ארומה - התעלומה נפתרה

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #31 

כן ולא כי השוק הישראלי קודם כל מושפע מהאוכל שמגישים, הכמות (ראו מקרה ארומה) והמחיר. פרמטר שני או שלישי הוא הקפה לצערנו אחרת איך תסבירו את המשפט "הפוך רותח עם תוספת חלב בצד ..." :lol:

דבוטאנט (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #32 

בפעם האחרונה שהייתי בסטארבקס זה היה באנקרה לפני כמה חודשים וקניתי פולי קפה שלהם לבית - יש להם רמות קלייה ותאריכים והכל מסודר וארוז יפה.
קניתי סוואלזי קלוי רמה אחת לפני הכי כהה שלהם - זה כמו אל-נחלה... כהה מאוד.
הבעיה הכי גדולה שלי איתם זה הגודל של הכל - אתה מזמין אספרסו קצר ומקבל דלי שאפשר לעשות איתו ספונג'ה בכיף בדירת 3 חדרים.
הפוך גדול שם זה משהו בגודל קונטיינר של צים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #33 

דבוטאנט כתב:בפעם האחרונה שהייתי בסטארבקס זה היה באנקרה לפני כמה חודשים וקניתי פולי קפה שלהם לבית - יש להם רמות קלייה ותאריכים והכל מסודר וארוז יפה.
קניתי סוואלזי קלוי רמה אחת לפני הכי כהה שלהם - זה כמו אל-נחלה... כהה מאוד.
הבעיה הכי גדולה שלי איתם זה הגודל של הכל - אתה מזמין אספרסו קצר ומקבל דלי שאפשר לעשות איתו ספונג'ה בכיף בדירת 3 חדרים.
הפוך גדול שם זה משהו בגודל קונטיינר של צים.
...
איך היו הפולים הקלויים בטעם לאחר הטחינה?.

דבוטאנט (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #34 

לא משהו - נורא כהה וגם בני 4 חודשים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #35 

יש לי תאוריה לגבי סיבות הכישלון של רשתות אמריקאיות בארץ
אני לא חושב שלסטארבקס היה כל כך קשה לשפץ קצת את התפריט ולהתאים אותו לארץ
אבל הם בחרו לא להתאמץ, השאירו תפריט מגוחך במחירי גורמה ושירות הלוקח כל מה שרע בגישה האמריקאית בניחוח ישראלי, וכמובן נפלו חזק
לעומתם, קחו את מקדונלדס, אולי האמריקאית היחידה שמצליחה פה. הם התחילה עם המבורגר 60 גרם בלחמניה ריקה ורוטב, ודי מהר התאפסו והציעו מה שמתאים בארץ. יחד עם ניהול הגיוני ומבוקר כמובן, והתייחסות טובה לעובדים בדיוק כמו בארהב, העסק עובד.
התאוריה שלי היא שבעלי הזיכיון משיגים כסף להשקעה, מקימים, מושכים משכורות עתק, סומכים על התלהבות ישראלית וגב אמריקאי, נהנים מהעניין הראשוני ואחכ נאלצים לסגור (תוך שנהנו ממשכורות עצומות). אבל כמובן מי שלא טורח בערב שבת לא יאכל בשבת. לא מספיקה השקעה בזיכיון, בוודאי לא בתחומים כל כך תחרותיים. תכלס, על טעם הקפה אפשר להתגבר, אבל מחירים שהתחילו אז ב 12 שח לקפה בכוס חד פעמית, שחציה קצף חלב שמזכיר בועות סבון, זה לא לעניין. משהו המתאים אולי לאמריקאים המורגלים לפרקולטור. והם עוד פתחו סניפים מול ארקפה...זה היה כל כך מגוחך.
אישית אני מאמין שיכלו להצליח כאן, ושמח מאוד שלא. מעדיף שרשת ישראלית מוצלחת כמו ארומה תצוץ בכל פינה (לא ארומה ת"א כן...? )
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #36 

hosq, זו לא סתם תיאוריה, יש לכך שם וזה נקרא "גלוקאליזציה".
יש הרבה דוגמאות לרשתות בינלאומיות שלא השכילו להתאים עצמן לשוק המקומי, כשהן הפכו לגלובאליות, ולכן קרסו.
וכמובן דוגמאות הפוכות.

הנה כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Glocalisation


ד"א, דווקא בגלל זה, מאוד מדהימה אותי כל פעם מחדש ההצלחה של איקאה.
אולי ריהוט שונה מאוכל, אני לא יודע, אבל זה פשוט מטורף - הם לא שינו שום דבר, אפילו לא את שמות המוצרים שהם מוכרים!
ועדיין, הם מצליחים באופן טוטאלי לגמרי, בכל חור בעולם שהם נכנסים אליו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #37 

זה נובע מארץ המוצא - כמו גםH&M . בשבדיה, כמו בסין אגב, השוק אינו חופשי לחלוטין. הצריכה חופשית אבל היצרנים כפופים למדינה - עניין של שליטה במשאבים ולא רק. זה מוביל במקרה של שבדיה לעסקים ששמים את הצרכן בראש מעייניהם ולא את תכניות השיווק. בטווח הארוך, קשה לנצח אסטרטגיה כזו, והיא עובדת בכל מקום. אגב השירות שלהם "אירופאי" כלומר כזה הדורש הרבה סבלנות וסובלנות מהלקוח (בקיצור גרוע...) אבל הם מספקים משהו שצרכנים תמיד מעריכים - הוגנות בסיסית.
what's next?

כסלו
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 35
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #38 

באמת מקרה מצחיק מה שקרה בארומה אך זה לא מקרי לפי מה שהבנתי ממכרים שלי שעובדים בבתי קפה,רוב השקיות שאנחנו רואים על המדפים הם לתצוגה בלבד ואני הבנתי שיש כאלה ששמים שם אפילו אבנים וכדו'.
ובקשר לארומה תל אביב אני הייתי שותה לפעמים קפה בדרך לעבודה והטעם שלהם לא היה משהו בלשון המעטה,אבל לפני כחודש שתיתי אספרסו והוא הפתיע אותי לטובה,חשבתי אולי נפלתי בטעות על אספרסו מדהים אז באתי יום אחרי שתיתי שוב אספרסו והטעם היה כמעט אותו דבר ואני בלי בושה כמו שאני רגילה שאלתי את האחמש שם אם שינו את הקפה והוא אמר לי שכן בערך אבל זה מסובך.לא נכנסתי איתו לזה אבל באמת ששוה לבדוק מה קורה שם בארומה תל אביב אולי סוף סוף הם הבינו שהקפה שלהם "לא משהו" ויש לו טעם של קוסקוס עם...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #39 

כסלו, באיזה סניף של ארומה תל-אביב מדובר?

אני שתיתי בסניף בנמל ת"א לפני שבועיים-שלושה, והאספרסו היה ממש גרוע. נראה לי שזה בכלל סניף לא מוצלח במיוחד... אפילו לחם לא היה שם :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כסלו
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 35
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #40 

שתיתי ברחוב הרצל ובשוקן לא שתיתי בנמל.
עשיתי בדיקה מעמיקה...
ארומה ישראל כפי שכבר כולם יודעים (נראה לי) קולים את הקפה בבית קלייה משלהם.
את הקפה לארומה תל אביב קולים גם כן בארץ אבל כאן זה מתחיל להיות מסובך.עד לא מזמן סיפקו לארומה תל אביב קפה מחברה אחת ועכשיו התחילו לספק להם חברה אחת.בחלק מהסניפים הקפה הוא אותו קפה ישן וחלק מהסניפים הם עם הקפה החדש.הבנתי גם שיש סניפים שהקפה מעורבב משני הסוגים שזה די מוזר.
בקיצור ולעניין זה המידע שאני השגתי אם למישהו יש מושג שימשיך אותי.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #41 

נשמע ממש לא משהו... :roll:
אז למה את ממשיכה לשתות שם? :) יאללה, עברי לסי-קפה!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כסלו
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 35
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #42 

אני שותה הרבה אספרסו והפוך!!!ואני אוהבת לגוון ולמרות שהקפה שלהם בארומה לא היה משהו הוא הפתיע אותי בפעמיים האחרונות ששתיתי והיה מאוד מאוד מוצלח.אני מבטיחה שאני אעבור שם שוב ואבדוק שזה לא היה דו פעמי.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #43 

אני חושב שחבל על הכסף שלך כי ארומה זה אחד המקומות האחרונים שהייתי חושב עליהם כשבא לי קפה ...

אם כבר הגעת להרצל יש לך בקרבת מקום: ארקפה, לנדוור ואילנס.

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1222
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

נושא שלא נקרא #44 

moti_r כתב:קודם כל - תתחדש!
איזה בלנדר?
...
מצטער על הדיליי... זה הבלנדר.

תמונה


וגם אני מצטרף לכל המחאות נגד סטארבאקס. אין לי כח להכנס לזה שוב אבל ניסיתי בכמה מקומות בקליפורניה ותמיד חלש, אנמי, די דוחה ומוקצף בגסות.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”