boren כתב: ↑
פותח הדיון קנה מכונה עם שני דוודים, לא HX. אלא אם היצרן אומר אחרת, לא צריכה להיות בעיה לבצע שם הסרת אבנית לבד. אבל כמובן שעדיף להזין אותה במים רכים.
שלוםן לכל המבינים .
קניתי לא מכבר ( לא מתכוון להחזיר.. ) בזרה מג'יקה BEZZERA MAGICA MN שהיא ידנית ברובה ( מחליף חום, ללא PID ,או בקרת טמפקטורה כלשהי) . אולי לא הייתי בקרב המבינים והיודעים אך הרכישה כבר נעשתה. לפי כל הביקורות הלא מקצועיות והמקצועיות שראיתי היא מכונת E61 סבירה עם תוצאות סבירות למי ש"יודע לנהוג" בה.
בהיותי מתחיל עם ניסיון ..מוגבל.. . שיחקתי עם נתוני טחינה והכנות ( טמפינג )אך טרם הגעתי לתוצאה עקבית אחידה וטובה.
הרבה צנלינג וחוסר אחידות . כולל חליטה מהירה מדי בראש ללא יכולות שליטה על זה גם מכיוון ההכנות .
כמה סרטונים טענו כי יש לשנות לחץ בדוד. הטכנאי של קדמה מכחיש בכלל את הקשר בין לחץ הדוד למהירות ואיכות החליטה במכונת מחליף חום זו.
בקיצור על מה ממליצים כדי להחזיר אותי לשפיות וסדר בעבודת החליטה?
תוספת בקרת חליטה( בקר זרימה ) בראש ? או בקר טמפרטורה בו?
למען הגילוי נאות טוחן בציאדו E5P עם טיימר ( אין בעיות בזבוזים וכן- לא SD.. מה לעשות) ושקילה אחרי טחינה.
אודה לכל הסבר והמלצה אפקטיבית , כולל המשך התנסות במכונה .
בתודה מראש לכל המשיבים ..
דב
הבעיות שתיארת (צ'נלינג, חוסר יכול לשלוט על זמני המיצוי), נשמעים לי יותר כמו בעיות עם טחינה. זה, לפחות, הניחוש הראשון שעלה לי לראש. ציאדו הוא מותג מוכר ומוערך, אבל במקומך, הייתי מעיף מבט על הסכינים. ייתכן ויש שם איזשהו פגם.
כמובן שתמונה שווה אלף מילים וסרטון של ההכנה הוא רעיון מצויין. אולי תוסיף גם צילום של הסכינים.