CES 2016: מה מצפה לנו השנה?

תערוכת CES, תערוכת מוצרי האלקטרוניקה הבידורית, מובייל, בית מחובר, טכנולוגיה לבישה וגאדג'טים בכלל, מתחילה שבוע הבא. אילו טרנדים צפויים לנו ...


בסוף שבוע הזה, צוות כתבים של HT, בינהם אלי חבוש, עפר לאור ואנוכי עושים את דרכם לתערוכת CES 2016, הנערכת, כמו בכל שנה, בעיר החטאים, לאס ווגאס.

התערוכה מתחילה ב- 6.1.16 וננעלת בתאריך 9.1.16

מעבר לנושאים ה"רגילים" כמו אודיו היי-אנד, מסכים, צילום, אביזרים למובייל וגאדג'טים בכלל, ישנם כמה טרנדים שהתחילו בשנה-שנתיים האחרונות וכנראה, אנו צפויים לראות הרבה יותר מהם השנה, אז הנה כמה נושאים שכדאי לעקוב אחריהם:

תחום הרכב חוזר!

פעם כל הביתן הצפוני היה רק רכבים, בעיקר בתחום המולטימדיה לרכב וניווט, אולם בשנים האחרונות היתה דעיכה גדולה של התחום הזה, לא רק בארץ אלא בכלל בעולם וכמובן, בעקבות זאת, גם בתערוכה ואת המקום תפסו ביתנים של אביזרים למובייל של הרבה מאוד חברות, בעיקר סיניות.

לאחרונה, תחום הרכב מתחיל לחזור ובעיקר בתחום הרכבים החשמליים, האוטונומיים, תצוגות עיליות (HUD), עד כדי כך שלא מעט יצרני רכב, חשפו דגמי רכבים בתערוכת CES ולא בתערוכות רכב יעודיות, כמו תערוכת ז'נבה.

הסיבה לכך, לדעתי, היא שאנחנו, מאמצי הטכנולוגיה הראשונים, רואים ברכב כזה, הרבה פעמים, כגאדג'ט, שיא וקידמת הטכנולוגיה, מה שאין לאחרים, הרבה לפני שאנחנו בודקים "ביצועים" שחובב רכב ממוצע היה בודק (עזבו רגע בצד את טסלה…..).

חברת ג'נרל מוטורס צפויה להראות את גירסת הייצור ההמוני של ה- Chevy Bolt, זה צפוי להיות הרכב החשמלי הראשון במחיר סביר ($39,590) עם טווח נסיעה של מעל ל-300 ק"מ בטעינה אחת.

חברת פולקסווגן עושה לנו טיזינג לקראת השקת דגם חדש בתערוכה כבר תקופה, ההשערה היא שמדובר על מיקרובוס, אחד מהדגמים הכי אייקוניים של החברה מאז ומעולם.

CES 2016: מה מצפה לנו השנה?

חברת פורד וגוגל עשויות להכריז על שיתוף פעולה בבניית רכב אוטונומי, לא שהן צריכות זו את זו, אבל זה לבטח לא יזיק.
מכוניות עצמאיות, אשר מסוגלות לנהוג לבד, הן השינוי המשמעותי הגדול הבא בתחום התחבורה. עפ"י דיווחים של מדור הרכב של יאהו, מדובר על הקמת חברה משותפת חדשה, אשר אמורה להגן על כל אחת מהן מבחינה משפטית, שכן, אחד הנושאים הפתוחים והכי בעייתיים בתחום הרכבים האוטונומיים היא מי נושא את האחריות במקרה של תאונה: יצרן הרכב? יצרן מערכת ההפעלה והאלגוריתמיקה? בעל הרכב? ויותר מזה, מה ייקרה אם הרכב מגיע למסקנה שכדי להימנע מתאונה, מישהו צריך להיפגע, הנוסעים או הולכי רגל, מי בעדיפות?

פורד כבר קיבלה אישור במדינת קליפורניה לרכבים כאלו שייסעו על הכבישים, בדיוק היכן שגוגל פעילה בתחום.

בקיצור, יהיה מעניין….

 CES 2016: מה מצפה לנו השנה?

גם חברת BMW מתכננת כמה חידושים, בעיקר בתחום מערכת השליטה שלה על מערכות ה-infotainment ברכב, שתיקרא AirTouch אשר ככל הנראה תושק על על ה-Spyder i8.

ואם כבר אנחנו מדברים על ה-i8, חברת Rinspeed מתכננת הצגה של i8 משודרג עם רחפן מובנה (רגע, מה?!).

 CES 2016: מה מצפה לנו השנה?

 ומה הכי פסיכי? ששבוע לאחר מכן יש את אחת התערוכות רכב הגדולות ביותר בצפון אמריקה, ה-NAIAS.

טלוויזיות, מה כבר אפשר לחדש?

טלוויזיות תמיד היו חלק מרכזי בתערוכת CES, הן בחידושים, בכמות המציגים והדגמים שמושקים וכמובן בחברות שמציגות אותן, כמו סמסונג, LG, פנסוניק, סוני, פיליפס ואחרות, אולם בשנתיים האחרונות, חלה "האטה" בחידושים ה"מהפכניים" בתחום, עד כדי כך שבביתן של פנסוניק שנה שעברה, היה צריך להתאמץ למצוא את הדגמים של הטלוויזיות שיושקו.

אז מה כן צפוי לנו?

הרבה יותר דגמי 4K ודגמים התומכים ב-HDR וב-DolbyVision. כנראה נראה יותר הדגמות של דגמי 8K, בעיקר כדי להראות ללקוחות שהחברות ממשיכות לפתח ולחקור בתחום.

סמסונג תתמקד יותר בפיצ'רים החכמים בטלוויזיה והפיכתה למרכז הבית המחובר וה-IoT. חברת LG תמשיך לדחוף את ה-OLED בתור, אחת היצרניות היחידות המייצרות מסחרית את הטכנולוגיה הזו.

אנחנו צפויים לראות יותר ויותר דגמים ויצרנים מאמצים את מערכת ההפעלה של גוגל לטלוויזיות, ה-Android TV, אשר שנה שעברה היה בעיקר קונספט והדגמה של גירסאות לא סופיות. צריך לזכור שהתערוכה אומנם גלובלית, אבל מכיון שהיא מתקיימת בארה"ב, לא מן הנמנע שנראה הרבה פיצ'רים ומערכות הפעלה שמיועדות לשוק הזה, כמו מערכת הפעלה של RokuTV שלא ממש רלוונטית מחוץ לארה"ב.

מה שלא יהיה, תחום הטלוויזיות זועק לחידושים משמעותיים שיגרמו לשידרוג מסיבי בקרב הלקוחות בעלי המסכים הדקים בני כמה שנים….

CES 2016: מה מצפה לנו השנה?

בית חכם/הבית המחובר

פעם, בראיון לגלובס, לפני כמה שנים, שאלה אותי המראיינת, מתי בשורת ה"בית החכם" אשר רובנו מכירים כבר כמה עשרות שנים, יגיעו ל-mass market, כלומר, מתי כל אחד, בדירת ה-4 חדרים שלו יוכל להנות מאותן הפינוקים, הנוחות, האבטחה והחיסכון באנרגיה שרק פרוייקטים של מאות ומיליוני ש"ח בסביון וקיסריה נהנים מהם, האם זה יהיה כשחברות כמו סמסונג, פנסוניק ושכמותן ייכנסו לתחום?

ההערכה שלי היתה שהן לא ייכנסו לזה כ"מערכת בית חכם" כמו שאנחנו מכירים כיום, כלומר, בקר מרכזי, יחידות קצה ותיכנות מסובך אלא רק כשזה יהיה מובנה לתוך היחידות קצה ובכן, חברים, זו הבשורה שהתחילה שנה שעברה ותמשיך מאוד מאוד חזק השנה, בכמה שמות חדשים: Connected Home, Internet Of Things.

סמסונג למשל, ב-Key Note שפתח את תערוכת CES 2015 הבטיחה כי עד 2107, 95% מהמוצרים שלה יהיו CONNECTED ועד 2020 כל המוצרים שלה (לא לשכוח שחברה כמו סמסונג מייצרת עשרות אלפי מוצרים שונים וחלקם אלו מוצרים כמו מיקרוגלים ומכונות כביסה…). אז השנה אנחנו אמורים לראות הרבה מאוד חברות נכנסות לשוק הזה, עם מוצרי קצה, עם מערכות שלמות וגם עם "ראוטרים" שהם למעשה ה"גשר" בין הפרוטוקולים השונים של יחדיות הקצה ולענן ע"מ לגרום למוצרים מחברות שונות, בכל זאת לדבר אחד עם השני.

CES 2016: מה מצפה לנו השנה?

טכנולוגיה לבישה, אפילו כזו שלא דימיינתם…

שנת 2015 היתה שנה גדולה בתחום הלביש, לא רק ב-CES 2015. השעון של אפל יצא, הרבה דגמים של שעונים חכמים מבוססי Android Wear, חברת Fitbit הונפקה בבורסה והוכיחה שהיא גם ריווחית, בגדים נהיו חכמים וטכנולוגיים (חברה תציג ג'אקט שעושה מסאג'…..) ומשקפי מציאות מדומה (VR) הם כבר מוצרים ממש ולא אבי טיפוס.

יחד עם זאת, עדיין יש לא מעט מגבלות לטכנולוגיה לבישה (חיי סוללה למשל שהופכים את כל הדבר הזה ללא ממש פרקטי בעיני רבים). לכן, לא צפוי שב-CES השנה נראה מהפיכות גדולות בתחום הטכנולוגיה הלבישה אלא יותר ויותר מוצרי me too, כלומר, מוצרים דומים למה שראינו מיצרנים שונים עם פונקציונאליות דומה ובעיקר במחירים טובים יותר.

חיישנים יוכנסו לכל דבר אפשרי, משעונים, דרך צמידים נעליים ושמלות, אבל המקום שבו יוכנסו השנה בצורה משמעותית חיישנים הוא משהו שיש לכולנו ואנחנו "לובשים" אותו הרבה – אוזניות.

יצרני האוזניות הבינו שיש מה לחדש בטכנולוגיה הלבישה הזו ונראה יותר יצרני אוזניות שיבינו שהם יכולים להכניס חיישנים ולקחת על זה עוד כסף או לפחות לנסות לגרום לנו לשדרג את הקיימים.

 CES 2016: מה מצפה לנו השנה?

ובכל זאת, אוזניות…..

התחרות בתחום שירותי המוזיקה בסטרימינג ב-2015 היתה הגדולה ביותר. שירות סטרימינג של אפל, אפליקצית מוסיקה של יוטיוב וכמובן הותיקים יותר כמו ספוטיפיי ואחרים לא גרמה לשינויים משמעותיים בטכנולוגית האוזניות.

אפל רכשה את ביטס, אבל לא ממש עשתה מהפיכה באוזניות אלא יותר בכיוון שירות מוסיקה. המעבר של אפל למחבר Lightning, גרם לכמה יצרנים לייצר אוזניות במיוחד למכשירי אפל, כמו פיליפס ו- Audeze. השינוי הוא לא בצורת המחבר אלא בעצם היכולת לאפשר לסיגנל לעבור דיגיטלית מהסמארטפון למגבר ויחידת DAC בתוך האוזניות ובכך באמת לתת איכות אודיו באוזניות שתלויה ביצרן האוזניות ולא במכשיר המשדר עצמו….

זו כבר מהפיכה של ממש לחובבי האודיו הנייד.

CES 2016: מה מצפה לנו השנה?

אמצעי תחבורה אישיים

השנה היתה שנה מצויינת לתחום הזה בעיקר בגלל החשיפה של ה-Hoverboards   בעיקר בעזרתם האדיבה של סלבס בכל העולם, כמו ג'אסטין ביבר. כבר ראינו בעבר אופניים חשמליים, קורקינטים חשמליים ואפילו סקייטבורדים חשמליים וההתקדמות בתחום הסוללות והמנועים מאפשרים טווח גדול יותר והופכים את הכלים הללו לפרקטיים.

התחום הזה ימשיך להתפתח ולגדול גם ב-CES 2016, כאשר כל דבר שיש לו גלגלים, פחות או יותר, ייקבל מנוע.

חברות לא ממש מוכרות כמו Arcimoto  יציגו כלי תלת-גלגלי לתנועה בעיר ובשטח לעד שני אנשים, חברת Inboard תציג סקייטבורד עם מנועים חשמליים קטנים במיוחד בתוך הגלגלים, אך גם ה"ענקים" בתחום כמו Sagwey, אשר כיום בבעלות של Ninebot (ובמימון של Xiaomi) מתכננים השקה משמעותית גדולה ב-6 בינואר.

יחד עם זאת, הנהלת התערוכה אסרה השנה להסתובב עם כלים כאלה בתוך התערוכה, למעט מציגים בתוך תחומי הביתנים שלהם!

 CES 2016: מה מצפה לנו השנה?

מציאות מדומה – Virtual Reality

למרות שהרבה חברות הבטיחו את המוצרים שלהם לעונת החגים, אשר כבר מאחורינו, תחילת 2016 תהיה הקפיצה הגדולה בתחום עם היציאה המסחרית של מערכות ה-VR של חברות כמו Oculus, Sony, HTC.

בתחום התוכן עבור המערכות הללו, המיקוד יהיה כמובן, משחקים אולם גם סרטים (בעיקר מתוך נקודת מבט של מצלם הסרט כמו: רוכב אופניים, גולש גלים, טייס, צנחן וכו').

השילוב של VR עם AR, כלומר, מציאות מדומה עם מציאות רבודה, כדוגמת ה-HoloLens של מיקרוסופט עדיין יכולים להפתיע בתערוכה כמו גם השקות בתחום של חברות המתמחות בייצור אביזרים ותצוגה לגיימינג  (nVidia?).

כדאי לעקוב, זה תחום בתנופה.

 CES 2016: מה מצפה לנו השנה?

מחשבים, צילום, סמארטפונים ורחפנים

הנושאים הללו לא היו אף פעם במרכז התערוכה אך תמיד ישנה נוכחות של אלו בצורה כזו או אחרת.

למחשבים יש תערוכות אחרות ממוקדות יותר, ההשקות בתחום הסמארטפונים מהיצרנים הגדולים (שהם לא אפל) יידחו כנראה בחודשיים לכיוון ברצלונה או לאזור אפריל עם השקות עצמאיות (כמו שעשו סמסונג ו-LG) ובכלל למיקרוסופט אין יותר נוכחות ב-CES (עבר בינם להנהלת התערוכה איזה חתול שחור) ולא צפויות השקות גדולות בתחום הצילום, עד לפוטוקינה באירופה, אולם לבטח נראה יותר ויותר מצלמות אקסטרים ומלמות 360 לצילומי VR ו-360.

רחפנים הוא תחום ענק המתפתח בכמה וקטורים ולכן הנוכחות שלו במספר לא קטן של תערוכות הולך וגדל, החל מתערוכות בנושאי ביטחון, דרך תערוכות צילום וקולנוע וכמובן כגאדג'ט.

התחום הזה החל לפני כמה שנים עם ביתן אחד של Parrot עם ה-A.R Drone ובשנה שעברה כבר היו עשרות ביתנים עם רחפנים בכל הגדלים ומכל הסוגים.

התחום הזה ייגדל מאוד השנה עם כניסה של רחפנים אוטונמיים וקלים יותר לתפעול ושליטה.

קוואלקום מתכננת אירוע השקה גדול בתערוכה עם השקה של טכנולוגיה לרחפנים.

הנה וידיאו המראה מה היא מסוגלת ומתכננת לעשות בתחום:

מקורות: פורד, General Motors, קוואלקום, TheVerge, YouTube

לדיון בנושא: CES 2016: מה מצפה לנו השנה?


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
01.10.2015
  
מאת: מרטין סבג

1