Brew ratio?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Simon357 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 45
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

טוב, אז לאחר התייעצות עם אבי וגלעד (המון תודה אנשים יקרים) נעדכן מה יצא:
1. טמפ - הורדתי בבקר ל 102 כדי לקבל בראש 88-87 מעלות
2. טחינה - הגדלה של גרגר לשם קבלת זרימה מהירה יותר כבר מתחילת החליטה. הסברה היא שהדוד של הסילביה קטן מידי ואם לוקח יותר מידי זמן לנוזל לצאת יש מצב שבהמשך כבר יגיעו מים קרים לשאר שלבי החליטה (כל עוד לא יוצא נוזל אז בעצם חוזר מים למיכל עד שהלחץ משתחרר ואז יש זרימה שתעבור דרך הראש. רק שהיא תהיה כבר בטמפ' נמוכה יותר מהנדרש)
3. כיוון לזמן של 25-30 שניות ל 2 אוז.

עד לפה התקבל כבר תוצרת לא רעה בכלל..... נדרש קצת לעבוד על טמפ' ואולי לחץ.
הקו השחור המאולתר הוא 2 אוז. בטיימר אני מנסה לתפוס שלב ראשון מתחילת פעולת המשאבה עד שיוצא נוזל ושלב שני עד שמסיים להזרים. שתיהם ביחד יתנו 20-30 שניות.

שוט ראשון 2 אוז
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Simon357 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 45
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

ו.... בהמשך להמלצה של גלעד, לאחר שכיוונתי ל 2 אוז, ובהתאם לטעם האישי שלי , משכתי מנה קצרה יותר. בעיקר כדי להגיע ליחס של 1:2 וגם כדי להתאים את עצמה לקליה בהירה יותר ולהמנע ממריריות.
התוצאה שהתקבלה די מוצלחת . נראה ליאפשר לקצר עוד קצת.... (צריך להשתפר עם הציוד....כוסות מדידה ....משקל נורמלי.... בנתיים עובד עם מה שיש)

סרטון:
סרטון שוט קצר

וטיימר:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

kohengil
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 86
הצטרף: דצמבר 2016
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

היי

השרשור הזה קצת מבלבל אותי.
האם הנתונים המחושבים בשרשור הם בגלל סוג המכונה? יחס הקפה מים (1:2) שמנסים להשיג? משהו אחר?
אני מכיר יחס של 1:3 ושזמן תחילת יציאת הקפה הוא בין 8 ל-10 שניות. אז סביר שיש אסכולות שונות, רק מנסה להבין מה המקור לנתונים.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #19 

נראה אחלה
ואם הטעם טוב, אז בכלל סבבה
עכשיו יש לשחק עם טמפרטורות ואולי לחץ, אם בכלל.

בהצלחה, שמח שאתה מתייצב (Y)
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 03/12/2018 21:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

Simon357 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 45
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

@coffeeavi
·
אבי ידידי המון בזכותך והליווי הצמוד. תודה רבה !

Simon357 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 45
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

@kohengil
·
היי

מדובר ביחס סטנדרטי של קונרטציית המיצוי. לא קשור לסוג מכונה. קשור למה אתה רוצה להשיג מהחליטה. לדעתי זה הרבה יותר מלעבוד עם נפח.
יחס 1:3 זה לונגו לדוגמה.
מצרף לינק לעיון. יש עוד ים לקרוא בנושא brew ratio
כתבה בנושא יחס חליטה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”