איחסון פולי קפה

מכונות קפה, מטחנות, קליה ואביזרים
boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: איחסון פולי קפה

נושא שלא נקרא #16 

לא מצאתי את הדיון בפורום שבו אנשים המליצו על טחינה של פולים קפואים, אבל לפני מספר שנים התפרסם מחקר מדעי בנושא שטען שזה משפר את הטעם ויש גם סיכום קצר בכתבה בניו יורק טיימס. אם הקפה שלי היה שמור במבחנות לא הייתי מהסס לנסות את זה. אני לא רואה שום חיסרון, מלבד אולי שזה מאמץ קצת יותר את המטחנה. זה לא המקרה שבו פותחים שקית שיצאה מהמקפיא, לוקחים כמות פולים קטנה ובינתיים השקית עצמה מתמלאת בלחות. פתיחה של מבחנה בודדת מהמקפיא לא משפיעה על פולים אחרים, רק על אלה ששמורים בה.

דור_א
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 178
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: איחסון פולי קפה

נושא שלא נקרא #17 

זה תמיד המבחן. הטעם. לנסות ולהחליט
! Coffee - You can sleep when you're dead

tiptipon (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 359
הצטרף: פברואר 2009
שם מלא: גיא ברוך
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

Re: איחסון פולי קפה

נושא שלא נקרא #18 

אני מבין שנכנסתי לעולם האיחסון לא חשבת שיש כל כך הרבה לחשוב :D
בקיצור אני משתמש במוכנה אוטומטית saeco syntia שיש לה תא איחסון לפולים ממלא אותו ומשתשמש עד שנגמר ושוב ממלא
אני שותה כל יום קפה או שניים
מה שאתם אומרים אני צריך לשים כמות קטנה יותר של פולים המכונה
ואת השאר לאחסן היכן הכי נכון ?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: איחסון פולי קפה

נושא שלא נקרא #19 

אם את השאר תאחסן במיכל AirScape זה כבר יהיה שיפור על פני לתת לפולים להתיישן במכונה, היכן שהם חשופים להרבה אוויר. לחלופין לאחסן אותה בשקית שבה הם הגיעו ולצמצם אותה כך שלא יישאר בה הרבה אוויר גם יהיה בסדר.

ואם אתה קונה שקיות גדולות (נניח של 1 ק"ג) אז חלק אותן למספר שקיות קטנות ואחסן אותן במקפיא. רק שים לב לא לפתוח שקית כזו לפני שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר.

tiptipon (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 359
הצטרף: פברואר 2009
שם מלא: גיא ברוך
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

Re: איחסון פולי קפה

נושא שלא נקרא #20 

עזרתם לי מאוד
תודה רבה ושבת שלום

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
הודעות: 15621
הצטרף: פברואר 2006
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

Re: איחסון פולי קפה

נושא שלא נקרא #21 

08/10/2021 16:32  
boren כתב:
אם את השאר תאחסן במיכל AirScape זה כבר יהיה שיפור על פני לתת לפולים להתיישן במכונה, היכן שהם חשופים להרבה אוויר. לחלופין לאחסן אותה בשקית שבה הם הגיעו ולצמצם אותה כך שלא יישאר בה הרבה אוויר גם יהיה בסדר.

ואם אתה קונה שקיות גדולות (נניח של 1 ק"ג) אז חלק אותן למספר שקיות קטנות ואחסן אותן במקפיא. רק שים לב לא לפתוח שקית כזו לפני שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר.
...
את ה AirScape לשמור במקרר? או בחוץ?
נניח בשימוש של 250 גרם פולים לשבוע וחצי מקסימום.

אהבתי את הרעיון של החלוקה לשקיות!
גם לא צריך שקית עם שסתום, נכון?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: איחסון פולי קפה

נושא שלא נקרא #22 

את ה-AirScape שומרים בחוץ, ואם המיכל שלו שקוף אז כדאי לשמור בארון.

אין צורך בשקיות עם שסתום כי הפולים לא פולטים גזים כשהם קפואים.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
הודעות: 15621
הצטרף: פברואר 2006
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

Re: איחסון פולי קפה

נושא שלא נקרא #23 

שקיות zip מומלצות מ aliexpress? 😬

Gilan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 38
הצטרף: ינואר 2019
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

Re: איחסון פולי קפה

נושא שלא נקרא #24 

06/10/2021 17:52  
boren כתב:
לא מצאתי את הדיון בפורום שבו אנשים המליצו על טחינה של פולים קפואים, אבל לפני מספר שנים התפרסם מחקר מדעי בנושא שטען שזה משפר את הטעם ויש גם סיכום קצר בכתבה בניו יורק טיימס. אם הקפה שלי היה שמור במבחנות לא הייתי מהסס לנסות את זה. אני לא רואה שום חיסרון, מלבד אולי שזה מאמץ קצת יותר את המטחנה. זה לא המקרה שבו פותחים שקית שיצאה מהמקפיא, לוקחים כמות פולים קטנה ובינתיים השקית עצמה מתמלאת בלחות. פתיחה של מבחנה בודדת מהמקפיא לא משפיעה על פולים אחרים, רק על אלה ששמורים בה.
...
כמות המים בהם אמורה להיות זעירה עד אפסית ולכן ההשפעה על קושי הטחינה לא אמורה להיות משמעותית (כלומר זה לא אומר לטחון קרח)

שלח תגובה

חזור אל “לוח מכונות ומוצרי קפה”