ארומה - התעלומה נפתרה
- דבוטאנט (פותח השרשור)
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בפעם האחרונה שהייתי בסטארבקס זה היה באנקרה לפני כמה חודשים וקניתי פולי קפה שלהם לבית - יש להם רמות קלייה ותאריכים והכל מסודר וארוז יפה.
קניתי סוואלזי קלוי רמה אחת לפני הכי כהה שלהם - זה כמו אל-נחלה... כהה מאוד.
הבעיה הכי גדולה שלי איתם זה הגודל של הכל - אתה מזמין אספרסו קצר ומקבל דלי שאפשר לעשות איתו ספונג'ה בכיף בדירת 3 חדרים.
הפוך גדול שם זה משהו בגודל קונטיינר של צים.
קניתי סוואלזי קלוי רמה אחת לפני הכי כהה שלהם - זה כמו אל-נחלה... כהה מאוד.
הבעיה הכי גדולה שלי איתם זה הגודל של הכל - אתה מזמין אספרסו קצר ומקבל דלי שאפשר לעשות איתו ספונג'ה בכיף בדירת 3 חדרים.
הפוך גדול שם זה משהו בגודל קונטיינר של צים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
איך היו הפולים הקלויים בטעם לאחר הטחינה?.דבוטאנט כתב:בפעם האחרונה שהייתי בסטארבקס זה היה באנקרה לפני כמה חודשים וקניתי פולי קפה שלהם לבית - יש להם רמות קלייה ותאריכים והכל מסודר וארוז יפה.
קניתי סוואלזי קלוי רמה אחת לפני הכי כהה שלהם - זה כמו אל-נחלה... כהה מאוד.
הבעיה הכי גדולה שלי איתם זה הגודל של הכל - אתה מזמין אספרסו קצר ומקבל דלי שאפשר לעשות איתו ספונג'ה בכיף בדירת 3 חדרים.
הפוך גדול שם זה משהו בגודל קונטיינר של צים....
- דבוטאנט (פותח השרשור)
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש לי תאוריה לגבי סיבות הכישלון של רשתות אמריקאיות בארץ
אני לא חושב שלסטארבקס היה כל כך קשה לשפץ קצת את התפריט ולהתאים אותו לארץ
אבל הם בחרו לא להתאמץ, השאירו תפריט מגוחך במחירי גורמה ושירות הלוקח כל מה שרע בגישה האמריקאית בניחוח ישראלי, וכמובן נפלו חזק
לעומתם, קחו את מקדונלדס, אולי האמריקאית היחידה שמצליחה פה. הם התחילה עם המבורגר 60 גרם בלחמניה ריקה ורוטב, ודי מהר התאפסו והציעו מה שמתאים בארץ. יחד עם ניהול הגיוני ומבוקר כמובן, והתייחסות טובה לעובדים בדיוק כמו בארהב, העסק עובד.
התאוריה שלי היא שבעלי הזיכיון משיגים כסף להשקעה, מקימים, מושכים משכורות עתק, סומכים על התלהבות ישראלית וגב אמריקאי, נהנים מהעניין הראשוני ואחכ נאלצים לסגור (תוך שנהנו ממשכורות עצומות). אבל כמובן מי שלא טורח בערב שבת לא יאכל בשבת. לא מספיקה השקעה בזיכיון, בוודאי לא בתחומים כל כך תחרותיים. תכלס, על טעם הקפה אפשר להתגבר, אבל מחירים שהתחילו אז ב 12 שח לקפה בכוס חד פעמית, שחציה קצף חלב שמזכיר בועות סבון, זה לא לעניין. משהו המתאים אולי לאמריקאים המורגלים לפרקולטור. והם עוד פתחו סניפים מול ארקפה...זה היה כל כך מגוחך.
אישית אני מאמין שיכלו להצליח כאן, ושמח מאוד שלא. מעדיף שרשת ישראלית מוצלחת כמו ארומה תצוץ בכל פינה (לא ארומה ת"א כן...? )
אני לא חושב שלסטארבקס היה כל כך קשה לשפץ קצת את התפריט ולהתאים אותו לארץ
אבל הם בחרו לא להתאמץ, השאירו תפריט מגוחך במחירי גורמה ושירות הלוקח כל מה שרע בגישה האמריקאית בניחוח ישראלי, וכמובן נפלו חזק
לעומתם, קחו את מקדונלדס, אולי האמריקאית היחידה שמצליחה פה. הם התחילה עם המבורגר 60 גרם בלחמניה ריקה ורוטב, ודי מהר התאפסו והציעו מה שמתאים בארץ. יחד עם ניהול הגיוני ומבוקר כמובן, והתייחסות טובה לעובדים בדיוק כמו בארהב, העסק עובד.
התאוריה שלי היא שבעלי הזיכיון משיגים כסף להשקעה, מקימים, מושכים משכורות עתק, סומכים על התלהבות ישראלית וגב אמריקאי, נהנים מהעניין הראשוני ואחכ נאלצים לסגור (תוך שנהנו ממשכורות עצומות). אבל כמובן מי שלא טורח בערב שבת לא יאכל בשבת. לא מספיקה השקעה בזיכיון, בוודאי לא בתחומים כל כך תחרותיים. תכלס, על טעם הקפה אפשר להתגבר, אבל מחירים שהתחילו אז ב 12 שח לקפה בכוס חד פעמית, שחציה קצף חלב שמזכיר בועות סבון, זה לא לעניין. משהו המתאים אולי לאמריקאים המורגלים לפרקולטור. והם עוד פתחו סניפים מול ארקפה...זה היה כל כך מגוחך.
אישית אני מאמין שיכלו להצליח כאן, ושמח מאוד שלא. מעדיף שרשת ישראלית מוצלחת כמו ארומה תצוץ בכל פינה (לא ארומה ת"א כן...? )
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
hosq, זו לא סתם תיאוריה, יש לכך שם וזה נקרא "גלוקאליזציה".
יש הרבה דוגמאות לרשתות בינלאומיות שלא השכילו להתאים עצמן לשוק המקומי, כשהן הפכו לגלובאליות, ולכן קרסו.
וכמובן דוגמאות הפוכות.
הנה כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Glocalisation
ד"א, דווקא בגלל זה, מאוד מדהימה אותי כל פעם מחדש ההצלחה של איקאה.
אולי ריהוט שונה מאוכל, אני לא יודע, אבל זה פשוט מטורף - הם לא שינו שום דבר, אפילו לא את שמות המוצרים שהם מוכרים!
ועדיין, הם מצליחים באופן טוטאלי לגמרי, בכל חור בעולם שהם נכנסים אליו.
יש הרבה דוגמאות לרשתות בינלאומיות שלא השכילו להתאים עצמן לשוק המקומי, כשהן הפכו לגלובאליות, ולכן קרסו.
וכמובן דוגמאות הפוכות.
הנה כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Glocalisation
ד"א, דווקא בגלל זה, מאוד מדהימה אותי כל פעם מחדש ההצלחה של איקאה.
אולי ריהוט שונה מאוכל, אני לא יודע, אבל זה פשוט מטורף - הם לא שינו שום דבר, אפילו לא את שמות המוצרים שהם מוכרים!
ועדיין, הם מצליחים באופן טוטאלי לגמרי, בכל חור בעולם שהם נכנסים אליו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
זה נובע מארץ המוצא - כמו גםH&M . בשבדיה, כמו בסין אגב, השוק אינו חופשי לחלוטין. הצריכה חופשית אבל היצרנים כפופים למדינה - עניין של שליטה במשאבים ולא רק. זה מוביל במקרה של שבדיה לעסקים ששמים את הצרכן בראש מעייניהם ולא את תכניות השיווק. בטווח הארוך, קשה לנצח אסטרטגיה כזו, והיא עובדת בכל מקום. אגב השירות שלהם "אירופאי" כלומר כזה הדורש הרבה סבלנות וסובלנות מהלקוח (בקיצור גרוע...) אבל הם מספקים משהו שצרכנים תמיד מעריכים - הוגנות בסיסית.
what's next?
באמת מקרה מצחיק מה שקרה בארומה אך זה לא מקרי לפי מה שהבנתי ממכרים שלי שעובדים בבתי קפה,רוב השקיות שאנחנו רואים על המדפים הם לתצוגה בלבד ואני הבנתי שיש כאלה ששמים שם אפילו אבנים וכדו'.
ובקשר לארומה תל אביב אני הייתי שותה לפעמים קפה בדרך לעבודה והטעם שלהם לא היה משהו בלשון המעטה,אבל לפני כחודש שתיתי אספרסו והוא הפתיע אותי לטובה,חשבתי אולי נפלתי בטעות על אספרסו מדהים אז באתי יום אחרי שתיתי שוב אספרסו והטעם היה כמעט אותו דבר ואני בלי בושה כמו שאני רגילה שאלתי את האחמש שם אם שינו את הקפה והוא אמר לי שכן בערך אבל זה מסובך.לא נכנסתי איתו לזה אבל באמת ששוה לבדוק מה קורה שם בארומה תל אביב אולי סוף סוף הם הבינו שהקפה שלהם "לא משהו" ויש לו טעם של קוסקוס עם...
ובקשר לארומה תל אביב אני הייתי שותה לפעמים קפה בדרך לעבודה והטעם שלהם לא היה משהו בלשון המעטה,אבל לפני כחודש שתיתי אספרסו והוא הפתיע אותי לטובה,חשבתי אולי נפלתי בטעות על אספרסו מדהים אז באתי יום אחרי שתיתי שוב אספרסו והטעם היה כמעט אותו דבר ואני בלי בושה כמו שאני רגילה שאלתי את האחמש שם אם שינו את הקפה והוא אמר לי שכן בערך אבל זה מסובך.לא נכנסתי איתו לזה אבל באמת ששוה לבדוק מה קורה שם בארומה תל אביב אולי סוף סוף הם הבינו שהקפה שלהם "לא משהו" ויש לו טעם של קוסקוס עם...
שתיתי ברחוב הרצל ובשוקן לא שתיתי בנמל.
עשיתי בדיקה מעמיקה...
ארומה ישראל כפי שכבר כולם יודעים (נראה לי) קולים את הקפה בבית קלייה משלהם.
את הקפה לארומה תל אביב קולים גם כן בארץ אבל כאן זה מתחיל להיות מסובך.עד לא מזמן סיפקו לארומה תל אביב קפה מחברה אחת ועכשיו התחילו לספק להם חברה אחת.בחלק מהסניפים הקפה הוא אותו קפה ישן וחלק מהסניפים הם עם הקפה החדש.הבנתי גם שיש סניפים שהקפה מעורבב משני הסוגים שזה די מוזר.
בקיצור ולעניין זה המידע שאני השגתי אם למישהו יש מושג שימשיך אותי.
עשיתי בדיקה מעמיקה...
ארומה ישראל כפי שכבר כולם יודעים (נראה לי) קולים את הקפה בבית קלייה משלהם.
את הקפה לארומה תל אביב קולים גם כן בארץ אבל כאן זה מתחיל להיות מסובך.עד לא מזמן סיפקו לארומה תל אביב קפה מחברה אחת ועכשיו התחילו לספק להם חברה אחת.בחלק מהסניפים הקפה הוא אותו קפה ישן וחלק מהסניפים הם עם הקפה החדש.הבנתי גם שיש סניפים שהקפה מעורבב משני הסוגים שזה די מוזר.
בקיצור ולעניין זה המידע שאני השגתי אם למישהו יש מושג שימשיך אותי.
מצטער על הדיליי... זה הבלנדר.moti_r כתב:קודם כל - תתחדש!
איזה בלנדר?...
וגם אני מצטרף לכל המחאות נגד סטארבאקס. אין לי כח להכנס לזה שוב אבל ניסיתי בכמה מקומות בקליפורניה ותמיד חלש, אנמי, די דוחה ומוקצף בגסות.