מאחר והלילות מתקררים , בא לי לפעמים כוס תה גדולה וחמה.
אני לא מכיר סוגי תה חוץ ממה שיש בסופר.
יש סוגים יותר טובים/מובחרים מההיצע שבסופר?
קפה קפה אבל מה עם תה?
אם אתה גר באזור תל אביב, הנה כמה חנויות בשבילך:
http://www.palaisdesthes.co.il/
http://www.wtea.co.il/house-of-tea.aspx
הראשונה היא כמו מוזיאון לתה, עם המון סוגי תה וכלים לשתייה / הגשה.
סוגי התה נעים בין השקיקים הרגילים, אלה בטעמים, חליטות של עלים מיובשים, פקעות תה (שנפתחות במגע עם מים חמים)
ועוד ועוד ועוד... פשוט תנסה ותגלה מה אתה אוהב...
אפשר כמובן גם לגדל בבית צמחים כמו נענע, רוזמרין, זוטא לבנה, לימונית, מרווה ועוד.
חורף נעים
http://www.palaisdesthes.co.il/
http://www.wtea.co.il/house-of-tea.aspx
הראשונה היא כמו מוזיאון לתה, עם המון סוגי תה וכלים לשתייה / הגשה.
סוגי התה נעים בין השקיקים הרגילים, אלה בטעמים, חליטות של עלים מיובשים, פקעות תה (שנפתחות במגע עם מים חמים)
ועוד ועוד ועוד... פשוט תנסה ותגלה מה אתה אוהב...
אפשר כמובן גם לגדל בבית צמחים כמו נענע, רוזמרין, זוטא לבנה, לימונית, מרווה ועוד.
חורף נעים
- MONI
- חבר ותיק
- הודעות: 1341
- הצטרף: יולי 2006
- מיקום: באר שבע
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 72 פעמים
+1Jkatz כתב: http://www.palaisdesthes.co.il/
אפשר כמובן גם לגדל בבית צמחים כמו נענע, רוזמרין, זוטא לבנה, לימונית, מרווה ועוד.
חורף נעים...
אחלה חנות , מבחר מטורף
גם לגדל בבית נחמד מאוד
לצאת לקטוף משהו ירוק טרי
חוויה בפני עצמה, שונה לגמרי מקפה ונעימה לא פחות.
חליטת תה בעלים גדולים או רכיבי פירות וצמחים משחררת יותר טעמים. לכן אם מכבדים את הוראות ההכנה וחולטים את התה בדיוק כמו שצריך, מקבלים תוצאה טעימה בהרבה. לצערי, בישראל התרגלו לתה ג'נרי, אבל תה איכותי בישראל לא נגמר בחנות כלשהי, פשוט צריך להסתקרן מספיק.
כל חליטת פירות או צמחים שאינה מכילה קפאין טובה לשתייה בכל שעות היום, במיוחד בערב.
חליטת תה בעלים גדולים או רכיבי פירות וצמחים משחררת יותר טעמים. לכן אם מכבדים את הוראות ההכנה וחולטים את התה בדיוק כמו שצריך, מקבלים תוצאה טעימה בהרבה. לצערי, בישראל התרגלו לתה ג'נרי, אבל תה איכותי בישראל לא נגמר בחנות כלשהי, פשוט צריך להסתקרן מספיק.
כל חליטת פירות או צמחים שאינה מכילה קפאין טובה לשתייה בכל שעות היום, במיוחד בערב.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אם אתה מסתובב בסופרים האורגניים ובחנויות הטבע יש מבחר ענקי.
ממליץ על תה של OCHA: דרג'ילינג, אסאם ואם אתה אוהב טעמי פירות יש תה לבן סיני עם דובדבן מעולה.
בנוסף יש תה וחליטות טובות של PUKKA (בשקיות).
בחנות שהומלצה לך בדיזינגוף יש מבחר ענקי והמחירים יקרים מאוד אבל יש בה דברים מעניינים כמו מספר סוגים של תה פואר מיושן ואסאם משובח.
בנוסף יש להם שם כלים להכנה ושקיות חד פעמיות לשים עלי תה בפנים יחד עם תופסן ממתכת לכוס.
רצוי שלא לחלוט במים רותחים, כדאי בסביבות 90 מעלות בדומה לקפה ויש אף סוגים עדינים יותר שדורשים חליטה גם ב 80 מעלות.
ממליץ על תה של OCHA: דרג'ילינג, אסאם ואם אתה אוהב טעמי פירות יש תה לבן סיני עם דובדבן מעולה.
בנוסף יש תה וחליטות טובות של PUKKA (בשקיות).
בחנות שהומלצה לך בדיזינגוף יש מבחר ענקי והמחירים יקרים מאוד אבל יש בה דברים מעניינים כמו מספר סוגים של תה פואר מיושן ואסאם משובח.
בנוסף יש להם שם כלים להכנה ושקיות חד פעמיות לשים עלי תה בפנים יחד עם תופסן ממתכת לכוס.
רצוי שלא לחלוט במים רותחים, כדאי בסביבות 90 מעלות בדומה לקפה ויש אף סוגים עדינים יותר שדורשים חליטה גם ב 80 מעלות.
חליטות שמכילות פירות וצמחים חולטים במים רותחים עד 85 מעלות, תה ירוק בטמפ' נמוכות יותר -75-85 מעלות ושחור איפשהו באמצע. זה כלל אצבע, כמובן שעלולות להיות חריגות. מעבר לכך, חליטות של פירות וצמחים מצריכות 4-6 דקות חליטה, לעומת תה שחור שמצריך 2-3 דקות ותה ירוק בין 1-2 דקות בלבד.
מה שאומר שלהשאיר עלי תה בכוס זה מתכון בטוח לתה אפיץ מדי או בטעמים חריגים מ"כוונת המשורר".
מה שאומר שלהשאיר עלי תה בכוס זה מתכון בטוח לתה אפיץ מדי או בטעמים חריגים מ"כוונת המשורר".
כבר לפני עשרים ומשהו שנה ביקרתי לתקופה באזור דרגילינג בצפון מזרח הודו , ואחרי מספר סיורים במפעלי התה ולימוד קצר של הנושא ,, תוך כדי טעימות רבות כמובן, הבנתי שלמה שהורגלנו אז בארץ בעניין התה היה פשוט הבררה של תהליך היצור , ולא הרבה יותר מזה...
כיום המצב כבר מעט שונה ויש מבחר מעט גדול יותר ומגוון איכויות , אפילו לפעמים בסופרים. אבל עדיין זה לא ממש זה , ובטח שהמודעות לתה איכותי בארץ עדיין רחוקה מלהיות סבירה , אצל רוב האנשים.
ובכלל כבר כמעט עשרים שנה שאני מכור לתה ירוק טוב על הבוקר מוקדם, לפני הקפה של הבוקר שבא קצת אחרי...
כיום המצב כבר מעט שונה ויש מבחר מעט גדול יותר ומגוון איכויות , אפילו לפעמים בסופרים. אבל עדיין זה לא ממש זה , ובטח שהמודעות לתה איכותי בארץ עדיין רחוקה מלהיות סבירה , אצל רוב האנשים.
ובכלל כבר כמעט עשרים שנה שאני מכור לתה ירוק טוב על הבוקר מוקדם, לפני הקפה של הבוקר שבא קצת אחרי...