מטחנה ביד 2
- דוד משה (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 30
- הצטרף: ינואר 2021
- מיקום: תל אביב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מטחנה ביד 2
אחרי נסיון ממש גרוע עם קניית מכונת אספרסו יד שנייה אני מקווה לא ליפול עכשיו עם מטחנה. מצאתי מכונה ביד שנייה של ibrital. האם לבדוק אותה פיזית עם פולים שלמים בחנות ייפתור את כל חששותי? יש לכם עוד המלצה למשהו שכדאי לי לבדוק? תודה!
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מטחנה ביד 2
מכרתי בעבר מטחנה כזו. בגדול היא מטחנה נחמדה עם איכות טחינה דומה לזו של האסקסו מיני, אבל עם טיימר. אני חושב שיש לה גם קצת פחות אגירה מלאסקסו. אני מכרתי אותה ב-350 ש"ח כי המצב החיצוני שלה לא היה משהו (עמדה קרוב לכיור וסבלה מחלודה). אם המטחנה במצב מושלם אז סביר לדעתי לשלם גם 550 ש"ח.
הדרך הפשוטה ביותר לבדוק אותה היא לבקש מהמוכר שיכין לך אספרסו איתה. אם התוצאה ראויה אז זה סימן שהיא בסדר. הבעיה שאם לא, אז זה לא אומר שהיא לא בסדר, כי יכולות להיות הרבה סיבות אחרות לקפה גרוע.
הדרך הפשוטה ביותר לבדוק אותה היא לבקש מהמוכר שיכין לך אספרסו איתה. אם התוצאה ראויה אז זה סימן שהיא בסדר. הבעיה שאם לא, אז זה לא אומר שהיא לא בסדר, כי יכולות להיות הרבה סיבות אחרות לקפה גרוע.
Re: מטחנה ביד 2
חוץ מהתרשמות חיצונית ולטעום את האספרסו שהיא עושה,אפשר לבקש מהמוכר שידגים לך איך לנקות את פנים המכונה והסכינים. ככה גם תלמד איך לעשות את הניקוי השבועי/חודשי וגם תוכל להתרשם ממצב הסכינים
- דוד משה (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 30
- הצטרף: ינואר 2021
- מיקום: תל אביב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: מטחנה ביד 2
זו היית סתם חנות ענתיקות ולא חנות קפה.
הצלחתי להגיע לעובי טחינה הרצוי, (זה לוקח ת'עשרים שניות לרדת) ומשום מה ממש לא טעים... מה יכול להיות? לפני שאני הולך להתחיל לבקש להחזיר תמוצר..
הצלחתי להגיע לעובי טחינה הרצוי, (זה לוקח ת'עשרים שניות לרדת) ומשום מה ממש לא טעים... מה יכול להיות? לפני שאני הולך להתחיל לבקש להחזיר תמוצר..
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מטחנה ביד 2
20 שניות זה מעט מדי לאספרסו. טחן דק יותר לחליטה של כ-30 שניות.
באילו פולים אתה משתמש? באיזו מכונה?
באילו פולים אתה משתמש? באיזו מכונה?
- דוד משה (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 30
- הצטרף: ינואר 2021
- מיקום: תל אביב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: מטחנה ביד 2
"פסקל כרום" של קדמה... (אני יודע שזה בעייה בפני עצמה פשוט זה מה שיכולתי עם הכסף..)
הפולים הם ערביקה כאן מגרעיני עפולה.. (דווקא הצלחתי בהיסטוריה להןציא מהם קפה טוב..יכול להיות שהם התחדשו בקפה גרוע)
אם אני אנסה להגדיר את הבעיה אני מרגיש טעמים שרופים, מאוד לא צלול, עכשיו אני אחרי 10 דקות מהשתייה ומתחיל להרגיש אפטר טייסט קצת מסריח..
הפולים הם ערביקה כאן מגרעיני עפולה.. (דווקא הצלחתי בהיסטוריה להןציא מהם קפה טוב..יכול להיות שהם התחדשו בקפה גרוע)
אם אני אנסה להגדיר את הבעיה אני מרגיש טעמים שרופים, מאוד לא צלול, עכשיו אני אחרי 10 דקות מהשתייה ומתחיל להרגיש אפטר טייסט קצת מסריח..
- דוד משה (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 30
- הצטרף: ינואר 2021
- מיקום: תל אביב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: מטחנה ביד 2
אני נורא מבואס, אישתי הולכת לאבא שלה ומקבלת ממנו נספרסו ועוד אומרת שאין מה להשוות לטובתו...
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מטחנה ביד 2
גרעיני עפולה לא נשמע לי כמו מקור לפולים טריים וטובים. הייתי מחפש פולים אחרים, ואם הטעם של אלה מרגיש שרוף אז מחפש תערובת בקלייה בינונית ולא כהה.
המכונה משתמשת בסלסלה עם שסתום מגביר קרמה או סלסלה רגילה? מכונות זולות לעיתים קרובות משתמשות בסוג הראשון והתוצאות בד"כ ירודות.
בקיצור, לא הייתי ממהר להגיע למסקנה שהבעיה היא במטחנה.
המכונה משתמשת בסלסלה עם שסתום מגביר קרמה או סלסלה רגילה? מכונות זולות לעיתים קרובות משתמשות בסוג הראשון והתוצאות בד"כ ירודות.
בקיצור, לא הייתי ממהר להגיע למסקנה שהבעיה היא במטחנה.
- דוד משה (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 30
- הצטרף: ינואר 2021
- מיקום: תל אביב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: מטחנה ביד 2
האם יש איזושהי דרך להבין האם המטחנה עושה בעיות חוץ מלהוריד אספרסו? נגיד לנסות להריח שרוף או לראות את גודל הטחינה ולראות שהוא אחיד, לחוש את הקפה ולראות אם יוצא חם מה שמעיד על שריפה... משהו כזה? עוד המלצות?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מטחנה ביד 2
האפשרות הפשוטה ביותר היא לנסות את המטחנה אצל מישהו אחר, עם מכונה ופולים שמוציאים קפה טעים. זה יבודד את ההשפעה של המטחנה.
Re: מטחנה ביד 2
פסקל כרום זו מכונה שיש לה סלסלה עם שסתום מגביר לחץ עם טרמובלוק, הייתה לי כזו ולא ממש הצלחתי להוציא קפה סביר עם הסלסלה הזו - רק אחרי שפירקתי ממנה את החלק הזה מהסלסלה (פשוט חתכתי אותו כי אין כאלו סלסלות).
אבל זה לא סיבה לקפה פחות טוב מנספרסו, תנסה פולים טריים יותר ממקור איכותי, זה קריטי לטעם.
אבל זה לא סיבה לקפה פחות טוב מנספרסו, תנסה פולים טריים יותר ממקור איכותי, זה קריטי לטעם.
Re: מטחנה ביד 2
פעם אחד קניתי בגרעיני עפולה וזה היה אסון !! פולים ישנים ואבנים (ברבים) בשקית. למכור אבנים ב50 שח/קילו זה אחלה עסק31/01/2021 17:58דוד משה כתב: ↑
הפולים הם ערביקה כאן מגרעיני עפולה.. (דווקא הצלחתי בהיסטוריה להןציא מהם קפה טוב...