לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

נושא שלא נקרא #1 

שלום חברים,

למי שהיתה לו סבלנות לקרוא את המגילה שפרסמתי בנושא מים בשרשור על BWT (שבשיא הרצינות זה היה ממש על קצה המזלג מבחינת התובנות שקיבלתי ועדיין מקבל בנושאי מים,הרכבם והשפעתם על טעם הקפה) פרסמתי שם סרטון מיוטיוב שמופיע בו בחור בשם Maxwell Colonna Dashwood.
מקסוול הינו אחד הבריסטות הכי מעוטרים בבריטניה (3 פעמים האלוף הבריטי והגיע פעמיים או שלוש לגמר של האליפות העולמית). בחור מאוד רציני שהעלה מאוד את המודעות בעולם הקפה המקצועי להשפעה של המים על הקפה הנחלט.

בסרטון ההוא הוא מספר שהוא עובד עם בית קליה מסויים, אבל בביקור בלונדון בקיץ נתקלתי במקרה בקפה שלו על מדף של איזה בית קפה גל שלישי ומאוד הסתקרנתי.
בהמשך יצא לי לשתות את הקפה שלו בבית קפה אחר ומוכרח לומר שזו היתה אחת מכוסות האספרסו הכי טובות שטעמתי אי פעם.
חלק גדול מהתוצאה אני משייך גם לעובדה שבית הקפה ששתיתי בו היה עם ציוד ברמות מטורפות ובריסטות מאוד מקצועיים, אבל התוצאה הסופית היתה מדהימה.
הדרך משם לחפש את האתר שלו היתה קצרה ואז גיליתי שאכן הוא עבר לקלות לבד וגם שיש לו אופציה למנוי קפה.
אז אחרי שחזרתי מלונדון עשיתי אצלו מנוי ועכשיו אני מרגיש שאני יכול בפה מלא להמליץ עליו.
לטעמי לפחות, למרות שיש לי כבר מנויים בשלושה בתי קליה :lol:, כרגע המנוי אצלו מסתמן כאופציה המועדפת ואם הניסיון המוצלח יימשך, כנראה שאבטל את יתר המנויים.

אז למה לדעתי החבילה מוצלחת כל כך?
בעיקר בגלל איזון מאוד מוצלח בין איכות קפה, מחיר, גמישות המנוי ובעיקר זמן שילוח.
הניסיון שלי עד כה איתם בנושא שילוח היה המוצלח ביותר מכל מה שניסיתי (אם לא לוקחים בחשבון שילוח ע"י חברת שילוח שלרוב מייקרת מאוד את העסק).
אז מה בעצם הוא מציע?
מבחינת קפה, הקפה מחולק אצלו ל-4 קטגוריות, שכל אחת מציעה קפה מסוג אחר.
אחת מהקטגוריות היא של קפה מאוד איכותי, אבל היא הרבה יותר יקרה וקיימת רק כפילטר.
קטגוריה נוספת היא של קפה נטול, שלאחרונה למדתי שיש קפה כזה שהאיכות שלו מעולה.
שתי הקטגוריות הנותרות, שאותן ניסיתי, מציעות קפה באופי קצת שונה אחת מהשניה.
עד כמה שהספקתי לשים לב הקפה מתחלף אחת לחודש.
הקליה היא בינונית- בהירה. יותר כהה מקליה נורדית אבל כזאת שמשאירה את כל הטעמים החיוניים של הקפה ובמקביל מייצרת קפה בעל גוף (בקטגוריית ה-foundation) ופירותי (בקטגוריית ה-discovery).
המנוי עצמו הוא מאוד-מאוד גמיש.
ניתן לבחור כל שילוב של פולים לאספרסו או לפילטר החל מכמות של 250 גר' ובכמה תדירויות משלוח (שבוע עד חודש).
באמת גמישות מדהימה.
האופציה של המנוי מקנה הנחה לעומת המחיר הרגיל ואין שום התחייבות.
ניתן לבטל בכל עת וניתן לראות את כל המשלוחים העתידיים ולבחור לדלג על משלוח בלי לבטל את המנוי.
הקפה נשלח באותו יום של הקליה.
והדבר הכי מדהים בעיניי הוא זמן המשלוח.
בשונה מכל מה שהתנסיתי בו עד כה המשלוח בדואר האנגלי פשוט טס.
הם מצהירים על זמן משלוח ממוצע של 5-7 ימי עסקים (לפי נסיונם זה גם עובד בארץ), שזה זמן מעולה.
אני יכול להעיד שהמשלוח שלי החודש יצא השבוע ביום שני אחה"צ מבריסטול והגיע לסניף הדואר אתמול, יום חמישי.
3 ימים!!
אני כמעט בטוח שזה לא יהיה הסטנדרט ועוד נכונות אכזבות, אבל זה המשלוח הכי מהיר שהיה לי אי פעם בדואר רגיל מחו"ל (גם לא של קפה).
יתרון נוסף על פני מנוי כמו של קופי קולקטיב למשל הוא שהמשלוח עם מספר מעקב.

ועכשיו לדבר העיקרי אולי לחלק מהאנשים...המחיר...
אז המחיר כמובן מדורג לפי גודל ההזמנה....ככל שמזמינים יותר המחיר לקילו יורד.
אם מזמינים קילו ועושים מנוי, המחיר הינו כ-215 ש"ח לחודש (אמנם יקר יותר מהאופציה של קופי קולקטיב, אבל לצערי אני יכול לומר שהניסיון שלי לאחרונה עם זמני המשלוח שם הוא די עגום והעובדה שאין שם מספר מעקב מקשה עוד יותר. בגלל זה לדעתי, נכון לרגע זה, המשלוח המהיר שווה לי את התוספת (כ-25 ש"ח לקילו) וגם הגמישות בהזמנה והיכולת לבחור את סוג הקפה מוסיפים הרבה).
בנוסף, יש לקולונה תוכנית של צבירת נקודות שמקנה הנחה בהזמנות עתידיות (משהו כמו 5%).
אז למעשה עלות מנוי לאורך זמן הינה כ-205 ש"ח, אם מזמינים קילו בחודש.
אם עושים מנוי של פחות מקילו קפה, המחיר כמובן יותר גבוה, אבל מה שמעניין הוא שמחיר המשלוח האבסולוטי דווקא יורד ככל שמזמינים יותר.

בונוס קטן למי שמעוניין. מכיוון שאני מנוי כאמור על הקפה שם, חלק משיטת הנקודות עובדת על צירוף של חברים חדשים, אז למי שמעוניין להזמין אני יכול לשלוח לינק שיקנה לו הנחה של 10% בהזמנה ראשונה.
גילוי נאות: זה צובר לי גם נקודות להנחה עתידית קטנה.
עריכה: הלינק לקבלת 10% הנחה בהזמנה ראשונה:
קישור ל-10% הנחה


הלינק של האתר:
https://colonnacoffee.com

נ"ב,
גם למי שלא מתעניין בקפה, הייתי ממליץ לעקוב אחרי פרוייקט הקיקסטארטר של מקסוול - Peak Water.
כד מים בסגנון בריטה שאמור לסנן מים ככה שיהיו אידיאלים לחליטת קפה.
הפרוייקט, שגייס את כל הסכום תוך פחות משבועיים (רמז להתעניינות העצומה), אמור לצאת בתחילת 2019:
https://www.kickstarter.com/projects/52 ... g-elevated
מאוד מעניין לראות מה תהיינה התגובות כשזה ייצא לשוק.
נערך לאחרונה על ידי dubik ב 22/12/2018 21:27, נערך 2 פעמים בסך הכל.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

נראה ממש מגניב.
תודה על הסקירה המקיפה.
זה הגיוני שהמשלוח הוא רק 2.5 פאונד זה ממש ממש זול :o
דרך אגב אני יודע שאתה חובב קליות בהירות מאוד, אם יש לך זמן ממליץ לך לקפוץ לסניף הקונספט של ארקפה ברחוב הצפירה בתל אביב הם פתחו שם בית קפה גל שלישי ממש מגניב.
ויש להם שם קפה חד זני בקליות מאוד בהירות. שווה לנסות.
אני ניסיתי את הקפה מגווטאמלה היה ממש אחלה.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

תודה על ההמלצה!
זה אכן נראה מעניין.
ראיתי על זה כתבת פרסום לפני איזה חודש.
גם הבר שלהם נראה מצוייד ממש כמו הרבה בתי קפה בחו"ל.
הבעיה היחידה היא שאני רחוק מתל אביב ולא מזדמן לשם לעיתים קרובות....:lol:
אבל זה בהחלט בתוכניות. :)
חבל שהם לא שולחים קפה בדואר (מניח שזה גם יגיע יום אחד), אבל מעניין לראות שארקפה החליטו להציל את הרשת דרך שינוי הכיוון הזה.
הם בד"כ יודעים לקרוא את השוק, אז זה מעודד שכנראה עוד ועוד אנשים מתחילים להבין מה זה קפה טוב.
גם תחרות האירופרס שנערכה לאחרונה (שבה זכה שי משטראוס) שאפילו הביאו לכבודה Kochere מאתיופיה ומים מ-TWW מראה שדברים מתחילים לזוז כאן.
כמו שאמר לי חבר מהתחום, יש דברים שמגיעים אלינו באיחור רב, אבל אז מהר מאוד אנחנו מצמצמים פערים.
נקווה שאכן הוא צודק.

אם אתה מזדמן לסניף הזה ויכול לשאול קצת על פיתרון המים שלהם (ראיתי שיש להם ברזים ייעודיים לחליטות), זה מאוד מעניין.
אני מגבש יותר ויותר תובנות שהמים הם הגורם הכי משפיע אחרי הקפה על התוצאה בכוס, אבל גם אחד הדברים היותר מסובכים בתחום (ממש קשה למצוא אנשים שבאמת מבינים בכל ההיבטים שם).
אכתוב על זה אולי בהזדמנות.

לגבי מחיר המשלוח זה אכן ממש זול.
בהתחלה חשבתי אפילו שזאת טעות, אבל החלטתי להזמין בלי לשאול שאלות קיטבג...:P
בדיעבד, אני חושב שהם פשוט סופגים חלק מעלות המשלוח במחיר הקפה, אז בגלל זה יש מצב קצת אבסורדי שמשלוח של קילו עולה פחות ממשלוח של חצי קילו.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1229
הצטרף: ספטמבר 2006
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

האם הפרויקט הזה בקיקסטארטר מצדיק את עצמו לדעתך?
זה נראה על לניו כמו פתרון מאוד פשוט ואפילו די אלגנטי ועם על הדרך משביח את הקפה, אז בכלל.
(האם זה מוריד את החשש מאבנים למכונה?)

noamsh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 257
הצטרף: ספטמבר 2005
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@RuslanAbramov
·הקפה מגוואטמלה בדכ מעולה! קניתי בזמנו מק51 ומנחת, והיה מצויין. הבאתי לפני שבועיים מברלין (מן הסתם לא אותה החווה),והקפה מדהים. אני אישית מעדיף את הגוואטמלה על פני האתיופים למינהם, אך זו העדפה אישית. פתחתי היום את הקניה של גלעד (נגרו) ומאוד מאוד אהבתי את החמיצות המאוזנת שהיתה דומיננטית ולא ניטרלה את שאר הטעמים! היה לי מאוד טעים! לגבי ארקפה, זו חדשה מה שאתה אומר! אני פסימי :roll: הלוואי ואני טועה ונראה עוד בתי קפה גל שלישי בארץ!

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

גילוי נאות עבדתי ברשת תקופה.
זה באמת משהו חדש וזה מאוד הפתיע אותי. מי שמתעסק שם בכל תחום הקפה הוא בן אדם רציני ומאוד מעורב בסצנת הקפה של הגל השלישי בארץ, אז יש שם וויב ממש מגניב באמת מקום ששווה לבדוק.
האמת שאני פחות התחבר לקפה מדרום אמריקה והייתי חזק מאוד בקפה מאפריקה בתקופה האחרונה, הקפה משם היה שינוי מעניין. למען האמת המליצו לי עליו כי הוא קלוי בקלייה בינונית לכן אמרו שיילך טוב יותר עם אספרסו.
אני אנסה בפעם הבאה קפה בהיר יותר, בתקווה שהוא לא יהיה חמוץ מדי.
אם להיות הוגן לגמרי מה שטיפה חסר לי בקפה שהם מוכרים זה ציוני טעימה כמו שמפרסמים בנחת, לא שזה משנה משהו אבל בכל זאת.
דבר נוסף וזה בענייני משהו מהותי הקליה שם לקפה חד זני בסניף נעשית מקולה גדול יותר משל נחת/קפה 51/אדמונד והקליה שראיתי הייתה באמת ברמה הגבוהה ביותר שיש. יצא לי כבר כמה פעמים ליפול על קלייה בכלל לא אחידה של בתי הקלייה הקטנים וזה ממש מבאס. יש לי מעין חוק לא רשמי שאם אני נופל פעמים ברצף על קלייה לא אחידה אני פשוט מפסיק לקנות קפה מהחנות הזאת, ככה קפליקס נפסלו, נחת הצליחו לפצות על קלייה לא טובה :lol:

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

Re: לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

נושא שלא נקרא #7 

@dubik
·אגב מים, יצא לך להשתמש במוצר של Third Wave coffee? אני הסתכלתי על זה באינטרנט וזה נראה מגניב אבל המחיר משלוח פשוט לא הגיוני, זה 15 דולר לכמות שתספיק ל50 ליטר בערך ועלות משלוח של 35 דולר.
ראיתי שאם קונים 5 מארזים ומעלה יש אפשרות למשלוח חינם אולי אפשר לארגן משהו :D

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

RuslanAbramov כתב:האמת שאני פחות התחבר לקפה מדרום אמריקה והייתי חזק מאוד בקפה מאפריקה בתקופה האחרונה, הקפה משם היה שינוי מעניין. למען האמת המליצו לי עליו כי הוא קלוי בקלייה בינונית לכן אמרו שיילך טוב יותר עם אספרסו.
...
גם אני בדיוק כמוך, מעדיף את האפריקאים, אבל יצא לי לשתות לא מעט קפה ממרכז ודרום אמריקה שהיה מדהים.

RuslanAbramov כתב:דבר נוסף וזה בענייני משהו מהותי הקליה שם לקפה חד זני בסניף נעשית מקולה גדול יותר משל נחת/קפה 51/אדמונד והקליה שראיתי הייתה באמת ברמה הגבוהה ביותר שיש. יצא לי כבר כמה פעמים ליפול על קלייה בכלל לא אחידה של בתי הקלייה הקטנים וזה ממש מבאס.
...
מסכים לגמרי. אחת הסיבות שאני עדיין מעדיף את האופציה שמעבר לים היא שהקליה הרבה יותר מוצלחת לטעמי, למרות שקפה 51, עד כה אופציה שאני מאוד נהנה ממנה וממתין לראות איך יהיה לאורך זמן.



RuslanAbramov כתב:אגב מים, יצא לך להשתמש במוצר של Third Wave coffee?.
...
עדיין לא אבל בקרוב :wink: .
יש לי משלוח ראשון בדרך משם. אכן אם מזמינים בפחות מ-75$ מחיר המשלוח לא כדאי, אבל ב-75$ בדיוק המשלוח חינם, ככה שזה יוצא טוב מבחינת הזמנה לארץ. אמנם זה מספיק לדי הרבה מים אבל לקחתי גם מהתערובת לפילטר.
אפשר בעיקרון לערבב את אותם מינרלים לבד (המתכון שלהם מפורסם ברשת), אבל זה קצת יותר בעייתי.
באופן די מפתיע המכשול העיקרי הוא דווקא המים...קשה להשיג בארץ מים מזוקקים שראויים לשתיה (בניגוד לארה"ב שזה נמצא בכל סופרמרקט), אבל זה פתיר עם קצת תושיה. :D

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

guys כתב:האם הפרויקט הזה בקיקסטארטר מצדיק את עצמו לדעתך?
זה נראה על לניו כמו פתרון מאוד פשוט ואפילו די אלגנטי ועם על הדרך משביח את הקפה, אז בכלל.
(האם זה מוריד את החשש מאבנים למכונה?)
...
·זה מאוד תלוי למה אתה מתכוון ב"מצדיק"...
האם יש צורך לזה בשוק? לגמרי. אין היום אף פיתרון יעיל ופשוט לבית שגם בטוח לשימוש במכונת אספרסו וגם מייצר מים עם הרכב מתאים לקפה.
האם זה מצדיק מהבחינה שזה יעשה את העבודה? אני מאמין שלרוב האנשים זה יעבוד, אבל צריך לחכות ולראות.
מדובר כאן על שני אנשים מאוד רציניים: מצד אחד מקסוול, שבא מתחום הקפה והוא "בריסטה על" ומצד שני הפרופסור לכימיה שעובד איתו (וגם כתב איתו את הספר Water for Coffee) שמביא את הצד המדעי לעניין.
התובנות שלי הן שמי ברז הם מוצר מאוד בעייתי לקפה, בגלל שהם מאוד שונים מבית לבית ובמקומות גיאוגרפיים בעולם, אז אני מנחש שזה לא יעבוד עבור כל האנשים ועבור כל מי ברז (אורך החיים של כל סוג שרף בסוף תלוי בהרכב של מה שעובר דרכו) וגם אורך החיים יהיה שונה.
בגלל זה נשאר להמתין ולראות את התגובות ובעקבותיהן להבין אם למים בישראל זה יעבוד או לא.
גם בארץ המים שונים ממקום למקום. בגלל זה התחום הזה כל כך סבוך ואין פיתרון שמתאים לכולם.
כל אחד צריך להתאים לעצמו את הפיתרון שטוב לו.
נושא הטיפול באבנית הוא הנושא הכי קל בהיבט הזה (מרככי המלח הפשוטים שהם הפיתרון הכי גרוע מבחינת טעם הקפה עושים את זה בצורה מעולה), אז אני בטוח ששם לא תהיה בעיה (למעט אורך חיים נמוך של הפילטר באיזורים עם מים קשים).
יתר הנושאים יותר מסובכים.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

@dubik
האמת שאני כרגע עם מים מרוככים מפילטר רזין 8 ליטר ופילטר קוקוס אחריו אני מאמין שהמוצר סבכ רק יכול לשפר את הטעם :lol:

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@RuslanAbramov
· תעשה לעצמך טובה ותעיף את הדבר הזה כמה שיותר מהר....גם עשרה פילטרים עם קוקוס אחרי המרכך לא יוציאו קפה טוב עם המרכך הזה. :P
עם ספשיאלטי קופי כמו שאתה קונה אתה לא תאמין איזה שיפור תקבל בקפה עם מים טובים....יותר טוב מכל שדרוג של ציוד.

טוב, במחשבה שניה, חכה קצת...:lol:
יכול להיות שבקרוב תהיינה תובנות בנושא...
אבל אם בא לך קצת לחפור, תנסה למצוא איך משיגים מים מזוקקים שהם Food-Grade בארצנו.
אולי תצליח למצוא פיתרון יותר טוב ממה שאני מצאתי עד כה.
פשוט בלי זה, כל הפתרונות דוגמת TWW לא ישימים, כי כל המתכונים בנויים על הוספה למים נקיים לגמרי.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

@dubik
· מסכים איתך שזה לא פיתרון ככ טוב. האמת שכשקניתי אותו הייתי משוכנע שזה פיתרון טוב אבל עם הזמן הבנתי שזה לא המצב.
עד שאתקין אוסמוזה או משהו בסגנון מקווה שהטבליות יעזרו, להזיק הן לא יזיקו :lol:

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

RuslanAbramov כתב:@dubik
· מסכים איתך שזה לא פיתרון ככ טוב. האמת שכשקניתי אותו הייתי משוכנע שזה פיתרון טוב אבל עם הזמן הבנתי שזה לא המצב.
...
זה אנדרסטייטמנט מטורף :lol: , אבל רק אחרי שתחליף למשהו נורמלי תבין איזה הבדל. :wink:
RuslanAbramov כתב:עד שאתקין אוסמוזה או משהו בסגנון מקווה שהטבליות יעזרו, להזיק הן לא יזיקו :lol:
...
עזוב, אל תמהר להתקין אוסמוזה. נוסף לזה שזה יקר, זה גם לא נותן תוצאה רצוייה (לפחות לא במחיר שפוי).
TWW או פתרון דומה הם כיוון טוב.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@dubik
·אוסמוזה עולה כ1000₪ אני מבין שהיא מספקת מים מרוככים לגמרי, לא? כלומר אם לשלב את האוסמוזה עם tww זה לא יהיה הפיתרון האידיאלי?
למען האמת אני עובר דירה עוד חצי שנה והשאיפה שלי הייתה לחבר את המכונה בחיבור ישיר אבל כפי שאני קורא על כל עניין המים עדיף שלא :oops:

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@RuslanAbramov
·אפשר לחלק את מערכות האוסמוזה בצורה מאוד גסה לשני סוגים:
כאלה שרק מטהרות את המים וכאלה שגם מוסיפות מינרלים בסוף התהליך.

לגבי הסוג השני, אין כמעט אף מערכת בסכום של מתחת ל-2000 ש"ח שמוסיפה מספיק מינרלים (וזו רק אחת הבעיות), שזה בעצם יכול להיות פיתרון קלאסי לחיבור ישיר. המערכות שעושות את זה בצורה מוצלחת עולות הרבה יותר.

בסוג הראשון, יש הבדלים ביכולת הסינון של מערכות שונות והתוצאה הסופית לא זהה (מתבטא גם בעלות המערכת), מבחינת כמה המים נשארים נקיים ומה נשאר בהם.
יש לא מעט מערכות שתעשנה עבודה טובה בהיבט הזה, אבל יכולות להתעורר בעיות בדמות תגובה של המים החומציים עם מיכל האחסון במע' מסויימות, התפתחות פוטנציאלית של בקטריות וצורך בטיהור אחת לתקופה וכו'.
זה פיתרון לא זול אם משתמשים בזה אקסקלוסיבית לקפה.
זה אפשרי, אבל די יקר (עלות המע' ותחזוקה שנתית), אם בסוף יש עוד עלות של TWW.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”