אחרי התלבטיות, החלטתי שאני מעוניין להתנסות בקליה הבתית,
כאשר אני רואה רבות בפורום שהרבה משתמשים במכונת הפופקורן שעולה סביב ה 110 ש"ח.
נכון לכרגע זה התקציב שאני מוכן להשקיע להתנסות בקליה הבתית , אם אני יקנה ג'ין אני ימצא אותו ואותי מחוץ לבית
שאלותי הם:
1. האם יש למישהו מדריך איך לקלות במכשיר פופקורן ?
2. מה ההבדלים שיש בין ג'ין לפופקורן (אני בטוח שיש) ?
2. מהם המצרכים שאני צריך?
3. האם צריך מקום מיוחד?
אשמח לקבל פרטים
התעניינות בקלייה בתית
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
1. http://www.htcafe.co.il/article01869
ותסתכל גם ב YOUTUBE ...
2. הבדל תהומי, גם באיכות ואחידות הקליה וגם בנוחות התפעול, כמות העשן והלכלוך (בג'ין יש אוסף מוץ מעולה).
אבל שווה להתחיל ולהתנסות עם מכשיר הפופקורן וללמוד על הזנים השונים ועל תהליך הקליה, במחיר כזה מה יש להפסיד ?
3. קפה ירוק (קנה איזה 2-3 ק"ג), ממליץ על סנטו דומינגו, ימן מוקה וסומטרה מנדלינג. כף מעץ לערבול בזמן הקליה,2 מסננות לקירור הפולים (העברה מאחת לשניה), סמרטוט לחה לשים מעל מכשיר הפופקורן שהפלטסיק של המכסה לא ימס ומשקל דיגיטלי בדיוק של 1 גר' לשקילת הזנים בתערובות.
4. רצוי לקלות במקום מאוורר כי המכשיר יפלוט עשן וריח בזמן הקליה, שים גם קערה בפתח המכשיר כי מוץ יתעופף החוצה.
בהצלחה ! זה ממכר ולא תצטער ...
ותסתכל גם ב YOUTUBE ...
2. הבדל תהומי, גם באיכות ואחידות הקליה וגם בנוחות התפעול, כמות העשן והלכלוך (בג'ין יש אוסף מוץ מעולה).
אבל שווה להתחיל ולהתנסות עם מכשיר הפופקורן וללמוד על הזנים השונים ועל תהליך הקליה, במחיר כזה מה יש להפסיד ?
3. קפה ירוק (קנה איזה 2-3 ק"ג), ממליץ על סנטו דומינגו, ימן מוקה וסומטרה מנדלינג. כף מעץ לערבול בזמן הקליה,2 מסננות לקירור הפולים (העברה מאחת לשניה), סמרטוט לחה לשים מעל מכשיר הפופקורן שהפלטסיק של המכסה לא ימס ומשקל דיגיטלי בדיוק של 1 גר' לשקילת הזנים בתערובות.
4. רצוי לקלות במקום מאוורר כי המכשיר יפלוט עשן וריח בזמן הקליה, שים גם קערה בפתח המכשיר כי מוץ יתעופף החוצה.
בהצלחה ! זה ממכר ולא תצטער ...
ראיתי באיזה סרטון ביוטיוב שאיזה בחור עשה חור במכשיר והשחיל שם מד טמפרוטורה...כזה שמגיע עד 500 מעלות
זה נראה לי משהו נחמד שאולי יעזור לשמור על אחידות בין קליה לקליה...אבל לדעתכם זה משהו נחוץ? הרי סהכ גם ככה אין ממש שליטה על הטמפ...אבל אולי זה יעזור לדעת מתי כדאי להוציא? או אולי לפתח טכניקות של לכבות המכשיר כשהפולים נמצאים בטמפ מסויימת ולתת להם לקלות את עצמם עד לאיזושהי טמפ יעד?
בקיצור שווה לי לחפש פה שטות כזאת או לא?
זה נראה לי משהו נחמד שאולי יעזור לשמור על אחידות בין קליה לקליה...אבל לדעתכם זה משהו נחוץ? הרי סהכ גם ככה אין ממש שליטה על הטמפ...אבל אולי זה יעזור לדעת מתי כדאי להוציא? או אולי לפתח טכניקות של לכבות המכשיר כשהפולים נמצאים בטמפ מסויימת ולתת להם לקלות את עצמם עד לאיזושהי טמפ יעד?
בקיצור שווה לי לחפש פה שטות כזאת או לא?
מילה של אקסטרימיסט.
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 272
- הצטרף: דצמבר 2009
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
היי צחי,
לגבי הפופקורן,הוא מומלץ מאוד למתחילים (אני משתמש בו והוא אחלה).
תוסיף לרשימת הציוד גם מאוורר שישמש אותך לקירור מיד לאחר הקליה.
לגבי משקל, יש ב- DX:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15760
משקל מעולה עם דיוק עד 0.1 גרם (לפחות זה מה שהם רושמים).
בהצלחה.
לגבי הפופקורן,הוא מומלץ מאוד למתחילים (אני משתמש בו והוא אחלה).
תוסיף לרשימת הציוד גם מאוורר שישמש אותך לקירור מיד לאחר הקליה.
לגבי משקל, יש ב- DX:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15760
משקל מעולה עם דיוק עד 0.1 גרם (לפחות זה מה שהם רושמים).
בהצלחה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
לדעתי כדי להתחיל בקליה ביתי צריך פשוט.. להתחיל
זה עסק ממש לא מסובך, אבל יש עקומת למידה מסוימת שצריך לקחת בחשבון.
קנה לך קילו של קפה ירוק ממש זול (בשוק, למשל) והשתמש בו כדי ללמוד לקלות. נסה להקשיב לפיצוצים, שרוף בכוונה קליה אחת (עצור חצי דקה אחרי תחילת פיצוץ שני) וראה איך היא נראית ונטעמת, עצור ממש בתחילת פיצוץ ראשון ובדוק את הקפה וכו'.
שתה כל מה שקלית, גם אם נראה לך שזה שרוף לגמרי או לא מוכן מספיק. מה שכן - לא חייבים לשתות את כל הקפה. אפשר לעשות כוס או שתיים, ואת השאר לזרוק.
אחרי כמה סיבובי קליה בפופקורן, אתה כבר תגלוש על זה בקלות ותקלה בלי שום בעיה
זה עסק ממש לא מסובך, אבל יש עקומת למידה מסוימת שצריך לקחת בחשבון.
קנה לך קילו של קפה ירוק ממש זול (בשוק, למשל) והשתמש בו כדי ללמוד לקלות. נסה להקשיב לפיצוצים, שרוף בכוונה קליה אחת (עצור חצי דקה אחרי תחילת פיצוץ שני) וראה איך היא נראית ונטעמת, עצור ממש בתחילת פיצוץ ראשון ובדוק את הקפה וכו'.
שתה כל מה שקלית, גם אם נראה לך שזה שרוף לגמרי או לא מוכן מספיק. מה שכן - לא חייבים לשתות את כל הקפה. אפשר לעשות כוס או שתיים, ואת השאר לזרוק.
אחרי כמה סיבובי קליה בפופקורן, אתה כבר תגלוש על זה בקלות ותקלה בלי שום בעיה
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
הנה, קניתי את זה:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4621
הגיע בלבן.
לא המוצר הכי איכותי בעולם, אבל עובד.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4621
הגיע בלבן.
לא המוצר הכי איכותי בעולם, אבל עובד.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
בתור קולה מתחיל שהיום עבר את הקליה הרביעית שלו, אני ממליץ בחום להתנסות בקליה ביתית.
אחרי השאט הראשון שלך תבין למה זה כדאי.
אני רכשתי את הקולה פוקפורן שלי מהאתר lastprice ב107 שקל כולל משלוח, הגיע תוך שבוע, ובדגם שמגיע כיום בשונה מהסרטון הדגמה של הפורום, המכשיר עצמו לא מתחמם ואין צורך בסמרטוט כדי להרים אותו, וקליה ממוצעת
לוקחת כ3 דק׳
הריח לא נורא בכלל אפילו די נחמד לדעתי, המוץ זו כבר בעיה אחרת אבל מתרגלים.
אחרי השאט הראשון שלך תבין למה זה כדאי.
אני רכשתי את הקולה פוקפורן שלי מהאתר lastprice ב107 שקל כולל משלוח, הגיע תוך שבוע, ובדגם שמגיע כיום בשונה מהסרטון הדגמה של הפורום, המכשיר עצמו לא מתחמם ואין צורך בסמרטוט כדי להרים אותו, וקליה ממוצעת
לוקחת כ3 דק׳
הריח לא נורא בכלל אפילו די נחמד לדעתי, המוץ זו כבר בעיה אחרת אבל מתרגלים.
לא להסס. להתחיל!
שלום,
אני אחרי קליה ראשונה בלבד במכשיר הפופקורן ובסופ"ש האחרון שתינו את התוצאות לאחר שעקבתי באדיקות אחרי ההוראות המצוינות מהמדריך שבאתר.
אכן, הקלייה אורכת כ 3-4 דקות בלבד.
התהליך כולו לקח לי כחצי שעה בלבד (שקילה, קליית שני זנים עם 10 דקות מרווח ביניהם לקירור המכשיר, קירור הפולים אחסון וניקיון).
בשורה התחתונה, ממליץ לכולם לא להסס אלא להתחיל! לי זה לקח הרבה זמן להתחיל (חשש מהתוצאות ומהתהליך שנראה מורכב) אך לשמחתי התבדיתי.
עוז
אני אחרי קליה ראשונה בלבד במכשיר הפופקורן ובסופ"ש האחרון שתינו את התוצאות לאחר שעקבתי באדיקות אחרי ההוראות המצוינות מהמדריך שבאתר.
אכן, הקלייה אורכת כ 3-4 דקות בלבד.
התהליך כולו לקח לי כחצי שעה בלבד (שקילה, קליית שני זנים עם 10 דקות מרווח ביניהם לקירור המכשיר, קירור הפולים אחסון וניקיון).
בשורה התחתונה, ממליץ לכולם לא להסס אלא להתחיל! לי זה לקח הרבה זמן להתחיל (חשש מהתוצאות ומהתהליך שנראה מורכב) אך לשמחתי התבדיתי.
עוז