אתמול שתיתי קפה ש נקלה לפני 4 ימים ו יצא דיי מוצלח ובערך ב שוט הרביעי , אישתי אמרה לי ש יש לו טעם מר,
"את בטח אכלת משהו ש בלבל לך את הטעמים בפה" עניתי לה ואז בלילה ששתיתי הפוך הרגשתי את ה טעם המר שהיא דיברה עליו, לא מר של קפה קלוי כהה, מר מוזר , מר שמרמז לי ש משהו לא בסדר.
בבוקר לפני ה קפה של השבת , ניקיתי את ה מכונה ו הסלסלות, רוקנתי וניקיתי את המטחנה ומילאתי אותה במנה נוספת מאותו הקפה ו הפעם זה היה בסדר.
עכשיו מכיון שעשיתי כלכך הרבה פעולות אני לא יודע לזהות מה היתה הבעייה.
הכי סביר להניח ש אחד או חלק מהפולים מקולקל או משהו כזה וש הגיע תורו במטחנה אז הוא הרס לי את כל התערובת.
ואם זה המצב זאת אומרת שצריך לברור את הפולים לפני הקליה ? אם כן אז מה הקריטריונים?
אם אוציא את כל הפולים השבורים והשחורים מ זן דגימה למשל אז אני אזרוק את הכל,
האם אתם בוררים את הפולים לפני ה קלייה?
כן כדאי מאוד.
לא רק בגלל פולים שחורים ומקולקלים,יותר בגלל הסיבה שלפעמים יש כל מיני "עבמים" שנמצאים בפולים,לכלוך אבנים ועוד.
אבן יכולה לפגוע קשות במטחנה.
אבן יכולה לפגוע קשות במטחנה.
המצאה שלי.פלנש כתב:מה זה "פיגמנטציה" רק תזכיר לי?...
פולי קפה שיש להם כתמים שחורים/חומם-בהיר ולא ירוקים ושלמים.
תואם להגדרה המילונית:
Blotchy
Irregular greenish, whitish or yellowish patches on unroasted coffee beans. Blotchy beans may result fr0m incomplete or uneven drying during processing.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לדעתי חייבים לברור כי יש אבנים וכל מני *** - מעבר לזה שיש גם פולים שבורים חצויים ומנוקבים שמגיעים לפיצוץ מהר לפני כל האחרים ורק מטעים אותך.
באיטליה יש ניפוי אוטומטי של פולים גרועים ע"י מצלמה ועיבוד תמונה ובלחץ אויר מעיפים פולים גרועים.
יש ספקי קפה ירוק שמנפים ככה את הקפה ומוכרים אותו לבתי קלייה.
באיטליה יש ניפוי אוטומטי של פולים גרועים ע"י מצלמה ועיבוד תמונה ובלחץ אויר מעיפים פולים גרועים.
יש ספקי קפה ירוק שמנפים ככה את הקפה ומוכרים אותו לבתי קלייה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא הזוי בכלל - האיטלקים יודעים מה הם עושים...
http://www.espressotech.co.il/coffee.html
אתה יכול גם לדבר עם גיא מאספרסוטק הוא מכיר את זה היכרות אישית.
http://www.espressotech.co.il/coffee.html
אתה יכול גם לדבר עם גיא מאספרסוטק הוא מכיר את זה היכרות אישית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)