שרשור החריף הרישמי של HT

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ziv_r (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44332
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2083 פעמים
קיבל תודות: 4720 פעמים

שרשור החריף הרישמי של HT

נושא שלא נקרא #1 

מי שמכיר אותי, יודע שאני חובב אוכל חריף, לא סתם חריף בסגנון פלפלים חריפים מהשוק או הסחוג של סבתא, אלא יותר בסגנון של תמציות פלפלים מרוכזות.

חריפות נמדדת על ידי יחידות סקוביל, זוהי שיטה מדעית אשר מציגה ביחידות מספריות את כמות הקפסאיצין אשר קיימת במוצר. הקפסאיצין הוא בעצם מה שמגרה וגורם אצלנו להרגשת החריפות. יחידות הסקוביל מיוצגות על ידי המונח SHU, אשר הינו ראשי תיבות של Scoville Heat Units.

הפלפלים החריפים אשר נמכרים בארץ בשווקים, בעלי ערך SHU של 50 לערך, אולי זה נשמע קצת הרבה למי שיצא לו פעם לאכול פלפל חריף, אבל אם תשוו את זה לפלפל חריף מסוג הבאנרו לדוגמה, אתם תגלו כי האחרון מכיל ערך SHU של 350000 יחידות! זה נותן קצת מושג עד כמה לא ממש חריף הפלפלים המקומיים. הפלפל החריף ביותר אשר ידוע לאדם נקרא Ghost Chilli (התגלה רק לפני שנתיים) ובעל ערך SHU של מעל ל 1 מיליון!

אז כאשר הרוטב החריף הקודם שהיה ברשותי אשר היה מבוסס על Ghost Chilli נגמר, הגיע הזמן להזמנה חדשה. הפעם הזמנתי 5 חריפים מבוססי הבנארו (לא לפני שחותמים על כתב ויתור באתר המשווק (איזה טריק שיווקי ענק!)) ובדיוק אתמול הם הגיעו.

למי שמעוניין בפרטים על המוצרים שבתמונה, למטה צירפתי את הקישורים המתאימים.

https://www.hotsauce.com/ProductDetails ... tCode=1812
https://www.hotsauce.com/ProductDetails ... tCode=3530
https://www.hotsauce.com/ProductDetails ... tCode=1977
https://www.hotsauce.com/ProductDetails ... ode=1359ZN

אני מחזיק בקבוק כזה בכל מקום שאני נמצא לרוב, בעבודה, בבית, אצל קרובי המשפחה ואחד נייד.
כן, אני לוקח את החריף שלי ברצינות :)
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 14/08/2012 12:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5450
הצטרף: פברואר 2007
שם מלא: Reem
מיקום: Huntington Beach
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

תתחדש!

אל תשכח לכבד את החברים בהשקה הבאה :wink:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
הודעות: 2832
הצטרף: אפריל 2007
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

ע-נ-ק!

אני מכור להאבנרו בערך משנת 2000 שבה הכרתי אותו לראשונה במכסיקו.
מסתבר, שגם להבאנרו יש כמה זנים ותתי זנים, אחד החריפים בהם (לפחות על פי המקסיקנים) גדל באיזור פואבלה.

במהלך העבודה שלי יצא לי להיות במקסיקו לא מעט פעמים, ואף לעבוד עם חברות מקסיקניות. באחת הנסיעות גיליתי שלאחד הלקוחות שלנו יש שדה גידול באיזור פואבלה ומאז כל פעם שנפגשנו הוא היה מביא לי אספקה.
You are never fully dressed without a smile

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5891
הצטרף: אפריל 2007
מיקום: תל אביב
נתן תודות: 448 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אני שמח לראות שאתה טוטאלי בכל דבר שאתה עושה זיו.

(Y)

:lol:
שי

HazooM
כתב
כתב
הודעות: 6805
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 958 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

Death Rain? Ultra Death? Widow? אלוהים ישמור... אני ההיפך הגמור, מספיק מעט חריף שלא מדגדג
לאף אחד וכל הראש שלי מזיע...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 20574
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

יפה מאוד.
אני נעצרתי ברמת הטבאסקו והסחוג.

3 שאלות:
1) האם באמת יש משמעות למספרים שציינת כשלא מצויין כמה מהרוטב אתה בכלל שם על האוכל? כלומר, מה יותר חריף, לטפטף כמויות של טאבאסקו, או לשים טיפה אחת מהאוקטן הגבוה שלך?
2) האם יש סכנות בריאותיות / סכנות לנזק ללשון ?
3) (אולי קשור ל2 אם התשובה שם חיובית) האם הרגישות לחריפות פוחתת ככל שאוכלים יותר חריף?
משה

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 955
הצטרף: ינואר 2006
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

1. יש משמעות לכמות. הערכים שזיו ציין מציינים את ריכוז החומר החריף במזון.
2. חומר חריף מבצע פעולה שדומה לכוויה.
3. כן, הרגישות לחריפות פוחתת, קצות העצבים נעשים "סבילים" יותר לתחושה עם הזמן

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1149
הצטרף: מאי 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

דבר אחד בטוח - מי שאוכל כשר, שלא ישים את זה על בשר! (הסיבה היא שהמשקה שמרגיע את הפה הכי הרבה הוא חלב)
כל הכבוד על הדביקות. לשים חריף על האוכל תמיד משפר אותו פלאים (Y)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5738
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

טוב אני חייב לומר שהפחדת אותי עד מוות :lol: :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 75267
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 638 פעמים
קיבל תודות: 4746 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

מטורף וענק לחלוטין...

בתור חולה ב-IBS, אם אני רואה דברים כאלה אני ישר לוקח 3 צעדים אחורה...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 20574
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

עופר,
Too much information :lol: :lol:
משה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 59332
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: מרטין סבג
מיקום: כפר-סבא
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #12 

ענק !!!
פשוט מטורף שלא ידעתי את זה עליך, זיו !

מוריד את הכובע !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2261
הצטרף: מרץ 2009
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

אדיר!
אני מכיר את הבקבוקים האלו - לא מוכרים גם בארץ?
מעניין גם מי הגאון השיווקי שנותן את השמות למוצרים. Ass in the tub :D

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 16019
הצטרף: נובמבר 2006
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

זיו, אני מאוד מתפלא עליך שאין לך את הרוטב הידוע של Sir Fartalot's Hot Sauce

מי שאוהב שמות קורעים ימצא אין ספור הזדמנויות לגחך לנוכח השמות האחרים הקיימים שם

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2750
הצטרף: יולי 2006
שם מלא: yanivol
מיקום: פה קרוב
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

HOT HEAD

נושא שלא נקרא #15 

זיו,

יש לך שכן שמגדל במרפסת שלו בין השאר Savina Habanero השיאן הקודם של גיניס עם 577,000 SHU
פיספסתי את העונה, לעונה הבאה אני מתכוון להנביט Naga Jolokia השיאן הנוכחי עם לא פחות מ 1,041,000 SHU

בדיוק היום הגיע לי משלוח של DA BOMB GROUND ZERO אני מקוה שהדואר פתוח אחר הצהרים כדי שאספיק לבעור ממנו כבר הערב.
הספקתי לעבור בסניף הדואר
 הספקתי לעבור בסניף הדואר
נערך לאחרונה על ידי yanivol ב 26/08/2009 18:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”