שלום
כמה גרם קפה טוחנים לאספרסו?
7 גרם מרגיש לי קצת דלוח.... יש המלצה או שזה עניין של טעם?
תודה
כמה גרם קפה?
- carmonle
-
- חבר ותיק
- הודעות: 1285
- הצטרף: אפריל 2005
- שם מלא: ערן כרמון
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 84 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
Re: כמה גרם קפה?
לא פרטת מהו הציוד שלך
אני שותה רק סינגלים והם סביב ה-10 וקצת גרם
תצטרך לשחק עם הטחינה וכמות הקפה להגיע לתוצר שטעים לך
אני שותה רק סינגלים והם סביב ה-10 וקצת גרם
תצטרך לשחק עם הטחינה וכמות הקפה להגיע לתוצר שטעים לך
- JamesStone
- חבר ותיק
- הודעות: 1406
- הצטרף: יולי 2015
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
Re: כמה גרם קפה?
בחנות הקפה שלי אני קונה כל הזמן 'לומו'
בביקור האחרון, קיבלתי עוד שלוש סוגים לנסיון ובדיקה.
'גוסטו' - 'דומו' - וגם 'מטנו'
הגוסטו - ממש מר וממש חזק (מדי?)
הדומו - גם מר אבל פחות חזק
המטנו - חלש יחסית.
אשמח אם מישהו מכיר את הסוגים הללו ויכול לחוות את דעתו עליהם.
בנוסף, אם מישהו מכיר פולים קלויים/תערובת שתביא אותי כמה שיותר קרוב לטעם של 'ארפאג'יו של נספרסו - זה מה שאני מחפש.
אגב, מכונת הקפה שלי היא לליט אניטה. בת שבוע..
ג'יימס
בביקור האחרון, קיבלתי עוד שלוש סוגים לנסיון ובדיקה.
'גוסטו' - 'דומו' - וגם 'מטנו'
הגוסטו - ממש מר וממש חזק (מדי?)
הדומו - גם מר אבל פחות חזק
המטנו - חלש יחסית.
אשמח אם מישהו מכיר את הסוגים הללו ויכול לחוות את דעתו עליהם.
בנוסף, אם מישהו מכיר פולים קלויים/תערובת שתביא אותי כמה שיותר קרוב לטעם של 'ארפאג'יו של נספרסו - זה מה שאני מחפש.
אגב, מכונת הקפה שלי היא לליט אניטה. בת שבוע..
ג'יימס
Re: כמה גרם קפה?
בהמשך לשאלת כמות הקפה..... המכונה שלי היא
Sage Oracle מניח שהיצרן הוא Breville
המכונה הזאת שולטת באופן אוטומטי בשני פרמטרים של כמות הקפה (בהתאם לפילטר) וכוח הדחיסה.
אני קובע את דרגת הטחינה ומכיוון שאני עדיין מחפש קפה לטעמי, דרגת הטחינה משתנה כל הזמן
יש לי שני פילטרים (סלסלות) לידית. 20 גרם ו 14 גרם
משום מה, אולי בגלל מבנה הפילטר הקטן (יש לו מדרגה קטנה) אני לא מצליח להוציא ממנו קפה נורמלי. עם הפילטר הגדול ההצלחה משמעותית טובה יותר.
אספרסו עם 20 גרם קפה מקפיץ לי את הפופיק.....
עדיין לא מצאתי פתרון לאתגר.
אם למישהו יש רעיון ונסיון עם פילטר יחיד, אשמח לשמוע.
תודה
Sage Oracle מניח שהיצרן הוא Breville
המכונה הזאת שולטת באופן אוטומטי בשני פרמטרים של כמות הקפה (בהתאם לפילטר) וכוח הדחיסה.
אני קובע את דרגת הטחינה ומכיוון שאני עדיין מחפש קפה לטעמי, דרגת הטחינה משתנה כל הזמן
יש לי שני פילטרים (סלסלות) לידית. 20 גרם ו 14 גרם
משום מה, אולי בגלל מבנה הפילטר הקטן (יש לו מדרגה קטנה) אני לא מצליח להוציא ממנו קפה נורמלי. עם הפילטר הגדול ההצלחה משמעותית טובה יותר.
אספרסו עם 20 גרם קפה מקפיץ לי את הפופיק.....
עדיין לא מצאתי פתרון לאתגר.
אם למישהו יש רעיון ונסיון עם פילטר יחיד, אשמח לשמוע.
תודה
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: כמה גרם קפה?
הפילטר הבודד לא באמת מיועד ל-7 גרם. באמצעות הכנה של מספר כוסות אספרסו תוכל למצוא מה הכמות שבאמת מתאימה לו. תתחיל מהטחינה הקיימת ו-7 גרם, ונסה להוציא ממנו אספרסו ביחס של 1:2 (כלומר פי שניים משקה בכוס מהמשקל של הקפה הטחון בסלסלה). לאחר מכן תעלה בכל שוט במשקל של הקפה הטחון (נניח גרם בכל פעם) עד שהקפה נוגע ברשת כשאתה סוגר את הידית. הכמות הנכונה לסלסלה היא בין חצי גרם לגרם פחות. בסלסלות סינגל שמגיעות עם מכונות רציניות הכמות היא בד"כ בין 8.5 ל-12 גרם.
אני מציע גם שאל תכוון ל-25 שניות חליטה. 30 עד 40 שניות נותן תוצאה הרבה יותר טובה, ואם אתה שומר על יחס 1:2 אני בספק אם תגדיר את הקפה כדלוח.
יש גם סלסלות שמיועדות באמת ל-7 גרם, אבל הן נמכרות בנפרד ודורשת דוחסן קטן יותר. גם הכמות שאפשר לקבל איתן (שאני לפחות נהנה לשתות) היא כ-14~15 גרם, וזה כבר יותר טריטוריה של ריסטרטו מאשר אספרסו.
אני מציע גם שאל תכוון ל-25 שניות חליטה. 30 עד 40 שניות נותן תוצאה הרבה יותר טובה, ואם אתה שומר על יחס 1:2 אני בספק אם תגדיר את הקפה כדלוח.
יש גם סלסלות שמיועדות באמת ל-7 גרם, אבל הן נמכרות בנפרד ודורשת דוחסן קטן יותר. גם הכמות שאפשר לקבל איתן (שאני לפחות נהנה לשתות) היא כ-14~15 גרם, וזה כבר יותר טריטוריה של ריסטרטו מאשר אספרסו.
- JamesStone
- חבר ותיק
- הודעות: 1406
- הצטרף: יולי 2015
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
Re: כמה גרם קפה?
אממ.. אצלי, הזרימה מתחילה בצבע שחור אבל די מהר (2-3 שניות) עוברת לחום שהולך ומתבהר במהירות.14/03/2021 3:22boren כתב: ↑
אני מציע גם שאל תכוון ל-25 שניות חליטה. 30 עד 40 שניות נותן תוצאה הרבה יותר טובה.....
אני עוצר אחרי 15 שניות, כי הזרם נהיה ממש בהיר.
ייתכן שכיוונתי את הטחינה לדרגה נמוכה מדי, אבל קודם, הקפה כמעט שלא זרם. הוא טיפטף כשברקע המשאבה מתאמצת.
עוד מישהו חווה את זה?
אז מה מומלץ?
ג'יימס
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: כמה גרם קפה?
כמה גרם אספרסו אתה מקבל בכוס ב-15 שניות, ומכמה גרם קפה טחון? אני מעריך שהטחינה גסה מדי או שיש לך בעיה של צ'אנלינג.
- JamesStone
- חבר ותיק
- הודעות: 1406
- הצטרף: יולי 2015
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
Re: כמה גרם קפה?
מדדתי עם משקל גרמים וטיימר שניות.14/03/2021 13:25boren כתב: ↑ כמה גרם אספרסו אתה מקבל בכוס ב-15 שניות, ומכמה גרם קפה טחון?
אני מעריך שהטחינה גסה מדי או שיש לך בעיה של צ'אנלינג....
- כמות הקפה הטחון בכוסית הוא 9 גרם
- אחרי 15 שניות, יש בכוס אספרסו נקי בכמות של 51 גרם.
אז מה אומר הרופא??
ג'יימס
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: כמה גרם קפה?
אכן הרבה יותר מדי. 18 גרם ב-30 שניות היה מספר טוב, לא 51 גרם ב-15 שניות.
תבדוק איך נראית העוגיה אחרי החליטה. אם יש בה חורים ו/או תעלות, זה צ'אנלינג (אני מהמר שזה המצב). במקרה כזה תצטרך כנראה פיזור ודחיסה יותר קפדניים, ואולי גם טחינה יותר גסה וניקוי יסודי של הרשת. אתה עושה בקפלאש למכונה?
אם העוגיה שלמה ואחידה אז תצטרך טחינה יותר דקה.
תבדוק איך נראית העוגיה אחרי החליטה. אם יש בה חורים ו/או תעלות, זה צ'אנלינג (אני מהמר שזה המצב). במקרה כזה תצטרך כנראה פיזור ודחיסה יותר קפדניים, ואולי גם טחינה יותר גסה וניקוי יסודי של הרשת. אתה עושה בקפלאש למכונה?
אם העוגיה שלמה ואחידה אז תצטרך טחינה יותר דקה.
- JamesStone
- חבר ותיק
- הודעות: 1406
- הצטרף: יולי 2015
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
Re: כמה גרם קפה?
- לא מכיר את המושג הזה צ'אנלינג. אגב, מה זה באקפלאש??
- העליתי תמונה כדי שתחווה את דעתך על 'העוגיה'.
המכונה עצמה נקנתה לפני כשבועיים, כך שבהחלט אני עדיין בשלבי לימוד שלה.
תודה על הטיפים,
ג'יימס
- העליתי תמונה כדי שתחווה את דעתך על 'העוגיה'.
המכונה עצמה נקנתה לפני כשבועיים, כך שבהחלט אני עדיין בשלבי לימוד שלה.
תודה על הטיפים,
ג'יימס
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: כמה גרם קפה?
באקפלאש זה טיפול שעושים במכונות עם שסתום תלת כיווני וסלסלה ללא חורים. איזו מכונה יש לך? לא בטוח שזה רלוונטי לה.
ככה נראה מקרה קשה של צ'אנלינג:
אצלך המצב נראה לא רע, אבל יש כמה סימנים (קשה לראות בתמונה) שאולי יש שם צ'אנלינג. למשל מה שנראה כמו חור במרכז, והטבעת בצדדים (שנראית די דחוסה ואחידה). אלא אם יש בעיה בחלק המוסתר, זה לא נראה שיש כאן משהו קיצוני, אבל כאמור קשה לראות בתמונה.
באיזו מטחנה אתה משתמש ובאילו פולים? אם הם ישנים אז הקפה יזרום מהר מדי. כנ"ל אם הטחינה גסה מדי.
ככה נראה מקרה קשה של צ'אנלינג:
אצלך המצב נראה לא רע, אבל יש כמה סימנים (קשה לראות בתמונה) שאולי יש שם צ'אנלינג. למשל מה שנראה כמו חור במרכז, והטבעת בצדדים (שנראית די דחוסה ואחידה). אלא אם יש בעיה בחלק המוסתר, זה לא נראה שיש כאן משהו קיצוני, אבל כאמור קשה לראות בתמונה.
באיזו מטחנה אתה משתמש ובאילו פולים? אם הם ישנים אז הקפה יזרום מהר מדי. כנ"ל אם הטחינה גסה מדי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- JamesStone
- חבר ותיק
- הודעות: 1406
- הצטרף: יולי 2015
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
Re: כמה גרם קפה?
באמצע יש תלולית שלדעתי נוצרה כששיחררתי את הידית. בוודאות לא חור.
זו המכונה שלי: https://espressokultur.at/wp-content/up ... schine.jpg
המטחנה היא חלק מהמכונה, וגם הדוחסן תפוס שם כחלק מהמכונה.
כתבת: "באקפלאש זה טיפול שעושים במכונות עם שסתום תלת כיווני וסלסלה ללא חורים"
אין לי מושג איזה שסתום יש למכונה ואיזו סלסלה. אולי תוכל להציץ בספציפיקציות של Lelit Anita ולומר לי.
אנסה לטחון דק יותר ולצלם אח"כ תמונה ברורה יותר.
תודה,
ג'יימס
זו המכונה שלי: https://espressokultur.at/wp-content/up ... schine.jpg
המטחנה היא חלק מהמכונה, וגם הדוחסן תפוס שם כחלק מהמכונה.
כתבת: "באקפלאש זה טיפול שעושים במכונות עם שסתום תלת כיווני וסלסלה ללא חורים"
אין לי מושג איזה שסתום יש למכונה ואיזו סלסלה. אולי תוכל להציץ בספציפיקציות של Lelit Anita ולומר לי.
אנסה לטחון דק יותר ולצלם אח"כ תמונה ברורה יותר.
תודה,
ג'יימס
Re: כמה גרם קפה?
כמעט בטוח שהטחינה שלך גסה מדי
מתשעה גרם קפה אתה צריך לקבל כ 20 עד 25 גרם קפה ב 25 שניות
שנה את דרגת הטחינה לטחינה דקה יותר ואל תחליף קפה בתהליך הלמידה!
גם אני בתהליך הלמידה ושפכתי לא מעט קפה בתהליך הלמידה
בהצלחה
מתשעה גרם קפה אתה צריך לקבל כ 20 עד 25 גרם קפה ב 25 שניות
שנה את דרגת הטחינה לטחינה דקה יותר ואל תחליף קפה בתהליך הלמידה!
גם אני בתהליך הלמידה ושפכתי לא מעט קפה בתהליך הלמידה
בהצלחה
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: כמה גרם קפה?
דבר ראשון קנה דוחסן נורמלי. אי אפשר לדחוס עם מספיק לחץ (15 קילו או יותר) כלפי מעלה. באותה הזדמנות כדאי גם שתקנה מפזר. הרבה יותר קל להגיע לפיזור אחיד ומאוזן איתו. את שניהם אפשר להשיג בזול באתרים כמו אליאקספרס, רק שים לב שאתה מזמין בקוטר שמתאים למכונה שלך - חפש 57mm tamper ו- 57mm distributor...
המכונה שלך תומכת ודורשת באקפלאש. מתוך ספר ההוראות שלה (קובץ PDF):אין לי מושג איזה שסתום יש למכונה ואיזו סלסלה. אולי תוכל להציץ בספציפיקציות של Lelit Anita ולומר לי....
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור