האם אתם בוררים את הפולים לפני ה קלייה?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
Kerenfood (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

האם אתם בוררים את הפולים לפני ה קלייה?

נושא שלא נקרא #1 

אתמול שתיתי קפה ש נקלה לפני 4 ימים ו יצא דיי מוצלח ובערך ב שוט הרביעי , אישתי אמרה לי ש יש לו טעם מר,
"את בטח אכלת משהו ש בלבל לך את הטעמים בפה" עניתי לה ואז בלילה ששתיתי הפוך הרגשתי את ה טעם המר שהיא דיברה עליו, לא מר של קפה קלוי כהה, מר מוזר , מר שמרמז לי ש משהו לא בסדר.

בבוקר לפני ה קפה של השבת , ניקיתי את ה מכונה ו הסלסלות, רוקנתי וניקיתי את המטחנה ומילאתי אותה במנה נוספת מאותו הקפה ו הפעם זה היה בסדר.
עכשיו מכיון שעשיתי כלכך הרבה פעולות אני לא יודע לזהות מה היתה הבעייה.

הכי סביר להניח ש אחד או חלק מהפולים מקולקל או משהו כזה וש הגיע תורו במטחנה אז הוא הרס לי את כל התערובת.
ואם זה המצב זאת אומרת שצריך לברור את הפולים לפני הקליה ? אם כן אז מה הקריטריונים?
אם אוציא את כל הפולים השבורים והשחורים מ זן דגימה למשל אז אני אזרוק את הכל, :מבולבל:

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

הכי סביר להניח שזאת לא הסיבה, כי יש אלף אחרות... חליטה לא טובה, לכלוך בראש או בפילטרים, בעיה בקליה, ואולי סתם משהו שאכלתם קודם
להמשיך?
אבל כן, כדאי לברור פולים רקובים
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

כן כדאי מאוד.

נושא שלא נקרא #3 

לא רק בגלל פולים שחורים ומקולקלים,יותר בגלל הסיבה שלפעמים יש כל מיני "עבמים" שנמצאים בפולים,לכלוך אבנים ועוד.

אבן יכולה לפגוע קשות במטחנה.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1405
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

בלי ספק פול אחד רקוב יכול להרוס את הקליה...אני תמיד ממיין ו3-5ה גרם הולכים לפח..אני גם זורק קטנטנים ושבורים

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

gedkoz כתב:בלי ספק פול אחד רקוב יכול להרוס את הקליה...אני תמיד ממיין ו3-5ה גרם הולכים לפח..אני גם זורק קטנטנים ושבורים
...
כנ"ל.
גם פולים מעוותים או עם פיגמנטציה עפים אצלי לפחץ
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

פלנש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 540
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

מה זה "פיגמנטציה" רק תזכיר לי? :)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

פלנש כתב:מה זה "פיגמנטציה" רק תזכיר לי? :)
...
המצאה שלי. :lol:
פולי קפה שיש להם כתמים שחורים/חומם-בהיר ולא ירוקים ושלמים.
תואם להגדרה המילונית:

Blotchy
Irregular greenish, whitish or yellowish patches on unroasted coffee beans. Blotchy beans may result fr0m incomplete or uneven drying during processing.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

Kerenfood (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #8 

מעניין מה עושים בתי קלייה מסחרים ? הרי הם לא יושבים ו בוררים עשרות קילוגרמים :?

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 357
הצטרף: יולי 2010
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

הם לא. גם אני לא. לאחר הקירור אני זורק פולים שלא ניקלו מספיק או ניקלו יותר מידי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

לדעתי חייבים לברור כי יש אבנים וכל מני *** - מעבר לזה שיש גם פולים שבורים חצויים ומנוקבים שמגיעים לפיצוץ מהר לפני כל האחרים ורק מטעים אותך.
באיטליה יש ניפוי אוטומטי של פולים גרועים ע"י מצלמה ועיבוד תמונה ובלחץ אויר מעיפים פולים גרועים.
יש ספקי קפה ירוק שמנפים ככה את הקפה ומוכרים אותו לבתי קלייה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Kerenfood (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #11 

דבוטאנט כתב:באיטליה יש ניפוי אוטומטי של פולים גרועים ע"י מצלמה ועיבוד תמונה ובלחץ אויר מעיפים פולים גרועים.
יש ספקי קפה ירוק שמנפים ככה את הקפה ומוכרים אותו לבתי קלייה.
...
ואוו 8) נשמע הזוי לגמרי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

לא הזוי בכלל - האיטלקים יודעים מה הם עושים...
http://www.espressotech.co.il/coffee.html
אתה יכול גם לדבר עם גיא מאספרסוטק הוא מכיר את זה היכרות אישית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Kerenfood (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #13 

לא הטלתי ספק, אני פשוט מתלהב מפלאי הטכנולוגיה

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”