 03, 2004

מיקום: הוד השרון
הבעות תודה: 82
מספר הודעות: 2278

 #102  נשלח: ו' 02/08/2019 12:14

כן, תודה. זה עונה לי.
גם ב sette לטעמי השנתות לא מספיק ברורות,
ויש גם שתי טבעות לכיוון.
ובנוסף ההשפעה של הלחות והזמן במיכל,
גם משפיעות לטעמי על כוונון הטחינה.
מה שקורה אצלי, שיש הרבה בזבוז שעובר בין פולים.
אולי אנסה לנהל רישום ולנסות שוב.
תודה

_________________
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 297
מספר הודעות: 1279

 #103  נשלח: ו' 02/08/2019 12:53

kobbi
·

יודע, לזה הגבתי.
אם יש לך 3 סוגי קפה שאתה מעביר ביניהם ואתה זוכר בערך איזו טחינה מתאימה בד"כ לכל סוג, המעבר הוא ממש חלק (כי אין אגירה). גג אם מפספסים טיפה, השוט הבא יצליח בול.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 297
מספר הודעות: 1279

 #104  נשלח: ו' 02/08/2019 12:54

senbo
·

כן אעלה לך תמונה בערב
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 147
מספר הודעות: 1915

 #105  נשלח: ו' 02/08/2019 17:03

kobbi כתב:
השאלה שהוא שואל לא קשורה לאגירה אלא לקפה המתבזבז עד שאתה מגיע לרמת טחינה נכונה.


·
זה פשוט מאד, ברגע שהגעת לרמת הטחינה האופטימלית לאותו קפה אתה יכול לזכור את המספר ולחזור אליו.
המטחנה חזרתית מאד מהבחינה הזאת, לצורך העניין אני עברתי מדריפ (דרגת טחינה 40) לאספרסו שדרש טחינה דקה (דרגה 16-17) ובשוט הראשון יצא בול.
אין צורך בשינוי דרגת הטחינה תוך כדי טחינה כמו ברוב המטחנות (למעשה אי אפשר לעשות את זה בניש בגלל מנגנון בטיחות שדואג שברגע שהמכסה נפתח המטחנה מפסיקה לעבוד).
זה, בשילוב אפס אגירה בעצם דואג שיהיה 0 בזבוז בין סוגי קפה שונים במידה ואתה כבר יודע את דרגת הטחינה הרצויה.

מורן ואני היינו אצל אופיר פעם וטעמנו משהו כמו 5 סוגים שונים של קפה שמורן הביא מחו"ל, הלכנו הלוך וחזור בין הסוגים השונים שכל אחד מהם דרש טחינה שונה והמעבר היה קל ומהיר ללא בזבוז קפה.

חשיפה לאוויר ושינוי טמפ' (למשל אם מחזיקים את הקפה במקרר/מקפיא ומוציאים את הקפה לטמפ' החדר) גורמים כמובן לשינוי ברמת הטחינה הנדרשת, מומלץ להיות עקבי מהבחינה הזאת כדי לצמצם את ההשפעה של זה.
(1) הבעות תודה: kobbi
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht