פורום תה ???

תה לסוגיו, חליטות צמחים ומאטה
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 59332
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: מרטין סבג
מיקום: כפר-סבא
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #16 

יש בדיזנגוף חנות תה. שווה לבדוק שם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1405
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

תה טורקי עובר תהליך ארוך מהמקובל של יבוש0פרמנטציה) וגם כמעט חסרים בו עלים אליונים וניצנים(טיפסים) זה סיבה שבתהליך רגיל אין צבע ענברי...אז מבשלים...

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

דבוטאנט כתב:חסר תה בתפזורת בארץ?
כשהייתי באנקרה ראיתי בסופר שם תה בתפזורת באריזות של קילו (כמו של קפה אצלנו...)
קניתי חצי קילו (הכי יקר שמצאתי) אבל מתברר שהוא קצת ישן (כמו בקפה הטעם מתנדף) - אם אתה רוצה תטריח את עצמך לפתח תקווה ותקבל אותו חינם.
...
איך חלטת אותו?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

כף תה גדושה במים בקומקום קטן על הגז - אחרי שנראה שהתמצית מוכנה שמים קצת בכוס ומעל מים רותחים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

דבוטאנט כתב:כף תה גדושה במים בקומקום קטן על הגז - אחרי שנראה שהתמצית מוכנה שמים קצת בכוס ומעל מים רותחים.
...
סביר שהתה שקנית באמת פג תוקף,
אבל הייית מנסה משהו נוסף:
תהליך הכנת התה התורכי (עם לא מוכר לך) דורש בישול
איטי על מעין "בן מארי", הקנקן התחתון מכיל מים קרים, מרתיחים אותם, משאירים את האש נמוכה מאוד, שופכים כף תה גדושה למיכל העליון ועליה כמות מיים רותחים בכדי לחלוט ולייצר תמצית.
מעמידים חזרה על האש כך שהקומקום העליון מתחתם מהקומקום התחתון והאדים שנוצרים.

לאחר מכן מוזגים לכוסות זכוכית ושותים עם קוביית סוכר.

תה מדהים! (לא עובד עם תה של וויסוצקי..או תה תפזורת אחר :) )
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

לא ניסיתי ככה - אבל ראיתי שם במשרדים שהייתי שיש קומקום חשמלי מחולק ל 2 ובחלק העליון מאדים באמת את העלים.
אם היית מעלה את השרשור הזה במרץ הייתי קונה כזה קומקום ומנסה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

דבוטאנט כתב:לא ניסיתי ככה - אבל ראיתי שם במשרדים שהייתי שיש קומקום חשמלי מחולק ל 2 ובחלק העליון מאדים באמת את העלים.
אם היית מעלה את השרשור הזה במרץ הייתי קונה כזה קומקום ומנסה.
...
נכון!!!!

יצא לי לעבוד במשרדים של אחת החברות שם ולא זזתי מהמטבחון בגלל התה הטעים הזה!!!
בנסיעה אחרת עברתי בשוק מקומי וקניתי קומקום אוטנטי (כמו בתמונה שצירפתי לפוסט זה)
וככה אני חוטל את התה....יוצא שיגעון...

עכשיו לקראת החורף זה קלאסי אבל נגמר לי התה.
אולי אמצא באחת החנויות שהציעו החברים בפורום.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1405
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

זה בדיוק מה שעושה הסמובר הרוסי.הישנים עבדו אל פחם והחדשים חשמליים.במוסר זה דוד מים ומעליו שמים כלי חרס רם תמצית....טעם נהדר!

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

תודה לדבוטאנט ..

נושא שלא נקרא #24 

אני לא יודע מי מכם שם לב אבל במפגש האחרון נכנס
דבוטאנט ושאל בקול : "מי זה נמרוד?"

הבן אדם הגיע עם חבילת התה שקנה בתורכיה ונתן לי אותה כפי שהציע לי בתחילת הפוסט הזה...
ובכן - תוצאות:

אתמול הכנתי את התה התורכי על הכיריים בקנקן תה תורכי (ייעודי)
התה יצא טוב+. יחסית עדין.
דבוטאנט - ממה שזכור לי התה העממי ששתיתי (והכנתי בעבר בבית) היה הרבה יותר חזק .
שתי סיבות אפשריות :
1.קנית תה איכותי שהוא ככה"נ עדין יותר מהתה העממי.
2.עקב קרבתו לפג התוקף איבד מהטעמים.

בכל מקרה...אני נהנה מכל רגע וכל שלוק מעלה זכרונות מאיסטנבול וממדרחוב איסתקלל....ייאמי

רק כדי להסיר כל ספק זה לא אני בתמונה!!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

אני מכיר את הבורמה הזאת - זה בשדרות איסתיקלאל בהתחלה מסעדת saray = מקום מצוין!!!
נראה לי שאתה צודק במסקנות אבל לא בטוח שתהיה פעם הבאה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

קבל תיקון.
התה מצויין.הכנתי היום כמות קצתיותר גדולה
ויצא מעולה.


תודה על התה!
אתה מוזמן אם אתה מגיע לחיפה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

למי שאוהב באמת תה,כדאי לחפש בחנויות שמתמחות במוצרים עבור העולים מחבר העמים,החברה האלה מבינים בכל מה שקשור בתה,ויש להם מבחרים עצומים,וטעמים מיוחדים.

יש לי כמה חברים שעובדים איתי שתמיד מצליחים להפתיע אותי עם התה,וכשהם מסיימים את התכולה,הם נותנים לי את קופסת הפח במתנה לצורך אחסון הקפה הקלוי.

שלח תגובה

חזור אל “תה וחליטות”