אז הזמנתי לי איזה סיר קלייה חשמלי עם אלמנט שמסתובב ומערבב את הפולים - כן ... כןן... ברור לי שזה דרגה אחת מתחת למכשיר הקלייה העלוב ביותר שאפשר לחשוב עליו - ובכ"ז , רוצה לשחק טיפה לפני שנכנס להשקעה.
כזה אני , אוהב ללמוד ולנסות בקטן לפני שמתחייב.
יש מטחנה לא רעה (קומפאק K3) ומכונה ראויה - רוקט צ'ליני ואני מצליח להוציא שוטים לא רעים בכלל (לטעמי , כן) לפי "הספר". אבל - הדגדוג מתחיל , ובא לי להתנסות.
אז קראתי לא מעט מאמרים על התהליך ואשמח לשמוע טיפים למתחילים - אז פנקו בקצת טיפים איכותיים לקולה עאלק המתחיל.
יום נפלא ונטול קורונה לכוללם.
מתבייש לשאול..... קניתי מעין סיר לקליית קפה - רוצה לגשש את דרכי , איך מתחילים?
כנראה לא תמצא כאן יותר מידי קולים במכשיר כזה ולכן זאת הזדמנות שלך לפנק אותנו בטיפים.
ולכן הטיפ שלי אליך זה תתחיל לנסות, תרשום כל דבר יחד עם תעוד של זמן ואולי אף סרטון או תמונה וכך תתרום לקהילה
לפני שאתה מתחיל וודא שאתה קורא,צופה ומבין מהו תהליך קליה נכון, איך מתחילים ומתי ואיך מסיימים. הכל משפיע
בהצלחה רבה
ולכן הטיפ שלי אליך זה תתחיל לנסות, תרשום כל דבר יחד עם תעוד של זמן ואולי אף סרטון או תמונה וכך תתרום לקהילה
לפני שאתה מתחיל וודא שאתה קורא,צופה ומבין מהו תהליך קליה נכון, איך מתחילים ומתי ואיך מסיימים. הכל משפיע
בהצלחה רבה
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
יש די הרבה מידע שימושי על המכשיר הזה בדף המוצר באמזון (ובמיוחד בביקורות):
https://www.amazon.com/Household-Roaste ... B07GX78398
https://www.amazon.com/Household-Roaste ... B07GX78398
Re: מתבייש לשאול..... קניתי מעין סיר לקליית קפה - רוצה לגשש את דרכי , איך מתחילים?
@ymalool
· היי אני קולה בטוסטר אובן עם תוף מסתובב .
מחמם את התנור כ 10 דקות לטמפרטורה 230 , מכניס תוף עם פולי קפה. המטרה היא להגיע לפיצוץ שני עד זמן של כ20 דקות
מתחילת פיצוץ ראשון, מקטין קצת טמפרטורה וממתין לפיצוץ שני, משתדל לסיים את הקליה עד זמן של 20 דקות, לא יותר.
מוציא את הקפה בתחילת פיצוץ שני , שופך למגש לצורך קירור.
שים לב שתהיה אחידות ,אם לא, תוריד קצת בכמות הפולים.
בהצלחה.
· היי אני קולה בטוסטר אובן עם תוף מסתובב .
מחמם את התנור כ 10 דקות לטמפרטורה 230 , מכניס תוף עם פולי קפה. המטרה היא להגיע לפיצוץ שני עד זמן של כ20 דקות
מתחילת פיצוץ ראשון, מקטין קצת טמפרטורה וממתין לפיצוץ שני, משתדל לסיים את הקליה עד זמן של 20 דקות, לא יותר.
מוציא את הקפה בתחילת פיצוץ שני , שופך למגש לצורך קירור.
שים לב שתהיה אחידות ,אם לא, תוריד קצת בכמות הפולים.
בהצלחה.
Re: מתבייש לשאול..... קניתי מעין סיר לקליית קפה - רוצה לגשש את דרכי , איך מתחילים?
@ymalool
איך יצאה הקלייה בסיר הזה? האם מומלץ?
איך יצאה הקלייה בסיר הזה? האם מומלץ?
- Juniorcoffeelover1
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 21
- הצטרף: אפריל 2021
- שם מלא: אור
- מיקום: חולון
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
Re: מתבייש לשאול..... קניתי מעין סיר לקליית קפה - רוצה לגשש את דרכי , איך מתחילים?
איך החוויה עם הקולה הזה?30/04/2020 17:44ymalool כתב: ↑ אז הזמנתי לי איזה סיר קלייה חשמלי עם אלמנט שמסתובב ומערבב את הפולים - כן ... כןן... ברור לי שזה דרגה אחת מתחת למכשיר הקלייה העלוב ביותר שאפשר לחשוב עליו - ובכ"ז , רוצה לשחק טיפה לפני שנכנס להשקעה.
כזה אני , אוהב ללמוד ולנסות בקטן לפני שמתחייב.
יש מטחנה לא רעה (קומפאק K3) ומכונה ראויה - רוקט צ'ליני ואני מצליח להוציא שוטים לא רעים בכלל (לטעמי , כן) לפי "הספר". אבל - הדגדוג מתחיל , ובא לי להתנסות.
אז קראתי לא מעט מאמרים על התהליך ואשמח לשמוע טיפים למתחילים - אז פנקו בקצת טיפים איכותיים לקולה עאלק המתחיל.
יום נפלא ונטול קורונה לכוללם....
Re: מתבייש לשאול..... קניתי מעין סיר לקליית קפה - רוצה לגשש את דרכי , איך מתחילים?
אשמח לשמוע את הניסיון שלך. אני מעוניין לרכוש אחד דומה אחרי שהגין קפה שלי התקלקל אחרי 12 שנים וקרמה טוענים שהתיקון יהיה יקר מכדי לבצעו. ...
- Juniorcoffeelover1
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 21
- הצטרף: אפריל 2021
- שם מלא: אור
- מיקום: חולון
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
Re: מתבייש לשאול..... קניתי מעין סיר לקליית קפה - רוצה לגשש את דרכי , איך מתחילים?
כבר חודשים אני במתח.
Re: מתבייש לשאול..... קניתי מעין סיר לקליית קפה - רוצה לגשש את דרכי , איך מתחילים?
1. תקנה קולומביה זולה בכל חנות תבלינים
2. תדליק סיר למקסימום, תחמם את הסיר .
3. תכניס כ 200 גרם קפה סגור מכסה
4. תקשיב לתחילת פיצוצים - פיצוץ ראשון אזור ה דקה ה 10,
5. לאחר שנגמר פיצוץ ראשון תהיה הפסקה קטנה של דקה פלוס וצריך להתחיל פיצוץ שני
תחילת פיצוץ שני באזור ה 13-14 דקות יהיה טעמים פרותיים ברקע ( סוג של חמיצות)
אם תמשוך עוד כדקה עד שהפיצוץ ה2 יסתיים , תקבל קפה די מריר ופחות חמוץ.
5. הטעמים הטעימים יוצאים בזמנים של 13-16 דקות ,
אם פיצוץ 2 התחיל אחרי זמן זה, תקטין את כמות הקפה, אם פיצוץ 2 הגיע מוקדם נניח בדקה 11 אז תגדיל כמות קפה.
6. בסוף קליה מעביר למסננת לקירור וניקוי
7. קיבלת עשן ולכלוך
8 . מעביר לכלי סגור , הקפה טרי מאוד יהיה טוב לאספרסו לאחר מנוחה של כשבוע . לשחור מקינטה או פילטר ,אין צורך להמתין.
בהצלחה ותהנה.
.. קולה אבל לא במכשיר כזה...
2. תדליק סיר למקסימום, תחמם את הסיר .
3. תכניס כ 200 גרם קפה סגור מכסה
4. תקשיב לתחילת פיצוצים - פיצוץ ראשון אזור ה דקה ה 10,
5. לאחר שנגמר פיצוץ ראשון תהיה הפסקה קטנה של דקה פלוס וצריך להתחיל פיצוץ שני
תחילת פיצוץ שני באזור ה 13-14 דקות יהיה טעמים פרותיים ברקע ( סוג של חמיצות)
אם תמשוך עוד כדקה עד שהפיצוץ ה2 יסתיים , תקבל קפה די מריר ופחות חמוץ.
5. הטעמים הטעימים יוצאים בזמנים של 13-16 דקות ,
אם פיצוץ 2 התחיל אחרי זמן זה, תקטין את כמות הקפה, אם פיצוץ 2 הגיע מוקדם נניח בדקה 11 אז תגדיל כמות קפה.
6. בסוף קליה מעביר למסננת לקירור וניקוי
7. קיבלת עשן ולכלוך
8 . מעביר לכלי סגור , הקפה טרי מאוד יהיה טוב לאספרסו לאחר מנוחה של כשבוע . לשחור מקינטה או פילטר ,אין צורך להמתין.
בהצלחה ותהנה.
.. קולה אבל לא במכשיר כזה...
- Juniorcoffeelover1
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 21
- הצטרף: אפריל 2021
- שם מלא: אור
- מיקום: חולון
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
Re: מתבייש לשאול..... קניתי מעין סיר לקליית קפה - רוצה לגשש את דרכי , איך מתחילים?
עקבותיו של פותח האשכול נעלמו....06/06/2022 16:34Natan777 כתב: ↑ 1. תקנה קולומביה זולה בכל חנות תבלינים
2. תדליק סיר למקסימום, תחמם את הסיר .
3. תכניס כ 200 גרם קפה סגור מכסה
4. תקשיב לתחילת פיצוצים - פיצוץ ראשון אזור ה דקה ה 10,
5. לאחר שנגמר פיצוץ ראשון תהיה הפסקה קטנה של דקה פלוס וצריך להתחיל פיצוץ שני
תחילת פיצוץ שני באזור ה 13-14 דקות יהיה טעמים פרותיים ברקע ( סוג של חמיצות)
אם תמשוך עוד כדקה עד שהפיצוץ ה2 יסתיים , תקבל קפה די מריר ופחות חמוץ.
5. הטעמים הטעימים יוצאים בזמנים של 13-16 דקות ,
אם פיצוץ 2 התחיל אחרי זמן זה, תקטין את כמות הקפה, אם פיצוץ 2 הגיע מוקדם נניח בדקה 11 אז תגדיל כמות קפה.
6. בסוף קליה מעביר למסננת לקירור וניקוי
7. קיבלת עשן ולכלוך
8 . מעביר לכלי סגור , הקפה טרי מאוד יהיה טוב לאספרסו לאחר מנוחה של כשבוע . לשחור מקינטה או פילטר ,אין צורך להמתין.
בהצלחה ותהנה.
.. קולה אבל לא במכשיר כזה......