לאחר תקופה הגיע הזמן.
מחפש מטחנה ביתית לאספרסו, מטחנה אפס אגירה אמינה.
עדיפות רבה לכזאת שניתן לקנות בארץ.
לפי מה שזכור לי יש את משפחת sette
ומטחנת
Nitch zero
אך לפני כמה שנים לא היו זמינות לקניה בארץ.
יש משהו שהשתנה בעולם המטחנות? נוספו מתחרים ששווה לשקול? משהו השתנה ויש יבואן בארץ?
תקציב בסביבות 2000-2500 ש"ח, כרגע לא חושב על משומש.
אשמח להמלצות
מבקש המלצות למטחנה חדשה
Re: מבקש המלצות למטחנה חדשה
EUREKA MIGNON SPECIALITA
יבואן טוב ארץ.
מתחרה ראש בראש מול הזירו.
דל"פ: הזירו מכוערת.
ניתן להחליף את מיכל האכסון שלה למפוח שמסייע בטחינת סינגל דווזינג, אם כי גם בלעדיו גג 0.5 נותרו.
יבואן טוב ארץ.
מתחרה ראש בראש מול הזירו.
דל"פ: הזירו מכוערת.
ניתן להחליף את מיכל האכסון שלה למפוח שמסייע בטחינת סינגל דווזינג, אם כי גם בלעדיו גג 0.5 נותרו.
! Coffee - You can sleep when you're dead
Re: מבקש המלצות למטחנה חדשה
ראיתי את המינון ספשייליטה בפעולה, לא התלהבתי - מגיישת, וקצת יקרה לתמורה לדעתי.
המיניון אקסל עדיפה עליה בהרבה (והמחיר בהתאם)
הייתי שוקלת את df64 - היא מיוצרת כמטחנת סינגל דוזינג ובמחיר משתלם!
המיניון אקסל עדיפה עליה בהרבה (והמחיר בהתאם)
הייתי שוקלת את df64 - היא מיוצרת כמטחנת סינגל דוזינג ובמחיר משתלם!
Re: מבקש המלצות למטחנה חדשה
תודה על התשובות.
בינתיים הdf64 נראית אופציה לא רעה בכלל.
מבחינת איכות טחינה איך היא? בעיות ידועות?
בינתיים הdf64 נראית אופציה לא רעה בכלל.
מבחינת איכות טחינה איך היא? בעיות ידועות?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מבקש המלצות למטחנה חדשה
הספשייליטה עם יותר מכפול אגירה בהשוואה לסטה, ל-NZ ול-DF64. לא הייתי קונה אותה בשביל סינגל דוזינג. היא כן אופציה נחמדה מאוד לטחינה מההופר, עם purge של כמה גרם בתחילת יום.
היתרונות של ה-NZ מול ה-DF64 לפי הביקורת של הופמן לא מצדיקים לדעתי הבדל של 1200 ש"ח במחיר, המתנה של חודשים לאספקה וויתור על אחריות מקומית.
אני קצת משוחד, אבל הסטה לדעתי היא המטחנה העדיפה מהשלוש - גם מעולה לסינגל דוזינג, וגם מעולה לטחינה מההופר. אני משתמש בה בשיטה הראשונה ביום יום (כדי להמנע מהתיישנות של הפולים בהופר), ובשיטה השניה כשאני מארח. הטוב מכל העולמות.
היתרונות של ה-NZ מול ה-DF64 לפי הביקורת של הופמן לא מצדיקים לדעתי הבדל של 1200 ש"ח במחיר, המתנה של חודשים לאספקה וויתור על אחריות מקומית.
אני קצת משוחד, אבל הסטה לדעתי היא המטחנה העדיפה מהשלוש - גם מעולה לסינגל דוזינג, וגם מעולה לטחינה מההופר. אני משתמש בה בשיטה הראשונה ביום יום (כדי להמנע מהתיישנות של הפולים בהופר), ובשיטה השניה כשאני מארח. הטוב מכל העולמות.
Re: מבקש המלצות למטחנה חדשה
אשמח להסבר, מה קובע את איכות הטחינה חוץ מגודל הסכינים? קשה לי לראות איך המטחנה הזאת טובה יותר מ-I mini חוץ מהפקטור של האגירה.14/08/2021 16:37boren כתב: ↑ הספשייליטה עם יותר מכפול אגירה בהשוואה לסטה, ל-NZ ול-DF64. לא הייתי קונה אותה בשביל סינגל דוזינג. היא כן אופציה נחמדה מאוד לטחינה מההופר, עם purge של כמה גרם בתחילת יום.
היתרונות של ה-NZ מול ה-DF64 לפי הביקורת של הופמן לא מצדיקים לדעתי הבדל של 1200 ש"ח במחיר, המתנה של חודשים לאספקה וויתור על אחריות מקומית.
אני קצת משוחד, אבל הסטה לדעתי היא המטחנה העדיפה מהשלוש - גם מעולה לסינגל דוזינג, וגם מעולה לטחינה מההופר. אני משתמש בה בשיטה הראשונה ביום יום (כדי להמנע מהתיישנות של הפולים בהופר), ובשיטה השניה כשאני מארח. הטוב מכל העולמות....
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מבקש המלצות למטחנה חדשה
@hofitz0r - לא רק גודל הסכינים משפיע על איכות הטחינה, אלא גם הסוג שלהם (קונים או שטוחים), הגאומטריה שלהם (יש הבדלים גדולים גם בתוך אותו סוג), החומר ממנו עשויים הסכינים והאם הם מצופים, מהירות הסיבוב והעוצמה של המנוע, ובטח יש פרמטרים אחרים ששכחתי. בפועל זה בא לידי ביטוי בהבדלים בחיתוך של הפולים ובאחידות של הצורה והגודל של גרגרי הקפה הטחון.
Re: מבקש המלצות למטחנה חדשה
מה שהוא אמר.
הגודל והצורה של הגרגרים משנים את הטעם בתוצר הסופי.
כמו עוד "מיליון" פרמטרים.
הגודל והצורה של הגרגרים משנים את הטעם בתוצר הסופי.
כמו עוד "מיליון" פרמטרים.
! Coffee - You can sleep when you're dead
Re: מבקש המלצות למטחנה חדשה
Df64 הוזמן פה מהארץ, נראה שעונה לדרישות שלי, תודה על העצות.
ראיתי שיש לו מודיפיקציות נפוצות, אם למישהו יש נסיון איתם (כמו למשל איזה דיקלאמפר מודפס עדיף) אשמח לעצות.
כמו כן ראיתי שיש משהו שנקרא
Burr alignment
כמה רלוונטי למטחנה חדשה, עם הסכינים המקוריים?
ראיתי שיש לו מודיפיקציות נפוצות, אם למישהו יש נסיון איתם (כמו למשל איזה דיקלאמפר מודפס עדיף) אשמח לעצות.
כמו כן ראיתי שיש משהו שנקרא
Burr alignment
כמה רלוונטי למטחנה חדשה, עם הסכינים המקוריים?
Re: מבקש המלצות למטחנה חדשה
@999mor - שוקל גם לקנות את ה-DF64 במקום NICH ZERO, אשמח לחוות דעת על המטחנה
Re: מבקש המלצות למטחנה חדשה
אין לי באמת מקום להשוואה, היו לי לפני רק 2 מטחנות, graef09/09/2021 19:01notato כתב: ↑ @999mor - שוקל גם לקנות את ה-DF64 במקום NICH ZERO, אשמח לחוות דעת על המטחנה...
I-mini.
מבחינת המטחנה בהחלט הכי מוצלחת שהיתה לי בפער מהקודמות במיוחד לשימוש שלי (אגירה מינימאלית היה לי הכי חשוב כמו שכתבתי, איכות הטחינה מרגישה לי גם טובה בהרבה) ואכן עם המפוח בהחלט אגירה נמוכה.
בינתיים מאוד מרוצה, לא עשיתי לה עדיין אף שדרוג למרות שמרגיש שה
Declamper
זה שדרוג נחוץ (אין גושים אבל המפוח לפעמים לא מצליח להסית את החריצים בקלות וצריך יותר להתאמץ)
אחרי שאני מכיר אותה, בהחלט הייתי חוזר על הקניה
מבחינת מחיר וקניה ישירות מיבואן בארץ יש לה יתרון, גם היו סופר נחמדים וקיבלתי קילו קפה האוסבראנד מתנה.
יצא לי גם לטחון גס לרמה של פילטר, ואכן מלכלך כמו בסרטון שהוצג פה בלי להרטיב, אבל בטחינת אספרסו משמעותית פחות מלכלך
ממליץ
- Barak_Negby
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 6
- הצטרף: ספטמבר 2020
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
Re: מבקש המלצות למטחנה חדשה
אני מוכר (בדיוק העלתי מודעה) ,09/09/2021 19:01notato כתב: ↑ @999mor - שוקל גם לקנות את ה-DF64 במקום NICH ZERO, אשמח לחוות דעת על המטחנה...
למכירה!
מטחנה קונית, סכינים בקוטר 60 מ"מ, מסך דיגיטלי עם שני טיימרים - סינגל ודאבל.
ובנוסף מוד מכני עם כפתור הפעלה ON ו-OFF להפעלה והפסקה של הטחינה.
המטחנה מגיעה עם כוסית טחינה בקוטר 58 מ"מ שיכולה להיכנס ישר לפורטפילטר.
בנוסף יש מעמד לפורטפילטר וניתן לטחון ישר לתוכו.
המטחנה מגיעה גם עם הופר סינגל דוזינג עם מפוח (בתמונה).
המטחנה ברשותי כ- 8 חודשים ונמכרת עקב מעבר למטחנה שהיא לא סינגל דוסינג.
מחיר : 1,100 ש״יח
לינק לביקור לעיונך