איזה חד-זני מפיק הכי הרבה קרמה ?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

בודאי שיש קשר לצורת הקליה, ויש גם קשר לאחסנה. מלבד זאת לא אמרתי שהקפה לא טעים אחרי אחרי יומיים שלושה אלא שטעמו משתבח.

נסה חצי קוסטהריקה לא כהה, חצי סומטרה וגווטמלה כן כהה, אמור לצאת מצויין.
what's next?

פלנש (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 540
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

כשאתה אומר "חצי קוסטה ריקה לא כהה" -- למה אתה מתכוון? בהירה?
זו לא סכנת לימוניה?

"חצי סומטרה וגואטמלה" -- הכוונה 25% - 25% ?

למה לא להכניס דווקא קולומביה במקום הקוסטה ריקה? (אולי אתה חרד שהקולומביה והגואטמלה קצת דומים בגון חמצמצותם?)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

סכנת לימוניה - פשוט קלה בטמפ' מעט יותר נמוכה ויותר זמן, ואמור להיות בסדר.
כשאני אומר לא כהה, כאן אני מתכוון לרמז ראשון לפיצוץ שני, ולא לסוף פיצוץ ראשון כמו שאני אוהב למשל את הבורונדי/ירגשף

כן זו הכוונה

הקולומביה די שתלטני, לטעמי הוא לא מתאים כל כך כבסיס למרות שלכאורה הוא כן. הקוסטהריקה נקי ועדין יותר ולי הוא טעים יותר. אם כבר, אתה יכול להחליף בין הקולומביה לגווטמלה ולקבל תערובת טובה עם טעם שונה. מה שמעניין בקולומביה, זה שהוא טוב בקליה לא כהה, כהה ומאוד כהה, ובכל אחד יתקבל טעם שונה. יש אפילו תערובת של חצי קולומביאני כהה וחצי בהיר, אומרים שזה מצויין (לא ניסיתי)
what's next?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

סכנת לימוניה - פשוט קלה בטמפ' מעט יותר נמוכה ויותר זמן, ואמור להיות בסדר.
כשאני אומר לא כההש, כאן אני מתכוון לרמז ראשון לפיצוץ שני, ולא לסוף פיצוץ ראשון כמו שאני אוהב למשל את הבורונדי/ירגשף

כן זו הכוונה

הקולומביה די שתלטני, לטעמי הוא לא מתאים כל כך כבסיס למרות שלכאורה הוא כן. הקוסטהריקה נקי ועדין יותר ולי הוא טעים יותר. אם כבר, אתה יכול להחליף בין הקולומביה לגווטמלה ולקבל תערובת טובה עם טעם שונה. מה שמעניין בקולומביה, זה שהוא טוב בקליה לא כהה, כהה ומאוד כהה, ובכל אחד יתקבל טעם שונה. יש אפילו תערובת של חצי קולומביאני כהה וחצי בהיר, אומרים שזה מצויין (לא ניסיתי)
what's next?

פלנש (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 540
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

תודה.
סכנת לימוניה - פשוט קלה בטמפ' מעט יותר נמוכה ויותר זמן, ואמור להיות בסדר.
...
Impossible.
אני קולה במכונת פופקורן, כך שאין לי שום שליטה על הטמפרטורה. אני בדר"כ קולה מול מאוורר צמוד המכוון אל המכונה בעוצמה הכי חזקה, וגם עושה את זה בלילה בחוץ, כך שהטמפרטורה יותר נמוכה וזמן הקליה נוטה להתארך למשך של 4 דקות ומעלה.

אקלה כנראה הלילה ונראה מה ייצא. :)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

VERY POSSIBLE
קליה בהירה ביתית אפשר לעשות על מחבת על אש בינונית-גבוהה תלוי בכמות, חובה לערבב כל הזמן, כעשר דקות, יוצא מצויין
what's next?

פלנש (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 540
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

אה.. לקלות במחבת. מעולם לא ניסיתי. מסקרן אותי! :wink: תודה!!
איך מערבבים פולים במחבת? בסתם מזלג?..
ואם לא משמנים את המחבת, הרי הפולים יידבקו למחבת ואף יישרפו. איך מתגברים על זה?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

כל מחבת יתאים, מערבבים עם כף עץ
שמן? חחח...לטגן קפה, עוד ניסוי מעניין למוטי...
what's next?

פלנש (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 540
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

זו לא סכנת "התמוצצות" קולוסאלית בכל הבית..?
אז לא הבנתי, אם לא משמנים את המחבת- איך הוא לא נשרף (עם הקפה)?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

עדיף לעשות את זה מתחת לקולט אדים, ומוץ? אני כבר לא מתרגש מהעניין
what's next?

פלנש (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 540
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

אה, אז זהו שאין לי קולט-אדים וגם לא גז. יש לי כירה חשמלית..
לא נורא, קליתי אמש קוסטה ריקה במכונת הפופקורן בקליה הכי לא-כהה שאפשר היה (אבל לא בהירה!). אטעם מחרתיים..

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

בחביתוש אפשר לקלות בהיר ע"י הגעה לפיצוץ ראשון, כיבוי אש ועוד 5 דקות סבוב ללא אש.
במקרה יצא לי טוב כשנגמר הגז.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”