טוב, אז לאחר התייעצות עם אבי וגלעד (המון תודה אנשים יקרים) נעדכן מה יצא:
1. טמפ - הורדתי בבקר ל 102 כדי לקבל בראש 88-87 מעלות
2. טחינה - הגדלה של גרגר לשם קבלת זרימה מהירה יותר כבר מתחילת החליטה. הסברה היא שהדוד של הסילביה קטן מידי ואם לוקח יותר מידי זמן לנוזל לצאת יש מצב שבהמשך כבר יגיעו מים קרים לשאר שלבי החליטה (כל עוד לא יוצא נוזל אז בעצם חוזר מים למיכל עד שהלחץ משתחרר ואז יש זרימה שתעבור דרך הראש. רק שהיא תהיה כבר בטמפ' נמוכה יותר מהנדרש)
3. כיוון לזמן של 25-30 שניות ל 2 אוז.
עד לפה התקבל כבר תוצרת לא רעה בכלל..... נדרש קצת לעבוד על טמפ' ואולי לחץ.
הקו השחור המאולתר הוא 2 אוז. בטיימר אני מנסה לתפוס שלב ראשון מתחילת פעולת המשאבה עד שיוצא נוזל ושלב שני עד שמסיים להזרים. שתיהם ביחד יתנו 20-30 שניות.
שוט ראשון 2 אוז
Brew ratio?
- Simon357 (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 45
- הצטרף: נובמבר 2018
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
ו.... בהמשך להמלצה של גלעד, לאחר שכיוונתי ל 2 אוז, ובהתאם לטעם האישי שלי , משכתי מנה קצרה יותר. בעיקר כדי להגיע ליחס של 1:2 וגם כדי להתאים את עצמה לקליה בהירה יותר ולהמנע ממריריות.
התוצאה שהתקבלה די מוצלחת . נראה ליאפשר לקצר עוד קצת.... (צריך להשתפר עם הציוד....כוסות מדידה ....משקל נורמלי.... בנתיים עובד עם מה שיש)
סרטון:
סרטון שוט קצר
וטיימר:
התוצאה שהתקבלה די מוצלחת . נראה ליאפשר לקצר עוד קצת.... (צריך להשתפר עם הציוד....כוסות מדידה ....משקל נורמלי.... בנתיים עובד עם מה שיש)
סרטון:
סרטון שוט קצר
וטיימר:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Simon357 (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 45
- הצטרף: נובמבר 2018
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
@kohengil
·
היי
מדובר ביחס סטנדרטי של קונרטציית המיצוי. לא קשור לסוג מכונה. קשור למה אתה רוצה להשיג מהחליטה. לדעתי זה הרבה יותר מלעבוד עם נפח.
יחס 1:3 זה לונגו לדוגמה.
מצרף לינק לעיון. יש עוד ים לקרוא בנושא brew ratio
כתבה בנושא יחס חליטה
·
היי
מדובר ביחס סטנדרטי של קונרטציית המיצוי. לא קשור לסוג מכונה. קשור למה אתה רוצה להשיג מהחליטה. לדעתי זה הרבה יותר מלעבוד עם נפח.
יחס 1:3 זה לונגו לדוגמה.
מצרף לינק לעיון. יש עוד ים לקרוא בנושא brew ratio
כתבה בנושא יחס חליטה