לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #181 

@RuslanAbramov
·יפה. אני מבין שמה שהגיע זה המשלוח המקורי ולא החדש ששלחו.
הסוייט שופ נשמע מאוד מעניין.

@dimka323
לא קל להשוות בין שני בתי קליה. בטח לא על סמך כמה שקיות.
אם אתה מחפש השוואה אתה צריך להתנסות עם שניהם לאורך זמן, כי לכולם יש לפעמים קפה שיהיה יותר לטעמך וכזה שפחות. גם אבסולוטית איכות הקפה והמחיר יכולים להיות שונה לפי השקים שהם משיגים, אפילו אם השם זהה.

מבחינת סגנון קליה, קולונה וסקוויר מייל מאוד דומים.
קליה יותר כהה ממה שתמצא אצל הקולים הנורדיים או הגרמנים.
גם קולונה וגם ג'יימס הופמן לא הגיעו לאן שהגיעו במקרה.
הקפה של קולונה נחשב בין הטובים בבריטניה ואת הקפה של הופמן תמצא בחלק גדול מבתי הקפה גל שלישי בלונדון.

בסוף צריך לטעום לבד ולראות למה אתה מתחבר ומה עובד לך טוב מבחינת זמינות וטריות.

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: יוני 2010
מיקום: רעננה
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

נושא שלא נקרא #182 

dubik כתב:@shlomima
·חייב לך תודה על ההמלצה לנסות את ה-Rare כאספרסו, למרות החור בכיס :P
הזמנתי מה-Maputo Sidra מאקוואדור שהיה בחודש הקודם.
לקחתי שתי חבילות, כי לפי התיאור שלהם על הקפה ומזה שהם קנו את כל ה-100 קילו שהיו זה נראה משהו מיוחד והנחתי שזה ייגמר מהר (אכן מה שקרה).
הקפה הזה הוא אחד הטובים שטעמתי אי פעם.
יוצאים ממנו טעמים של ענבים שחורים כל כך בולטים ודומיננטיים שזה לא להאמין שזה קפה.
חוויה לא זולה...אבל לגמרי חוויה.
...
·שמח שאתה נהנה. מבחינתי אם אזמין בעתיד זה רק את ה rare. בקליות שלי אני משתפר ( למרות כמה נפילות) למרות שהשכר לימוד יקר (הזמנתי ירוק ספשלטי מחול)

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #183 

מרשים מאוד שלומי!
שכר לימוד אמנם יקר אבל בסוף תקבל תוצאה משודרגת.
לדעתי להשקיע באיכות הפולים, כמו שאתה עושה ולא רק בציוד זאת הדרך הנכונה לשדרוג חווית הקפה.
אני מבין מהתיאור שנפלת בקסמי הקליה הבהירה :D

שיפצת כבר את הקולה? מניח שזה מאוד יעזור לך להגיע לחזרתיות.
מאיפה הזמנת את הפולים? הצלחת להבין אם יש עם זה בעיה מבחינת מכס?
אולי אני לא מחדש לך, אבל אתה יכול להשיג ספשיאלטי ירוק אצל רות וגם באמיגו פ"ת.

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: יוני 2010
מיקום: רעננה
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

נושא שלא נקרא #184 

@dubik
·
תודה דובי.
לא שיפצתי את הקולה עדיין אז כל קלייה היא הפתעה :( אבל בינתיים בקליות האחרונות לא היו נפילות.
הזמנתי כמות קטנה מ greenbeanarty.ca בגלל מגבלות ייבוא קפה ירוק של משרד החקלאות.
ברור שיש לי גם ירוק של רות :wink:

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #185 

@shlomima
·לגבי "מגבלות יבוא" אתה יודע אם באמת יש משהו כזה ומהי המגבלה? אגדה אורבנית? או שכמו עם שאר דברי דואר, עניין של מזל?
מבחינת קליה, אתה מכיר את הנושא של RoR crash?
לא בטוח עד כמה קל (או אפשרי) להתגבר על זה בקולה עם גוף חימום חשמלי (מצריך שינויי חום מהירים סביב הפיצוץ הראשון) אבל עם פרובים מתאימים בטוח תהיה לך יותר אינדיקציה על התהליך.

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: יוני 2010
מיקום: רעננה
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

נושא שלא נקרא #186 

@dubik
·
זכור לי ציטוט לזה ממשרד החקלאות אבל לא מוצא כרגע. בכל מקרה לא בא לי לשחק עם המשלוח זה מספיק ריסקי :)
לגבי קצב גידול בטמפ הפולים (RoR) מכיר ומחזיק בעותק של Scott Rao. אבל שתי בעיות. בקולים גדולים ומסיבים שינוי טמפ קורים לאט ולכן כדי להימנע מנפילה או עלייה בקצב אתה נדרש לעשות שינויים הרבה לפני. מצד שני בגלל יציבות הטמפ הנפילות או העליות הפתאומיות האלה משוכחות ולכן לדעתי מתקבלות קליות מוצלחות יותר מאשר קולי תוף קטנים דוגמת בהמור, קווסט, הוקי וכדומה.
הבעיה השנייה היא שזה מאוד ספציפי לקפה אז בעצם כדי למקסם קליה אתה צריך לקלות פעם ראשונה על עיוור לנתח את גרף יציבות קצב העלייה ולקלות פעם שנייה (או יותר :() כדי לשכך את הנקודות הבעיתיות בקלייה.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #187 

@shlomima
·בגדול מה שרשמת נכון.
כמה הערות מהבנתי הצנועה בנושא:
אני לא לגמרי בטוח מה נחשב "קולה גדול" לצורך העניין, אם כי ברור שהגודל משחק תפקיד כמו שציינת.
הRoR בכללותו אכן מתייחס לקצב העליה, אפיה וכו', אבל להבנתי ה-crash קורה כתוצאה מפיצוץ ראשון.
שחרור הלחות מהפולים בזמן הפיצוץ גורם לקירור שלהם וזה מתבטא ממש בקריסה בגרף של ה-RoR.
זו תופעה שלהבנתי מתרחשת בכל הקולים (אולי לא באותה מידה).
הדרך להתגבר על זה היא ע"י מתן מכת חום מדודה שתמנע את הירידה בטמפ', אבל הבעיה היא שאם זה לא נעשה בצורה מדוייקת מבחינת טמפ', עיתוי ומשך זמן, זה עלול לגרום בדיוק למצב ההפוך מהקריסה.
לפי מה שRao טוען יש לזה השפעה על המתיקות של הקפה, עומק הטעם ועוד.
אני תוהה כמה קולים מבוססי גוף חימום חשמלי באמת יכולים להתמודד עם התופעה בצורה מוצלחת, בגלל התגובה האיטית שלהם.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #188 

dubik כתב:@dimka323
·אכן הייתה לי sette.
מטחנה מצויינת עם איכות טחינה הרבה מעבר לטווח המחיר השלה.
יש כמובן מטחנות טובות יותר (בעלות גבוהה בהרבה מן הסתם).
...
dubik
·
בתור בעלים לשעבר של sette כמה משמעותי שידרוג מבחינת תוצאה בכוס למטחנה ברמה גבוהה יותר?
לאיזה מטחנה שדרגת וכמה זה שדרג את התוצאה בכוס?

אני נמצא במגמת שיפור מצויינת.
מים מותאמים לקפה.
שליטה על פרופילי חליטה בעזרת ערכה של לליט.
רשת של IMS
סלסלה VST15 + IMS18
סה"כ שיפור מאוד משמעותי בתוצאות.

מנסה להבין אם המטחנה שלי מהווה צוור בקבוק ואם כן עד כמה.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #189 

@dimka323
·קשה מאוד לקבוע אם המטחנה היא צוואר בקבוק אצלך או לא. בטח ובטח על סמך הודעות בפורומים :lol:.

מטחנה טובה יותר יכולה לעשות שיפור בכוס, אבל, מצד שני לא חסרים מקרים של אנשים ששדרגו למטחנות מעולות וטענו שהם לא הרגישו שיפור בטעם. הסיבה היא שזה תלוי גם בעוד הרבה גורמים אחרים (כולל החיך בין השאר).

אבל כשאני קורא את מה שכתבת אני רואה מצד אחד שעשית לא מעט שיפורים לאחרונה (חלקם מתבקשים, בחלקם אפילו עקפת בסיבוב חברי פורום ותיקים), אבל אני לא קורא שמשהו מפריע לך בתוצאה.
אפילו אם המטחנה שלך היא כרגע צוואר בקבוק, אם תשדרג אותה, תמיד יהיה לך צוואר בקבוק אחר וזה מרדף שאף פעם לא נגמר.

הסטה מטחנה מצויינת ויכול לומר לך באחריות שניתן להפיק איתה כוסות קפה מדהימות.
זה לא אומר שאין דברים יותר טובים. תמיד יהיו!

אם אין משהו ספציפי שאתה יכול להצביע עליו כרגע כלא מספק, אני הייתי מתמקד בלשתות קפה בכמה שיותר בתי קפה גל שלישי במקומות שונים בעולם ולראות לאורך זמן מה אתה חש מול הקפה בבית.

אני שותה קפה ספשיאלטי כבר קרוב ל-10 שנים עוד מעט וברוב הזמן השתמשתי בציוד הרבה יותר בסיסי משלך. לקח לי 7 שנים עד שהחלטתי שהגיע הזמן לשדרג. חלק מזה כי לא היה ציוד שחשבתי שייתן לי את מה שאני מחפש במחיר שהייתי מוכן להוציא. שתיתי מאות כוסות קפה בחו"ל (ואותו קפה בבית), עד שראיתי שאני חש בהבדלים כל פעם מחדש ובלי טעימות עוורות (דעתי האישית היא שאם ההבדלים הם לא מובהקים, כנראה שחבל על הכסף) ובסוף החלטתי ששווה לי להשקיע את המחיר. גם כשתשתה במקומות אחרים בהנחה שתרגיש הבדל, צריך לזכור, שציוד שונה יוציא תוצאה אחרת. לא תמיד "שונה" זה יותר טוב וצריך להיזהר מליפול למלכודת הזאת שהיא הרבה פעמים מטעה.

אני בדעה שכל עוד אין משהו שמפריע לא צריך לרוץ עם שדרוגים (לא מדבר על כל מיני אביזרים קטנים שמשפרים, אלא בעיקר על שדרוגים שעולים הרבה כסף).
מעבר לזה, תמיד מתחדשים דברים ולשבת על הגדר זה אף פעם לא דבר רע.
אני בספק אם אתה אפילו ממצה את יכולות הציוד הנוכחי שלך. תשאיר לעצמך קצת דברים לחלום עליהם בתחביב הזה...;)

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #190 

@dubik
·
תודה רבה על התגובה המצוינת.
לפני שבוע הייתי בברלין יצא לי לשתות ב The barn וב Five elephant.
כמובן שגם קניתי קפה הביתה.
זאת הייתה פעם ראשונה ששתיתי ספישלטי קופי שלא אני הכנתי.
בהחלט יש לי עוד לאן להשתפר.
בקפה ששתיתי שם יש יותר מתיקות והפרדת טעמים ברורה יותר.
מצד שני מבחינת גוף ואיך שהקפה נראה דווקא בבית יוצא טוב יותר.
בשלב זה אמשיך להתמקד בטכניקה ובקפה איכותי שגם הוא עולה לא מעט.
לפחות עד שתהיה הזדמנות מתאימה לרכוש מטחנה בעלת סכינים שטוחות וגדולות שזה להבנתי אמור לספק טעמים מופרדים יותר ויותר מתיקות.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #191 

@dimka323
·אני חושב שזה הדבר הנכון. להתנסות כמה שיותר ואז לקחת החלטה שמותאמת לתקציב ולמה שאתה מחפש.

יש המון גישות שונות בגל השלישי והמון דרכים להוציא את המיטב מקפה מסויים ובסוף אתה צריך לראות למה אתה מתחבר ולזכור שגם טעם אישי משתנה.

אם שתית קפה מסויים שאהבת, כדאי לקנות אותו ספציפית הביתה וגם לזכור שבבתי הקפה היותר טובים הציוד מכוייל לסוג הקפה אחרי שטחנו וחלטו לפעמים כמה קילוגרמים, דבר שבבית קשה יותר לעשות עם שקית בודדת.

אכן מטחנות עם סכינים שטוחות מפרידות טעמים טוב יותר ומאפשרות להוציא יותר מתיקות מהקפה. כמו שהבחנת זה בד"כ בא על חשבון גוף (בגלל זה עניין ההעדפה לכאן או לכאן הוא גם עניין של טעם אישי והרגל) אבל כמו בכל דבר – אלוהים נמצא בפרטים הקטנים וכדי להגיע לאחוזי extraction גבוהים שנותנים את המתיקות יש הרבה מעבר לרק "סכינים שטוחות וגדולות".

יש בברלין עוד המון בתי קפה חוץ משני אלה אבל משום מה כולם מציינים רק אותם כשהם חוזרים משם.
אישית יצא לי לא פעם לשתות במקומות אחרים שם קפה יותר טוב לטעמי, אבל זה כמובן גם עניין של הקפה הספציפי שהיה באותו רגע ובמי שעמד מאחורי המכונה.
מקווה שטעמת גם את עוגת הגבינה המפורסמת של Five elephant - כי אם לא אז כדאי שתחזור מהר :D.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #192 

@dubik
·
לא אכלתי עוגות אבל מאוד התרשמתי לטובה מקפה שרכשתי הביתה.

The barn - מבחר גדול וקפה מצויין! הכי טוב ששתיתי עד עכשיו. קליה בהירה יותר מקולונה ו- square mile. ניסיתי את DAMBI UDDO NATURAL והוא ממש טוב.

five elephant - קפה מאוד טעים בקליה בהירה כמו The barn קניתי גם קפה מיועד לפילטר שהוא מאוד בהיר וטעים.

לפני ביקור בברלין הזמנתי קפה מ square mile - מגוון יותר גדול מקולונה מחירים ועלות משלוח סבירים. רמת קליה דומה לקולונה. שימו לב שהאריזות שלהם זה 350 ג"ר ולא 250 ג"ר. זמני הספקה מהירים כי זה מאנגליה כמו קולונה.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #193 

@dimka323
·לא יודע אם זה ברמות התקציב שאתה מכוון אליהן, אבל יש כאן משהו ששווה לעקוב אחריו ולראות איך מתפתח.
https://www.option-o.com/lagom-p64

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #194 

@dubik
·
תודה על הקישור.
עוקב אחרי שרשור על מכונה הנ"ל ב HB.
מאמין שבעתיד הקרוב יהיו עוד חלופות חדשות ומענינות.
הבעיה היא שסכינים שטוחות מיצרות אתגרים הנדסיים מעבר למה שקיים במכונות עם סכינים קוניות.
מענה לאתגרים אלה בא לידי ביטוי בתמחור.
קשה לאמין שהתמחור יהיה דומה ל NZ.
לכן גם ממשיך לעקוב בלוח יד 2.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #195 

@dimka323
·
התמחור רשום בדף הזמנה מוקדמת- 1475$
מטחנה מאוד מעניינת- שטוחה עם אגירה אפסית. עוד פיצ׳ר מעניין זה שהיא מאפשרת לשלוט על מהירות הטחינה וכתוצאה מכך להפחית את החימום של הפולים שזה טוב לקליות בהירות.
הייתי שמח לצרף אותה לאוסף אבל יקר לי...

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”