איחסון פולי קפה
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: איחסון פולי קפה
לא מצאתי את הדיון בפורום שבו אנשים המליצו על טחינה של פולים קפואים, אבל לפני מספר שנים התפרסם מחקר מדעי בנושא שטען שזה משפר את הטעם ויש גם סיכום קצר בכתבה בניו יורק טיימס. אם הקפה שלי היה שמור במבחנות לא הייתי מהסס לנסות את זה. אני לא רואה שום חיסרון, מלבד אולי שזה מאמץ קצת יותר את המטחנה. זה לא המקרה שבו פותחים שקית שיצאה מהמקפיא, לוקחים כמות פולים קטנה ובינתיים השקית עצמה מתמלאת בלחות. פתיחה של מבחנה בודדת מהמקפיא לא משפיעה על פולים אחרים, רק על אלה ששמורים בה.
- tiptipon (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 359
- הצטרף: פברואר 2009
- שם מלא: גיא ברוך
- מיקום: מודיעין
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
Re: איחסון פולי קפה
אני מבין שנכנסתי לעולם האיחסון לא חשבת שיש כל כך הרבה לחשוב
בקיצור אני משתמש במוכנה אוטומטית saeco syntia שיש לה תא איחסון לפולים ממלא אותו ומשתשמש עד שנגמר ושוב ממלא
אני שותה כל יום קפה או שניים
מה שאתם אומרים אני צריך לשים כמות קטנה יותר של פולים המכונה
ואת השאר לאחסן היכן הכי נכון ?
בקיצור אני משתמש במוכנה אוטומטית saeco syntia שיש לה תא איחסון לפולים ממלא אותו ומשתשמש עד שנגמר ושוב ממלא
אני שותה כל יום קפה או שניים
מה שאתם אומרים אני צריך לשים כמות קטנה יותר של פולים המכונה
ואת השאר לאחסן היכן הכי נכון ?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: איחסון פולי קפה
אם את השאר תאחסן במיכל AirScape זה כבר יהיה שיפור על פני לתת לפולים להתיישן במכונה, היכן שהם חשופים להרבה אוויר. לחלופין לאחסן אותה בשקית שבה הם הגיעו ולצמצם אותה כך שלא יישאר בה הרבה אוויר גם יהיה בסדר.
ואם אתה קונה שקיות גדולות (נניח של 1 ק"ג) אז חלק אותן למספר שקיות קטנות ואחסן אותן במקפיא. רק שים לב לא לפתוח שקית כזו לפני שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר.
ואם אתה קונה שקיות גדולות (נניח של 1 ק"ג) אז חלק אותן למספר שקיות קטנות ואחסן אותן במקפיא. רק שים לב לא לפתוח שקית כזו לפני שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K
- הודעות: 15621
- הצטרף: פברואר 2006
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 269 פעמים
- קיבל תודות: 303 פעמים
Re: איחסון פולי קפה
את ה AirScape לשמור במקרר? או בחוץ?08/10/2021 16:32boren כתב: ↑ אם את השאר תאחסן במיכל AirScape זה כבר יהיה שיפור על פני לתת לפולים להתיישן במכונה, היכן שהם חשופים להרבה אוויר. לחלופין לאחסן אותה בשקית שבה הם הגיעו ולצמצם אותה כך שלא יישאר בה הרבה אוויר גם יהיה בסדר.
ואם אתה קונה שקיות גדולות (נניח של 1 ק"ג) אז חלק אותן למספר שקיות קטנות ואחסן אותן במקפיא. רק שים לב לא לפתוח שקית כזו לפני שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר....
נניח בשימוש של 250 גרם פולים לשבוע וחצי מקסימום.
אהבתי את הרעיון של החלוקה לשקיות!
גם לא צריך שקית עם שסתום, נכון?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: איחסון פולי קפה
את ה-AirScape שומרים בחוץ, ואם המיכל שלו שקוף אז כדאי לשמור בארון.
אין צורך בשקיות עם שסתום כי הפולים לא פולטים גזים כשהם קפואים.
אין צורך בשקיות עם שסתום כי הפולים לא פולטים גזים כשהם קפואים.
Re: איחסון פולי קפה
כמות המים בהם אמורה להיות זעירה עד אפסית ולכן ההשפעה על קושי הטחינה לא אמורה להיות משמעותית (כלומר זה לא אומר לטחון קרח)06/10/2021 17:52boren כתב: ↑ לא מצאתי את הדיון בפורום שבו אנשים המליצו על טחינה של פולים קפואים, אבל לפני מספר שנים התפרסם מחקר מדעי בנושא שטען שזה משפר את הטעם ויש גם סיכום קצר בכתבה בניו יורק טיימס. אם הקפה שלי היה שמור במבחנות לא הייתי מהסס לנסות את זה. אני לא רואה שום חיסרון, מלבד אולי שזה מאמץ קצת יותר את המטחנה. זה לא המקרה שבו פותחים שקית שיצאה מהמקפיא, לוקחים כמות פולים קטנה ובינתיים השקית עצמה מתמלאת בלחות. פתיחה של מבחנה בודדת מהמקפיא לא משפיעה על פולים אחרים, רק על אלה ששמורים בה....