Niche Zero הגיעה והיא לא מאכזבת

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
The-Fox (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

Niche Zero הגיעה והיא לא מאכזבת

נושא שלא נקרא #1 

טוב, אז אחרי המתנה של יותר משנה למטחנה המדוברת , השבוע סוף סוף קיבלתי אותה והיום יצא לי להשתמש בה לראשונה.

תמונה

שורה תחתונה למי שלא מעוניין לקרוא את החפירה שלפניו:
מטחנה מצויינת במחיר משתלם שעומדת בכל הציפיות, התוצאה בכוס מדהימה, ניצחון בנוקאאוט.


ועכשיו לרשמים מפורטים מהשימוש הראשוני היום:

רקע על המטחנה:
כאמור, מדובר במטחנה חדשה שפותחה במסגרת מימון המונים באינדיגוגו והקמפיין הושק בספט' 2017.
התכונות העיקריות של המטחנה:
- 0 אגירת קפה במטחנה
- סכינים קוניות 63 מ"מ של Mazzer Kony, אמורה לספק איכות טחינה ברמה גבוהה מאד
- סל"ד נמוך: לא צויין נתון מדוייק, אבל הערכה שלי היא כ 400-500 סל"ד כיאה למטחנות קוניות ברמה הזאת.
- עיצוב מודרני, אלגנטי וקומפקטי
- שקטה משמעותית ממטחנות אחרות
- תפעול פשוט וקל
- מיוצרת באנגליה

עלויות:
למי שהשקיע בין הראשונים (כמוני) המחיר היה 350 פאונד + 10 פאונד משלוח לתוך אנגליה.
המחיר המלא למי שירכוש אותה עכשיו הוא 500 פאונד.
מכיוון והם לא הסכימו לשלוח לישראל (למרות שלחבר פורום אחר שגם רכש כן הסכימו), נעזרתי בשירות mustop ועלות המשלוח עמדה על 88$.
בנוסף בארץ שילמתי מע"מ + עמלות מכס שקר למיניהן בסה"כ של עוד 92$.

סה"כ עלות בשקלים: 2360 ש"ח עד הבית.

התרשמות איכות בניה וחומרים:
למרות מימדיה הצנועים, המטחנה בנויה בצורה טובה, גוף המטחנה עשוי מתכת ומרגיש מאסיבי.
העץ אמיתי ואיכותי, מוסיף המון לתחושת האיכות.
הדפוס על חוגת הכיוונן ברור וחד.
המכסה פלסטיק והציר מתכת שלו איכותיים, אין כאן פלסטיק זול.
הרגליים בעלות תחתית גומי לשיכוך ויברציות ורעשים וגם למניעת החלקה.
ביחס למחיר איכות הבניה בהחלט עומדת בציפיות.

שימוש ראשוני והכיול ה"מפורסם":[/u]
בגדול השימוש הראשוני אמור להיות פשוט, המטחנה כויילה במפעל וכוונה לטחינה של אספרסו בברירת המחדל, חוגת המטחנה הייתה על 20, כאשר 0 זה הכי דק ו 50 זה הכי גס.

כשטחנתי בפעם הראשונה קיבלתי קפה טחון בצורה גסה מאד, ברמה שאני רגיל לקבל לחליטה הקרה שאני מכין בדריפ, בטח לא משהו שקרוב להיות מתאים לאספרסו.
ניסיונות לסובב את החוגה לטחינה דקה יותר לא עזרו הרבה, הגעתי לפחות מ 10 וזה לא היה בכיוון.

אחרי למידה קצרה על עניין הכיול, מסתבר שהחוגה השחורה שנמצאת מתחת לחלק הכסוף היא בסה"כ סמן וסיבוב שלו (משמיע קליקים), אינו משנה את רמת הטחינה, שהיא משתנה כשמשנים את החלק העליון הכסוף (הסיבוב שלו חלק ולא משמיע קליקים)
הבעיה היא שבלי לשים לב אפשר לשנות אותו בקלות ואז המספרים כבר לא רלוונטים וכנראה שהזזתי את זה בהתחלה מבלי לשים לב.

חוגת הטחינה:
תמונה

לאחר כיול קצר שמבוצע ע"י סיבוב עם כיוון השעון של חוגת הטחינה (החלק העליון הכסוף) עד שאי אפשר לסובב יותר עם היד, מזיזים את הסמן (החוגה השחורה עם הנקודה) בלבד עד לסימון נקודת הכיול.
אסור להפעיל את המטחנה במצב הזה כי הסכינים נוגעות אחת בשניה וזה יפגע בהן.
לאחר מכן מסובבים בחזרה את חוגת הטחינה בלבד (החלק העליון הכסוף) נגד סיבוב השעון ל 20 ואז אפשר להתחיל לטחון.

מוסבר כאן ע"י Niche:


כיוונים ורשמים על הטחינה:[/u]
התחלתי עם גוואטאמלה אנטיגווה טרי (בן פחות משבוע) בקליה בהירה.
שמתי 15 גרם פולים, יצא 14.9 גרם כאשר המשקל שלי הוא בעל דיוק של 0.1 גרם, מרשים!
במהלך כל הטחינות הבאות העניין חזר על עצמו, ושקילה של הכמות הנכנסת/היוצאת הראתה בין 0 ל 0.1 גרם.
לא ביצעתי "טחינת ניקיון" של כמה גרמים שהולכת לפח כמו ב K3 ולא הרגשתי שיש בזה צורך.
מבחינתי זה אומר שאפשר לוותר על השקילה אחרי הטחינה ואני הולך להכין כמות מדודה מראש של 15 גרם שיאוחסנו בתוך מבחנות קטנות (ניתן לרכוש במקס סטוק ב 10 שקלים) ואז פשוט לטחון אותה בלי לשקול בסלסלה.

דרגת הטחינה שכוונה ל 20 על השנתות הייתה דקה מידי והמכונה שלי (Bezzera Unica) נחנקה.
כבר כאן ראיתי טחינה אחרת לגמרי, אוורירית, אחידה ובלי גושים.
עליתי ל 24 וזה עדיין היה דק מידי, עליתי ל 30 והיה גס מידי.
בסוף כיוונתי ל 26-27 וזה כבר היה בול, כ 30 גרם מ 15 גרם בסביבות ה 30 שניות.
אני חייב לציין ששינוי דרגת הטחינה ע"י הזזת החוגה הכסופה חלקה, קלה ומרגישה מדוייקת מאד, בלי חופשים כמו שהיה לי ב K3, פשוט תענוג.

הסכינים הקוניות:
תמונה

שימוש:
אין פשוט מזה: שוקלים את פולי הקפה, פותחים את המכסה, שמים את הכמות הרצויה, סוגרים את המכסה ומרימים את המתג למצב עבודה, המטחנה מתחילה לטחון וניתן לראות שהיא מסיימת כאשר מפסיק לצאת קפה מהפיה והרעש נחלש משמעותית.
חשוב לציין שהמכסה הינו בעל מנגנון בטיחות שלא מאפשר הפעלה של המטחנה במידה והוא פתוח.
כאמור וכפי שניתן לראות, אין למטחנה ידית לפורפילטר.
הטחינה מתבצעת לתוך המיכל הכסוף שמסופק עם המטחנה ובסיום הטחינה, שמים את הסלסלה עם הידית על המיכל והופכים אותו.

תמונה

ניתן לראות כמה הטחינה אחידה ומגובשת (לא מלשון גושים) כאשר אחרי שהופכים ומרימים את המיכל כל הקפה הטחון פשוט עומד ויציב:
תמונה

אחרי כמה נסיניות הבנתי שצריך לדפוק קצת על המיכל על מנת שהקפה יתפזר בצורה אחידה יותר בסלסלה, ככה זה נראה כבר אחרי:
תמונה


אני חייב לציין שהרבה יותר קשה לפזר את הקפה בצורה אחידה בסלסלה ממה שאני רגיל, הקפה לא רוצה לזוז כל כך והוא יציב משמעותית, דחיסה בלי פיזור טוב מרגישה לא אחידה ולא מאוזנת, אני חושב שיש לי פה עוד עבודה על שיפור הטכניקה.
עם זאת, גיליתי שהמטחנה הרבה יותר סלחנית וחליטות שלא פוגעות בול ברמת הטחינה עדיין מצליחות לתת תוצאה מעולה בכוס, השוט הראשון שטעמתי היה בפירוש לא מכוון בצורה אופטימלית ועדיין היה טעים לשתיה.

אחרי קצת כיוונים, חליטה עם ידית נייקד:
תמונה

רשמי טעם:
תמונה


החלק הכי חשוב שאני בטוח שכולם חיכו לו: מה התוצאה בכוס?
במילה אחת: מדהים !
בשתי מילים: עולם אחר.
לא האמנתי איזה שינוי לעומת ה K3.

הטעמים הפירותיים כאן ברורים מאד, בולטים ומעודנים, החמיצות של הקליה הבהירה מורגשת מאד אבל בצורה מאוזנת להפליא מבלי לצרוב בגרון, כל המרקם חלק, אלגנטי ונטול טעמים מרירים ולא נעימים למיניהם, באופן מפתיע לא הרגשתי את טעם הבוסר שמלווה עם קפה צעיר כל כך.
באף מריחים רמזים של פרחוניות עם וניל שעד כה לא יצא לי להרגיש, פשוט אליפות.
זה דומה מאד לקפה ששתיתי בברלין והולנד בבתי קפה מיוחדים של הגל השלישי עם קליות בהירות של קפה חד זני משובח.
אין לי ספק שאפשר למצות כאן כל זן של קפה בצורה מצויינת ולהביא לידי ביטוי את התכונות המיוחדות לו.
אני חושב שאני אאלץ לעבור שוב על כל הזנים של נגרו על מנת לראות מה פיספסתי ואיזה קפה באמת הכי מוצלח מבחינתי.

אני לא יודע אם זה בזכות הסכינים הקוניות, הגודל שלהן, הסל"ד או השילוב של הכל ביחד אבל התחושה שלי ושל חבר ששותה אצלי הרבה שבא לטעום: זה משהו אחר.

מחר אני הולך לנסות את הצד הבהיר של קניה של נגרו שיושב במקרר ומחכה שאני אכוון את המטחנה.
מסקרן אותי לראות כמה קל יהיה לעבור בין סוגי קפה שונים, בתאוריה זה אמור להיות קלי קלות.
וגם האם הטחינה הראשונה תסתכם בשוט כיור או שהעניין הזה יהיה נחלת העבר ?

עוד רעיונות שעולים לראש:
- לנסות לחזור ל VST18g שהייתה עד כה פחות סלחנית עם טעמים בולטים יותר, השילוב הזה יכול להיות מוצלח בתאוריה.
- לנסות לטחון ישירות לסלסלה עם מעמד הדחיסה שלי, אולי זה יקל על הפיזור בסלסלה.

סיכום:
מבחינתי המטחנה עומדת בכל הציפיות ומעבר לכך, היא קטנה, יפה, שקטה יחסית, באמת בעלת אגירה אפסית עם איכות טחינה מצויינת שכנראה יכולה לעמוד בשורה הראשונה עם מטחנות יקרות ממנה משמעותית שכנראה גם לא יתאימו לשימוש ביתי עקב אגירה גדולה מידי למי שעושה סינגל דוזינג.

יש כמה דברים קטנים שאולי מציקים, אבל למשתמש הביתי שעושה סינגל דוזינג ורוצה איכות טחינה ללא פשרות במחיר אטרקטיבי אני לא יכול לחשוב על מטחנה יותר טובה מזאת., היא מושלמת לשימוש הזה.

היוניקה והניש כעת גרות ביחד:
תמונה

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

כה מעניין! מזל טוב, תתחדש ותהנה ממנה שנים רבות!
אני בעד שנתארגן כמה חבר'ה לרכישה במיידי :)

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

תתחדש!
הניש נראית מצויין וגם בחו"ל יש ביקורות מאוד נלהבות.
כרגע זה נראה שהיא בכיוון להיות הדבר הבא מבחינת VFM.

לגבי מה שכתבת על התוצאה בכוס וכו' אז לדעתי זה שילוב גם של גודל הסכינים וגם של המהירות.
סכינים גדולות יותר נותנות לרוב תוצאה עדיפה (המטחנה היחידה ששוברת את הסטיגמה הזאת היא הסטה אבל שם כנראה שהסיבוב של הסכין החיצונית משדרג את איכות הטחינה) כתוצאה משטח מגע גדול יותר עם הקפה ופחות חימום.
מנוע בסל"ד נמוך יותר מייצר פחות Fines בטחינה וכתוצאה מכך ניתן לטחון דק יותר, להגדיל את שטח הפנים של הקפה, את ה-extraction yield ולהפחית את הטעמים המרים.
כשמשתמשים בפולים איכותיים זה אכן גורם להבלטת הטעמים הפירותיים של קפה בקליה בהירה כמו שכתבת.

למי שחושב על המטחנה הזאת ולא לחוץ כרגע אני חושב שכדאי להמתין שהיא תימכר מחוץ לאינדיגוגו ואז יהיה ניתן לקבל זיכוי על המע"מ שלה באנגליה (החיסרון שבאינדיגוגו זה לא אפשרי עד כמה שאני יודע) ואז המחיר בחו"ל יהיה בסביבות 400 פאונד ככה שלא רחוק מהמחיר עם ההנחה (יש להניח שגם המשלוח יהיה זול יותר אם תהיה אפשרות לשלוח לארץ).

למי שכן מזמין עכשיו מומלץ לברר ענייני מלאי ואספקה לפני הקניה.
בהצלחה.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

סוף סוף היא הגיעה :D
בהחלט נראית מעולה
והטחינה נראית ממש טובה ואחידה.
תתחדש!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

תודה רבה על הביקורת המפורטת ומעניינת (Y)

תתחדש!

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

סקירה מעולה!

יהיה מאוד מעניין לאסוף כמה מטחנות ולעשות ראש בראש מיתולוגיה וסבב טעימה עיוורת.

יהיה מעניין גם לפגוש את הפלג הצפוני.

לדעתי תוכל להגיע קרוב יותר ל0 אגירה בהמשך תמשיך לעקוב אחרי המספרים.

נראה שגם המכסה שלה יאפשר לך את השיטה של דחיסת האוויר כמו שמפורטת בסקירה של המטחנה שלי בחתימה.

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 182
הצטרף: מאי 2014
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

עוד טיפ לבדיקה, ברגע שעברתי למטחנה קונית גדולה (m7k במקרה שלי) אפשר לטחון דק יותר, ולרדת עם היוניקה ל 12 או 13 גרם, שנותן טעמים אחרים.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

אחלה סקירה. ממש כיף לקרוא.
תתחדש!

The-Fox (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

udilo כתב:עוד טיפ לבדיקה, ברגע שעברתי למטחנה קונית גדולה (m7k במקרה שלי) אפשר לטחון דק יותר, ולרדת עם היוניקה ל 12 או 13 גרם, שנותן טעמים אחרים.
...
·
זאת אפשרות מעניינת אבל זה פחות עושה לי הגיון, זה אמור להעלות את המיצוי ולהוריד את חוזק הקפה.

נסיון לטחון לתוך הידית לא נגמר טוב, אפילו שהידית ממש קרובה לפתח היציאה של הקפה הטחון, חלק מהקפה נוחת בחוץ ומה שנוחת בפנים לא מתפזר טוב בסלסלה, חזרתי לעבוד עם המיכל.

היום המשכתי עם הצד הבהיר של קניה מנגרו, בן כ 3 שבועות ועדיין חזק.
על אף שמו, הקליה שלו משמעותית כהה יותר מהגוואטאמלה שהשתמשתי בו אתמול.
המעבר מקפה אחד לשני היה קל מאד, בזכות האגירה האפסית אין קשר וניתן לעבור בקלות.
לאחר מס שוטים של כיוון דרגת הטחינה, החלטתי לחזור אל ה vst18g שלי, להזכיר שכרגע משתמש ב IMS Barista Pro 15.

הייתי צריך לטחון גס יותר, מ 27 עליתי ל 32.
השתמשתי ב 18 גרם פולים, קיבלתי כאן קפה אחר ממה שאני זוכר, גוף טוב, קפה כהה יותר אבל עדיין חמצמץ וטעים, הקרמה חלקה ומאוזנת להפליא, זה כמו לעבור מג'ינס למכנס סטן.
אני חושב שאני מעדיף את השילוב הזה, לא הרגשתי קושי לקבל חליטה טובה כמו בעבר.

בשוט האחרון הייתי עסוק בלצלם והגעתי לחליטה של 46 גרם במקום 36 כמו שרציתי.

תמונה

להפתעתי הקפה היה מדהים ולא הרגשתי שהשוט נהרס למרות שטכנית זה כבר יותר קרוב לארוך (יחס של 1:3) מקצר.

kohengil
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 86
הצטרף: דצמבר 2016
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

איזה כיף לגלות שיש עדיין מה לחדש בתחום!

סקירה מהנה מאד, תתחדש!!

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

מוסיף התרשמות שלי.


danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

סקירה נהדרת אופיר, תודה רבה!

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

אחלה סקירה.

מעניין שהגעתי למסקנה דומה כשהשוותי את הצ'יאדו 5 לסטה 270.
הסטה הרבה יותר נוחה לתפעול, לא אוגרת וטוחנת ללא גושים, אבל לא הרגשתי שום שדרוג בטעם לעומת הצ'יאדו, למרות שהטעם שונה במקצת.
נראה לי שאנשים נסחפים הרבה פעמים כאשר הם מדברים על "שדרוג משמעותי בטעם".

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@detailer
·

אני מאמין שהניש מורידה את הסט מהמפה.. קוני גדול שקט עם 0 אגירה ואיכות בניה טובה. מה עוד צריך?

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 746
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

צריך תמיכה ושירות בארץ, חלפים.. :)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”