מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


קפה בכמויות קטנות ודמי משלוח


עמוד 2 מתוך 2
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 279
מספר הודעות: 3845

 #16  נשלח: א' 22/09/2019 21:14

boren כתב:
קפה רות בפתח תקווה. יש להם בערך 15 זנים של קפה, רובם במחירים של 40 עד 60 שקלים לקילו.


·
יאללה קניתי את שניהם .
יש לך פרופיל קליה לשתף ? קולה יחד, בנפרד, 50:50 ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 202
מספר הודעות: 2234

 #17  נשלח: ב' 23/09/2019 0:37

קולה יחד, 50:50. נסה לקלות פעם ראשונה עד לפול ראשון מבריק, ואז בקליה הבאה נסה לקצר בחצי דקה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 279
מספר הודעות: 3845

 #18  נשלח: ב' 23/09/2019 10:04

boren
·
פול ראשון מבריק ?
אפה עניין הפיצוצים ?
אתה עובד עם גיין קפה ? זמן וטמ?
בקפה רות ראיתי שהוא קולה ב 214 מעלות לזמן של 15 עד 16 דקות, מתחיל עם קולה חם כמובן.
תודה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 202
מספר הודעות: 2234

 #19  נשלח: ב' 23/09/2019 10:23

kobbi - אני משתמש בג'ין. אני מלווה את הקליה בשתי הדקות האחרונות. בשניה שאני מבחין בפול אחד מבריק (טיפת שמן על אחד הפולים) אני מפסיק את הקליה. בד"כ אני גם מרים את המכסה ומכוון מאוורר אל התוף כדי להאיץ את תהליך הקירור, מה שעוזר לפולים להתיישן לאט יותר. אני לא מחמם את הקולה מראש, אלא מתחיל את הקליה מקולה קר. לא רואה תועלת בלהוסיף חימום מקדים.

כל ג'ין שונה אז אל תתייחס למספרים שאתה רואה כאל יותר מאשר נקודת התחלה, אבל במקרה שלי הקלייה שגורמת בתערובת הזו לפול ראשון להבריק היא 16:15 (כשהקולה מכוון ל-245 מעלות). לאחר שקיבלתי את התוצאה הזו אני מכוון את הקולה ל-15:45 בקליות הבאות. יכולים להיות הבדלים קטנים כתוצאה מתנאים סביבתיים שונים בין קליות שונות, אבל הם די מינוריים. הקפה טעים גם אם החזרתיות היא לא 100%.

בקפה רות שיטת הקלייה שונה לחלוטין מהג'ין. אם תנסה לקלות בטמפרטורה כל כך נמוכה תקבל קליה ארוכה מאוד ופולים אפויים. לא מזיק לנסות כדי להכיר את התוצאות השונות, אבל עדיף שתשתמש בפולים הזולים יותר למטרה הזו

ולגבי הפיצוצים, בג'ין קשה לשמוע אותם בהשוואה לקולה הקודם שלי (HWP). במיוחד את הפיצוץ השני קשה לשמוע, וזה היה המדד שלי לקלייה שמבחינתי הייתה אופטימלית. בד"כ הייתי מפסיק את הקליה בשניה שפיצוץ שני היה מתחיל. עם הג'ין אני לא משתמש בפיצוצים כמדד אלא מעדיף להשתמש בפול ראשון מבריק.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 279
מספר הודעות: 3845

 #20  נשלח: ב' 23/09/2019 15:02

אלוף
תודה רבה על תשובה כה ארוכה
מעניין שאצלי בגיין אני שומע מצויין את הפיצוץ השני, בפעם האחרונה משכתי את הקליה עמוק לתוך הפיצוץ כך שחלק ניכר מהפולים הוציאו שמן. התוצאה בכוס נראיית לי דומה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 202
מספר הודעות: 2234

 #21  נשלח: ב' 23/09/2019 15:20

אתה בטוח שמה שאתה שומע זה פיצוץ שני ולא ראשון? השלב שנקרא "פיצוץ ראשון" אמור להשמע כמו פופקורן, עם הפרשים של עד כמה שניות בין פיצוץ לפיצוץ. השלב שנקרא "פיצוץ שני" כולל פיצוצים בתדירות הרבה יותר גבוהה אבל בווליום הרבה יותר נמוך. דומה קצת לצליל של פצפוצי אורז כשמוזגים עליהם חלב (אם מקרבים את האוזן מאוד).
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 279
מספר הודעות: 3845

 #22  נשלח: ב' 23/09/2019 17:51

כן אני בטוח, אצלי בקליה ממכשיר קר המכוייל ל 238 מעלות 15 דקות , 250 גרם פולים אני מקבל באזור ה 11 דקות פיצוץ ראשון חלש, לא מורגש כמעט ואז בדקה ה 15 את כל הפיצוצים והעשן המדובר.
אני שומע גם את הפיצוץ הראשון אבל כמו שאתה אומר זה נשמע יותר כמו הסוף של חבילת הפופקורן אחד מידי פעם כזה ולא כמו הפיצוץ השני שהוא בדיוק כפי שתיארת אולי לא חזק אבל קל לי להבחין בו בגלל שזה לא פול בודד אלא הרבה.
בדקה ה 15 אני עובר לקרור דקה בה ממשיכים הפיצוצים ואז מוציא למגש קר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht