האם מישהו כבר הספיק לקבל ולטעום:
1. GATOMBOYA AA
2. IHUAMACA SAN IGNACIO
אם כן, איך התרשמתם?
שלי כבר בדרך מ 4.2 ועדיין לא הגיעה
לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna
- dubik (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 416
- הצטרף: נובמבר 2008
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
ע"פ הניסיון של החודש האחרון בשני משלוחים, שבועיים זה בערך הזמן שאפשר להתחיל לשתות את הקפה (בקיץ זה כבר סיפור אחר). ככה שלא נורא בכלל.
נתקלתי גם בטענות שבקליה יותר בהירה ופולים ספשיאלטי (שהם לרוב קשים הרבה יותר בגלל הגובה בהם גדלו) זה לפעמים יכול להיות גם יותר מזה בחורף.
הקנייתי שלי בדרך. נשלח בשני. אבל הפעם גם נראה שלוקח לו יותר זמן.
יצא מאנגליה כבר בשני בלילה וטרם נקלט במודיעין.
שלומי,
איפה זה נתקע אצלך ולפי מה הסקת שזה לא באשמת דואר ישראל? זה נתקע בבריטניה?
קרה לי בעבר כמה פעמים (עם דברים אחרים) שהופיע כאילו החבילה עזבה את המדינה בחו"ל וימים ארוכים היא לא הופיעה במודיעין.
מאוד לא ברור איפה הבעיה במקרה הזה. למרות שלא הייתי מתפלא לשמוע שאיזה שק דואר שוכב לו במודיעין בלי שמישהו ימיין אותו.
נתקלתי גם בטענות שבקליה יותר בהירה ופולים ספשיאלטי (שהם לרוב קשים הרבה יותר בגלל הגובה בהם גדלו) זה לפעמים יכול להיות גם יותר מזה בחורף.
הקנייתי שלי בדרך. נשלח בשני. אבל הפעם גם נראה שלוקח לו יותר זמן.
יצא מאנגליה כבר בשני בלילה וטרם נקלט במודיעין.
שלומי,
איפה זה נתקע אצלך ולפי מה הסקת שזה לא באשמת דואר ישראל? זה נתקע בבריטניה?
קרה לי בעבר כמה פעמים (עם דברים אחרים) שהופיע כאילו החבילה עזבה את המדינה בחו"ל וימים ארוכים היא לא הופיעה במודיעין.
מאוד לא ברור איפה הבעיה במקרה הזה. למרות שלא הייתי מתפלא לשמוע שאיזה שק דואר שוכב לו במודיעין בלי שמישהו ימיין אותו.
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 344
- הצטרף: יוני 2010
- מיקום: רעננה
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
הגיע אתמול בערב בדיוק כמו אצל ראול.
נראה שהיה תקוע בבריטניה אבל יכול להיות שפשוט הסטטוס לא עודכן במודיעין.
הזמנתי הפעם את הקפה מסדרת ה rare והריח שלו מדהים ... נראה איך הוא בטעם
בנוסף יצא לי לנסות ספשילטי בהיר מקניה בקפה 51 בת"א והופתעתי לטובה בהחלט שיפור לעומת קפה נחת.
קניתי גם 200 גר הביתה וגם איכות הקלייה מצויינת כמט כמו מקולונה.
נראה שהיה תקוע בבריטניה אבל יכול להיות שפשוט הסטטוס לא עודכן במודיעין.
הזמנתי הפעם את הקפה מסדרת ה rare והריח שלו מדהים ... נראה איך הוא בטעם
בנוסף יצא לי לנסות ספשילטי בהיר מקניה בקפה 51 בת"א והופתעתי לטובה בהחלט שיפור לעומת קפה נחת.
קניתי גם 200 גר הביתה וגם איכות הקלייה מצויינת כמט כמו מקולונה.
- dubik (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 416
- הצטרף: נובמבר 2008
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אצלי בכל המקרים עד כה היה תמיד מסומן שזה יצא מבריטניה (גם כשזה קורה אז מופיע שם לינק לאתר של דואר ישראל).
כפי שזה נראה הדואר שם מתקתק מהר מאוד, אבל מאוד קשה לדעת איפה באמת זה נתקע.
ה-Rare הוא קפה מטורף. הזמנתי אותו כמה פעמים.
אבל הוא קיים רק בקליה לפילטר. מקווה ששמת לב.
אני שתיתי אותו רק כפילטר והיה הנאה צרופה.
כאספרסו לא ניסיתי, אבל מהקטגוריות האחרות שכן ניסיתי לחלוט כאספרסו קפה שנקלה לפילטר, זה לא היה זה.
פרופיל הקליה מאוד שונה. לא יודע מה בדיוק הם עושים, אבל יש לזה פשוט טעם אחר ולא בגלל ענייני כהה/בהיר.
שתיתי בעבר הרבה קליות הרבה יותר בהירות שהייעוד שלהן היה 'אספרסו' והתחושה בחיך והטעם היו מאוד שונים.
מסכים איתך בזה שהקליה של קפה 51 יותר מוצלחת.
טעמתי את הקניה של נחת והקליה שם היתה מאוד מאכזבת.
לא הצלחתי להוציא מהקפה הזה שום דבר שלא היה חמוץ מבוסריות ולא חושב שהבעיה היתה אצלי במקרה זה.
אצל 51 המצב יותר טוב לדעתי, אבל כמו שכתבת עדיין לא באותה רמה כמו בחו"ל.
חושב שלרוב זה נובע מהקליה - שילוב של הציוד, פרופיל וחזרתיות.
מניח שעם הזמן זה ישתפר, אבל נכון לנקודת הזמן הזו, אני עדיין מעדיף לרוב את אופציית ההזמנה מחו"ל במיוחד כשהבדלי המחיר זניחים והקפה מגיע טרי.
כפי שזה נראה הדואר שם מתקתק מהר מאוד, אבל מאוד קשה לדעת איפה באמת זה נתקע.
ה-Rare הוא קפה מטורף. הזמנתי אותו כמה פעמים.
אבל הוא קיים רק בקליה לפילטר. מקווה ששמת לב.
אני שתיתי אותו רק כפילטר והיה הנאה צרופה.
כאספרסו לא ניסיתי, אבל מהקטגוריות האחרות שכן ניסיתי לחלוט כאספרסו קפה שנקלה לפילטר, זה לא היה זה.
פרופיל הקליה מאוד שונה. לא יודע מה בדיוק הם עושים, אבל יש לזה פשוט טעם אחר ולא בגלל ענייני כהה/בהיר.
שתיתי בעבר הרבה קליות הרבה יותר בהירות שהייעוד שלהן היה 'אספרסו' והתחושה בחיך והטעם היו מאוד שונים.
מסכים איתך בזה שהקליה של קפה 51 יותר מוצלחת.
טעמתי את הקניה של נחת והקליה שם היתה מאוד מאכזבת.
לא הצלחתי להוציא מהקפה הזה שום דבר שלא היה חמוץ מבוסריות ולא חושב שהבעיה היתה אצלי במקרה זה.
אצל 51 המצב יותר טוב לדעתי, אבל כמו שכתבת עדיין לא באותה רמה כמו בחו"ל.
חושב שלרוב זה נובע מהקליה - שילוב של הציוד, פרופיל וחזרתיות.
מניח שעם הזמן זה ישתפר, אבל נכון לנקודת הזמן הזו, אני עדיין מעדיף לרוב את אופציית ההזמנה מחו"ל במיוחד כשהבדלי המחיר זניחים והקפה מגיע טרי.
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 344
- הצטרף: יוני 2010
- מיקום: רעננה
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
@dubik
·
ברור שראיתי שזה לפילטר אבל בניגוד אליך ניסיתי פעמיים להכין ב V60 Hario שלי והקפה היה מעולה אבל ממש בלי גוף שזה ממש מפריע לי אז ניסיתי בתור אספרסו וקיבלתי הגברה של כל הטעמים וגם הרבה יותר גוף. לדעתי אחד הטובים ששתתי אי פעם אם לא ה ... אני קיבלתי את ה Geisha מקולובמיה והיה מדהים. חבל רק שיקר ונגמר מהר (גם בגלל ה 60 גר שביזבזתי על 2 כוסות פילטר )
·
ברור שראיתי שזה לפילטר אבל בניגוד אליך ניסיתי פעמיים להכין ב V60 Hario שלי והקפה היה מעולה אבל ממש בלי גוף שזה ממש מפריע לי אז ניסיתי בתור אספרסו וקיבלתי הגברה של כל הטעמים וגם הרבה יותר גוף. לדעתי אחד הטובים ששתתי אי פעם אם לא ה ... אני קיבלתי את ה Geisha מקולובמיה והיה מדהים. חבל רק שיקר ונגמר מהר (גם בגלל ה 60 גר שביזבזתי על 2 כוסות פילטר )
- dubik (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 416
- הצטרף: נובמבר 2008
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
@dimka323
·לא כהה בכלל בעיניי.
מאחר ואין לי מכשור למדידת אגטרון, אני שופט ע"פ הטעם ופחות לפי צבע.
יצא לי לטעום בעבר קפה בקליה מקומית שנראה הרבה יותר בהיר חיצונית אבל בכוס הרגיש שרוף.
הקניה הזה לעומת זאת חמצמץ בדיוק כמו שאני אוהב ועם טעם מעולה.
מה שכן, הוא די מאתגר לחליטה. יותר קשה משמעותית לעומת הבורונדי.
ממליץ לך לחכות לפחות שבועיים מהקליה. בהתחלה הוא היה יוצא לי די חמוץ ועם הזמן החמיצות הפכה למאוד נעימה והפירותיות והמתיקות שלו הרבה יותר מורגשים.
קולונה עברו לפני כמה חודשים לשלוח את הקפה באריזות ללא שסתום חד כיווני, במטרה שהקפה יגיע יותר טרי וזה אכן עושה את העבודה.
מצד שני, מאחר והוא מגיע מהר זה יוצר בעיה הפוכה שהוא מגיע הרבה פעמים הרבה לפני שהטעם שלו הספיק להתפתח. צרות של עשירים . בגלל זה אני מציע לא להתרגש אם מגיע גם אחרי שבועיים עכשיו בחורף (צריך לראות איך זה יתנהג בקיץ).
אני מחכה בין שבוע לעשרה ימים לפני שאני פותח את החבילה ושוקל לאור הניסיון של ההזמנות האחרונות להמתין שבועיים.
תנסה לחלוט אותו בטמפ' יותר גבוהה וגם למשוך את השוט לכיוון יחסי חליטה גבוהים יותר. זה מה שעוזר לאזן חמיצות, כי הטעמים המתוקים יותר יוצאים יותר לאט.
לטעמי הקניה יותר טוב מהבורונדי (עניין של טעם) אבל גם לבורונדי לקח זמן עד שיצא ממנו קפה מצויין.
צריך ללמוד לתזמן את המשלוחים ככה שלא תיתקע בלי קפה מצד אחד ושלא תהיה במצב שאתה שותה קפה לפני שהטעם שלו הספיק להתפתח.
הקפאה מאוד עוזרת. בכלל, יותר ויותר קולים ומקומות מאוד נחשבים ממליצים להקפיא את הקפה.
·לא כהה בכלל בעיניי.
מאחר ואין לי מכשור למדידת אגטרון, אני שופט ע"פ הטעם ופחות לפי צבע.
יצא לי לטעום בעבר קפה בקליה מקומית שנראה הרבה יותר בהיר חיצונית אבל בכוס הרגיש שרוף.
הקניה הזה לעומת זאת חמצמץ בדיוק כמו שאני אוהב ועם טעם מעולה.
מה שכן, הוא די מאתגר לחליטה. יותר קשה משמעותית לעומת הבורונדי.
ממליץ לך לחכות לפחות שבועיים מהקליה. בהתחלה הוא היה יוצא לי די חמוץ ועם הזמן החמיצות הפכה למאוד נעימה והפירותיות והמתיקות שלו הרבה יותר מורגשים.
קולונה עברו לפני כמה חודשים לשלוח את הקפה באריזות ללא שסתום חד כיווני, במטרה שהקפה יגיע יותר טרי וזה אכן עושה את העבודה.
מצד שני, מאחר והוא מגיע מהר זה יוצר בעיה הפוכה שהוא מגיע הרבה פעמים הרבה לפני שהטעם שלו הספיק להתפתח. צרות של עשירים . בגלל זה אני מציע לא להתרגש אם מגיע גם אחרי שבועיים עכשיו בחורף (צריך לראות איך זה יתנהג בקיץ).
אני מחכה בין שבוע לעשרה ימים לפני שאני פותח את החבילה ושוקל לאור הניסיון של ההזמנות האחרונות להמתין שבועיים.
תנסה לחלוט אותו בטמפ' יותר גבוהה וגם למשוך את השוט לכיוון יחסי חליטה גבוהים יותר. זה מה שעוזר לאזן חמיצות, כי הטעמים המתוקים יותר יוצאים יותר לאט.
לטעמי הקניה יותר טוב מהבורונדי (עניין של טעם) אבל גם לבורונדי לקח זמן עד שיצא ממנו קפה מצויין.
צריך ללמוד לתזמן את המשלוחים ככה שלא תיתקע בלי קפה מצד אחד ושלא תהיה במצב שאתה שותה קפה לפני שהטעם שלו הספיק להתפתח.
הקפאה מאוד עוזרת. בכלל, יותר ויותר קולים ומקומות מאוד נחשבים ממליצים להקפיא את הקפה.
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
@dubik
·
מאוד מקווה שהזמן יעזור.
אני גם מקפיא ועד עכשיו היה ניסיון טוב יותר מאשר ללא הקפאה וטוב יותר מקירור במקרר גם כשהקפה טרי.
אתה מקפיא ישר כשהמשלוח מגיע וממתין כשבועיים כאשר הקפה במקפיא?
איזה פרופיל חליטה אתה מבצע? כמה זמן pre infusion באיזה לחץ? מה לחץ מקסימלי במהלך החליטה?
באיזה סלסלה משתמש? כמה קפה שם בסלסלה?
כמה קפה מוציא, יחס חליטה?
באיזה טמפרטורה מבצע את החליטה?
ניסית את IHUAMACA SAN IGNACIO?
איך התרשמת ממנו?
·
מאוד מקווה שהזמן יעזור.
אני גם מקפיא ועד עכשיו היה ניסיון טוב יותר מאשר ללא הקפאה וטוב יותר מקירור במקרר גם כשהקפה טרי.
אתה מקפיא ישר כשהמשלוח מגיע וממתין כשבועיים כאשר הקפה במקפיא?
איזה פרופיל חליטה אתה מבצע? כמה זמן pre infusion באיזה לחץ? מה לחץ מקסימלי במהלך החליטה?
באיזה סלסלה משתמש? כמה קפה שם בסלסלה?
כמה קפה מוציא, יחס חליטה?
באיזה טמפרטורה מבצע את החליטה?
ניסית את IHUAMACA SAN IGNACIO?
איך התרשמת ממנו?
נערך לאחרונה על ידי dimka323 ב 02/03/2019 10:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- dubik (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 416
- הצטרף: נובמבר 2008
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
@dimka323
·לא יודע כמה התשובות שלי יתנו לך משהו מעשי (ציוד מאוד שונה, מים מטופלים אחרת ואולי גם חיך והעדפות טעם שונות), אבל...:
·לא יודע כמה התשובות שלי יתנו לך משהו מעשי (ציוד מאוד שונה, מים מטופלים אחרת ואולי גם חיך והעדפות טעם שונות), אבל...:
עד היום הקפאתי אחרי שבוע. מתכנן לחכות עוד שבוע לפני ההקפאה בפעם הבאה. אלה נסיונות שבקצב צריכה ביתית לוקחים חודשים כדי להגיע למסקנות במיוחד כשהקפה משתנה כל חודש ולכל קפה יכול לעבוד משהו אחר. מציע לך פשוט לנסות ולראות מה עובד לך יותר טוב.אתה מקפיא ישר כשהמשלוח מגיע וממתין כשבועיים כאשר הקפה במקפיא?...
15-20 שניות בלחץ בין 2.5-3 בר.איזה פרופיל חליטה אתה מבצע? כמה זמן pre infusion באיזה לחץ?...
לא יודע. למנוף יש פרופיל לחץ יורד. מניח שזה מתחיל בסביבות 7.5-8 ויורד לכיוון 5-6.מה לחץ מקסימלי במהלך החליטה?...
סלסלת VST 15.באיזה סלסלה משתמש?...
שם 12.5-13 גר'כמה קפה שם בסלסלה?...
30-35 גר'כמה קפה מוציא, יחס חליטה?...
לא יודע. הטמפ' משתנה במנוף. טמפ' התחלתית בלונדיניום נקבעת ע"פ לחץ הפרה אינפיוז'ן.באיזה טמפרטורה מבצע את החליטה?...
טרם. שותה משהו אחר עכשיו.ניסית את IHUAMACA SAN IGNACIO?...
- dubik (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 416
- הצטרף: נובמבר 2008
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
@AdiKid
·לא נועם, אבל השאלה איזה סוג קפה אתה מחפש ואני מניח שאתה מתכוון ללקנות שם ולא להזמנה בדואר.
יש המון מקומות גל שלישי בברלין.
הידועים יותר הם:
The Barn (קליה מאוד בהירה).
Bonanza Coffee Roasters (טיפה פחות בהיר).
Five Elephant (קפה יותר כהה ומאוזן. יותר דומה לקולונה. ואל תשכח לבקש את עוגת הגבינה המפורסמת שלהם).
Concierge (לגמרי בקצה השני של הסקאלה. קפה ספשיאלטי, אבל קלוי יחסית כהה).
Nano - קפה מצויין ברמה מאוד גבוהה.
Companion ו-Happy Baristas - שני מקומות שלא קולים בעצמו אבל מביאים קפה מבתי קליה גל שלישי באירופה.
Ben Rahim - מביא קפה מsqaure mile (ג'יימס הופמן).
עוד מקומות: Father Carpenter, 19 grams, no fire no glory
אם אתה בכיוון של קליה כהה תבדוק את Röststätte (גם אם לא, יש להם ליקר קפה שהם מכינים...מטורף).
·לא נועם, אבל השאלה איזה סוג קפה אתה מחפש ואני מניח שאתה מתכוון ללקנות שם ולא להזמנה בדואר.
יש המון מקומות גל שלישי בברלין.
הידועים יותר הם:
The Barn (קליה מאוד בהירה).
Bonanza Coffee Roasters (טיפה פחות בהיר).
Five Elephant (קפה יותר כהה ומאוזן. יותר דומה לקולונה. ואל תשכח לבקש את עוגת הגבינה המפורסמת שלהם).
Concierge (לגמרי בקצה השני של הסקאלה. קפה ספשיאלטי, אבל קלוי יחסית כהה).
Nano - קפה מצויין ברמה מאוד גבוהה.
Companion ו-Happy Baristas - שני מקומות שלא קולים בעצמו אבל מביאים קפה מבתי קליה גל שלישי באירופה.
Ben Rahim - מביא קפה מsqaure mile (ג'יימס הופמן).
עוד מקומות: Father Carpenter, 19 grams, no fire no glory
אם אתה בכיוון של קליה כהה תבדוק את Röststätte (גם אם לא, יש להם ליקר קפה שהם מכינים...מטורף).