עזרה למנגליסט המתחיל

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
embedded (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2030
הצטרף: דצמבר 2008
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

תודה לכולם יצא אששש

תגידו איך אתם מנקים את המנגל?
אחרי על האש אחד המנגל נראה אחרי מלחמה.

אני כמובן ניקיתי את המגשים משומן.

יש לי מגש מנירוסטה כזה וכולו מלא שומן, כל כמה זמן רצוי לנקות?
אתם משתמשים בנייר כסף?

elivne
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 27
הצטרף: מרץ 2010
שם מלא: ערן ליבנה
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

מעולה תודה.
בדיוק סוגר כמה פינות חשובות.

rberkner כתב:

מתכון כללי לסטייק טוב (אנטריקוט)
1. להוציא את הבשר שעה עד שעתיים לפני הצלייה. הבשר צריך להיות בטמפרטורת החדר.
2. מרח מעט שמן זית משני צידי הסטייקים. מעט!
3. הדלק את הגריל 10 דקות לפני הצלייה עם מכסה סגור (שיגיע לטמפרטורה גבוהה - לפחות 250 מעלות).
4. נקה את הרשת עם מברשת, ואז בשיטת המזלג הארוך הבצל והשמן.
5. סגור שוב את המכסה לוודא שהטמפרטורה חזרה לערכים הגבוהים.
6. תבל את הסטייק במלח גס ומעט פלפל שחור גרוס (מעט).
7. הנח את הסטייקים על רשת הצלייה וסגור את המכסה לשתי דקות (שמור עוצמת להבה מקסימלית לכל התהליך).
8. אחרי שתי דקות, סובב את הסטייקים בארבעים וחמש מעלות ( לא להפוך) והשאר עוד שתי דקות (סה״כ 4 דקות).
9. הפוך את הסטייקים וסגור לעוד שתי דקות.
10. סובב שוב בארבעים וחמש מעלות ( לא להפוך), ועוד שתי דקות.
11. סהכ צלייה של 8 דקות. לשמור מכסה סגור לאורך כל הזמן.
12. להוציא - לתת לסטייק לנוח שתי דקות, ובתאבון.
13. חשוב, המתכון לסטייקים בעובי 2.5 - 3 ס״מ. לא הרבה שמן זית. לא לפתוח את הגריל ולבדוק מה שלום הסטייקים (הם אוהבים לעשות את הקסם לבד בחושך.).

זה המתכון הבסיסי, אחרי שתראה שיוצא כמו שאתה רוצה תתקדם ועל תפחד, לנתחים שלמים.
תהנה, חג שמח.
רוני
...
·

saraguru
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 126
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

מומלץ לשים נייר אלומיניום על המגש, ככה קל יותר לנקות.
אפשר גם לשפוך חול מעל נייר האלומיניום... הוא גם עוזר לקבע את נייר האלומיניום,שלא יזוז, והוא גם סופג את השמן.

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”