רחפן DIY - פרוייקט מתגלגל

רחפנים, Droneים ושאר אביזרים לצילום (ולא רק....) מהאויר....
dondi (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1968
הצטרף: פברואר 2005
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

רחפן DIY - פרוייקט מתגלגל

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם.
לאחרונה התחלתי לקרוא המון על עולם הרחפנים ועל היכולות שלהם.
לכל מי שלא יודע, זהו תחום מאד מפותח (בעיקר בעולם) ורוב החובבים בתחום בונים את הרחפן שלהם בעצמם ע"י בחירת חלקים שונים.

עובדה מעניינית נוספת, סין הינה מעצמת על בכל הקשור לייצור הרכיבים לרחפנים ורוב הרכיבים המובילים בעולם מיוצרים על ידי חברות סיניות.

מכיוון שיש מאות חברות ואינסוף אפשרויות להרכיב רחפן, קשה למצוא שני רחפנים דומים ב 100% עקב בחירות שונות של החובבים.
כל רכיב אמור להיבחר בקפידה ויש משמעות למתח שהוא צריך, המשקל שלו, אופי השימוש וכדומה. כל השיקולים האלה בסופו של דבר משפיעים על זמן הריחוף של הרחפן לפני שנגמרת לו הסוללה וצריך להנחית אותו.

לאחר כל הקריאה וצפיה בסרטוני טיסה החלטתי להתחיל פרוייקט בניה בעצמי.
עבור הפרוייקט הצבתי לעצמי מספר מגבלות הקשורות לסוג הרחפן שאני רוצה :
1. תקציב - עד 3000 ש"ח. (הכל מוזמן מחו"ל)
2. יכולות - ברמה של dji phantom 2/3, לפחות.
3. בסיס עם יכולות שידרוג עתידיות במידה וארצה.

מבחינת החלקים לרחפן ומכיוון שאני ללא נסיון בתחום החלטתי להזמין "חלקי קיטים" שונים ולא ממש להזמין כל בורג בנפרד וזאת עבור התאמה כמה שיותר טובה בין הרכיבים.

כמו כן, בהגדרה, לא קניתי את החלקים הזולים ביותר שמצאתי, אלא חלקים הנחשבים יחסית איכותיים ועדיין בסיסיים.

למפרט :

1. סוג הרחפן שהוזמן הוא dji f550, השלדה הינה מחברה מוכרת בתחום ונחשבת לאיכותית. תצורת הרחפן הינה בעלת 6 מנועים, הסיבה שבחרתי בסוג זה היא שהיכולת שלו גדולה יותר לשאת ציוד (מצלמה, וכו') ויכולת ה"שרידות" שלו (אם מנוע אחד מפסיק לעבוד, עדיין ניתן להנחית אותו והוא לא נופל מהשמיים). הקיט כולל מנועים ובקרים של dji מסדרת E300 הנחשבת כמתקדמת ונצילה יותר מדגמים אחרים. העלות כ 1100 ש"ח.

2. מערכת ג'יפיאס הכוללת בקר טיסה - מערכת זאת אחראית למעשה על איזון הרחפן באויר לאלו שאינם מנוסים וזאת ע"י שימוש בג'יפיאס, יש למערת אפשרות לקרוא לרחפן "לחזור הביתה" בהנחה ואובד הקשר איתן באויר וכן בקר טיסה שאחראי על תפעול המנועים והתזוזה שלו. הסוג הינו NAZA V2. עלות כ - 1050 ש"ח.

3. מצלמה - חיפשתי משהו זול ואיכותי בסגנון גופרו (לעניים) ומצאתי דגם של שיאומי שמאד מומלץ בעלות של כ 250 ש"ח. שם הדגם xioami yi.

4. "גימבל" - זהו המתקן שעליו עומדת המצלמה הכולל בקר ומנועים כדי לכוון את המצלמה למה שרוצים לצלם, יש המון סוגים, בעיקר סיניים, עלות של כ 400 ש"ח.

5. שלט (משדר מקלט) - שלט כמובן צריך כדי לשלוט על הרחפן כולל משדר שמורכב על הרחפן עצמו - הוזמן דגם Turnigy 9X הכולל 8 ערוצי שידור בעלות של 400 ש"ח

6. בטריה - כל המכונה הזאת צריכה מקור חשמל ובטריה שמתאימה לטיסה של כ 10 דק' (הערכה) כולל מטען "חכם" בעלות של כ 350 ש"ח.

כמעט כל החבילות בדרך אלי, אני מניח בחודשיים הקרובים אקבל אותן.
כפי שחדי העין שמו לב, התקציב שלי נפרץ והעלות הכוללת עומדת על כ 3550 ש"ח. יחד עם זאת זהו בסיס טוב לעתיד בהנחה וארצה להחליף משהו.

לאחר קבלת החבילות והתחלת הבניה, אעדכן את הפוסט. אני מניח שאתקל ב"בעיות" רבות במהלך הבניה וההגדרות, אבל זה חלק מהתהליך :)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
הודעות: 19136
הצטרף: אוקטובר 2005
שם מלא: איתי פולק
מיקום: הולנד
נתן תודות: 825 פעמים
קיבל תודות: 878 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

נשמע מאוד מעניין - תעדכן.

נשמח אם גם תפנה לאתרים שלדעתך מקצועיים ואפשר ללמוד מהם.
מעניין לכמה אפשר לרדת בשביל "לשכפל" DJI
בסה"כ ברור שאתה השקעת קצת הרבה מעבר.

dondi (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1968
הצטרף: פברואר 2005
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

מבחינת "חומר לימוד", בארץ יש פורום שקשור לכל נושא השלט רחוק (מטוסים, רכבים וכו') שעל ידי חפירה בשירשורים ניתן ללמוד המון,
הכתובת www.efly.co.il.
מבחינת חו"ל יש המון אתרים, לא נכנסתי לאתר אחד, אלא בכל פעם שנתקלתי במושג חדש פשוט חיפשתי אותו בגוגל ובכל פעם הופנתי לפורום אחר בחו"ל.

מבחינת עלויות, לפי דעתי יכלתי לחסוך קרוב ל 1000 ש"ח אם הייתי הולך על hard core DIY, יש המון פתרונות יותר זולים שדורשים התעסקות "תוכנתית" גדולה יותר והם זולים משמעותית מה"מותגים".
מכיוון שאין לי נסיון, הגדרתי לעצמי שאני מוכן לשלם פרמיה עבור משהו שהוא פחות או יותר פשוט להתקנה והגדרה וחשוב יותר, מתאים ברמת החומרה לשאר הרכיבים.

לא כל חלק יכול לעבוד עם כל חלק אחר, יש לקחת בחשבון מלא פרמטרים בבחירת החלקים (לדוגמא : כח של מנוע - התאמת הפרופלור לאותו מנוע ולשילדה - התאמת סוללה ומתח עבור גודל הפרופלור והמנוע, הכל חייב להתאים) ואני עדיין לא שם ברמת הבנה לבחור את החלקים פריט פריט.

ה"מבינים" יכולים לבחור פרופלור שקל ב 3 גרם מפרופלור אחר כי בחישוב שלהם זה יכול להביא אותם לעוד חצי דקת טיסה (משקל קל = זמן טיסה ארוך יותר), הכל תלוי ברמת המקצועיות של הבונה.
מה שנחמד בעולם הזה, בעיקר לחובבי ה DIY זה שתמיד ניתן לשנות ולעדכן.

הכל מקרה מאז שרשמתי את הפוסט הראשון נוספו עוד מספר דברים קטנים, כגון מלחם (שנעלם לי) "שרוולי חימום" עבור איטום נקודות ההלחמה ועוד כל מיני דברים בעלות זניחה.

רוב החבילות יצאו לדרך ממקומות שונים בעולם, מחכים.

שלח תגובה

חזור אל “רחפנים - Drones”