לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 182
הצטרף: מאי 2014
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

Re: לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

נושא שלא נקרא #46 

@dubik תודה על התשובה המפורטת. אני עם m7k וunica, לא חושב שצריכה להיות מגבלת ציוד, והתוצאות עקביות. מים לעומת זאת אני עם מרכך 8L...
העלאת הטמפרטורה עשתה פלאים. אנסה להעלות גם את יחס החליטה מ 2 ל 2.5 ונראה מה תהיה ההשפעה.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

Re: לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

נושא שלא נקרא #47 

@udilo
שמח לשמוע שזה עזר. :)
מבחינת ציוד אין ספק שאתה מסודר (בעיקר בגזרת המטחנה 8)).
קפה בהיר הוא פחות מסיס ומים בטמפ' גבוהה יותר עוזרים לחלוט אותו יותר טוב.
מאותה סיבה גם פרה אינפיוז'ן נשלט מאוד עוזר לקפה לשחרר יותר טעמים.
עדיין אפשר לקבל תוצאה מצויינת גם בלי זה.

המים שאתה משתמש הם לדעתי המגבלה המשמעותית ביותר.
אמנם המים שאתה מקבל אחרי המרכך תלויים במים שיש לך בברז, אבל בסבירות מאוד גבוהה, הם מים מאוד לא טובים לחליטה (בלי קשר לטעמם). שינוי במים ייתן לך שינוי מהותי מאוד (לפעמים דרמטי) בתוצאה.
אם זה מעניין אותך, יכול להציע לך 3 אפשרויות די פשוטות לנסות (ההשפעה גם תהיה בסדר יורד):
1. אם אתה מכיר מישהו שמשתמש באוסמוזה הפוכה (ללא מינרליזטור!) ואתה יכול לקחת ממנו כמה ליטרים בודדים של מים, אני יכול לתת לך מתכון ממש פשוט לייצר מהם מים שייתנו לך תוצאה טובה משמעותית.
2. בדומה לאפשרות 1, לקחת מים ממישהו שמשתמש בפילטר בריטה מתחת לכיור או BWT (התוצאה תהיה טובה פחות אבל עדיין מאוד מורגשת).
3. קח בקבוק של מי עדן ותעביר אותו דרך פילטר בריטה שולחני (חשוב שיהיה פילטר שלא עבר שום טיפול - רצוי חדש).
עם האופציה הזאת אין לי ניסיון, אבל זה אמור תיאורטית לעשות הבדל כלשהו לטובה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4532
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #48 

הקפה שלי אמנם עדיין לא הגיע, אבל בקשר למים:

אני גם משתמש במרכך ופילטר קוקוס בטור.
אתה מעריך שמעבר לבריטה יעזור גם כאשר יש פילטר קוקוס?

בנוסף, למיטב הבנתי בריטה בהגדרה המומלצת שלו לקפה לא מסיר לחלוטין את האבנית. זה לא משמיד את המכונה לאחר מספר שנים?

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #49 

מבחינת שיפור בטעם הקפה, מעבר כזה יעזור מאוד.

מבחינת מה שאתה שואל, לא ברור לי למה התכוונת ב"משמיד את המכונה".
אם הכוונה לאבנית, אז אין סכנה כזאת כל עוד מחליפים בזמן ומכוונים נכון.
אבנית מצטברת במכונה רק בריכוז של מעל 90mg/l והכיוון של הפילטר נעשה לערך נמוך הרבה יותר.
במקרה הגרוע ביותר, אחרי כמה שנים תהיה שכבה דקה.
יש לפילטרים האלה מגבלות אחרות.

מבחינת המרכך, הבעיה העיקרית היא שהוא לא מוריד את ריכוז הביקרבונטים במים.
כאשר הריכוז שלהם גבוה (כמו במי הברז וגם בכל המים המינרליים בארץ) זה גורם לטעם שטוח בקפה ולמרירות מוגברת.
פילטר קוקוס מסלק כלור, טעמי לוואי ועוד ועוזר לקבל תוצאה יותר טובה, אבל הוא לא משנה את הרכב הביקרבונטים ולכן לא מאפשר להפיק מהקפה את הפוטנציאל שלו.
כאשר הריכוז נמוך (אבל לא נמוך מידי) נחלטים מהקפה הרבה יותר טעמים והמתיקות שלו עולה. כשזה קפה באיכות טובה זה הבדל מאוד משמעותי (הרבה יותר מניואנס).

כל אחד מהפתרונות שרשמתי מייצר מים עם כמות ביקרבונטים נמוכה יותר ממי ברז ואין בעיה להשתמש בהם למטרת התנסות קצרה.
מבחינת המלצה לאורך זמן, אני ממליץ רק על הפיתרון הראשון (שבו רשמתי רק את הכיוון, כי ממתין לראות אם יש מישהו מעוניין (מי אוסמוזה טהורים הם ממש לא מומלצים)).

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 182
הצטרף: מאי 2014
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

Re: לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

נושא שלא נקרא #50 

@dubik עליתי ל 96°, ופתאום נהיה אספרסו מעולה. מה שכן, בדקתי שוב את התנך שלי כאן, ולפיו ככל שיש פחות קפה בסלסלה אפשר להגיע ל yield גבוה יותר. אני עכשיו ב 17 גר (בדכ מכין עם 12 גר עם קפה אחר), אנסה להוריד ולראות מה יוצא.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

Re: לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

נושא שלא נקרא #51 

@udilo
·שמח שזה משתפר לך.
האספרסו באמת מעולה מהקפה הזה.
קצת מסקרן אותי מה אתה מגדיר כאספרסו מעולה. פשוט מאז שנכנסתי לתחום הזה כל מושגי העבר שלי לגבי מה זה קפה טוב ומה זה אספרסו טוב כל כך השתנו, שאני תמיד תוהה איך החוויה הזאת אצל אחרים.
אצלי היום אספרסו טוב הוא כל כך רחוק מהמושג האיטלקי שפעם סגדתי לו, שלפעמים אפילו קשה לי לתפוס איזה שינוי הספשיאלטי קופי עשה אצלי גם בהבנה ובתפיסה של עולם הקפה וגם בחוש הטעם ובהעדפות.
אז מעניין אותי לשמוע (באמת) מה הרפרנס שלך? מה אתה שותה בד"כ? איזה טעמים אתה מחפש? וגם מה היה בעיניך מעולה בתוצאה אחרי השינוי בטמפ'.

תודה על הלינק. לא הכרתי אותו, אבל נראה מעניין.
הדבר היחיד שאני תוהה, הוא כמה הוא עדכני ונכון, כי התאריך שם מאוד ישן ולא מעט דברים ותובנות השתנו מאז בעולם הקפה של היום.
אני כמובן לא אחלוק על ג'ים שולמן :lol: , בטח לא לפני שקראתי.
אבל רק הערה כללית על עניין מה שכתבת מבחינת EY וכמות בסלסלה.
EY הוא מושג חמקמק קצת. מצד אחד זה מספר שמבטא משהו מדיד, אבל מצד שני זה לא תחליף לחוש הטעם.
זה יותר מעין המלצה על "איפה כדאי להיות". אבל מצד שני זה גם לא תמיד "יותר גבוה זה יותר טוב".
חליטה ארוכה יותר לדוגמה מעלה את זה (בגלל שקפה בהיר קשה יותר לחלוט) וגם מטחנה טובה יותר.
פרה אינפיוז'ן ארוך יותר עוזר, טמפ' גבוהה יותר עוזרת והרכב המינרלים של המים הוא קריטי.
אבל גם Over extraction למשל גורם ל-EY לעלות.
ממה שאני יודע מנה גדולה יותר עוזרת (אבל לא אובר דוזינג בסלסלה), ככה שמעניין לשמוע מה תהיינה המסקנות שלך מהקטנת המנה (אקרא גם את ההסבר של שולמן). מעניין.
בשורה התחתונה, כמו תמיד, בסוף צריך לכוון לפי חוש הטעם. כל השאר זה טיפים שעוזרים להגיע ליעד. :)

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 182
הצטרף: מאי 2014
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

Re: לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

נושא שלא נקרא #52 

@dubik אני מקווה שהקהל הרחב כאן לא מאבד סבלנות מהשיחה הארוכה על סוג פולים מסויים :-).
מבחינתי הgold standard זה כאן, הבנתי שיש דברים אחרים.
קשה לתאר טעם, אבל בכל מקרה, גם קפה קלוי בהיר חייב לצאת טעים בחליטה, וזה אכן קשה יותר מקפה בקליה "רגילה".

נושא הyield אכן מורכב, אבל הלינק הקודם ששלחתי הוא מראה שחליטה ארוכה מידי לא מעלה את ה yield מעבר לערך רוויה. יש הרבה תאוריות, אבל באמת בסוף הטעם קובע.
ירדתי הנסיונות מ 17 ל 15 גרם, אבל צריך מספיק כוסות כדי להשוות.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

Re: לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

נושא שלא נקרא #53 

@udilo אני מקווה שלא מאבדים את הסבלנות, אבל כמו שמישהו פעם אמר לי, לא חייבים לקרוא אם זה לא מעניין.
לטעמי דווקא חסרים בפורום דיונים בנושאי קפה בכלל ושיטות חליטה אלטרנטיביות, שזה תחום לוהט בעולם כבר לא מעט שנים וכאן בפורום זוכה לאזכורים מאוד מינוריים. רוב הדיונים בפורום הם על ציוד. נושא הקפה, שהוא העיקר בעיניי, הרבה פעמים נדחק לשוליים. הרבה האנשים לצערי משקיעים באיכות הציוד הרבה יותר מאשר באיכות הפולים. מאוד שונה מהפורומים בחו"ל וחבל.

מסכים איתך שבסוף המטרה שיהיה טעים.
אבל להרבה אנשים קשה להתחבר לקפה שקלוי בהיר יותר.
בעיניי היום קפה כזה כשהפולים איכותיים הוא כל כך יותר טעים מקפה בקליה כהה ברמות שלפעמים קשה לי לשים אותם באותה סקאלה.
בגלל זה גם המושג הזה של מה טעים הוא גם אינדיבידואלי.
אני לא מכיר את המקום ששלחת, אז קשה לי להתרשם מהו הגולדן סטנדרט מבחינתך :D.
אבל איזה קפה הייתי שותה לפני כן? או מהו הקפה הרגיל שלך?

המושג הזה שהזכרת כ"קליה רגילה" הוא בעיניי היום קליה שפשוט מחפה על פגמים של הקפה עצמו ולא מאפשרת לך לחוות את הקפה. זה דומה ללחם יבש שקלו אותו לטוסט. זה יהיה הרבה יותר טעים מהלחם היבש אבל רוב מה שתחוש הם טעמי הקליה והחריכה ולא את הטעם של חומר הגלם (שבמקרה דנן יהיה הרבה פחות טוב).
אני היום מגדיר היום את מה שכינית קליה "רגילה" כקפה שרוף וקליה כמו שאתה שותה כרגע כקליה נכונה יותר.
יש גם קליות בהירות יותר שקשה יותר לעכל אותן, אבל הרכב המים ואיכות המטחנה מאוד משפיעות על מה שמתקבל בכוס.

לגבי EY, אז כמו שציינת, יש גבול עליון שלא תוכל להשיג מעליו בלי לפגוע בטעם, אבל הגבול העליון הזה עבור רמת קליה מסויימת תלוי בעיקר בטיב המטחנה.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #54 

מעדכן גם שאם יש מישהו שמתכנן להזמין קפה או יש לו מנוי, אז מחר הזדמנות אחרונה להזמין לפני הכריסטמס (במנוי אפשר לעדכן גם את התכולה וגם את מועד המשלוח בכל עת).
הם יהיו סגורים (כמו הרבה בתי קליה אחרים) עד ה-2 לינואר.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #55 

@dubik
·
הזמנתי אתמול ולפי המייל שקיבלתי אמורים לשלוח ביום שני ...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי dimka323 ב 22/12/2018 21:29, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #56 

@dimka323
·אני מניח שזה פשוט משהו אוטומטי, כי יש להם קליה כל שני וחמישי, אז כנראה שהאתר מתוכנן אוטומטית ולא שינו את זה.
קצת מוזר שהם לא עדכנו שהם בחופש (אולי רשמו בפייסבוק), אבל המידע הזה שהם סגורים עד 2/1 הגיע מהתכתבות איתם, כי מניסיון העבר עם בתי קליה אחרים, ככה זה בד"כ בתקופה הזאת.
בגלל זה עדכנתי כאן.

הקליה הבאה תהיה למעשה ביום חמישי -3/1.
אני מניח שהמערכת שלהם תחייב אותך ביום שני הקרוב, אם זה לא מחייב מיידית.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #57 

קצת מוזר לי שכמה חברים רשמו כאן שהזמינו והיו גם כמה שרשמו לי מאחורי הקלעים ואף אחד לא כתב לי לבקש את הקוד להנחה שרשמתי.
אף אחד לא רוצה 10% הנחה? :lol:

אולי הייתי צריך לפרסם את הקוד בהודעה המקורית (אערוך)....:wink:

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #58 

@dubik
·

באמת חבל שלא פרסמת את הקוד...
אני מניח שאם נרשמתי אז זה כבר מאוחר מידי, נכון?
זאת הזמנה ראשונה שלי. רוצה להתנסות בגל השלישי.
הזמנתי רק חצי קילו כי לא יודע אם יהיה לטעמי.
עלות המשלוח היא רק 2.5£ שזה כ 12 ש"ח.
אם עלות משלוח נמוכה כל כך, לא עדיף להזמין כל שבועיים שלוש ולהנות מקפה מאוד טרי?

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #59 

@dimka323
· לא פרסמתי את הקוד בהתחלה כי לא רציתי שיהיה מי שיחשוד בהמלצה.
הוספתי עכשיו קישור בהודעה המקורית.

אני מזמין משם כבר כמה חודשים ומאוד מרוצה עד כה, יחסית כמעט לכל פתרון שניסיתי בעבר.
אני לא יודע אם אתה יכול לבטל הזמנה ולהזמין שוב, אבל אתה יכול לשלוח להם אי מייל עם הקוד והלינק ואני חושב שהם יכולים לעדכן את זה בדיעבד.
דבר חשוב נוסף, תבקש מהם שיוסיפו את הטלפון שלך על הכתובת של החבילה (זה לא מתווסף אוטומטית).
זה עוזר למנוע טעויות ומזרז את התהליך בדואר בארץ.

אתה צודק במה שכתבת.
אכן השילוח ממש זול.
אני מזמין פעמיים בחודש ועד כה זה עובד לי מצויין (מגיע תוך שבוע לכל היותר).
עוד יתרון הוא שאם אני רואה שקפה מסויים הוא יותר לטעמי (כמו ה-Kochere של החודש שהוא מדהים בעיניי), אני פשוט מזמין ממנו יותר בפעם הבאה.
אמנם פיצול ההזמנה מייקר קצת את העלות הכוללת, אבל באמת מאפשר לקבל קפה טרי.
אפשר גם בכל שלב להיכנס לחשבון באתר ולעדכן את התאריך הבא וגם סוגים וכמויות של הקפה במנוי (הם גם שולחים תזכורת יום-יומיים לפני המועד הבא).

בזכות הגמישות של המנוי והמשלוח המהיר, אני גם נהנה היום הרבה יותר מפילטר.
חליטות פילטר זה נושא שהיה אצלי בשוליים בעבר.
לאחרונה נכנסתי לנושא יותר לעומק ואני מגלה עולם חדש ומהנה בעיניי לא פחות מאספרסו (מסתבר שזאת תורה שלמה בפני עצמה - הרבה יותר מסתם למזוג מים על קפה - אבל כשמבינים מה לעשות, יוצא קפה מדהים).
ניסיתי גם את הקפה הנטול שלהם וממש הופתעתי לטובה (לא יצא לי לפני זה לשתות נטול איכותי).
החליטה מאוד מוזרה, כי הקפה מאוד מסיס, אבל טעם מתקתק ופירותי. לא נופל מהקפה הרגיל.

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: יוני 2010
מיקום: רעננה
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

colonna coffee

נושא שלא נקרא #60 

בעקבות ההמלצה כאן הזמנתי מהם חצי קילו ביום ראשון 6.1 ועדיין לא נשלחה :(
כתוב שהם קולים בימי שני וחמישי אז לא ברור למה לא נשלח אתמול ...
בכל אופן רציתי להוסיף המלצה ליגרשף החדש אצל גלעד (נגרו) אחלה קפה טוב משמעותית מהיגרשף הרגיל וגם קלוי מדיום.
ניסיתי בעבר את נחת, קפליקס ומאו גם טובים. מקווה שהקפה מקולונה יגיע ואוכל להשוות.
נ.ב. דובי תודה על הקופון ולידיעת מי שרוצה להשתמש בו עובד רק להזמנה רגילה לא למנוי
שלומי

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”